נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1100034:באדיבות ר' גוגל:
אגודל - גראָבער פינגער
אצבע - פינגער
אמה - עמאַ
קמיצה - רינג פינגער
זרת - פּינקיע
חני
נכתב ע"י גיטי 123;1100078:אני נהנית מהמשמעות בתרגום חופשי חזרה לעברית...![]()
אני פשוט מאוד רוצה לדעת אם יש למילים האלה תרגום לאידיש.נכתב ע"י מרגלית10;1100160:לאיזה מטרה את צריכה את זה?
למישהו שמפחד מ"ציונישע ווערטער"?
לאנשים האלה תתרגמי לאנגלית ותכתבי את זה באידיש עם הוספת כמה שיותר אותיות ניקוד, כך שיראה עסיסי וטוב, ואז זה "פלעין אידיש" למהדרין.
ואם לא אז משתמשים במקור העברי וזהו.
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1100034:באדיבות ר' גוגל:
אגודל - גראָבער פינגער
אצבע - פינגער
אמה - עמאַ
קמיצה - רינג פינגער
זרת - פּינקיע
חני
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1100118:תרגמתי חזרה בגוגל וחוץ מהזרת הוא חזר למילים המקוריות.
חני
?????נכתב ע"י חיב;1100248:אפכא,
כמומחית לשפת האידיש אני יודעת שאין, אין תרגום כזה - אלא אם כן, מישהו החליט להמציא
![]()
נכתב ע"י אפכא מסתברא;1100272:?????
מה אין? במחילת כבוד המומחית, אני לא המצאתי. כך מדברים. הביטוי הזה (מיט'ן גראבער פינגער) נפוץ מאוד לבטא פלפול כלשהו, ומקורו באופן לימוד הגמרא. ומאחר שמקובל לנופף ולסובב דווקא את האגודל, וזו אכן האצבע ה"שמנה" שבכף היד, התרגום כפתור ופרח.
זה תרגום מילולי, לא תרגום חופשי. בתרגום חופשי זה: בפלפול דחוק.נכתב ע"י חיב;1100296:מיטן גראבער פינגער בתרגום חופשי נשמע כך: עם האצבע השמנה
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים