מסורת אשכול המנהגים המוזרים ומקורותיהם (אם יש) כנסו ושתפו

מצב
הנושא נעול.
המקור של הביטוי "האוכל דג ביום דג ניצול מן הדג" - אמר לי תלמיד חכם שבדק בכל המקורות גם אלו שירוצו ויביאו מהויקיפדיה וכו' הוא אמר לי שפתח במקורות ממש ואין לזה מקור!!! במילים האלו
אלא אמר זאת נחמן ביאליק....
פלא עצום!!!
בודאי שיש מקור. וכן לעוד הרבה מנהגים שנכתבו כאן, ובהיות והשעה משחקת לי.. אי"ה מחר אני יכתוב כאן כמה דברים מעניינים.
יש למה לצפות 😉

יש ספר יפה מאוד בשם "טעמי המנהגים שם יש המון ביאורים להרבה מנהגים מענינים גם כאלה נפוצים כמו אכילת סלט ביצים בשבת שמביא טעמים מעניינים מאוד ולא ידועים

קדיש דרבנן - זה רק ליתומים באמת? או מסדר התפילה.
שמעתי מהרה"ג ר' בן ציון מוצפי שזה טעות שנשתרשה בציבור שאם אין משהו יתום החזן אומר ברכו, ואמר הרב קדיש לא הורג אנשים וכו' זה חלק מסידור התפילה ובפרט על פי הקבלה.
ובמקור הקדיש על ישראל המגיד שיעור היה אומרו.

קדיש דרבנן - זה רק ליתומים באמת? או מסדר התפילה.
שמעתי מהרה"ג ר' בן ציון מוצפי שזה טעות שנשתרשה בציבור שאם אין משהו יתום החזן אומר ברכו, ואמר הרב קדיש לא הורג אנשים וכו' זה חלק מסידור התפילה ובפרט על פי הקבלה.
ובמקור הקדיש על ישראל המגיד שיעור היה אומרו.
ברמ"א מופיע אכן שאומרים גם בלי יתום תראה הלכות סוף תפילת שחרית בתחילת חלק ב'

מי שיש לו מנהג שכבר נהג בו ורק מ חפש מקור לזה כי לפעמים זה ממש נוגד את ההלכה אז יש סדרת ספרים בשם מנהג ישראל תורה ושם יש מקור להרבה מאוד מנהגים (לדוגמא לאכול הרבה חרוסת שזה נוגד את ההלכה כי זה מבטל כזית מרור ) או להרוג כל מיני בע"ח ועוד הרבה,, נראה לי 4 ספרים בסדרה חוץ מהספר טעמי המנהגים ..

מאכל הטשולנט - מקורו?

זה כמדומני מאז תקופת הקראים נוהגים לשים משו שיעמו על האש כל השבת כדי להראות שאפשר לחמם על אש שהודלקה מערב שבת
ואגב השם של הטשולנט מגיע מצפרתית והיפרוש של זה זה "בישול איטי" (טשול - בישול . נט - איטי משו כזה)

מי שיש לו מנהג שכבר נהג בו ורק מ חפש מקור לזה כי לפעמים זה ממש נוגד את ההלכה אז יש סדרת ספרים בשם מנהג ישראל תורה ושם יש מקור להרבה מאוד מנהגים (לדוגמא לאכול הרבה חרוסת שזה נוגד את ההלכה כי זה מבטל כזית מרור ) או להרוג כל מיני בע"ח ועוד הרבה,, נראה לי 4 ספרים בסדרה חוץ מהספר טעמי המנהגים ..
לא הבנתי
מנהג שנוגד את ההלכה - מנהג גובר???
תמהני.
אא"כ זה מנהג שמקורו בפוסקים.

סתם תמיד עניין אותי מה הסיבה לצורה של החלות אם לך לכך סיבה?
החלות העגלות ביו"ט זה כי יש לחץ על המאפייה ואין זמן לקלוע אז פשוט מגלגלים
אבל לגבי החלות של שבת באיזה צורה אתה רוצה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה