- הוסף לסימניות
העולם מתחלק לשניים:החברים בפורום מתחלקים ל-2: אלו ששולחים לך תודה כדי שתשלח להם בפעם אחרת, ואלו שלא שולחים לך בכלל.
אלו שעוצרים בעצור ואלו שלא.
אלו שלא מתחלקים לשניים....
העולם מתחלק לשניים:החברים בפורום מתחלקים ל-2: אלו ששולחים לך תודה כדי שתשלח להם בפעם אחרת, ואלו שלא שולחים לך בכלל.
מכירים את זה שבמים מינרליים בטעמים, אחרי שהמים נגמרים ואתה ממלא את הבקבוק שוב - עדיין יש קצת טעם? לכן כתוב על הבקבוק "בטעם אפרסק עדיין".
הרגע הזה שאתה הולך ברחוב ורואה ילד הולך ומתאמן על שחיה..
(אמיתי מלפני חצי שעה)
נו... הלוואי וזה היה קורה לי.הרגע הזה שבדיוק אתה מסיים את הביס האחרון של הלחמנייה עם שאריות הטחינה בצלחת, ואתה מתפלא לעצמך בפעם המי'ודע כמה: האם שוב המזל שיחק לך או שמא אתה גאון במתמטיקה (מבוזבז)...
חזק!!כשאתה לא מבין איזו תגובה ורואה שיש כמה שאהבו אותה, אתה אומר לעצמך: "טוב, בוא נחשוב שוב..."
ואתה בטוח שזה אליהו הנביא או משהו...ובמיוחד אם זו נפילת אפיים בבני ברק ברחוב חזון איש פינת אור החיים, ביום שישי ב12:15
והמדרכה צפופה, והחנויות פתוחות, ותחנות בין עירוניות עמוסות במשפחות ומזוודות ועגלות
וילדים וילדות חוזרים מלימודם ומישהו לוחש מאחורה:"אפשר לתבוע את העיריה על המדרכה השבורה" ומיד עם סיום האמירה הוא נעלם בתוך הקהל הצפוף ואתה נשאר עם גפיים חבולות
והוא עוד מתווכח איתך אם החיים יפים! אז אתה מפטיר לתוך השפם שלך, "עזוב, תקפוץ, תקפוץ"...כשמישהו בבית הכנסת (קומת קרקע, חלון מסורג) מבקש: "תוכל לפתוח את החלון?"
לפתוח ולומר: "אבל אל תקפוץ, החיים יפים".
אה! העוילם צמא לדבר ה'!!תחביב 13:
כשמישהו עוצר אותי ברחוב ומבקש: אפשר שיחה?
לומר לו: כתוב בפרשת השבוע...
עכשיו אני מבין מי היה הנודניק הזה!תחביב 204#:
לגשת בשחרית של יום חול לאורח לא-מוכר בבית הכנסת.
אני: סליחה, אתה אליהו קליין?
הוא, בהתרגשות מה: כן! מאיפה אתה מכיר אותי?
אני, באדישות: לא מכיר. פשוט זה כתוב על שקית התפילין שלך.
אבל גנב (בלילה) חמור מגזלן (ביום) (ב"ק ע"ט ב')מכירים את זה שהתאורה בחנויות יוקרה היא אפלה משהו?
זה כדי שהלקוחות לא יטענו שהמחירים הם שוד לאור היום.
[אני מדמיין לעצמי את המשגיח בישיבה] "איי, מיירי ורבייסי!! אל תשקיעו בגרעינים שחורים את ההשקעה שמשקיעים בקשיו!! אתם יושבים ולומדים תורה בהתלהבות? אז שכבר יהיה תורה לשמה! שיהיה קשיו!!! לא סתם גרעינים שחורים..."מכירים את הכעס הזה כשאתם מגלים בין הקשיו שקניתם ביוקר כמה גרעינים שחורים ששילמתם עליהם מחיר של קשיו? אני מחפש עבורו נמשל.
אדם שמע דרשה מוסרית מהרב. לבסוף פנה אל הרב בהתלהבות: אה! איזו דרשה! רק שאלה קטנה: "מה זה אייבישטער"?אדם שכנע את חברו ללמוד את ספר ה'תניא'
השתכנע, למד והתפעל
''אבל'' הוא שואל ''הכל הבנתי חוץ מדבר אחד''
''מה?''
''לא הבנתי מה זה נפש הבהמית?''
הרגע הזה שאתה מייחל לאפשרות לשלוח כמה לייקים...מכירים את זה שאתם מחזיקים וופלה ומקישים עליו קלות באצבע, ותוהים האם הוא מפסיק מתישהו להוציא פירורים, או שזה ממשיך עד שהוופלה נגמר?
גרמת לי לוודא שהאור כבוי!מכירים את זה שאתם מקבלים חשבון חשמל של 2500 ש"ח לדירת 2 וחצי חדרים???
מה אנחנו כבר מפעילים? קצת פלורוסנטים, מקרר, ואיזה מתג אדום אחד ליד האמבטיה שדולק תמיד כדי שיהיה בלילה אור בפרוזדור!
סתם צביעות שיווקית!מים מינרליים בטעמים
מילא קודם הייתי צמא והתלוננת על כך. אבל עכשיו שאינך צמא עוד, עדיין אתה ממשיך ומדבר על כך? הנח, ועבור הלאה.אואה.
(אבל לא לגמרי הבנתי את הנמשל)
הקטע הזה שכתוב על המודעה את המחיר, וההוא שואל אותך "בכמה?"כשעצרנו ברמזור האדום, סימן לי הנהג שלשמאלי לפתוח את החלון. פתחתי.
"בכמה אתה מוכר?" הוא שאל.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים