תח"צ אקסטרה ירושלים, תחבורה ציבורית מ'ערבית.

אגב, קיבלתי עדכון כי הבעיה הזו טופלה בדגם החדש של Epsilon E 273 שמורכב ע"י חברת הארגז על שילדה של Higer הסינית
לא נפתח לי הקישור..
אם מדובר בדגם שכבר קיים, בכל הדגמים החדשים שנסעתי לאחרונה, ונסעתי הרבה מאוד..
הבעייה עדיין קיימת.. אם כי יש דגמים יותר עדינים..

מעבר לבעיות שצוינו בהאצה ובלימה מלאה, גם נסיעה בכביש פקוק היא פשוט סיוט..
{אני אישית במידה ויש אוטובוס רגיל וחשמלי בתחנה והם דומים במסלולם עולה רק לרגיל..}

ככה נראה שוק מנוהל ולא פתוח.

אם זה לא היה או או.
כל חברה הייתה רשאית לפתוח איזה קו שבא לה ואיפה שבא לה, באיזה מחיר שבא לה,
הייתה נוצרת תחרות, שזה תמיד חיובי לצרכן.

המחירים היו יורדים והשירות היה עולה.

אבל כשהכל מבוסס על מכרזים, וברגע שחברה זכתה אז לX שנים הקרובות זה שלה,
והמחיר נקבע מלמעלה על ידי משרד התחבורה,
אז אין לחברה תחרות והיא עושה מה בראש.

אם מתלונים לחברה/למשרד התחבורה והתלונה נשארת בחוסר מענה ניתן לפנות למבקר המדינה

אז אין לחברה תחרות והיא עושה מה בראש.
משרד התחבורה מפקח, ומתחת רף מסויים משרד התחבורה רשאי להפקיע את הרישיון של החברה
הנתונים מראים שאנחנו רחוקים מאוד מהרף התחתון, כך שמה שנצרך זה פשוט לדווח על נהגים באופן קונקרטי כדי למגר את התופעות.

לא נפתח לי הקישור..
אם מדובר בדגם שכבר קיים, בכל הדגמים החדשים שנסעתי לאחרונה, ונסעתי הרבה מאוד..
זה -

27421689.jpg

נמצא בעיקר אצל דן, ראיתי לאחרונה גם אצל אקסטרה בי-ם (הם קונים מחברת פנדן, חברת הייבוא של דן)

זה -

צפה בקובץ המצורף 1941884

נמצא בעיקר אצל דן, ראיתי לאחרונה גם אצל אקסטרה בי-ם (הם קונים מחברת פנדן, חברת הייבוא של דן)
השבוע הייתי בגהה ונסעתי בקו 70 כזה..
ואכן האצה ובלימה של תחילת נסיעה סבירה יותר.. {עדיין גרוע מאוד לעומת רגיל אבל יש שיפור קטנטן..}

אבל..ואבל גדול! הנסיעה הפקוקה של גהה,
שזה אומר רגע נסיעה רגע עצירה, היה סיוט יותר גדול מאשר בדגם הקודם...

כל האוטובוס נע מצד לצד בכל מטר התקדמות..
התחושה וההסבר שלי היו שאוטובוס רגיל העצירה לא מוחלטת ונשאר רטט קטן, אבל חשמלי כל מטר הוא עוצר לגמרי ונוסע מחדש וזה בלתי אפשרי עד סיוט..!
ֿ

משרד התחבורה מפקח, ומתחת רף מסויים משרד התחבורה רשאי להפקיע את הרישיון של החברה
הנתונים מראים שאנחנו רחוקים מאוד מהרף התחתון, כך שמה שנצרך זה פשוט לדווח על נהגים באופן קונקרטי כדי למגר את התופעות.
זה מינימילי מאוד. לא נחשב תחרות

זה מינימילי מאוד. לא נחשב תחרות
המטרה שלנו בסופו של דבר היא לקבל שירות, משרד התחבורה סבור כרגע שתחרות תגרום ליותר נזק מתועלת.
במצב הנוכחי יש רמת שירות סבירה עם מקרים נקודתיים שניתנים לטיפול.

אפשר לנסות לשכנע את המשרד לבחון תחרות כניסוי מוגבל ולראות את ההשלכות.
חשוב לזכור כי במצב של תחרות נראה את החברות מתחרות על קווים רווחיים ונמנעות מהפעלת קווים לא רווחיים אך הכרחיים - כגון קווים המחברים בין יישובים קטנים בפריפריה.

חשוב לזכור כי במצב של תחרות נראה את החברות מתחרות על קווים רווחיים ונמנעות מהפעלת קווים לא רווחיים אך הכרחיים - כגון קווים המחברים בין יישובים קטנים בפריפריה.
א. יהיה אפשר להכניס מידה מסויימת של רגולציה, כל חברה שיש לה מעל XYZ חייבת כשירות לציבור לתת גם את W.
המטרה שלנו בסופו של דבר היא לקבל שירות, משרד התחבורה סבור כרגע שתחרות תגרום ליותר נזק מתועלת.
שוק חופשי (כמעט) תמיד נותן תמורה טובה יותר.
במצב הנוכחי יש רמת שירות סבירה עם מקרים נקודתיים שניתנים לטיפול.
ועליית המחירים האחרונה, סתם כי מתחשק להם?
במשך שנים, נסיעה עירונית הייתה עולה בטווח שבין 5.90 ל6.90 - זה כל הזמן זז, עם מעבר של 90 דק.
פתאום עכשיו לא רק שהעלו ל8 שח, מעבר בין אוטובוס לרקל"ה (לא בדקתי בין חברות אוטובוסים שונות) עולה 2 ש"ח.

נסיעה שבעבר, בשיא, עלתה 6.90, עלתה בבת אחת ל10.

במשך שנים, נסיעה עירונית הייתה עולה בטווח שבין 5.90 ל6.90 - זה כל הזמן זז, עם מעבר של 90 דק.
ועוד היה ערך צבור שהוזיל בעוד 20% !!
לא מדויק בכלל!
אחרי העלייה הקרובה ל8 ש״ח של כל אמצעי התחבורה כולל אוטובוסים, מעבר לרק״ל לא יהא בתוספת תשלום!

המסקנא שלך צריכה להיות כך:
השיא בעבר הרחוק היה 6.9 כפול 20 אחוז הנחה = 5.5 ש״ח !

העליתם לפני חצי שנה ל6 ש״ח שיא כל הזמנים!
ועכשיו.. עומק הטירלול 8 ש״ח לנסיעה אחת!!

אה.. וזה כמובן עוד מוצג כבשורה לנוסעים..
אפי׳ תשאל את הנציגים הנכבדים במשרד התחבורה..
תקבל תשובה שבערים החרדיות יוכלו מהיום לקנות חו״ח ב157 ש״ח במקום 236 ש״ח..
וזה שהילדים שקנו עד היום ב118 ש״ח גם יקנו ב157 ש״ח.. ? זה כנראה מידי מסובך בשבילם..

א. יהיה אפשר להכניס מידה מסויימת של רגולציה, כל חברה שיש לה מעל XYZ חייבת כשירות לציבור לתת גם את W.

שוק חופשי (כמעט) תמיד נותן תמורה טובה יותר.

ועליית המחירים האחרונה, סתם כי מתחשק להם?
פתאום עכשיו לא רק שהעלו ל8 שח, מעבר בין אוטובוס לרקל"ה (לא בדקתי בין חברות אוטובוסים שונות) עולה 2 ש"ח.

ההצעות שלך נהדרות, תוכל להגיש אותן כאן -

עליית המחירים כוללת גם הוזלה משמעותית לחלק גדול מהציבור, הנושא נידון בהרחבה באשכולות המקבילים -

כן, מה שנקרא סוציאליזם.
אכן, ציטוט מתוך הודעת הדוברות של המשרד (ההדגשות במקור) -
הרפורמה תושק בשני שלבים, כאשר הפעימה השנייה שמתוכננת לצאת לדרך במהלך החודשים הקרובים תכלול נסיעות חינם לאזרחים ותיקים (נשים מגיל 62, גברים מגיל 67), ותכלול הנחות על בסיס דירוג סוציו-אקונומי בפילוח ברמה שכונתית ולא רק של כלל היישוב, מתוך הבנה כי ביישובים רבים קיימים פערים משמעותיים בין השכונות והרפורמה צריכה להתייחס אליהם.

אכן, ציטוט מתוך הודעת הדוברות של המשרד (ההדגשות במקור) -
לאור ההבנה שתחבורה ציבורית היא כלי המיועד לעניים נראה שצריך להעביר את האחריות למשרד הרווחה או לכל הפחות לאחריות משרד הפנים שם יהיה ניתן לחלק חופשי חודשי לנצרכים לפי מבחן ההכנסה בארנונה.

לאור ההבנה שתחבורה ציבורית היא כלי המיועד לעניים נראה שצריך להעביר את האחריות למשרד הרווחה או לכל הפחות לאחריות משרד הפנים שם יהיה ניתן לחלק חופשי חודשי לנצרכים לפי מבחן ההכנסה בארנונה.
אם היה יסוד סביר להניח כי המניע של המשרד מגיע ממידע מחקרי היה על מה לדון - האם אכן הסיבה לשימוש מופחת בתח"צ נובעת מהמחיר. אך כל עוד ויש חשש שמדובר במניעים פוליטיים אידאולוגיים, נראה שקשה להגיע להבנות מול הגורמים הרלוונטיים.

האם אכן הסיבה לשימוש מופחת בתח"צ נובעת מהמחיר.
אתה לא חושב כך? לא צריך מחקר מדעי מבוסס כדי להגיע למסקנה הזאת, אדם שאומר "בנסיעה בתח"צ אני גם חוסך פקקים, גם חוסך דלק באוטו וגם משלם בסופו של דבר לא יקר" שונה מאדם שאומר " אני אמנם נהנה שאין פקקים וללא צריך לשלם דלק אבל את מחיר הדלק אני משלם לתח"צ"
יתכן שיש אנשים שעדיין יעדיפו תח"צ אבל בפירוש יש כאלה שלא.

אתה לא חושב כך? לא צריך מחקר מדעי מבוסס כדי להגיע למסקנה הזאת, אדם שאומר "בנסיעה בתח"צ אני גם חוסך פקקים, גם חוסך דלק באוטו וגם משלם בסופו של דבר לא יקר" שונה מאדם שאומר " אני אמנם נהנה שאין פקקים וללא צריך לשלם דלק אבל את מחיר הדלק אני משלם לתח"צ"
יתכן שיש אנשים שעדיין יעדיפו תח"צ אבל בפירוש יש כאלה שלא.
מלבד זאת שאחזקת רכב היא הרבה יותר מאשר לשלם על דלק.
אחזקת רכב כוללת עלויות נוספות, כגון ביטוחים, פחת ותיקונים, שעולים אלפי שקלים
וגם רכב מצריך השקעה של זמן, צריך למצוא מקום להחנות אותו (וללכת מהחניה ליעד), צריך לקחת אותו לטיפולים, תיקונים, תדלוקים והמהדרין גם לוקחים אותו מידי פעם לשטיפה.

כך שעדיין אם נסיעה בתח"צ (ביחוד בנסיעה בינעירונית) תעלה עוד כמה שקלים לנסיעה אבל בגלל זה יהיה שפע של נסיעות, יש יותר סיכוי שהתח"צ יקרוץ לנוסעים המתנדנדים.

מלבד זאת שאחזקת רכב היא הרבה יותר מאשר לשלם על דלק.
אחזקת רכב כוללת עלויות נוספות, כגון ביטוחים, פחת ותיקונים, שעולים אלפי שקלים
וגם רכב מצריך השקעה של זמן, צריך למצוא מקום להחנות אותו (וללכת מהחניה ליעד), צריך לקחת אותו לטיפולים, תיקונים, תדלוקים והמהדרין גם לוקחים אותו מידי פעם לשטיפה.

כך שעדיין אם נסיעה בתח"צ (ביחוד בנסיעה בינעירונית) תעלה עוד כמה שקלים לנסיעה אבל בגלל זה יהיה שפע של נסיעות, יש יותר סיכוי שהתח"צ יקרוץ לנוסעים המתנדנדים.
לא נכנסתי ממש לפרטים, אבל הנקודה היא שחלק מהעוברים מרכב פרטי לתב"צ עושים זאת משיקולים כלכליים ולכן חשוב לתת מחיר כדאי גם הוא לא ממש ברצפה

מצורף הנוהל הרלוונטי, ייתכן ואם התקלה אכן הייתה אמיתית, אולי הם כלל לא חייבים לפצות..
במידה והתקלה עצמה כלל לא אמיתית כפי שדווח פה שקורה לא פעם זה עילה אחרת לתלונה,
בכל מקרה כדרי להתלונן גם למשרד התחבורה..

צפה בקובץ המצורף 1941537
מצורף אשכול רלוונטי:
אבל לפי מה שכתוב בנוהל הם היו מחויבים לשלוח לי אוטבוס חילופי כי האוטבוס שאני חיכיתי לו יש רק כל חצי שעה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה