דרוש מידע אמן על הילדים...

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
בשיחה עם מתחזקת עלה כמובן הנושא- ילדים....
איך מסבירים מה הסיבות שלנו לקום בלילות,לחתל, להרגיע, להעסיק, ...........
מה רע בשתי ילדים בן ובת ... ,יש עוד הרבה דברים חשובים וטובים שנקבל עליהם שכר ויתנו לנו סיפוק....
בבקשה טיעונים שכליים ולא רק" תנסי תביני "וכו'

• הוסף לסימניות
אמא שלי פעם שמעה הרצאה של חילוני, אבא למשפחה גדולה (אולי 6?) שאמר שמשפחה גדולה זה "לקחת משכנתא מהחיים".

• הוסף לסימניות
א. אם נגזר עלינו לסבול, נסבול! ואם זה לא יהיה מהילדים, זה יהיה מדברים אחרים (מרן הסטייפלער זצ"ל).

ב. כמו שאדם דואג לפרנסתו לתקופת הזקנה. כך אדם צריך לדאוג לעצמו לנחת, תעסוקה וסיעוד לעת זקנה.
ועובדה היא, שלבעלי משפחות גדולות עם הרבה צאצאים, לסבים ולסבתות יש דאגה, אכפתיות ונחת גם בעת זקנה.
תבדקו איפה הם הזקנים המאושרים?

ג. כל ילד שיש לך זה השקעה רוחנית ניצחית. כל מצווה שלו ושל צאצאיו נזקפות גם לזכותך.

• הוסף לסימניות
בשיחה עם מתחזקת עלה כמובן הנושא- ילדים....
איך מסבירים מה הסיבות שלנו לקום בלילות,לחתל, להרגיע, להעסיק, ...........
מה רע בשתי ילדים בן ובת ... ,יש עוד הרבה דברים חשובים וטובים שנקבל עליהם שכר ויתנו לנו סיפוק....
בבקשה טיעונים שכליים ולא רק" תנסי תביני "וכו'
שמעתי על אשה בת 99 שנפטרה בפתח תקווה, ונכנסה שכנה לנחם ושאלה כמה צאצאים היו לה? אמרו לה קרוב ל-400
אז היא אמרה שהיא בת אותו גיל למדו יחד בכיתה והיא סה"כ עם 13 צאצאים... מספיק?

• הוסף לסימניות
כל ילד הוא אושר אחד גדול, הוא מותק, הוא נשמה של אבא (בסדר, גם של אמא) אושר ועוד אושר שווה אושר גדול, ועוד אושר ועוד אושר וכו’ שווה אושר (עד) ענק,
לקום לחתל ילד להלביש וכו’ זה משמעות לחיים, הילד שלי הוא חלק ממני, להעניק לו זה להעניק לעצמי
בעומק יותר, ההבדל המשמעותי בין חי למת הוא שחי הוא נותן ומת הוא יכול רק לקבל, אדם שרוצה משמעות לחיים זה בעיקר יהיה בנתינה, ונתינה שהמקבל תלוי בך היא נתינה משמעותית יותר, ואין לך תלוי בך יותר מהילד שלך...

• הוסף לסימניות
רק כשראיתי מה עשו הילדים בשביל האמא לאחר שהיא נפטרה, הבנתי באיזו השקעה לטווח ארוך מדובר..
וכמובן עוד בחיים לעת זקנה, יותר ילדים = יותר נכדים ויותר תעסוקה והרבה יותר דאגה (שדואגים לך)
וכו' וכו'

• הוסף לסימניות
רגע אתם אמיתיים?
אתם מביאים ילדים בשביל שהם ״יספקו״ אתכם (רוחנית/גשמית)????
כי אם הבאתי ילדים ובסוף אין לי כ״כ (במילים עדינות..) נחת?!?!
נו?
ואם אני אוכיח לכם ש2-4 ילדים זה הרבה יותר נח?

אני רוצה תשובות שלכם!!
(לי יש)

• הוסף לסימניות
רגע אתם אמיתיים?
אתם מביאים ילדים בשביל שהם ״יספקו״ אתכם (רוחנית/גשמית)????
כי אם הבאתי ילדים ובסוף אין לי כ״כ (במילים עדינות..) נחת?!?!
נו?
ואם אני אוכיח לכם ש2-4 ילדים זה הרבה יותר נח?

אני רוצה תשובות שלכם!!
(לי יש)
אנחנו לא חייבים להצליח בחינוך בשביל לקבל על כך שכר. ההשתדלות מספיקה.
וזה ש2-4 ילדים זה יותר נוח זה ברור, אבל אנחנו לא מחפשים נוחות. אנשים חוסכים מפיתם שנים ארוכות רק כדי שלבסוף ירווח להם.
ויש כמובן את עניין הנשמות שבשק וכו'..

• הוסף לסימניות
1. עצם הבאת נשמות לעולם מקרבת את המשיח
שכתוב "אין בן דוד בא עד שיכלו כל הנשמות שבגוף"
ככל שאנחנו מביאים יותר נשמות שמביאות יותר נשמות אנחנו מקרבים את הגאולה

2. כל נשמה יהודית היא חלק אלוקה ממעל
ככל שירבו הנשמות בעולם ירבה כבוד ה' ואלוקותו בעולם
וינצחו את הטומאה שבעולם

3. יש מצווה בכל ילד נוסף, וכמו שכתב הרמב"ם (הלכות אישות פרק טו הלכה טז) אף על פי שקיים אדם מצות פריה ורביה הרי הוא מצווה מדברי סופרים שלא יבטל מלפרות ולרבות כל זמן שיש בו כח. שכל המוסיף נפש אחת בישראל כאילו בנה עולם.

4. כי בא לנו לגדל ילדים :p
ולא לא קשה לנו להחליף לו טיטול בדיוק כמו שלא קשה להם להרים את הגללים של הכלב
מישהו תיאר פעם איזה מדהים זה לישון במיטה ופתאום החתולה באה להתכרבל אתך ואיזה מפנק שזה,
אז אם כל הכבוד אנחנו מעדיפים להתכרבל ולהתפנק אם הילד שלנו, עינין של טעם :p

• הוסף לסימניות
2 ילדים זה שמים וארץ מ6 ילדים (לדוגמא. גם 5 או 7 כמובן, כן ירבו)

גם בתוך הבית - זה אקוסיסטם ביתי משל עצמו. בית ברוך ילדים הוא בית שמח, עם יחסי גומלין בין האחים
שתחשוב על עצמה - יש לה אח ואחות נגיד, אז שתתאר לעצמה עוד אחות ועוד אח. זה עושר שזר לא יבין.

כמו כן זו הסתכלות שונה לחלוטין על החיים.
זוג חילוני בד"כ ישים משקל קודם כל על הקריירה, ואחר כך על משפחה.
כשההסתכלות היא על משפחה קודם כל ההשקעה בהתאם.

ואת הפירות קוצרים בזה ובבא.
בזה - כי בית שמח הוא בית מחבר יותר, בית שכולם תמיד שמחים לחזור אליו ותמיד מעניין בו.
שלא לדבר על ימי זיקנה שכשהילדים מחוברים יותר למשפחה התקופה הזו רק מאחדת והזקן/ה לא זרוק.

ובבא - כל ילד זו נשמה לנצח, זה עוד קדיש. זה עוד עילוי נשמה.

"אין בן דוד בא עד שיכלו הנשמות שבגוף"

• הוסף לסימניות
ב. כמו שאדם דואג לפרנסתו לתקופת הזקנה. כך אדם צריך לדאוג לעצמו לנחת, תעסוקה וסיעוד לעת זקנה.
ועובדה היא, שלבעלי משפחות גדולות עם הרבה צאצאים, לסבים ולסבתות יש דאגה, אכפתיות ונחת גם בעת זקנה.
תבדקו איפה הם הזקנים המאושרים?
לא פוטוגני כ"כ לכתוב
אבל,
מהיכרות קרובה עם כמה משפחות
גם כאשר ישנם 10 ילדים
התורנויות לעת זקנה מורכבים.

• הוסף לסימניות
לא קראתי הכל אבל אבא שלי אב ל11 בלעה"ר אמר פעם למישהו חילוני ששאל אותו איך הוא מסתדר
שהקב" נתן לכל אחד מנה קצובה של צער גידול בנים
כשיש 2 ילדים זה מתחלק בני 2 והילדים בהתאם
כשזה מתחלק בין עשרה ילדים הילדים נוחים מאוד
(לא זוכרת בשם מי)

• הוסף לסימניות
לא פוטוגני כ"כ לכתוב
אבל,
מהיכרות קרובה עם כמה משפחות
גם כאשר ישנם 10 ילדים
התורנויות לעת זקנה מורכבים.
רק לחשוב מה קורה כשיש רק שני ילדים, שאחד בחו"ל והשני לא מוצא את עצמו...

• הוסף לסימניות
אדם לעמל יולד, אנחנו בעולם בעשיה.
ילדים זה אושר, ילדים זה שמחה. כל ילד זה עולם ומלואו.
פעם שמעתי מישהו שאמר- למה להביא להרבה ילדים לעולם?
אז השאלה הקדומה לזה, שהייתה צריכה להישאל היא- למה אני פה בעולם? מה מטרתי?
אם נדע לענות על השאלה הזאת מה הייעוד שלנו בעולם, נבין ממילא למה להביא כמה שיותר נשמות לעולם,
ונרצה כמה שיותר...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה