מסורת אשכול המנהגים המוזרים ומקורותיהם (אם יש) כנסו ושתפו

מצב
הנושא נעול.
לא הבנתי
מנהג שנוגד את ההלכה - מנהג גובר???
תמהני.
אא"כ זה מנהג שמקורו בפוסקים.
גם אני מכיר את המשנה ברורה שאומר מה קודם למה אבל תתפלא לשמוע שגם בזה יש מנהגים אחרים וכן בהחלט יש מנהגים שאנשים נוהגים בהם למרות שזה נוגד את הלכה (גם אצל הליטאים מה עם מנחה קצרה בישיבות הקדושות - לא ממש הלכתי...)

לשתות דבר חם או מאכל חם. נכון זה המקור.
אני דיברתי על סגנון המאכל
זה באמת כל אחד לפי המקום שלו
חמין היה באמת מאד מקובל באירופה והתקבל גם היום בתור המאכל היהודי של שבת
אבל יש למשל חמין מרוקאי - סחנה שהוא קצת שונה
וחמין עיראקי - טבית שהוא בכלל כמעט בלי קשר

גם אני מכיר את המשנה ברורה שאומר מה קודם למה אבל תתפלא לשמוע שגם בזה יש מנהגים אחרים וכן בהחלט יש מנהגים שאנשים נוהגים בהם למרות שזה נוגד את הלכה (גם אצל הליטאים מה עם מנחה קצרה בישיבות הקדושות - לא ממש הלכתי...)
ככל הידוע לי מנחה קצרה זה רק בפנביז'
ואדרבה זה נושא הטעון בירור - ולא סותר את האמור לעיל כלפי כלל המנהגים שדרושים בירור.

לומר בברכת הלבנה שלא יהיה שום מיחוש וכאבי שיניים
מקובל בשם המגיד מטשרנוביל בשם הבעש"ט זי"ע
Screenshot_2.png

ובשם עוד כמה גדולים וכו'
עיין כאן

לא הבנתי
מנהג שנוגד את ההלכה - מנהג גובר???
תמהני.
אא"כ זה מנהג שמקורו בפוסקים.

לא לתת צדקה בלילה ולא ללמוד מקרא בלילה- ממנהגי הקבלה
ונוגד את התורה "בתורתו יהגה וכו' וכן לא לתת צדקה- אם מגיע עני, צריך לומר לו תחכה לאחרי חצות...

החלות העגלות ביו"ט זה כי יש לחץ על המאפייה ואין זמן לקלוע אז פשוט מגלגלים
אבל לגבי החלות של שבת באיזה צורה אתה רוצה?
סליחה אבל כבודו טועה בהסבר
הענין של החלה העגולה בחגים
מגיע מהמנהג שנהגו להכין לסעודות שאוכלים בימים נוראים - חלות עגולות
כתוב בספר שיר מעון להגאון רבי שמעון סופר זיע"א
''שעושים כן לסימן טוב לאריכות ימים בלי קץ ובלי סוף - ובלי ספק דברים אלו הנאכלים, המה לעשות פועל דמיון שמחזק הענין לטובה''

חבל לענות תשובות בלי לבדוק מקור

ונוגד את התורה "בתורתו יהגה וכו' וכן לא לתת צדקה- אם מגיע עני, צריך לומר לו תחכה לאחרי חצות...
עדיין אפשר ללמוד גמרא וכו'
טוב, כאן נכנסים כבר לכללי פסיקה שזה דבר המסתעף מאוד מאוד בעולם ההלכה וברט בעשרות שנים האחרונות להבין האם מנהג הוא הגובר או ההלכה הפשוטה - הכוונה שו"ע ורמ"א ופוסקים.

גם על פי הקבלה אסור להשאיר יהודי רעב וחייבים ללמוד אבל אפשר ללמוד דברים אחרים ולתת צדקה פשוט שאין הכוונה כשיהודי צריך כסף דחוף! קצת איפופרציה ושכל בבקשה.....

ככל הידוע לי מנחה קצרה זה רק בפנביז'
ואדרבה זה נושא הטעון בירור - ולא סותר את האמור לעיל כלפי כלל המנהגים שדרושים בירור.
המקרו מפונוביז' אבל זה רץ בהרבה ישיבות (אני עכ"פ מכיר עוד שני ישיבות רציניות כאלה) מה שאני בא לומר שיש אנשים שנוהגים לא תמיד לפי ההלכה אבל זה המנהג שלהם ובשביל זה יצאו ספרים להסביר גם את המקור לזה - אגב הפסקי תשובות חזק בתחום (כך דוגמא את הנושא של תפילין מתחת למקום גידול השעות שהמשנ"ב יוצא חוצץ נגד אבל בפסקי תשובות יש מקור גם לזה ) אגב לגבי מנחה קצרה אני חושב שזה בא כי לא מספיקים אחרי השיעור לשהות קצת כי יש רמים שגומרים אתה שיעור מאוד מאוחר ולכן נתנו כמה שניות שהחזן מתפלל כדי שהציבור יתרכז בתפילה ויצא מהשיעור .)

החלות העגלות ביו"ט זה כי יש לחץ על המאפייה ואין זמן לקלוע אז פשוט מגלגלים
אבל לגבי החלות של שבת באיזה צורה אתה רוצה?
למנייה פיתה לאפה
כל צורה אחרת שמקבלת בעולם
פעם פשוט מישיהי לא חרדית שאלה אותי על זה וחשבתי על זה
ותכלס אם חושבים על זה אין נראה לי עוד מקום בעולם באוכלים לחם בכזואתי צורה

המקרו מפונוביז' אבל זה רץ בהרבה ישיבות (אני עכ"פ מכיר עוד שני ישיבות רציניות כאלה) מה שאני בא לומר שיש אנשים שנוהגים לא תמיד לפי ההלכה אבל זה המנהג שלהם ובשביל זה יצאו ספרים להסביר גם את המקור לזה - אגב הפסקי תשובות חזק בתחום (כך דוגמא את הנושא של תפילין מתחת למקום גידול השעות שהמשנ"ב יוצא חוצץ נגד אבל בפסקי תשובות יש מקור גם לזה ) אגב לגבי מנחה קצרה אני חושב שזה בא כי לא מספיקים אחרי השיעור לשהות קצת כי יש רמים שגומרים אתה שיעור מאוד מאורח ולכן נתנו כמה שניות שהחזן מתפלל כדי שהציבור יתרכז בתפילה ויצא מהשיעור .)
אולי תסביר מה הענין עם התפילין - נשמע מענין.
ואגב נכון - יש הרבה דברים שטעונים לימוד וכגון: כל הנושא של זמן קריאת שמע דאורייתא וזמן תפילה ובפרט אצל החסידים.
והיו וישנם הרבה צדיקים ואדמורים שהיו מתפללים מאוחר אפילו אחרי חצות היום וכו' - ותורה היא וללמוד אני צריך, ולא בשביל לקנטר חלילה.
אבל אם התשובה היא על צדיקים אין שאלות - אוקיי, אני מחזיר את דברי.
אבל רצוני להבין את הדברים על פי ההלכה גרידא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה