רק לעדכן אותך שיש כאלו שלא מרגישות כוח ומרץ גם אם הן ישנות מוקדם.נכתב ע"י דיני 2013;1378267:אני נכנסת למיטה בסביבות השעה 11-12
ואז קמה מוקדם לפני הילדים, ואני מספיקה המון!
כי אני מלאה כוח ומרץ!
ממליצה לכל אחת.![]()
נכתב ע"י GRN;1378296:רק לעדכן אותך שיש כאלו שלא מרגישות כוח ומרץ גם אם הן ישנות מוקדם.
אני מרגישה בפירוש איך הלידות השפיעו על התפקוד שלי.
נכתב ע"י חני 100;1378343:תבדקי טוב טוב מה את יכולה להוריד מעצמך.
אני לדוג' - לקח לי כמה שנים (כן, כמה שנים!) להבין שלא כל מה שאמא שלי מכינה לשבת אני גם צריכה להכין,
נכתב ע"י לנדא;1378524:מזדהה עם כל מילה...
אצלי זה נראה בערך כך:
חוזרים מהעבודה בשעה מאוחרת מאד- סחוטה עד הקצה,
אוזרת כוחות וחיוך גדול.
ואז נמצאת עם הילדים נהנית איתם מאד!
ארוחת ערב ומקלחות בכיף ובאיזי, (כי זה הזמן שלי איתם)
משכיבה עם סיפור ושירים...
ב-8:30-9:00 שקט, ובית ה-פ-ו-ך...
מה עכשיו? מתישבת על הספה בלי טיפת כח, מיואשת, חושבת על מה שיש לעשות ונכנסת לדיכאון...
ב- 9:30 אוזרת כוחות... שוב... (אין ברירה...)
מסדרת, מתכופפת, מנקה, מכניסה מכונה, תולה כביסה, מגהצת, מקפלת...
הפסקת נשימה לארוחת ערב וקצת פטפוט עם בעלי...
ושוב...
עד בערך 12 בלילה...
בוקר... לא מצליחה לזוז מהמיטה...
מגיעה מאוחר לעבודה משוגעת מעייפות...
חוזרת מאוחר, כי הבוס דוש להשלים את השעות...
וחוזר חלילה וחס...
פלא שנכנסים למצב דיכאון? מי לא היה נכנס לדיכאון מכזה תאור???
אבל מה אני מודה לה׳ שאני נהנית מהשעות עם בעלי והילדים, כי רק זה מה שמחזיק ונותן לי את הכח, לקוח מהספה כל יום מחדש.... אחרת...
נכתב ע"י nc;1378531:אפשר להנות עם הילדים תוך כדי סידור הבית, קיפול ותליית כביסה.
הילדים יכולים להנות מאד לעזור לאמא, וגם אם כל דבר מתבצע בצורה קצת פחות מושלמת- עדין העומס פוחת משמעותית.
גם ילדים קטנים ממש יכולים להכניס כביסה למכונה!
נכתב ע"י nc;1378531:ומ9:30 עד 12:00 יש שעתיים וחצי. זה הרבה.
אפשר לעשות יום כן- יום לא בעבודות הבית ובחלק מהימים לפחות ללכת לישון מוקדם יותר?
לשלוח את החולצות לגיהוץ בתשלום?
נכתב ע"י 7880;1378650:יש עוד נושא קטן שיכול להיות קשור ולא נכתב עד כה...
על "דיכאון אחרי לידה" שמעתן?
80 אחוז מהנשים לוקות בה ברמה כזו או אחרת. המודעות לעניין מאד קטנה דווקא בגלל שניתן להסביר את חוסר החיוניות בעייפות מהתינוק ומכל הגורמים המעייפים שבסביבה.
בדיכאון הזה לא חייבים להרגיש חוסר חשק לטיפול בתינוק ולשכב תחת השמיכה מרבית שעות היום. יש סקאלה רחבה לעניין וגם עייפות, חוסר חשק לעשיית פעולות , כבדות, ותחושה שכל פעולה קטנה היא הר שצריך לעבור יכולה להעיד על התופעה.
כדאי מאד לעקוב ולבדוק ואולי ללכת לאיש מקצוע שיאבחן ויוכל לתת עזרה.
מנסיון אישי שווה לטפל.
נכתב ע"י ariels;1378796:ועוד משהו - שעון ביולוגי "הפוך"
יש אנשים שהשעון הביולוגי שלהם מעט משובש, והם מרגישים עירניים בשעות הערב
כך שב-10-11 בלילה הם לא מרגישים עדיין את העייפות
לעומת זאת - לקום מוקדם בבוקר (גם אחרי שינה של 8 שעות) מאוד קשה להם כי הגוף "חושב" שזה עדיין לילה.
אני חושבת שקימה בלילות, כשזה מעבר לסביר, עלולה להשפיע על הנושא
נכתב ע"י לנדא;1378584:אני לא מסכימה עם זה...
כאמא שחוזרת מאוחר,
אני מרגישה שזה הזמן שלי להקדיש נטו להם, לסיפור ומשחק ללא הסחות,
לפחות מתי שאני איתם שאהיה עד הסוף...
אבל זה עניין של הרגשה אישית...
להכניס כביסה למכונה זה משחק נהדר! עושים תחרויות , בדיחות, לומדים צבעים.
ובמה בישול/אפיה בצוותא מועילים וחוויתיים לילדים פחות ממשחק בפלסטלינה?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: ספרות בנשמה, אביגלוש, אש קודש! ועוד 4 משתמשים7 //