כל מה שמעוצב
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
האם את יודעת איפה משיגים פטריות כשרות לפסח בד"ץ?פטריות טריות
האם את יודעת איפה משיגים פטריות כשרות לפסח בד"ץ?פטריות טריות
"כל סעודה שאין בו שרף אינה סעודה" ופירש רש"י תבשיל לח שיש בו מרק (ברכות מד, א רש"י ד"ה שריף).למה עושים מרק? אצלנו ניסו שנה שנתיים, והפסקנו עם זה
מכירה מלא משפחות שלא עושות בשבתות הקיץ מרק."כל סעודה שאין בו שרף אינה סעודה" ופירש רש"י תבשיל לח שיש בו מרק (ברכות מד, א רש"י ד"ה שריף).
בדיוקציולנט (אשכנזי) בד"כ רטוב...
וכן כל מאכל עם רוטב...(השערה שלי הת"ח לא בבית)
כמובן שחשוב לרשום תפריט - אבל אסור לקרא אותו בשבת
אפשר ללמד אותי בבקשה כיצד מבשלים בסיר חד פעמי?
חשבתי לבשל בסירים הטובים והגדולים שלי
ולפני שבת להעביר לחד פעמי
האם זה טוב גם לבלעך (לא משתמשים בפלטה)?
אצל סבא של בעלי אוכלים מרק 3 סעודות... לא יודעת מה הסיבהבדיוק
אז לפי השיטה פה
גם דג בערב שבת עם רוטב זה נחשב...
בקיצור
אם מרק זה חובה- שיהיה גם בשבת בבוקר בבקשה...
אולי פשוט הם אוהבים..אצל סבא של בעלי אוכלים מרק 3 סעודות... לא יודעת מה הסיבה
מורידים בליל שבת, מישהו מחזיק את הסיר ומישהו נוסף מוזג ומחזירים לבלעך למחר וככה גם בסעודה שניה.
אנחנו לא אוכלים בכלל. במיוחד לא בקיץ. לפעמים בחורף
יכול להיות וזה מה שאני חושבתאולי פשוט הם אוהבים..
יש לי גם קרוב משפחה שעושה את זה
הוא פשוט אוהב... זה הכל
לא מאחורי כל דבר יש סיבה
בחד פעמי מבשלים כמו בסיר רגיל,אפשר ללמד אותי בבקשה כיצד מבשלים בסיר חד פעמי?
חשבתי לבשל בסירים הטובים והגדולים שלי
ולפני שבת להעביר לחד פעמי
האם זה טוב גם לבלעך (לא משתמשים בפלטה)?
מנסיון לא כזה מומלץ לבשל על סיר ח"פבחד פעמי מבשלים כמו בסיר רגיל,
רק קחי בחשבון שזה הרבה יותר דק לכן אחרי רתיחה הייתי שמה
את הסיר על תבנית ששיטחתי אותה כדי שלא יתחמם יותר מידי,
וחבל על העבודה תבשלי ישר בסיר החד פעמי.
(לא נסתי, רק בישלתי והעברתי למישהי אחרת ואמרה שיצא טעים)
וודאי כל אחד ינהג את מנהגו.מכירה מלא משפחות שלא עושות בשבתות הקיץ מרק.
מניחה שיש להם על מי לסמוך.
למה עושים מרק? אצלנו ניסו שנה שנתיים, והפסקנו עם זה
בפרקטיקה, מרק מקל על העיכול של כל הכזיתים....למה עושים מרק? אצלנו ניסו שנה שנתיים, והפסקנו עם זה
תמיד מגיעים לסעודה לחוצים, עם בערך 20 דקות לאכול, כדי להספיק לאכול אפיקומן לפני חצות
גם מפוצצים מכל הכזיתים, אי אפשר לאכול מרק! תנסו לאכול מרק רותח מהר, בלי לנשום בין לגימה ללגימה...
פשוט עושים דגים, ובשר עם תוספות.
גם אני עם ההתלבטות הקשה הזו, מה עושיםםם?השאלה לגבי מרק, אם לא יתקלקל בליל פסח שמוציאים מהמקרר לחימום האיטי של הפלטה, כי בדר"כ אנחנו לפני שבת מרתיחים על הגז וכשמבעבע מעבירים לפלטה.
אפשר מתכון?10. אני מכינה בראוניז' הכי פשוט מעורבבת בקערה אחת מכפילה כמויות פי ארבע וככה יש להמון זמן, וגם כשיוצאים בחול המועד.
שלי זה שרויה את רוצה?אפשר מתכון?
בשנים האחרונות כל חברות הפטריות שנתקלתי היו עם כיתוב כשרות לפסחהאם את יודעת איפה משיגים פטריות כשרות לפסח בד"ץ?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: מוטי 200, יהודה גל, לי@.ס ועוד 14 משתמשים17 //