מסורת אשכול המנהגים המוזרים ומקורותיהם (אם יש) כנסו ושתפו

מצב
הנושא נעול.
ומה תגיד על זה, שאחד מהרבנים הגדולים. שיש באירופה היום. אמר פעם למישהו שהביא איזה ראי'ה/קשיא, משערי ציון. והרב הגיב לו, וזה לשונו. (מתורגם מאידיש)
"אנחנו ידענו שיש שו"ע ומג"א" (א"ה כידוע שהפוסקים ובעיקר החסידים הלכו אחרי המג"א בהרבה מאוד דברים)
"אח"כ התחילו גם להביא לנו משנה ברורה? בסדר. אבל אתה מביא לי עכשיו שערי ציון."
האם הוא רצה לזלזל ח"ו בחפץ חיים זיע"א. חלילה לומר כך.
רק מה שרצה להסביר בזה, שיש לנו את דרך הפסק, שלפי זה אנחנו הולכים. ואפי' שבעל המשנה ברורה ושערי ציון
(שהם כמובן אותו בעל מחבר רבן של ישראל בעל החפץ חיים) הוציא ספר מבואר ומנופה טוב טוב בי"ג נפה . עדיין אנו פוסקים לפי מה שהורגלנו לפסוק ולא כדי לזלזל.
כך כלפי אמרה זו. (שאין לי מה להתחרט על זה לא אני אמרתי אני רק ציטטתי).
זה לא בא לזלזל במרן המשנה ברורה. אלא זה להוציא מליבן, של אלו שרוצים לשנות הלכות, בגלל שראו במשנה ברורה עוד פעם, רק כ"דוגמא") או בכל ספר הלכה, משהו שנהוג אחרת אצלם.
וזה הכוונה גם ב"בעלי תשובה, וגרים" שלהם אין מסורת והם צריכים לראות בספרי ההלכה אך לנהוג.
כך נראה לי הפשט בסוגיה.
ואני מבין, את כל אחד, שזה "קצת" קשה לו, לבלוע את זה.
כי לא שמע את זה אף פעם.
אבל זוהי המציאות, שיש בהלכה, ובמנהגים, צדדים רבים, להקל, ולהחמיר.
וכל אחד עושה, ויעשה. כפי רבותיו, וכפי מנהגם במשפחתם.
רק תיקון זה "שער הציון"
ואכן בתוכן הדברים יש להבין וכבר דנו בזה מספיק.
ישר כח על ההבהרה המוכחת והברורה.

הם מביאים שמהרי"ץ דושינסקי כתב כבר לפני 88 שנה שזה מנהג של מאות שנים
והוא הופיע כבר בלוח הראשון של הרב טיקוצ'ינסקי (לפני 130 שנה)
לטעם הדבר מעלים שם כמה השערות אבל אין מידע ברור.

מה המקור שבירושלים מדליקים נרות שבת 40 דקות לפני השקיעה
יש שיטת "היראים" שזה אחד מהראשונים
שעל פיו בנוי המנהג של הארבעים דק' אם אתה רוצה מקור אניראיתי פעם בגמ' מתיבתא שיש בסוף כל כרך כמה מערכות בסוגיות ששם התבאר
חבל שאיני זוכר עכשיו איזה כרך של איזה מסכת

יש שיטת "היראים" שזה אחד מהראשונים
שעל פיו בנוי המנהג של הארבעים דק' אם אתה רוצה מקור אניראיתי פעם בגמ' מתיבתא שיש בסוף כל כרך כמה מערכות בסוגיות ששם התבאר
חבל שאיני זוכר עכשיו איזה כרך של איזה מסכת
שיטת היראים זה בין 13.5 ל18 דקות לפני השקיעה (תלוי איך מחשבים)
בשום דרך זה לא מגיע ל40 דקות

מה המקור שאצל הספרדים עושים ברית יצחק?
חנוכת בית - אצל אשכנזים רק בקניה ואצל ספרדים גם בשכירות?
איך זה אצל חסידים?

שיטת היראים זה בין 13.5 ל18 דקות לפני השקיעה (תלוי איך מחשבים)
בשום דרך זה לא מגיע ל40 דקות
אני לא זוכר, איך הגיעו שם לחשבון.
כך, שאין לי יותר מידי, במה לעזור בשלב הזה.

איני מבין ומאוד קשה לי ההשקפה שלך אולם האמת שפעם שמעתי שהגביע והטלית קטן של הח''ח היו קטנים מהשיעור המבואר במ''ב ושאלו אותו על כך וענה שאני כותב בספרי מה שיוצא מההלכה אבל במציאות אני נוהג כמו אבא שלי....אולי אחד מהרבנים יוכל להחכים אותנו אם זה סיפור אמיתי או פרי דמיון.......מקווה שזה לא נכון.......
וכששאלו את חתנו על הענין הוא אמר שמכיון שלא היה להם כסף לקנות יין לכן בבוקר שאין חיוב קידוש מה"ת הוא היקל כשיעור הקטן... ושוה"ר דכן מבואר בביה"ל שביום אפשר להקל....
זה מזכיר את הסיפור שמצאו תפילין דר"ת שנמצאו גנוזות בקבר אחד הנביאים ואמרו שבגלל זה גנזו אותם.......

נערך לאחרונה ב:
לא מובן - מה השאלה?
מה המקור לפסוקים שאומרים לאחר שיר המעלות
תהילת ה' ידבר פי ויברך כל בשר שם קדשו לעולם ועד
ואנחנו נברך י-ה מעתה ועד עולם הללוי-ה
הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו
פי ימלא גבורות ה' ישמיע קול תהילתו
ע"פ נוסח אשכנז המובהק
עכשיו מובן?

וכששאלו את חתנו על הענין הוא אמר שמכיון שלא היה להם כסף לקנות יין לכן בבוקר שאין חיוב קידוש מה"ת הוא היקל כשיעור הקטן... ושוה"ר דכן מבואר בביה"ל שביום אפשר להקל....
זה מזכיר את הסיפור שהביאו לחזו"א תפילין דר"ת שנמצאו גנוזות בקבר אחד הנביאים והוא אמר שבגלל זה גנזו אותם.......
ואיך קידש בלילה?

זה מזכיר את הסיפור שהביאו לחזו"א תפילין דר"ת שנמצאו גנוזות בקבר אחד הנביאים והוא אמר שבגלל זה גנזו אותם.......
זה העתקה של הטענה שהובאה בב"ח (סי' לד):
ועוד כתב הסמ"ג והמרדכי ששלחו כתב מארץ ישראל שנפלה בימה שעל קבר יחזקאל ומצאו שם תפילין ישנים כסדר הרמב"ם ורש"י ויש דוחין דלפי דפסולין הוו גנזום לשם ולא נהירא דלא היו צריכים גניזה אלא להחליף הנחתן מבית זה לבית זה:

הענינים נהיו רגישים וכואבים...
לא רגישים וכואבים במובן הרגשי חלילה
היתה (ועדיין ישנה) מחלוקת הלכתית טהורה על צדקת הדרך
מה כוללת ההגדרה של "קבלת הוראות מרן", מה גבולותיה, ומה קורה כשנהגו לאחר מכן להיפך
אבל זה באמת לא המקום

מה המקור שזורקים על החתן נצנצים אחרי שהוא מכסה את הכלה ?
המנהג לזרוק חטים ואגוזים ולא נצנצים
פרי השקד-סמל לברכה: בתקופת התלמוד רווח המנהג להשליך שקדים ואגוזים לפני החתן והכלה, כדי להרבות את השמחה (ברכות נ/ב). בספר טעמי המנהגים (סימן תתק"מ) מבאר, כי לא לחינם השליכו לפני החתן והכלה אגוזים ושקדים ולא פירות אחרים, שכן, "אגוז" בגימטריה "חטא" ו"טוב" וזריקתו עליהם באה לרמז שביום זה נמחלים עוונותיהם (רש"י, בראשית לו/ג). גם זריקת שקד מסמלת ברכה לזוג הצעיר, שיזכו להעמיד דורות במהרה כפי שפרי השקד ממהר לפרוח. בתקופות מאוחרות יותר נהגו להשליך חיטים לפני החתן והכלה, כדי לרמז לסימן ברכה, כמאמר הפסוק (תהילים קמז/יד): "השם גבולך שלום חלב חטים ישביעך" (אבודרהם סדר ברכת אירוסין ונישואין). בספר הרוקח (סימן שנ"ב), כתב, שבשעה זו ראוי לברך את החתן והכלה שיפרו וירבו, כחיטים המתרבות במהרה. (מתוך מאורות הדף היומי כ"ג ניסן תשע"ו)

בואו נחזור ונחדד האשכול לא בא במטרה לחנך מישהו או להוציא את כל הכאבי בטן למינהם
יש דברים שהם אמורים להתברר ביתר שאת וביתר עוז בין כתלי בית המדרש
כאן אנחנו רק מתחדדים ומחכימים זה את זה
אל נא אחי תרעו - בואו נמשיך את השיח בצורה מכובדת ומנומסת.

.בינו נא זאת....
אודה להרחבה
אנחנו נוהגים לפי הבן איש חי
ואם תאמרו שבן איש חי זה לפי הקבלה ולא ניתן לחייב את כולם בזה.
אביא לדוגמא את ענין הדלקת נרות שבת
לפי הבן איש חי קודם מדליקים ואח"כ מברכים(לא קשור לקבלה כמובן נראה לי מזהירות יתרה)
פגשתי אישה מתחזקת ששמחה שסוף סוף מתפרסמים פסקי הספרדים בארץ בזכות מרן הרב עובדיה זצוק"ל
(היתה תקופה שבכל תחום ידעו רק את פסקי האשכנזים...)
הצטערתי לבלבל אותה ולומר לה שאין לי סיבה לשנות מנהג מרוקו שלי ומנהג בבל של בעלי בענין הדלקת נרות כי המנהג שלנו מבוסס מדורי דורות והיו תלמידי חכמים במשפחות...

נערך לאחרונה ב:
מנהג מעניין יש בחצר לעלוב להיות בראש השנה בעיר העתיקה בירושלים
וְהָיָ֣ה ׀ הַנִּשְׁאָ֣ר בְּצִיּ֗וֹן וְהַנּוֹתָר֙ בִּיר֣וּשָׁלַ֔͏ִם קָד֖וֹשׁ יֵאָ֣מֶר ל֑וֹ כׇּל־הַכָּת֥וּב לַחַיִּ֖ים בִּירוּשָׁלָֽ͏ִם׃

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה