אני לא משלם ביטוח לאומי...

מצב
הנושא נעול.
בדיוק
לא מובן הראש הקטן פה
בחור ישיבה קלאסי בן 18 לא מכיר את המושג ביטוח לאומי!
וברור שכפיות טובה שילד שקיבל כ"כ הרבה מההורים שלו יזדעק על כמה אלפים
אבל מדברת מצד ההורים - זה מגעיל לחתן ילד עם חובות במיוחד אם זה בכוונה (יש פה כמה שממש בעד)
אף אחד לא בעד!!!
אם ההורים עשו זאת בזדון ,זה ממש מכוער

הנושא הוא שאין לי ספק שאף הורה לא עשה זאת בזדון
זה כל כך פשוט לי
ואני מקווה שאף אחד לא חולק על זה

אף אחד לא בעד!!!
אם ההורים עשו זאת בזדון ,זה ממש מכוער

הנושא הוא שאין לי ספק שאף הורה לא עשה זאת בזדון
זה כל כך פשוט לי
ואני מקווה שאף אחד לא חולק על זה
אם לא עשו את זה בזדון אפשר להתנצל שזו הייתה טעות לא לעדכן את הבן / לעזור לו לסדר תלוש
(בכל אופן שכחו לעדכן אותו על חוב שלו שהולך ותופח ונופל עליו בדיוק כשנולד תינוק ויש מלא הוצאות גדולות)
לברר בעדינות עם הזוג אם יש להם כרגע איך לשלם את החוב ולעזור להם במידה שלא
(לא לכל זוג יש כסף מיותר! מכירה הרבה שחיים על השקל)

אם תבדקו בכללי מה חושבים הורי הכלה על כך שהם צריכים לשלם על החתן
זה יהיה מביש הרבה יותר...

מה שהם חושבים ,זה פחות מעניין .
השאלה היחידה שמעניינת -האם הבחור אחראי על החובות שלו או לא
במידה וברור לכם -שהבחור הוא זה שאחראי לכסות את החוב
אז הדיון לא מתחיל

זה שהאשה היא המפרנסת -זה מתוך הסכמה שהיא נושאת בכל החובות ובכל הדברים
שאלולי היא הייתה משלמת -הבחור היה משלם
ואם זה ברור לכם שלבחור אין מקום להתלונן
אז גם הבחורה שנשאה בחפץ לב לבחור שאינו עובד
מתוך כוונה לפרנס אותו על כל המשתמע מכך
אז אין גם לה מקום לבוא בטענות

ובמילים אחרות:אין מקום לחלק ולומר שלבחור אין מקום לבוא בטענות
אבל לבחורה כן יש מקום לבוא בטענות

אני מסכים בהחלט שהורה אמור ליידע את הבן שלו בחוב הזה של הבט"ל
ואני חושב שהורה שלא מיידע את הבחור -זה לא נובע מרוע,אלא ממקום
של חוסר עניין ומחשבה בעניין (כי יש עוד מלא עניינים)
ולכן מהמקום הזה יש הרבה פחות מקום לבוא בטענות על ההורים שגם ככה נותנים אין סוף
אה, הם מנוצלים, אז בואו ננצל אותם עוד קצת?

בכל מקרה תודה על הבעת העמדה. מפתיע שיש מי שחושב שזו גישה לגיטימית ולכתחילה.
ידע כל מי שמחפש חתן לבתו לבדוק גם עם איזה חובות הוא מגיע. תדע כל כלה לברר האם הכסף שעבדה עליו בדם יזע ודמעות ישמש למחיה או שקודם יצטרכו לשלם חובות של בעלה והוריו ואחר כך יקנו שולחן למטבח, אם ישאר. שתדע כל בחורה שיש מי שחושב שתפקידה לעבוד ולממן כל מה שהבעל צבר, ולבחור לפי זה.
זה לא בגלל הסכום, אלא בגלל הגישה לחיים ולנישואין.

בכל מקרה תודה על הבעת העמדה. מפתיע שיש מי שחושב שזו גישה לגיטימית ולכתחילה.
מה לכתחילה?
הכל פה בדיעבד!
אמרתי ואומר שוב,ברור שאם ההורה עושה זאת בזדון זה מכוער,ולא חושב שיש אחד שיחלוק על כך
הנקודה היא שתבררו על הורים שלא יידעו את בנם ,האם זה נעשה בזדון או לא
ותופתעו לשמוע שזה לא בזדון ,אלא בתום לב ,או קרוב לזה

ועכשיו השאלה :על מי לשלם את החוב הזעיר
האם על ההורים ששילמו לזוג הצעיר מאות אלפים
או על הזוג

ידע כל מי שמחפש חתן לבתו לבדוק גם עם איזה חובות הוא מגיע. תדע כל כלה לברר האם הכסף שעבדה עליו בדם יזע ודמעות ישמש למחיה או שקודם יצטרכו לשלם חובות של בעלה והוריו ואחר כך יקנו שולחן למטבח, אם ישאר. שתדע כל בחורה שיש מי שחושב שתפקידה לעבוד ולממן כל מה שהבעל צבר, ולבחור לפי זה.
זה לא בגלל הסכום, אלא בגלל הגישה לחיים ולנישואין.
אם כלה לא תסכים להתחתן בגלל חוב של 5000 שקל לבט"ל או 10000 שקל לבט"ל
ובפרט שלטענתכם הורי הבחור אשמים
אז באמת עדיף לבחור לא להתחתן עם כזאת כלה

הגישה הבריאה לחיי נישואין -זה לא להתלונן ,להיישיר מבט למציאות בעיינים ,ולנסות להתמודד
גם עם דברים כאלה
אין ספק שזה מאכזב לשלם פתאום 10000 שקל
אבל לא צריך להקצין ולהסתכל על הורי החתן כאנשים מרושעים

הגישה הבריאה לחיי נישואין -זה לא להתלונן ,להיישיר מבט למציאות בעיינים ,ולנסות להתמודד
גם עם דברים כאלה
אין ספק שזה מאכזב לשלם פתאום 10000 שקל
אבל לא צריך להקצין ולהסתכל על הורי החתן כאנשים מרושעים
פתאום נהיית תמים

אם לא עשו את זה בזדון אפשר להתנצל שזו הייתה טעות לא לעדכן את הבן / לעזור לו לסדר תלוש
(בכל אופן שכחו לעדכן אותו על חוב שלו שהולך ותופח ונופל עליו בדיוק כשנולד תינוק ויש מלא הוצאות גדולות)
לברר בעדינות עם הזוג אם יש להם כרגע איך לשלם את החוב ולעזור להם במידה שלא
(לא לכל זוג יש כסף מיותר! מכירה הרבה שחיים על השקל)
הזוג הם במצב כלכלי פי מאה יותר טוב בדרך כלל מההורים ששקועים בלשלם
את התפנוקים שהזוג הצעיר ניצל אותם עד תום
כמו חתונה יקרה תכשיטים מתנות שכ"ד לשנה וגם הון עצמי בסיסי לדירה

אין וויכוח שאם ההורים אמידים מן הראוי שישלמו על אי הדיווח לבנם
אבל הדיון הוא על הורים שגם ככה נאנקים תחת העול כדי לממן את החתונה של הזוג הצעיר הטרי

חושבת שקצת (הרבה) מוגזם לתאר את החוב לביטו"ל כאתגר כל כך עצום שנופל על כתפיו של הזו"צ המסכן ועלול למוטט אותו כלכלית.
אנחנו גם קיבלנו דרישת תשלום של 11K ביום מן הימים,
ולא עלה בקצה דעתי ללכת לדרוש אותם מההורים היקרים שלנו, שהרעיפו עלינו פי כמה וכמה (וכמה...) כדי להשיא אותנו.
הלכנו בעצמנו לביטו"ל, ביקשנו יפה פריסת תשלומים נרחבת, וקיבלנו כזו ל-60 חודשים. את הריביות הם מורידים באופן אוטומטי.
נשארנו עם סכום חודשי פעוט לתשלום (סביבות 150 ש"ח אם זכרוני לא מטעה אותי), וזו היתה הוצאה שבקושי הרגשנו אותה לאורך השנים הבאות, גם כזוג צעיר עם הכנסות נמוכות.
לא אומרת שלילדיי לא אדאג אי"ה לשלם ביטו"ל עד שיינשאו, אבל התמונה שמוצגת כאן היא כאילו מדובר בעול כבד ובאתגר בלתי אפשרי... בסך הכל עוד הוצאה קטנה שמצטרפת לשלל ההוצאות שזוגות צעירים לומדים מהר מאד לשאת בהן בעצמם.

תודה לכל המגיבים בנושא. (בערך 6 ניקים מתוך 6 עמודים של ויכוח שאין בינו לבין נושא האשכול שום רלוונטיות...)
תשובה ברורה:
אגב, חוק של התיישנות היא 7 שנים.
1. ברגע שיש לך תלוש משכורת אתה לא משלם ביטוח לאומי מעבר לסכום שיורד בתלוש וזאת גם במידה ואתה מוגדר כבן ישיבה.
2. מניין לך שיש חוב?
3. בעניין רישומך כלמיד ישיבה, אם כיום אינך אברך כולל ומאז לימודך בישיבה לא הלכת לכולל או לישיבה אחרת כדי שתפנה למשרד החינוך לברר את הרישום שלך ואת סכומי הכסף שקיבלו עליך [יש לז טופס ייחודי להגשה למשה"ח.
4. במידה ואינך מופיע כתלמיד ישיבה במשרד החינוך תפנה לביטוח לאומי בבקשה למחוק את זה בצירוף האסמכתא ממשאד החינוך
5. במידה ואתה מגלה שאתה עדיין רשום היכן שהוא.. אני ממליץ לך לשקול בכובד ראש ולשאול דעת תורה איך להייחס למוסד שרושם אותך ללא ידיעתך.
תודה, הסברתי שהייתי בחור ישיבה ושולם כל החוב (לא היה מעולם ב"ה) היה תלוש משכורת במשך כשנתיים, ומיד המשכתי בכולל, ומאז העבודה מופיע לי שאין חוב, אך חשבון פשוט מלמד שכשאין תלוש, ורשומים כאברך - גם כשאין חוב - מסתתר חוב..
בכ"א תודה, קיבלתי החלטה בזכות אותם ה6 ;) לפנות לביטו"ל ולסיים את הסאגה הזו.
האשכול פנוי לשאר ויכוחים ונספחים.
בהצלחה;):sleep:

1. דומני שאותם אלו שלא עושים שידוך עם בחור שלא שולם עבורו ביט"ל בסך 5000 הם אותם אלו שהשאלה הראשונה שלהם כשמציעים להם כלה היא: כמה היא מכניסה....

2. דומני שאותם אלו שסבורים שזה "חוצפה" שההורים לא שילמו את זה, הם אותם אלו שהשיקול שלהם לעשות רישיון לפני החתונה כי זה על חשבון ההורים... (יש כאלו שחוזרים להורים אחרי החתונה ומזכירים להם את ההתחיבות שהם יממנו, אם מדברים על חוצפה אז זה).

3. הורים שהוציאו כל כך הרבה כסף לאורך השנים ובפרט בזמן הנישואין והכל כדי לעשות טוב לילד שלהם לא חיפשו לחסוך את הכמה אלפים האלו על חשבון הזוג, מדובר באנשים עסוקים וטרודים שמה שלא חייבים לעשות היום לא עושים. עצם המחשבה שזה נבע מרצון לחסוך על גב הזוג היא מרושעת וכפוית טובה.
בדרך כלל כנראה ההורה מקבל את המכתב ואומר לעצמו יטפל בזה מחר/שבוע הבא, ועם רישום הכתובת ע"ש הבחור במקום אחר אז פתאום המכתב מגיע לבית הזוץ

4. לא מדובר בחוב של עשרות אלפים אנשים פה נסחפו כאילו מדובר במשכנתא חבויה, זה לא נעים אבל משהו שלרוב הזוגות ניתן לבליעה.
אף אחד לא מדבר על מקרה קיצון של בחור ישיבה בן 95 שלא מספר לבחורה על החוב העצום שהוא נושא על גביו.

5. באופן כללי, ממה שראיתי עולם הזוגות מפוצל ל2:
אלו שאין להם כלל מודעות למצב הכלכלי של ההורים ויבחרו את הריהוט הכי יקר כי זה מה שהם אוהבים וגם אם האשה מכניסה משכורת הייטק לא יעלה על דעתם להציע שאת השכירות הם ישלמו לבד (מה זאת אומרת זה מה שההורים התחייבו הם צריכים לעמוד מאחורי זה, איך נממן את ה'ירח דבש' באירופה), ואם ההורים יקחו את ה'חיסכון לכל ילד' הם ירגישו נשדדים.
ואלו שיחפשו כל דרך להקל ולעזור גם אם זה דורש מהם ויתורים בחיים החומריים האישיים שלהם.

למעשה זה לא רק בזוגות זה גם ברווקים/ות יש כאלו עם 0 מודעות. ויש כאלו עם מודעות גבוהה (קונים מהכסף שלהם /לא קונים הכי יקר וכו'וכו')

1. דומני שאותם אלו שלא עושים שידוך עם בחור שלא שולם עבורו ביט"ל בסך 5000 הם אותם אלו שהשאלה הראשונה שלהם כשמציעים להם כלה היא: כמה היא מכניסה....

2. דומני שאותם אלו שסבורים שזה "חוצפה" שההורים לא שילמו את זה, הם אותם אלו שהשיקול שלהם לעשות רישיון לפני החתונה כי זה על חשבון ההורים... (יש כאלו שחוזרים להורים אחרי החתונה ומזכירים להם את ההתחיבות שהם יממנו, אם מדברים על חוצפה אז זה).

3. הורים שהוציאו כל כך הרבה כסף לאורך השנים ובפרט בזמן הנישואין והכל כדי לעשות טוב לילד שלהם לא חיפשו לחסוך את הכמה אלפים האלו על חשבון הזוג, מדובר באנשים עסוקים וטרודים שמה שלא חייבים לעשות היום לא עושים. עצם המחשבה שזה נבע מרצון לחסוך על גב הזוג היא מרושעת וכפוית טובה.
בדרך כלל כנראה ההורה מקבל את המכתב ואומר לעצמו יטפל בזה מחר/שבוע הבא, ועם רישום הכתובת ע"ש הבחור במקום אחר אז פתאום המכתב מגיע לבית הזוץ

4. לא מדובר בחוב של עשרות אלפים אנשים פה נסחפו כאילו מדובר במשכנתא חבויה, זה לא נעים אבל משהו שלרוב הזוגות ניתן לבליעה.
אף אחד לא מדבר על מקרה קיצון של בחור ישיבה בן 95 שלא מספר לבחורה על החוב העצום שהוא נושא על גביו.

אלו שאין להם כלל מודעות למצב הכלכלי של ההורים ויבחרו את הריהוט הכי יקר כי זה מה שהם אוהבים וגם אם האשה מכניסה משכורת הייטק לא יעלה על דעתם להציע שאת השכירות הם ישלמו לבד (מה זאת אומרת זה מה שההורים התחייבו הם צריכים לעמוד מאחורי זה, איך נממן את ה'ירח דבש' באירופה), ואם ההורים יקחו את ה'חיסכון לכל ילד' הם ירגישו נשדדים.
ואלו שיחפשו כל דרך להקל ולעזור גם אם זה דורש מהם ויתורים בחיים החומריים האישיים שלהם.

למעשה זה לא רק בזוגות זה גם ברווקים/ות יש כאלו עם 0 מודעות. ויש כאלו עם מודעות גבוהה (קונים מהכסף שלהם /לא קונים הכי יקר וכו'וכו')
כל מילה בסלע
סתם מעניין שיש אנשים שלא יעשו שידוך בגלל איזה חוב של 5000 שקל, אבל זה שדורשים מהם 500K ש"ח לא מפריע להם :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

ווואו!
לא היה אפשר לסכם את זה יותר טוב

הם אותם אלו שהשיקול שלהם לעשות רישיון לפני החתונה כי זה על חשבון ההורים... (יש כאלו שחוזרים להורים אחרי החתונה ומזכירים להם את ההתחיבות שהם יממנו, אם מדברים על חוצפה אז זה).
לא נכון
עצם המחשבה שזה נבע מרצון לחסוך על גב הזוג היא מרושעת וכפוית טובה.
אז תתחיל להכיר יש כאלה שזה מאידיאל שהבחור ישלם על עצמו כמו גם שמישהו כתב כאן
זה לא נעים אבל משהו שלרוב הזוגות ניתן לבליעה.
לא נעים בכלל ובתוך תוכך אתה יודע שזה מבאס מאוד
לא יעלה על דעתם להציע שאת השכירות הם ישלמו לבד
שילמתי לבד
אלו שיחפשו כל דרך להקל ולעזור גם אם זה דורש מהם ויתורים בחיים החומריים האישיים שלהם.
משתדל מאוד

הזוג הם במצב כלכלי פי מאה יותר טוב בדרך כלל מההורים ששקועים בלשלם
את התפנוקים שהזוג הצעיר ניצל אותם עד תום
כמו חתונה יקרה תכשיטים מתנות שכ"ד לשנה וגם הון עצמי בסיסי לדירה

אין וויכוח שאם ההורים אמידים מן הראוי שישלמו על אי הדיווח לבנם
אבל הדיון הוא על הורים שגם ככה נאנקים תחת העול כדי לממן את החתונה של הזוג הצעיר הטרי
הדיון זז כבר כמה פעמים למקומות שונים בשאכול פה
בהתחלה היו טענות שהבחור אמור לדעת מעצמו ולדאוג לעצמו לתשלום ביט"ל
ובכלל מגיל 6 ההורים לא חייבים לו כלום ואיזה כפיות טובה לחשוב בכלל שהורים צריכים לעדכן את הילד (שהם שואפים שיהיה עילוי כן? שקוע באוהלה של תורה)

כל עוד באמת מדובר בשכחה אנושית בלי אף כוונה רעה, אז כבר הפתרון תלוי באיזה משפחה מדובר וכמה כסף יש להורים/לזו"צ.
אנחנו אגב קנינו את כל הריהוט בעצמנו למרות שסוכם מראש שההורים קונים.
אני הכי בעד לנסות להסתדר כמה שיותר בעצמנו ולתת להורים להתאושש מהחתונה..
אבל להפיל חוב שיכול לעלות כמו 2-3 משכורות של זו"צ בלי לשאול אותם, בלי לדבר מראש, בלי להציע לעזור..
אפשר לדון הורים כאלו לכף זכות שהם כנראה במצוקה קשה במיוחד

הדיון זז כבר כמה פעמים למקומות שונים בשאכול פה
בהתחלה היו טענות שהבחור אמור לדעת מעצמו ולדאוג לעצמו לתשלום ביט"ל
ובכלל מגיל 6 ההורים לא חייבים לו כלום ואיזה כפיות טובה לחשוב בכלל שהורים צריכים לעדכן את הילד (שהם שואפים שיהיה עילוי כן? שקוע באוהלה של תורה)
אכן,דעתי האישית שהבחור אמור להיות מודע לעניין.
אבל גם לשיטתכם שהבחור כל כולו שקוע באוהלה של תורה ולא אמור להיות לו ידיעה בעניין
להאשים את ההורים ,שככל הנראה פעלו בתום לב ,זה חרפה בעיני

לגבי הגיל 6,טעיתי בעניין הזה,הובהר לעיל ,שהפסק היום שההורים מחויבים עד 18
ולכן זה לא רלוונטי.
מה שכן רלוונטי זה על מי חל החוב,האם על הבחור או ההורים.
כל עוד באמת מדובר בשכחה אנושית בלי אף כוונה רעה, אז כבר הפתרון תלוי באיזה משפחה מדובר וכמה כסף יש להורים/לזו"צ
נכון מאוד,הורים שלא יידעו את בנם זה נובע משכחה אנושים ולא מכוונה רעה
ואם אכן ההורים אמידים מן הראוי שישלמו
אבל לא על זה הדיון ,הדיון מדבר על הורים שנאנקים תחת הנטל
.
אנחנו אגב קנינו את כל הריהוט בעצמנו למרות שסוכם מראש שההורים קונים.
יפה מאוד,וראוי לכל אחד לנהוג כך
אני הכי בעד לנסות להסתדר כמה שיותר בעצמנו ולתת להורים להתאושש מהחתונה..
אבל להפיל חוב שיכול לעלות כמו 2-3 משכורות של זו"צ בלי לשאול אותם, בלי לדבר מראש, בלי להציע לעזור..
שוב,אין מה להציע לעזור,מדובר בהורים שמשלמים את הוצאות החתונה שרק היא עולה למעלה מ100 אלף שקל....
תכשיטים כסא כלה תזמורת צלם שבע ברכות.... שכ"ד דירה לשנה.... ועוד הון עצמי משמעותי לדירה....
ההורים הללו שקועים עד צוואר בחובות עתק...
ואתם מתחילים להתקטנן איתם על 10 אלף שקל...

אפשר לדון הורים כאלו לכף זכות שהם כנראה במצוקה קשה במיוחד
זוג שחושב שהורים שהוציאו עבורו את הנשמה ,ובתום לב מוחלט
שכחו לידע את הבחור על חוב שהוא גג 10 אלף שקל...
והם זועמים ויש להם טינה כלשהי על ההורים
שמשלמים את החובות של החתונה והדיור ....
במשך שנים רבות...

זה זוג כפוי טובה.

אכן,דעתי האישית שהבחור אמור להיות מודע לעניין.
אבל גם לשיטתכם שהבחור כל כולו שקוע באוהלה של תורה ולא אמור להיות לו ידיעה בעניין
להאשים את ההורים ,שככל הנראה פעלו בתום לב ,זה חרפה בעיני

לגבי הגיל 6,טעיתי בעניין הזה,הובהר לעיל ,שהפסק היום שההורים מחויבים עד 18
ולכן זה לא רלוונטי.
מה שכן רלוונטי זה על מי חל החוב,האם על הבחור או ההורים.

נכון מאוד,הורים שלא יידעו את בנם זה נובע משכחה אנושים ולא מכוונה רעה
ואם אכן ההורים אמידים מן הראוי שישלמו
אבל לא על זה הדיון ,הדיון מדבר על הורים שנאנקים תחת הנטל

יפה מאוד,וראוי לכל אחד לנהוג כך

שוב,אין מה להציע לעזור,מדובר בהורים שמשלמים את הוצאות החתונה שרק היא עולה למעלה מ100 אלף שקל....
תכשיטים כסא כלה תזמורת צלם שבע ברכות.... שכ"ד דירה לשנה.... ועוד הון עצמי משמעותי לדירה....
ההורים הללו שקועים עד צוואר בחובות עתק...
ואתם מתחילים להתקטנן איתם על 10 אלף שקל...

זוג שחושב שהורים שהוציאו עבורו את הנשמה ,ובתום לב מוחלט
שכחו לידע את הבחור על חוב שהוא גג 10 אלף שקל...
והם זועמים ויש להם טינה כלשהי על ההורים
שמשלמים את החובות של החתונה והדיור ....
במשך שנים רבות...

זה זוג כפוי טובה.
כבר הבהרתי שאני לא מדברת מהצד של הילדים!!
כבת מדין כיבוד הורים והכרת הטוב (גם לחמי וחמותי) ברור שחוץ מתודה אין לי זכות להגיד כלום
מדברת על התופעה הזאת בכללי.

כבר הבהרתי שאני לא מדברת מהצד של הילדים!!
כבת מדין כיבוד הורים והכרת הטוב (גם לחמי וחמותי) ברור שחוץ מתודה אין לי זכות להגיד כלום
מדברת על התופעה הזאת בכללי.
מה הכוונה תופעה?
איזה עוד חובות את מכירה שבחור מגיע איתם לחתונה?
פספסתי משהו?

מה הכוונה תופעה?
איזה עוד חובות את מכירה שבחור מגיע איתם לחתונה?
פספסתי משהו?

התופעה הזאת בדיוק.
כמובן בהנחה שלא מדובר נטו בשכחה/הזנחה/התעלמות מהמציאות

ומכאן הקריאה להורים- אל תהיו בנות יענה. להתעלם מהחובה לשלם כי "לא פנו אליכם" זה עוול כלפי הילדים שלכם. אתם מסתמכים על זה שלזוג לא נעים לבקש מההורים כשמתברר שלא שילמו על הבחור מגיל 18. אולי צריך להכניס את זה בהסכם בין ההורים לפני אירוסין. לא שולחים ילד לחיים עם אלפי שקלים חוב על הגב.

וגם הורים מסורים לילדים מעל גיל 18,
אל תחכו לקריאה מצד ביטוח לאומי - יתכן והיא לא תגיע.
החל מגיל זה דאגו להסדיר אמצעי תשלום לביטוח לאומי
לבנות יש מגוון רחב של פתרונות חוקיים:
כמו להיות בייביסטר אצל אחות או עוזרת אצל סבתא או דודה, ותשלום לביטוח לאומי כעובד במשק בית
או למצוא עבודה של כמה שעות עם תלוש.

לא אכנס לויכוח האם נכון לשלם או לא,
לעניות דעתי, אם בוחרים לא לשלם, ראוי ליידע את הבחור ע"כ.

זה כנראה גם ההבדל בין אלו שישלחו את החתן/כלה לפני החתונה לרופא שיניים לסגור קצוות
לאלו ששבוע אחרי החתונה מתחילים סדרת טיפולי שורש

אצלינו לא שילמו ביטוח לאומי....לא מחסרון כסף[אף אחד לא אוהב לשלם כסף]
היה תקופה שביטוח לאומי עלה על החברה ודרש כסף....
אחי מתחתי היה מיד אחרי החתונה....אבא שלי שילם עליו....
אני הייתי כמה שנים אחרי החתונה....לא היה נעים לי לבקש מההורים..שילמתי לבד....
אבל אני זוכר את זה טוב טוב.....אני לא חושב שזה ראוי.....[אני לא מדבר על הורה שאין לו]

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.