- הוסף לסימניות
אם הם עד כדי כך לא יכולים לקחת אחריות לא הייתי חושבת שהם מסוגלים להקים בית ולהתחתן עם כל המשמעות של הדברים..נשמע שלא יצא לכם לפגוש כמעט בחורי ישיבה קלאסים בני 18...
אם הם עד כדי כך לא יכולים לקחת אחריות לא הייתי חושבת שהם מסוגלים להקים בית ולהתחתן עם כל המשמעות של הדברים..נשמע שלא יצא לכם לפגוש כמעט בחורי ישיבה קלאסים בני 18...
חזרתם הרבה על הטענה הזו באשכול הזהאין ספק שזה מאכזב לשלם פתאום 10000 שקל
זה לדעתי מנותק,לומר שלזוג המבוגר ששקוע בחובות עתק ,וככל הנראה עם עוד כמה ילדיםחזרתם הרבה על הטענה הזו באשכול הזה
זה קטע אבל לאנשים יותר מבוגרים זה רק 10K וזה סכום בקטנה
כי כשמוציאים סכומים של מאות אלפים נהיית הגישה הזו
אבל לזוץ שהבעל אברך והאישה מרוויחה ממילואי מקום במקרה הטוב 2K בחודש זה הר מפחיד מאוד
בעיקר אם חסר להם את הידע בכלכלת בית איך להתנהל נכון
(עוד בעיה רווחת בציבור שמחתנים בלי ללמד את הנושאים הקריטיים האלה ויעידו על כך אינספור האשכולות שצצים פה)
עכשיו השיקול הוא לבניית האישיות של הבחוראם הם עד כדי כך לא יכולים לקחת אחריות לא הייתי חושבת שהם מסוגלים להקים בית ולהתחתן עם כל המשמעות של הדברים..
הכוונה שלהגיד על סכום כזה בקטנה שמעתי רק מאנשים מבוגרים שרגילים להוציא כסףולטעון שלזוג המבוגר 10K זה סכום בטנה....
זה הרעיון10K בפריסה לתשלומים מול ביטוח לאומי מדובר בקצת יותר ממאה שקל לחודש...
כנראה עולם מקביל באמתהאשה לרוב מרוויחה הרבה יותר מ2K וגם בנושא הזה את כנראה חיה בעולם מקביל משלי
לא זוכרת כבר אם ציינתי את זה או לא, אבל כמובן שכוונתי הייתה למקרה טוב, שבו הזוג מגיע לחיים עם כמה אלפים שמרפדים אותם טיפה, או שלאישה יש משכורת שמספיקה להם ברמה גבוהה+.מנסּיון, זה לא קשור ללהתפנק.
יש נשים שלחוצות מאד מחוב שעומד באויר ומאיים
יש זוגות שאין להם כסף, פשוט אין. והחוב הזה משמעו ויתור על צרכים בסיסיים
יש זוגות שבגלל החוב נמנעו מצעדים שיכולים לשפר את חייהם וסחבו מצוקה במשך הרבה שנים עד שנכנעו למצב, שילמו הכל ויצאו לחופשי
משפחות עם טעם מר. שזוכרים את ההתחלה לרע. הרגישו מנוצלים (הצד שהגיע בלי חובות..)
וכל מי שאני מכירה, ההורים בכלל לא יודעים כמה מטענים יש סביב זה. מבחינתם הם התעלמו והבעיה "נפתרה".
אי אפשר לקחת אחריות על משהו שלא יודעים שהוא קיים.אם הם עד כדי כך לא יכולים לקחת אחריות לא הייתי חושבת שהם מסוגלים להקים בית ולהתחתן עם כל המשמעות של הדברים..
הנסיון לצייר את הבחורים ולפעמים גם הוריהם כפרושים שלא מכירים צורת מטבע לא כ"כ מסתדר עם הדרישות הכספיות מול משודכות שהולכות וגדלות משנה לשנה והמושגים לגבי העבודות ועוד נתונים.עכשיו השיקול הוא לבניית האישיות של הבחור
לכמה תירוצים כבר הגענו?
רחמי על הילדים של כמה ניקים פה,לפחות בגיל 18 תעדכנו אותם
אולי הם ילכו לעבוד מידי פעם בשביל לשלם את החובות האלה בשביל לקחת אחריות לבניית הזוגיות.
אולי אם הם לא היו כ"כ פרושים לא היה להם דרישות כ"כ הזויותהנסיון לצייר את הבחורים ולפעמים גם הוריהם כפרושים שלא מכירים צורת מטבע לא כ"כ מסתדר עם הדרישות הכספיות מול משודכות שהולכות וגדלות משנה לשנה והמושגים לגבי העבודות ועוד נתונים.
בגלל זה מקפידים לשלם מדי חודש ולא מחכים שייערם חובולטעון שלזוג המבוגר 10K זה סכום בטנה....
את כנראה חיה בעולם מקביל משלי,אבל זוגות מבוגרים (ואנחנו מדברים על זוגות לא אמידים...
אלא על זוגות אברכיים קלאסיים....)
הרבה יותר קשה לממן 10K מזוג טרי ,או זוג +1 ילד אחד או שתיים...
ברור,אין דיון על אם להורים היה מודעות לעניין.בגלל זה מקפידים לשלם מדי חודש ולא מחכים שייערם חוב
או לחילופין מבקשים מהבחור לשלם מכספי מבחנים ודברים אחרים
ולא ברור שהתשובה היא חסכונותיה של הכלה הטריה.ברור,אין דיון על אם להורים היה מודעות לעניין.
הנקודה המוסכמת פה על כולם
שההורים עשו זאת בתום לב ובחוסר כוונה מתוך עיסוק במיליון דברים אחרים
ולרגע לא חשבו על זה.
וממילא הדיון הוא- האם לאחר שזה קרה מי אמור לשלם את החוב בהנחה שההורים הם לא אמידים כלכלית
לך זה לא ברור,לי זה כן ברורולא ברור שהתשובה היא חסכונותיה של הכלה הטריה.
מי מביא את רובו של ההון הזה אם לא הורי הכלה ומשכורתה של הכלה?רק ההון עצמי לדירה הוא בדרך לפחות פי 10 מהסכום (ויתכן שהרבה יותר)
שנוןיש כאלה ויש כאלה
כ"כ הרבה מכתבים נגנבו מהתיבת דואר?
אני מכיר דווקא שיודעים שעם הזמן זה רק תופח,כמו שיודעים לשלם בזמן דו"ח..אתה מכיר את הראש החרדי הישראלי....
יהיה בסדר...
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים