בקשה אני צריך הסבר קולע למה עדיף בפורומים להיות מאחורי שם בדוי

• הוסף לסימניות
לדעתי הסיבה העיקרית היא כי במגזר שלנו הדבר הכי מעניין זה המשפחה והעדה וכל אחד שרואה שם מסוים ישר מקשר אותו לשכנה ממול, לרבה בחיידר, ולאח של שלוימי מהמכולת...
קחו דוגמא שני אנשים נפגשים בחתונה ידברו בעיקר על המשפחה האם אתה קשור להוא או להיא,
במגזרים אחרים עיקר השיח הוא על עבודה או משכורת מה שאצלנו זה סודי כמו הכור בדימונה

• הוסף לסימניות
בלת"ק
אני חושב שכל הענין בשמות בדויים
זה שכל אחד לא סובל את השם שלו
ועד שסוף סוף הוא יכול לקרוא לעצמו בשם שהוא היה רוצה שיקראו לו
אז זה מה שהוא עושה
אזהרת ציניות למי שלא מבין!

• הוסף לסימניות
בלת"ק
אני חושב שכל הענין בשמות בדויים
זה שכל אחד לא סובל את השם שלו
ועד שסוף סוף הוא יכול לקרוא לעצמו בשם שהוא היה רוצה שיקראו לו
אז זה מה שהוא עושה
אזהרת ציניות למי שלא מבין!

אם כך
מנסה לנחש מה עומד מאחורי
עיניים צוחקות, גלבוע
למאי נפקא מינה- עלה על כולם
אולי היה עדיף להשאר עם השלוימלה, קלמן, ציפי וזהבי...
שיקול ;)

• הוסף לסימניות
לדעתי הסיבה העיקרית היא כי במגזר שלנו הדבר הכי מעניין זה המשפחה והעדה וכל אחד שרואה שם מסוים ישר מקשר אותו לשכנה ממול, לרבה בחיידר, ולאח של שלוימי מהמכולת...
קחו דוגמא שני אנשים נפגשים בחתונה ידברו בעיקר על המשפחה האם אתה קשור להוא או להיא,
במגזרים אחרים עיקר השיח הוא על עבודה או משכורת מה שאצלנו זה סודי כמו הכור בדימונה
לא נכון
כי השיחה בין כל אברכי הכוילל היא איך אתה גומר את החודש אם בכלל
ובין הזו"צים למינהם במה אשתך עוסקת, הנדסיים או הוראה
ובין אישה לרעותה היא מה הספקת לקנות או לעשות
זה נכנס גם לציבור שלנו ה'שיח הפתוח'
ונכון
כי עדין יש לכולם את הסב או ההורה שבצחוק מתגלגל מספר לך כמה העולם קטן...

• הוסף לסימניות
לא נכון
כי השיחה בין כל אברכי הכוילל היא איך אתה גומר את החודש אם בכלל
ובין הזו"צים למינהם במה אשתך עוסקת, הנדסיים או הוראה
ובין אישה לרעותה היא מה הספקת לקנות או לעשות
זה נכנס גם לציבור שלנו ה'שיח הפתוח'
ונכון
כי עדין יש לכולם את הסב או ההורה שבצחוק מתגלגל מספר לך כמה העולם קטן...
אולי הוא התכוון כשפוגשים בנאדם פעם ראשונה בחיים מתחילים לשנן את כל המשפחולוגיה, וכך מגיעים בסוף למשפט, אאהההה אתה זה הניק .... מפרוג וכו', הוא לא התכוון לומר על השיח היומיומי בין חברי הכולל / הזו''צים / אישה לרעותה.
האם אני צודק @יוסקאי ?

• הוסף לסימניות
לדעתי הסיבה העיקרית היא כי במגזר שלנו הדבר הכי מעניין זה המשפחה והעדה

על פי זה יכול להיות, למרות שזה קיים בכל מגזר לא משנה דת גזע ולאום
אבל הוא כותב גם

השיחה הפרונטלית בין איש לאיש בציבור שלנו היא יותר חסויה, ולא גלויה, לכך התכוון @יוסקאי??

• הוסף לסימניות
אני למשל גיליתי את שכנה שלי בפרוג, היא כמובן לא יודעת עלי (אולי עכשיו תדע :p)
פעם אחת סיפרה לי משהו ואמרה שיודעת את זה דרך פרוג ואז הבנתי שהיא מטיילת שם ;)
הרבה נושאים שדיברנו/ התייעצנו/ חפרנו בגינה ופתאום ראיתי שמישהי כתבה/ שאלה את זה גם בפרוג
אחד ועוד אחד ועוד אחד.....

• הוסף לסימניות
ותמיד יש את הא/נשים האלו, שכאן בפורום, תחת שם בדוי, הם יתכתבו עם כל אחד ואחת, אך ברגע שהם יגלו את זהותו האמיתית של הניק, הם יחשבו פעם, פעמיים ואפילו שלושה, האם לענות לשאלה או לעשות את הטובה שמבקשים,
אז אולי עדיף להישאר תחת שם בדוי......

• הוסף לסימניות
ותמיד יש את הא/נשים האלו, שכאן בפורום, תחת שם בדוי, הם יתכתבו עם כל אחד ואחת, אך ברגע שהם יגלו את זהותו האמיתית של הניק, הם יחשבו פעם, פעמיים ואפילו שלושה, האם לענות לשאלה או לעשות את הטובה שמבקשים,
אז אולי עדיף להישאר תחת שם בדוי......
אממ
יש בנו איזה תכונה מגונה שצריך למגרה
קל ומעניין יותר לעזור לשונה וללא מוכר
כמה טבעי ככה עצוב

• הוסף לסימניות
אז למה אנשים משנים את השם שלהם
כי הם רוצים עוד שם
שם וירטואלי
כי שם אמיתי מדבק לבן אדם דעות קדומות
כך אני רואה את זה
אתה רואה זה וזה כתב כך וכך
קשה לך לקבל את הדברים כפי שהם

ואגב שמות בדויי לפעמים מוסיפים לארומה של הניק
כמו למשל שאני נזכר בקקטוס ז"ל....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

אני רוצה להעלות נקודה שפתאום 'קפצה' לי.

כאשר בחור ספרדי מישיבה בפריפריה נוסע הביתה כי לא חש בטוב, והמשטרה הצבאית מופיעה באותו לילה בביתו. זה לא ולא קרה במקרה, נכון?

נניח שמו בישראל: יהודה בן זקן.

נניח רגע לשאלה המקוממת לכשעצמה למה נטפלים דווקא לספרדים, ונתמקד בשאלה הבאה: איך הם ידעו? מי גילה להם שבליל י"ד כסליו אפשר לתפוס עריק פלוני בכתובת הוריו??

יש 2 אפשרויות בסך הכל.

1. איכון סלולרי על כל המוגדרים עריקים
  2. רשת עניפה של משתפ"ים

נפרק את זה רגע לבנה אחרי לבנה, אוקיי?

אם יש איכון – האם לכל בחור ישיבה יש קו סלולרי על שמו? אני די בטוח שלא. אז המשמעות היא שהם צריכים להשיג רשומות של כל בעלי הקווים במשפחה, נגיד למשפחה בן זקן מנתיבות יש 10 קווים. ואז לאכן את כולם, ולבודד אחד מהם שנמצא בקביעות במשך ימים ארוכים באותה נקודה, ואז בהצלבה עם מערכות מידע אחרות יודעים שהכתובת X בבני ברק היא ישיבה כלשהי. שם לומד כנראה העריק "שלהם" – יהודה ני"ו.

מסקנה?

עריק יהודה בן זקן משוייך למס' סלולרי 05555555 שרשום על שם האבא, אליעזר בן זקן. ואז כאשר המספר הנ"ל פתאום מגיע לילה לבית הוריו – הגייסים יכולים להתנפל.

מה שמעלה את השאלה הבאה...

עד כמה זה חוקי, למען ה'?

נגיד נגיד שהמשטרה הצבאית ביקה אישור מגלי בהרב מיארה שאישרה בחפץ לב לבצע איכון אחר מס' סלולרי הרשום על שם יהודה בן זקן. העריק. אני מניח שהוגשה בקשה רוחבית כזו ואושרה בחיוך גדול.

אבל איזה פעלול חוקי יכול לגרום לאישור לעשות איכון סלולרי אחרי מס' של האבא? אליעזר? מבחינת החוק הוא אזרח שומר חוק, שבנו בן ה 18 לא ברשותו.

חשבתם על זה?

ובוא ניגע באפשרות השניה. ב'.

כדי שבחור מישיבת כסא רחמים או כל ישיבה אחרת, יסכים להיות חלאת המין האנושי ולדווח לגייסים על כל בן ישיבה שנוסע להוריו, הוא צריך להיות יצור מאוד מריר, מאוד אוהב כסף, ומישהו שקל לשכנע אותו לעשות את העבודה שלו. להלשין.

אז אם הייתי רכז שטח בשב"כ, הייתי מפעיל חמ"ל עם כמה עשרות בני תורה לשעבר, שמכרו את נשמתם לשטן, והם 'מדובבים' בחורי ישיבה תמימים, חלשים, בכל ישיבה ספרדית, נותנים להם כמה מאות שקלים על כל פיסת מידע, ומבטיחים להם שלא יקרה שום רע לכל בחור שהם ילשינו עליו.

אוקיי?

אבל זו אפשרות לא סבירה. כי כדי להפעיל רשת כזו צריך המון כוח אדם מאוד ספציפי. אנשים שמכירים את השפה, הז'רגון של בני התורה הספרדים, ויכולים להפעיל עליהם לחצים פסיכולוגיים חכמים, ולהפוך אותם למשת"פים.

כמה חבר'ה כאלו יש? כנראה בודדים. אז הצבא צריך לאתר כמה עשרות כאלו, שמוכשרים בשכנוע, לתת להם כלים וכסף ולסייע להם במערך שלם וענף להשיג משת"פים בכל ישיבה ספרדית...

זה לא מחזיק, כי מתישהו מישהו יישבר, הלב היהודי יכה בו, והוא יספר לרב של הישיבה שהוא בתפקיד כזה וכזה – והרשת כולה תיחשף וכולם יהיו זהירים.

אז מה כן קורה פה? (עשו לי חסד ואל תיכנסו לפוליטיקה פנים חרדית, זה לא מעניין אותי)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה