השקעות אקסלנס או IBI מה עדיף?

• הוסף לסימניות
תסתכלו על מה הגבתי.

כן, אם תרכשו ב1,000 ש"ח בחודש כפי שכתבתם,
IBI יהיה זול 65 אג' (חיסכון שנתי 7.8 ש"ח)
מצד שני רציתם S&P 500
והקרן של אינווסקו על המדד עולה כעת 4,271 ש"ח
בסכום רכישה כזה העמלה באקסלנס תהיה 3 ש"ח ובאי בי אי 3.4 ש"ח.
בקיצור, זה לא לעניין להתעכב על הסכומים האלו...
תודה
ומה המעלה בפלטפורמה של אקסלנס?

• הוסף לסימניות
פתחתי באקסלנס חשבון לקח הרבה זמן
ניסיתי לפתוח חשבון נוסף הפקיד היה לא לעניין...
תכלס אחרי שבועיים של הלוך חזור אתו והתנהלות מעצבנת
הוא לא הסכים לפתוח לנו חשבון וחסם אותנו לצמיתות
פנינו לIBI עולם אחר.

• הוסף לסימניות

עשו עליך עליהום בעניין, אז אני מוותר על השיתוף החוויה שלי.
מזיכרון נכון לעכשיו.
1. תיק אחד שליויתי, הערימו קשיים מכיון שכתב בטעות שיש לו כסף מקקרובי משפחה. - לא פתחו לו וירד מהרעיון. (התבזבז הכסף ולא פתח בכלל.)
2. ת"ז קרובה לסיום תוקף, לא קיבלו. - IBI פתחו, ודרשו אח"כ להשלים.
3. דרישה לשלוח צילום ת"ז חד יותר - IBI קיבלו כמות שהוא.
עסקתי לאחרונה בלפחות 25 תיקים באקסלנס, רובם לא נפתחו בצורה חלקה.

מי שרוכש ב3,800 ש"ח ומעלה העמלה של אקסלנס זולה יותר. (בהצטרפות דרך קישור שיווקי)
מדובר פה על 1,000 לחודש
נקודה נוספת שטרם נכתבה
שבIBI מקבלים מתנת הצטרפות 250 ש"ח
לעומת אקסלנס שנותנים 100 ש"ח. (בהצטרפות דרך קישור שיווקי)

שורה התחתונה שלי: אקסלנס בגלל הפלטפורמה. אבל גם IBI ומיטב מעולים.
יש עוד משהו נח באקסלנס, שארה"ב באותה מערכת

• הוסף לסימניות
תסתכלו על מה הגבתי.

כן, אם תרכשו ב1,000 ש"ח בחודש כפי שכתבתם,
IBI יהיה זול 65 אג' (חיסכון שנתי 7.8 ש"ח)
מצד שני רציתם S&P 500
והקרן של אינווסקו על המדד עולה כעת 4,271 ש"ח
בסכום רכישה כזה העמלה באקסלנס תהיה 3 ש"ח ובאי בי אי 3.4 ש"ח.
בקיצור, זה לא לעניין להתעכב על הסכומים האלו...
אבל הוא בטח ירצה לקנות בינתיים קרן ישראלית.
לשורה התחתונה אני מסכים.
עיקר ההבדל הוא במתנת ההצטרפות.
תודה
ומה המעלה בפלטפורמה של אקסלנס?
1. נראות.
2. מערכת משותפת לארה"ב וישראל.
3. אפשרות גלובל אקסטרייד.

• הוסף לסימניות
יש גם על מיטב וIBI
אני שולח רק לפי דרישה
ולא ביוטיוב.
אשמח מאוד לקבל סרטונים על ibi המערכת ספארק שלהם ניראת לקוחה משנות ה80...
אבל מערכת המסחר נקסט גיין של חו"ל מוצלחת מאוד. ממש שנת 2025..
עם בינה מלאכותית מובנת שאומרת מבחינתה מה היעד למכירה וכו'
לבינתים מנסיוני הדל (מאוד דל) הוא דיי צולף...

• הוסף לסימניות
1. תיק אחד שליויתי, הערימו קשיים מכיון שכתב בטעות שיש לו כסף מקקרובי משפחה. - לא פתחו לו וירד מהרעיון. (התבזבז הכסף ולא פתח בכלל.)
אקסלנס רוצים רק לקוחות רגילים
חשבון אפוטרופוס/אמריקאי וכדומה הם לא רוצים.
2. ת"ז קרובה לסיום תוקף, לא קיבלו. - IBI פתחו, ודרשו אח"כ להשלים.
3. דרישה לשלוח צילום ת"ז חד יותר - IBI קיבלו כמות שהוא.
התיאור מתאים עליהם
אבל רוב האנשים לא יסתבכו בחלק הזה.

• הוסף לסימניות
אני גם פתחתי באקסלנס (כמובן דרך Rהון )היה די חלק
ולכאורה הממשק שלהם נוח (אני לא מכיר מקומות אחרים )

• הוסף לסימניות
מה העמלות המרה של אקסלנס ?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
פתחתי חשבון ב-IBI והעברתי לשם מזומן.
הסכום משתקף לי בדולרים ולאחר חישוב יוצא גם משמעותית פחות.
לא הגדרתי את החשבון בדולרים או משהו כזה.
@השקעות R הון ? @ה. שלמה ?, מבינים אחרים?
אם לא עשית המרת מטח
הכסף יוצג לך בכח קניה במערכת הנקסט גיין פחות 10 אחוז ממה שהפקדת שזה הם שומרים למקרה קיצון של שינוי בער המטבע

• הוסף לסימניות
אם לא עשית המרת מטח
הכסף יוצג לך בכח קניה במערכת הנקסט גיין פחות 10 אחוז ממה שהפקדת שזה הם שומרים למקרה קיצון של שינוי בער המטבע
למה שישמרו ללא הוראה שלי.
אם העברתי נניח 20 אלש"ח אני לא אוכל להשקיע ולסחור בכל הסכום?

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אשכולות דומים

קיבלתי במייל מאקסלנס:

סימולטור מס​

היי​

כחלק מהרצון שלנו להנגיש ידע וכלים בצורה ישירה וברורה, בנינו עבורך את סימולטור המס החדש באפליקציית הפניקס בית השקעות, שמאפשר לך לבחון את החזר או ניכוי המס המשוער, גם עכשיו וגם לפני שביצעת מכירה בפועל.
איך זה יכול לעזור לך?
♦ החלטות מבוססות נתונים
כשכל הנתונים מסתדרים מולך, יותר קל לקבל החלטה.
♦ תזרים ברור קדימה
אפשרות להעריך מראש איך ישפיעו הפעולות על יתרת המזומנים שלך.
♦ שליטה שוטפת על סטטוס המס
מה שולם ומה יכול להתקזז מול מה ששולם בחשבון שלך.

סוף השנה מתקרב, ומגן המס מתאפס — זו הזדמנות לבדוק אם יש נתונים שיכולים להשפיע לפני שסוגרים שנה.
בוובינר קצר נציג לך את הסימולטור ואת החידושים האחרונים בצ'אט AI החכם שלנו ונענה על שאלות בלייב

🗓️ יום חמישי, 11.12, בשעה 17:30
זה הקישור להשתתפות (מומלץ לשמור בתוך הזימון ביומן)

איך הסימולטור עובד?
כל המידע בסרטון​

יש לך שאלה?​

אקסלנס טרייד, תמיד לשירותך​

ההגדרות כאן דקות.
פאסיבי משמעותו אי עשייה.
אקטיבי פירושו עשייה.
לא לחינם אלו שהנחילו את צורת ההשקעות המונחלת פה ובעוד מקומות, לא תמיד כינו שיטה זו בשם " השקעות פאסיביות ".
אפשר לקנות מניית בנק הפועלים, ואת מניית קוקוה קולה, ואת מניית בן אנד ג'ריס, ולהחזיקק את זה 50 שנה בלי להיכנס לחשבון מסחר פעם אחת. וזו תהיה השקעה פאסיבית. - כי היא מועטת במעשים.
אפשר לקנות מדד עולמי, ואחרי רווח למכור, ואז לקנות סנופי, ולמכור, ולמנף על סנופי, ולעקוב כל יום אחרי המצב בשווקים, ואז לקנות ראסל 2000 וחוזר חלילה. וזו תהיה השקעה אקטיבית. כי היא מרובה במעשים.
אז איך נקרא להשקעות האלה ביום יום, זה לא מעניין אפשר לקרוא לזה איזה שם שאתם רוצים.
אבל כשמדברים בדיון כזה על אקטיבי VS פאסיבי חשוב לחדד את זה.

ההגדרה היותר מדויקת (אם כי פחות קליטה וקלילה)
זה בין השקעה המסתפקת בממוצע השוק.
מתוך הנחה שאין לאדם יכולת חיזוי עתידית, ואין אפשרות לאדם להכות את השוק, ולהחזיק ברווח מעל הממוצע של השוק לאורך שנים ארוכות. ומתוך שלל הנחות.
להשקעה המנסה להשיג רווח מעל הממוצע.
מתוך הנחה שהאדם מסוגל לזהות את הדבר החם הבא, ולקנות בזול את מה שמאוד הולך להתייקר (במילים אחרות: לחזות ביקוש עתידי, ולקנות במחיר של ביקוש מועט) ואדם יכול להשיג רוחים שהם מעל הממוצע לאורך זמן.
או דאפשר להגדיר זאת משקיעים VS סוחרים.

חשוב לחדד עוד נקודה: גם המשקיע הכי פאסיבי קונה בנקודה מסוימת ומוכר בנקודה מסוימת, אבל הוא עדיין לא אקטיבי, כי הוא קונה לשם החזקה, ולא לשם מסחר. (אלא הם הוא לא משקיע, אלא פאסיבי בלבד.)

לסיום: גם אם האקטיבי יוכח כמשיא תשואה עודפת על הפאסיבי, עדיין יש מקום לעיין כמה, כי אדם שכיר שמפקיד להשקעות 15000₪ בחודש ממוצע והוא במקביל עובד ומתפרנס יפה, ייתכן והוא ישתכר יותר מאשר אם יעסוק במסחר אקטיבי כל היום, ובשורה התחתונה ירוויח יותר, כל זה בשאלה של כמה זמן זה לוקח לו מן היום.
כל כך הרבה מדברים על השקעה בS&P500, והבסיס להשקעה ולחיקוי המדד הזה נובע בעיקר משיטת ההשקעה הפאסיבית.
שהיא השיטה היחידה שהצליחה לאורך זמן להביא רווחים יותר מכל אחד מוכשר או גאון כזה או אחר.
כשמתבוננים ביסודות הפילוסופיה הלא כל כך עמוקה של ההשקעה הפאסיבית, יש יסוד אחד שכל הזמן חוזר על עצמו.
במקום לקנות מניה בודדת אני קונה את כל השוק.
אני לא צריך לשבור את הראש מה יקרה אם סמסונג תהיה חזקה יותר מאפל.
פפסי מקוקה קולה.
ישראכארט מאמריקן אקספרס.
או גמיני' מGPT.
ומדוע?
כי כל חברות האלה יהיו בבעלותי. לאלו שמחפשים דיוקים, כן אני יודע, GPT עדיין לא נסחרת היא בהנפקה, זה רק בשביל לסבר את האוזן.
וממילא כאן נשאלת השאלה.
מה יקרה אם ארה"ב (סנופי) תחלש בתקופה מסוימת ולא תביא תשואות גבוהות כמו שהיא הביאה בעשור האחרון.
או במקרה גרוע יותר תחדול מלהיות מובילה, אגב מי שרוצה יכול לעיין ערך קריסת המדדים ביפן
למה אותו עקרון שאנחנו מבינים שצריך להשקיע בכל החברות במשק, לא מביא אותנו למסקנה שאנחנו גם צריכים להשקיע בכל המדינות בעולם.
כבר היו כאן כמה דיונים על כך, אבל לצורך המחשה עשיתי בדיקה קצרה בגוגל והשוואתי בין הS&P500 (צהוב) לשאר העולם (כחול) (למתחילים ששמעו רק על הראשון: תחשבו שיש לכל העולם ביחד גם S&P משלו...).
והאמת שדי הופתעתי...
אז הנה להנאתכם.
רק לסיום אומר "ההבדל בין משקיע חובבן למשקיע המקצוען הוא, שהמשקיע החובבן שואל איפה יש הכי הרבה תשואה, והמשקיע המקצוען שואל איפה יש קצת פחות תשואה והרבה פחות סיכון"
1770925873089.png

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה