יכול להיות פוטנציאל באופקים מבחינת הנדלן- אבל זה תלוי מאוד ברמת ההכנסה של האוכלוסיה ועד כמה באמת העיר תמשוך אנשים שיגורו בה- ולא רק ישקיעו...
במגזר החרדי נשות אברכים פה מרוויחות איזור 6 אלף במקרה הטוב אחרי ותק וכו (ככה הבנתי ממישהי שגדלה וחיה כל חייה באופקים)- באופן אוטומטי משפחות כאלו לא ירצו לגור בשכירות גבוהה וכן לקנות דירות בסכומים גבוהים....
אישית אני שמעתי (מגוף ראשון) על משפחות שבאו לגור פה בגלל שלא מצאו שוכרים לפני כמה שנים שהיה המון בניה... (אבל הם חושבים עכשיו שעשו בחירה נכונה למרות שאז הם עשו זאת מלית ברירה) וגם על משפחות שעברו מכאן לפני כשנה-שנתיים בגלל מחסור בעבודות, לא קל להיות מטפלת או לעבוד בצהרונים כשלא מוצאים עבודה...
עכשיו העיר במצב בניה אסטרונומי, ואני חושבת שיש מצב שהגלגל שוב יחזור על עצמו, לפני כ8 שנים היה מצב שכמעט בכל בניין היתה דירה ריקה שלא מצאו לה שוכרים...
השאלה היא גם מה יעשו מבחינת תעסוקה בעיר/באר שבע- אם יפתחו את התעסוקה מאמינה שאנשים יעברו בראש שקט (מכירה משפחה שרוצה לעבור מהמרכז לאופקים כבר שנה פלוס ולא מוצאים עבודה אז לא עוברים- למרות שהם חשבו שזה ילך בקלות ואפילו ראו דירות לקנייה)
אישית אני דווקא מעודדת מעבר לאופקים- הדירות יבנו ואני מאמינה שיתאכלסו בסופו של דבר- אני בעד שהרבה חרדים יקנו והעיר תתחרד עוד יותר..., מה גם שבאופקים יש איכות חיים שאין במרכז.
אם כן הייתי משקיעה באופקים- הייתי בודקת אופציה לאיזור הישן וסביר להניח בטווח הקרוב-רחוק יעבור פינוי בינוי (לא הצד של הקהילה) המחירים שם אמורים להיות הרבה יותר זולים -אבל צריך לבדוק גם שם מה הסיכויים של הפינוי בינוי וכן הסיכויים של הדירה להיות מושכרת כל התקופה עד אז, וכמובן, מחיר למשתכן (למי שיש את האופציה)- מדובר על רווח גדול מההתחלה....
(זו זוית הראיה שלי , לא בטוח שהיא נכונה אבל כשראינו פרסומים על דירות גן ענקיות של 300 מ"ר ב2200000 עם 30% הון עצמי, צחקנו ואחרי כמה שבועות גילינו שהם השתפרו וירדו ל7% הון עצמי... (בעיתונים המקומיים) לדעתי זה מראה על הביקוש...)
(אחת הסיבות גם שצחקנו- זה שמשפר דיור לא חייב לקנות דירת גן בסכום הזה- הוא יכול לקנות וילה מוכנה כבר....)