אני כבר גמרתי את כל החדרים...

• הוסף לסימניות
ה' מצרף מחשבה למעשה,
ואני באמת רוצה כבר לגמור את כל החדרים...
אז יאלה, תתחילו להבריק, רעיונות, טיפים לטובת כולנו.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אני ניקיתי כבר חצי מארונות המטבח כי החלטתי שזה העיקר והשאר - מה שאספיק אספיק ומה שלא לא נורא חשוב.
הבעיה שאני כבר מותשת.

• הוסף לסימניות
זוהי שעתן הגדולה של כל 'השכנות הללו' שפסח נכנס אליהן כבר מחנוכה ועכשיו הן כבר אוכלות מצות...:D

הסוד להישאר שפויים הערב פסח הגדול והנורא הוא לא לשאול אחרים איפה הם אוחזים.

• הוסף לסימניות
העצה הכי יעילה זה:
לא לכתוב 'אני גמרתי כבר את כל החדרים'
ז"א לא לדעת מה הולך אצל אחרים זה סתם מלחיץ ותו לא...
כל אחת צריכה לעשות תוכניות ולהתכונן לפי הנתונים שלה, ולא לפי נתוני הסביבה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;966597:
העצה הכי יעילה זה:
לא לכתוב 'אני גמרתי כבר את כל החדרים'
ז"א לא לדעת מה הולך אצל אחרים זה סתם מלחיץ ותו לא...
כל אחת צריכה לעשות תוכניות ולהתכונן לפי הנתונים שלה, ולא לפי נתוני הסביבה...

הכותרת סתם בשביל שתפתחו את האשכול, כי כמה שכל אישה תגיד לשכנותיה שלא מעניין אותה מה אחרות, והיא בקצב שלה, בסוף היא חוזרת הביתה ומסתערת מהר מהר על החלונות... ;)
בערך כמו שילד שקיבל עונש אומר שהפרס 'בכלל לא שווה'...
אבל ממש לא זו היתה מטרת האשכול!
המטרה היא אחת ויחידה:
מי שיש לה טיפים, עצות לארגון ולריקון הבית, נקיון יעיל וכו',
מוזמנת בחום!!!

כי אני אפילו לא התחלתי את החדרים.... (וגם לא את המטבח):(

• הוסף לסימניות
להעיף כמה שיותר!

• הוסף לסימניות
מגירת שקיות גם המרשרשות גם אשפתונים וגם היפות איפה אתם מאכסנים?
תנו רעיונות שהמגירה הזו תשאר מסודרת...

• הוסף לסימניות
זו באמת הזדמנות לרוקן ארונות.
השיטה שלי היא לעשות את החשוב ביותר והקשה ביותר בהתחלה, ואחר כך מה שאספיק.
בסוף מספיקים הכל אבל תמיד מגיעים לסדר מותשים.

• הוסף לסימניות
לשקיות המרשרשות יש מתקן שעולה משהו כמו 15 ש''ח, נראה לי בחנויות של כלי בית.

• הוסף לסימניות
אני באמצע האפיה,
רק נתתי גיחה בין עוגת אגוזים לסהרוני גבינה פסחיים.

נגיד.

העצה שלי: להתחיל בטו בשבט, ומפורים להסתובב בבית רק עם חלוקים ח"פ ומסכות של חדר ניתוח.

• הוסף לסימניות
בנימה קצת יותר רצינית:
אימצתי לעצמי כלל (מיעל זלץ), כל בגד שלא נלבש במשך שנתיים רצופות (קיץ - חורף - קיץ - חורף) יכול לעוף מהארון.
הוא לא ייכנס לאופנה בעשור הקרוב, על אחריותה של יעל.
ואם תרזי - אז תקבלי פרס בגד חדש...

בשנה בה אימצתי את הכלל הזה, העפתי חצי מתכולת הארון.
ו--- נשארתי בחיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;966618:
אני באמצע האפיה,
רק נתתי גיחה בין עוגת אגוזים לסהרוני גבינה פסחיים.

נגיד.

העצה שלי: להתחיל בטו בשבט, ומפורים להסתובב בבית רק עם חלוקים ח"פ ומסכות של חדר ניתוח.
למה צריך חלוקים?
פשוט לא מכניסים חמץ ומבשלים רק בכלי פסח....

• הוסף לסימניות
אגב, עוד טיפ נחמד מיעל זלץ:
היא מציעה לערוך סבב בארונות ביום י' באב (גזורנה ושמורנה) בצהרים.
בגד יום חול שנשאר בארון ולא נלבש אפילו בתשעת הימים, כנראה שבאמת לא צריך אותו.

• הוסף לסימניות
סליחה, שכחתי לשים כמה סמיילים, רק ראיתי את הכותרת וכבר התפרצתי:p;):)

עצה קטנה שמאוד עזרה לי, זה לפני הכל: 'תכנון עם נקודות יציאה לגמישות'
הווי אומר, לקחתי לוח שנה והלכתי מהסוף להתחלה כלומר: בדיקת חמץ יום ראשון, לכן צריך לגמור מטבח עד יום X , אח"כ הלכתי עוד אחורה ביום Y גומרים ארונות ביוםW מקרר ותנור, כדי לגמור חדרים X ו- Y ביום Z צריך לגמור ארונות עד יום.... וכן הלאה,
במקום להתחיל בשיא השלווה עם דברים שוליים ולהגיע בלי כוחות לדברים החשובים באמת, כשאת מתוכננת זה קורה הרבה פחות, כמובן שאני משאירה ימים פנויים לקניות, סידורים, או דברים בלתי צפויים. ואז גם אם קצת משתבש יש לך את הימים הספייר, שנה שעברה עשיתי כך, והגעתי לסדר רגועה ונינוחה אחרי שישנתי כל יום בשבוע שלפני הסדר כמה שעות טובות.

אה, והכי חשוב, קחו עזרה!!!אף אחד לא יאהב אתכן יותר אם תתמוטטו בסוף... (גם אישה שלוקחת עזרה עובדת מספיק קשה)
יש כל כך הרבה הוצאות לפני החג, אפשר קצת לפרגן גם לעזרה, אנחנו קונות בגדים ותכשיטים ואיפור כדי שנראה טוב, ובסוף כל זה לא מצליח להסתיר את הסמרטוטית שמתחבאת מתחת;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א.ד.;966611:
מגירת שקיות גם המרשרשות גם אשפתונים וגם היפות איפה אתם מאכסנים?
תנו רעיונות שהמגירה הזו תשאר מסודרת...

את המרשרשות במתקן מיוחד - כמו שכתבו כבר. ראיתי אצל מישהי שהצמידה את המתקן לפנים הדלת של אחד מארונות מטבח - אהבתי.
את ה"יפות" אני שמה בארגז מצעים מתחת למיטות חדר השינה...

• הוסף לסימניות
אז הטיפ שלי להתחיל מהקשה ביותר והחמץ ביותר לקל.
תנור, כיריים (אם ניקית יסודי אחרי כל אפיה מכאן ואילך זה להעביר ניגוב ובדיקה)
מקרר (עוטפים מדפים וכל מה שאפשר, בשבוע האחרון נשאר לעבור עם סמרטוט ושואב וזה לא אותה עוצמת עבודה)
ארונות מטבח- בהחלט כדאי כבר עכשיו לצמם את מלאי החמץ ולראות מה להעביר ומה תאכלו בשבועות הקרובים... בקיצור הבנתם את הרעיון- מתחילים מביעור ***חמץ*** ולא מביעור בגדים :)
זה כשיהיה זמן...

עכשיו אל תשאלו אותי מה אני התחלתי כי אני באמת מבולבלת ערב לידה עם ערב פסח...:)

• הוסף לסימניות
הטיפ השימושי שלי לערב פסח שפוי ויעיל (עם ילדים בלע"ר)
לעשות את היבש בקצב מתאים ולהשאיר את כל הרטוב לפעם אחת בסוף.
אמנם היום הזה של הרטוב הוא יום קורע וקשה ורצוי לקחת בו הרבה עזרה ולתת לילדים תעסוקה טובה מחוץ לבית,
אבל כך הבית נשאר על תקנו במשך כל התקופה בלי לחזור על הדברים כמה פעמים
ובלי להוציא את הנשמה שלכם ושל הילדים כמה פעמים ביום.

השנה לדוג' אני מתכננת בעז"ה לסיים את כל היבש בבית (קרי ארונות, מגרות, מתלים, ספרים וכדו' כולל מטבח) עד יום רביעי, ביום רביעי לנקות את הדברים הגדולים של המטבח (בלי ארונות שכבר נעשו בשלב קודם: מקרר, תנור, גז וכדו', וביום חמישי לעשות רטוב על כל הבית: רצפה, פנלים, קרמיקה, אמבטיה, חלונות, שישים כיורים, וכדו') שזה אמנם לוקח יום שלם ועוד קצת מהלילה, אבל ביום שישי בבוקר בעז"ה הבית גמור ומוכן לפוליש סופי. (אוכל לשבת אני מכינה כבר בתחילת השבוע ומלבד הארוחות לא אוכלים חמץ כמובן)
כך בערב בדיקת חמץ אני לא צריכה להשתגע כי הבית לא מזמן נוקה ביסודיות (ולא לפני שבועיים שלוש...) ואין לי כל פעם עצבים שהילדים עושים פסיעות ומלכלכים בחדרים הנקיים.
מנסיון של כמה שנים- זה מרכז את העבודה בצורה טובה ויעילה ומגיעים לפסח בלי לחץ.

• הוסף לסימניות
מעניין גם אני חשבתי בדיוק אותו דבר השנה, להתחיל מן הכבד אל הקל.
כלומר, מטבח וחמץ "בעין" ורק אח"כ הלאה.
(וזה אחרי ששנה שלמה אני מאיימת על הערמות למיון שאוטוטו ערב פסח:cool:)

בשנה שעברה התחלתי מהקצוות, מיינתי לי בנחת, הברקתי כל מה שלא חייבים לפי ההלכה,
והתוצאה - קשה לנו לשכוח את היומיים האחרונים...
עבדתי והזעתי על המטבח וכל שאר ה"אין ברירה" כמו חמור. והוא טייל עם הילדים מבוקר עד בוקר.
שנינו יצאנו מדעתינו.

לא עוד!

השנה אני מתחילה מהעיקר ומה שאספיק אח"כ אספיק.
אולי זה אפילו יהיה תמריץ להשאיר לי זמן להספיק כמה שיותר.

אשמח לטיפים איך מנקים מראש כל מיני דברים בבית עם קטנטנים,
ואיך שומרים עליהם נקיים עד התקדש החג.

כי בהחלט זכור לי כמה דברים השארתי לרגע האחרון, כי הילדים יחמיצו ויחריבו את העבודה...

• הוסף לסימניות
שאלה ש(לא) קשורה או כן...
איך אתן מנקות את הספרי ילדים המנוילנים?
בגלל שזה מנוילן יש לילדים יותר יד חופשית וזה אכן מלוכלך יותר אם אני יעבור דף דף עם ספריי ומגבת אני לא חושבת שזה יתיבש טוב והדפים ידבקו יש רעיון?

• הוסף לסימניות
שידבקו, ואח"כ נותנים לילדים לפתוח. מה יש?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת