הבריסקער הנודד
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
שמעתי מהרב מוצפי שליט"א שיש כאלו שלא אומרים את הריבון העולמים אחר שיר השירים - שיש האומרים שמקורו מהשבתאים.
ונהרא ונהרא ופשטיה
ונהרא ונהרא ופשטיה
רק תיקון זה "שער הציון"ומה תגיד על זה, שאחד מהרבנים הגדולים. שיש באירופה היום. אמר פעם למישהו שהביא איזה ראי'ה/קשיא, משערי ציון. והרב הגיב לו, וזה לשונו. (מתורגם מאידיש)
"אנחנו ידענו שיש שו"ע ומג"א" (א"ה כידוע שהפוסקים ובעיקר החסידים הלכו אחרי המג"א בהרבה מאוד דברים)
"אח"כ התחילו גם להביא לנו משנה ברורה? בסדר. אבל אתה מביא לי עכשיו שערי ציון."
האם הוא רצה לזלזל ח"ו בחפץ חיים זיע"א. חלילה לומר כך.
רק מה שרצה להסביר בזה, שיש לנו את דרך הפסק, שלפי זה אנחנו הולכים. ואפי' שבעל המשנה ברורה ושערי ציון
(שהם כמובן אותו בעל מחבר רבן של ישראל בעל החפץ חיים) הוציא ספר מבואר ומנופה טוב טוב בי"ג נפה . עדיין אנו פוסקים לפי מה שהורגלנו לפסוק ולא כדי לזלזל.
כך כלפי אמרה זו. (שאין לי מה להתחרט על זה לא אני אמרתי אני רק ציטטתי).
זה לא בא לזלזל במרן המשנה ברורה. אלא זה להוציא מליבן, של אלו שרוצים לשנות הלכות, בגלל שראו במשנה ברורה עוד פעם, רק כ"דוגמא") או בכל ספר הלכה, משהו שנהוג אחרת אצלם.
וזה הכוונה גם ב"בעלי תשובה, וגרים" שלהם אין מסורת והם צריכים לראות בספרי ההלכה אך לנהוג.
כך נראה לי הפשט בסוגיה.
ואני מבין, את כל אחד, שזה "קצת" קשה לו, לבלוע את זה.
כי לא שמע את זה אף פעם.
אבל זוהי המציאות, שיש בהלכה, ובמנהגים, צדדים רבים, להקל, ולהחמיר.
וכל אחד עושה, ויעשה. כפי רבותיו, וכפי מנהגם במשפחתם.
הם מביאים שמהרי"ץ דושינסקי כתב כבר לפני 88 שנה שזה מנהג של מאות שניםחסום לי
יש שיטת "היראים" שזה אחד מהראשוניםמה המקור שבירושלים מדליקים נרות שבת 40 דקות לפני השקיעה
תוקן, סליחה שטעיתירק תיקון זה "שער הציון"
ואכן בתוכן הדברים יש להבין וכבר דנו בזה מספיק.
ישר כח על ההבהרה המוכחת והברורה.
שיטת היראים זה בין 13.5 ל18 דקות לפני השקיעה (תלוי איך מחשבים)יש שיטת "היראים" שזה אחד מהראשונים
שעל פיו בנוי המנהג של הארבעים דק' אם אתה רוצה מקור אניראיתי פעם בגמ' מתיבתא שיש בסוף כל כרך כמה מערכות בסוגיות ששם התבאר
חבל שאיני זוכר עכשיו איזה כרך של איזה מסכת
גם אצל החסידים יש ''וואך נאכט''מה המקור שאצל הספרדים עושים ברית יצחק?
חנוכת בית - אצל אשכנזים רק בקניה ואצל ספרדים גם בשכירות?
אני לא זוכר, איך הגיעו שם לחשבון.שיטת היראים זה בין 13.5 ל18 דקות לפני השקיעה (תלוי איך מחשבים)
בשום דרך זה לא מגיע ל40 דקות
וכששאלו את חתנו על הענין הוא אמר שמכיון שלא היה להם כסף לקנות יין לכן בבוקר שאין חיוב קידוש מה"ת הוא היקל כשיעור הקטן... ושוה"ר דכן מבואר בביה"ל שביום אפשר להקל....איני מבין ומאוד קשה לי ההשקפה שלך אולם האמת שפעם שמעתי שהגביע והטלית קטן של הח''ח היו קטנים מהשיעור המבואר במ''ב ושאלו אותו על כך וענה שאני כותב בספרי מה שיוצא מההלכה אבל במציאות אני נוהג כמו אבא שלי....אולי אחד מהרבנים יוכל להחכים אותנו אם זה סיפור אמיתי או פרי דמיון.......מקווה שזה לא נכון.......
מה המקור לפסוקים שאומרים לאחר שיר המעלותלא מובן - מה השאלה?
ואיך קידש בלילה?וכששאלו את חתנו על הענין הוא אמר שמכיון שלא היה להם כסף לקנות יין לכן בבוקר שאין חיוב קידוש מה"ת הוא היקל כשיעור הקטן... ושוה"ר דכן מבואר בביה"ל שביום אפשר להקל....
זה מזכיר את הסיפור שהביאו לחזו"א תפילין דר"ת שנמצאו גנוזות בקבר אחד הנביאים והוא אמר שבגלל זה גנזו אותם.......
זה העתקה של הטענה שהובאה בב"ח (סי' לד):זה מזכיר את הסיפור שהביאו לחזו"א תפילין דר"ת שנמצאו גנוזות בקבר אחד הנביאים והוא אמר שבגלל זה גנזו אותם.......
לא רגישים וכואבים במובן הרגשי חלילההענינים נהיו רגישים וכואבים...
המנהג לזרוק חטים ואגוזים ולא נצנציםמה המקור שזורקים על החתן נצנצים אחרי שהוא מכסה את הכלה ?
אודה להרחבה.בינו נא זאת....
וְהָיָ֣ה ׀ הַנִּשְׁאָ֣ר בְּצִיּ֗וֹן וְהַנּוֹתָר֙ בִּיר֣וּשָׁלַ֔͏ִם קָד֖וֹשׁ יֵאָ֣מֶר ל֑וֹ כׇּל־הַכָּת֥וּב לַחַיִּ֖ים בִּירוּשָׁלָֽ͏ִם׃מנהג מעניין יש בחצר לעלוב להיות בראש השנה בעיר העתיקה בירושלים
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים