אשכול העוגיות הגדול

• הוסף לסימניות
אלו עוגיות עם טעם חמאה ושקדים מובהק.
לערבב פנימה טעם דומיננטי שלישי (קוקוס) נראה לי כמו עירוב שמחה בשמחה.
צודקת
אבל אם מורידים את החמאה, הקוקוס הוא לא טעם שלישי אלא שני
השאלה היא אם זה שילוב "מטעים" מספיק

• הוסף לסימניות
צודקת
אבל אם מורידים את החמאה, הקוקוס הוא לא טעם שלישי אלא שני
השאלה היא אם זה שילוב "מטעים" מספיק
יש גם וניל וחבל שהקוקוס יסתיר אותו.
אבל אולי אני לא הכתובת לשאלות האלו כי אינני אוהבת לסטות ממתכונים ואינני בעלת אג'נדת המרת כל מתכון לפרווה.

• הוסף לסימניות
יש גם וניל וחבל שהקוקוס יסתיר אותו.
אבל אולי אני לא הכתובת לשאלות האלו כי אינני אוהבת לסטות ממתכונים ואינני בעלת אג'נדת המרת כל מתכון לפרווה.
בסדר גמור
כשאנסה את המתכון הזה(אולי אכין שתי גרסאות...)
אעדכן אותך איך יצא, אני כן הבן אדם שלא גומר מתכונים לפי הרשימה ;)
ואני דווקא מאוד אוהבת את הדיוק שלך במתכונים, בזכותך התחלתי להקפיד על זה בחלק מהמתכונים

• הוסף לסימניות
ואני דווקא מאוד אוהבת את הדיוק שלך במתכונים, בזכותך התחלתי להקפיד על זה בחלק מהמתכונים
שמחה לשמוע. אפשר לשלוח לך סט כוסות מדידה במתנה? :)
באפייה זה משמעותי מאד.
ההבדלים בטעם ובמרקם עצומים אם מקפידים על מידות נכונות ולא משמיטים חומרים.
כמובן שעם הזמן והנסיון מצליחים גם לעשות המרות או להקטין כמויות.

• הוסף לסימניות
באפייה זה משמעותי מאד.
ההבדלים בטעם ובמרקם עצומים אם מקפידים על מידות נכונות ולא משמיטים חומרים.
נתקלתי בהרבה שלא מבדילות בין בישול לאפיה בקטע הזה.
בבישול יש פחות בעיה לשחק, אם כי גם שם - בתנאי שיודעים.
אפיה היא באמת מדע מדויק שפחות מומלץ לשחק בו אם לא ממש בקיאים ומנוסים.
ממליצה אפילו לשקול את החומרים.
(עוד אין לי משקל ביתי, בדרך מאלי אקספרס)

• הוסף לסימניות
הבטחתי לכתוב כאן על מתכון ועל הנסיונות לפרוות אותו.
אז הנה אני מקיימת:

מדובר במתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס רכות וענוגות. עוגיות שלוקחות את כל האחרות בהליכה...
זה המתכון- http://www.metukimsheli.com/2017/01/8737/
והוא בטוח משגע עם חמאה (עוד לא ניסיתי) אבל אני עשיתי מספר נסיונות כדי לקבל תוצאה פרווה טובה.
לפני זה, אציין שאני לא מוסיפה כל כך הרבה שוקולד. אני לא אוהבת שהעוגיות הן שוקולד מחובר בבצק, אלא בצק עם חתיכות שוקולד. קצצתי 150/170 גרם שוקולד והספיק לגמרי.
כמו כן, אני לא יוצרת את כדורי הענק המדוברים, אלא כדורים במשקל 30/35 גרם בלבד, ומתקבלות עוגיות מכובדות.
ולסיום- אל תוותרו על ההקפאה! זה כל השטיק במתכון והעוגיות יוצאות רכות ושוות!
אני מקפיאה ב3 צלחות נפרדות ואופה בכל פעם כמות קטנה, לפי הצורך. 10 דקות יש לנו עוגיות טריות. בבוקר, בערב, זמינות ונהדרות.

עכשיו לגבי הנסיונות
בפעם הראשונה, הטובה מכולן
השתמשתי ב160 גרם שמן קוקוס + 20 גרם שמן קנולה.
התוצאה היתה נהדרת אבל רציתי לבדוק אם אפשר להוזיל עלויות, כי שמן קוקוס לא נוזל לי מהברז.

בפעם השניה,
60 מ"ל שמן קוקוס
60 מ"ל שמן קנולה
60 גרם מרגרינה קוקוס שריככתי בחוץ כמה שעות.
הבצק נראה היה נהדר ורך, אבל התוצאה. נו. למי שטעם את הראשונות זה היה אכזבה, למי שטעם רק אותן זו היתה חוויה (כמה אורחים תמימים שחיסלו את הצנצנת בחוסר שימת לב).

בפעם השלישית, לא העזתי להתקרב שוב למרגרינה ההיא שנתנה את קולה בלי בושה,
וניסיתי מינון של 100 מ"ל שמן קוקוס ו80 מ"ל שמן קנולה.
העוגיות יצאו נחמדות אבל זה לא היה זה. וכשאני אומרת 'זה' אני מתכוונת להתרגשות שהעוגיות האלה גרמה לנו.
אבל- חייבת לציין שבפעם השלישית נגמר לי הסוכר החום והשתמשתי בסוכר לבן לכל הכמות. ולדעתי זה תרם להבדל הן מצד הטעם (לחובבי המולסה) והן מצד המרקם.

בקיצור, מפה לשם- אני חוזרת וממליצה על הגרסה הראשונה ועל העוגיות הפשוט מדהימות האלה.
ואני אומרת את זה בתור אחת שמנסה מתכוני שוקולד צ'יפס כל הזמן ולא מוצאת נחלה.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הבטחתי פה מתכון איפשהוא?
אז קבלו מתכון לעוגיות פרווה (כמובן) עם בצק מוזר ממש, אבל הן יוצאות טעימות לעילא. את האמת שאני חושבת שמה שטעים באמת בעוגיות זה המילוי, ותמיד אני רוצה לנסות אותן עם בצק אחר, אבל אחרי שאני מכינה הן פשוט נחטפות ואיכשהוא אני נשארת עם המתכון הזה.

5 כוסות קמח
אבקת אפייה
כוס שמן
כוס יין מתוק
מים לפי הצורך

למילוי:
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי קוקוס
4 כפות קקאו

לשים רק עד שמתאחד, הבצק יוצא משונה ולא הכי נוח בעולם לעבודה, מקררים אותו רבע שעה עטוף בניילון.
מחלקים את הבצק ל6 כדורים
מרדדים כל כדור בין שני ניירות אפייה, הבצק לא ממש נוח לרידוד. ממלאים בנדיבות גדולה מאד בתערובת המילוי, חורצים בעזרת סכין לעוגיות - לא עד הסוף, מגלגלים ואופים רק עד שמוכן ולא יותר.

• הוסף לסימניות
הבטחתי פה מתכון איפשהוא?
אז קבלו מתכון לעוגיות פרווה (כמובן) עם בצק מוזר ממש, אבל הן יוצאות טעימות לעילא. את האמת שאני חושבת שמה שטעים באמת בעוגיות זה המילוי, ותמיד אני רוצה לנסות אותן עם בצק אחר, אבל אחרי שאני מכינה הן פשוט נחטפות ואיכשהוא אני נשארת עם המתכון הזה.

5 כוסות קמח
אבקת אפייה
כוס שמן
כוס יין מתוק
מים לפי הצורך

למילוי:
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי קוקוס
4 כפות קקאו

לשים רק עד שמתאחד, הבצק יוצא משונה ולא הכי נוח בעולם לעבודה, מקררים אותו רבע שעה עטוף בניילון.
מחלקים את הבצק ל6 כדורים
מרדדים כל כדור בין שני ניירות אפייה, הבצק לא ממש נוח לרידוד. ממלאים בנדיבות גדולה מאד בתערובת המילוי, חורצים בעזרת סכין לעוגיות - לא עד הסוף, מגלגלים ואופים רק עד שמוכן ולא יותר.
כוס מדידה או כוס חד"פ?

• הוסף לסימניות
ועכשיו למתכון הבית שלנו
המתכון הזה נעשה שבוע שבוע ונעלם כלעומת שבא. כל מי שטעם, התאהב.

עוגיות קוואקר דקיקות וקריספיות

3 כוסות קוואקר
100 גרם קוקוס
100 גרם שומשום
2 כוסות קמח מלא
3/4 כוס סוכר
מערבבים את החומרים היבשים
ממיסים יחד 3/4 כוס שמן ו2 כפות דבש. מוסיפים לתערובת יחד עם 3 ביצים.

מתקבלת תערובת דביקה מאד.
בעזרת הידיים (אני מכינה עם כפפות) שוטחים את התערובת על נייר אפיה משומן
קריטי ממש לשטח את הבצק כמה שיותר דק. הכמות הזאת מספיקה ל- פחות או יותר 2 תבניות תנור גדולות, למרות שבהתחלה זה לא ייראה לכן ככה, מהר מאד קולטים שאפשר לדקק את העיסה מאד מאד. כיוון שהבצק מאד דביק קל לשטח אותו עד שהוא הכי דק שאפשר. ( בפועל לוקח גג 3 דק' ).
אופים כ20 דק או יותר על 180 מעלות עד שהעוגיות ממש משחימות, מוציאים את התבנית, בעזרת סכין רטובה חותכים לקוביות (כן, זה נשבר ולא יוצא סימטרי, אבל זה ממש לא נורא) מחזירים לתנור לעוד כ5 דק'. אתן תראינה שהעוגיות מאד מאד משחימות, זהירות לא לשרוף, אבל לדעתי לפחות, כמה שיותר חרוך יותר טעים.:)
מוציאים ומקררים לגמרי, באוויר העוגיות מתייבשות ונהיות קריספיות בטירוף בצורה שקשה להסביר, חשוב להקפיד על אחסון הכי אטום שיש.

• הוסף לסימניות
ועכשיו למתכון הבית שלנו

3 כוסות קוואקר
100 גרם קוקוס
100 גרם שומשום
2 כוסות קמח מלא
3/4 כוס סוכר

מתקבלת תערובת דביקה מאד.
קריטי ממש לשטח את הבצק כמה שיותר דק. הכמות הזאת מספיקה ל- פחות או יותר 2 תבניות תנור גדולות, למרות שבהתחלה זה לא ייראה לכן ככה, מהר מאד קולטים שאפשר לדקק את העיסה מאד מאד. כיוון שהבצק מאד דביק קל לשטח אותו עד שהוא הכי דק שאפשר. ( בפועל לוקח גג 3 דק' ).
אופים כ20 דק או יותר על 180 מעלות עד שהעוגיות ממש משחימות, מוציאים את התבנית, בעזרת סכין רטובה חותכים לקוביות (כן, זה נשבר ולא יוצא סימטרי, אבל זה ממש לא נורא) מחזירים לתנור לעוד כ5 דק'. אתן תראינה שהעוגיות מאד מאד משחימות, זהירות לא לשרוף, אבל לדעתי לפחות, כמה שיותר חרוך יותר טעים.:)
מוציאים ומקררים לגמרי, באוויר העוגיות מתייבשות ונהיות קריספיות בטירוף בצורה שקשה להסביר, חשוב להקפיד על אחסון הכי אטום שיש.
אני רק שאלה:
למה לא לשפוך מראש תלוליות בעזרת כף?
לא יותר קל מאשר לחתוך לאחר האפיה?
וסליחה אבל ככה אני כשנותנים לי מתכון חדש- נודניקית.

• הוסף לסימניות
אני רק שאלה:
למה לא לשפוך מראש תלוליות בעזרת כף?
לא יותר קל מאשר לחתוך לאחר האפיה?
וסליחה אבל ככה אני כשנותנים לי מתכון חדש- נודניקית.
רק בצורה הזאת זה יוצא דק כמו נייר. וככל שזה יותר דק, זה יותר קריספי. מבחינת המראה הצורני לא מדובר בעוגיות אלא ביותר סוג של קרקרים.

• הוסף לסימניות
ועכשיו למתכון הבית שלנו

3 כוסות קוואקר
100 גרם קוקוס
100 גרם שומשום
2 כוסות קמח מלא
3/4 כוס סוכר

מתקבלת תערובת דביקה מאד.
קריטי אם אני השמיט את הקוקוס

• הוסף לסימניות
לא נראה לי שקריטי. את גם יכולה לשים חמוציות, גרעיני חמניה, שקדים פרוסים או כל דבר אחר שאת אוהבת במקום.
קוקוס סופח נוזלים אז אולי לא כדאי לא להשמיט את כולו.

• הוסף לסימניות
המתכון: עוגיות מייפל / סילאן מתפוצצות
סוגה: עוגיות פרווה רכות
סיווג כשרות: פרווה
יתרון: שונות, טעימות ורכות
המלצה אישית: המתכונים האלה כמעט או ממש זהים. ביחרו לפי העדפה או לפי המזווה שלכן... (מייפל זה כל כך יקר!!). קל, טעים ו'איך לא חשבנו על זה קודם?'

https://www.oogio.net/date_syrup_crinkle_cookies/
https://www.oogio.net/almond_maple_crinkle_cookies/
חוזרת לעדכן - הכנתי את העוגיות שבקישור השני.
לא כ"כ התפוצצו וגם התקשו אחרי שיצאו מהתנור.
קראתי אח"כ את התגובות למתכון וכנראה שאני לא היחידה שזה קרה לה.
את העוגיות שבקישור השני לא הכנתי - נשמע שהן יותר מוצלחות.

• הוסף לסימניות
חוזרת לעדכן - הכנתי את העוגיות שבקישור השני.
לא כ"כ התפוצצו וגם התקשו אחרי שיצאו מהתנור.
קראתי אח"כ את התגובות למתכון וכנראה שאני לא היחידה שזה קרה לה.
את העוגיות שבקישור השני לא הכנתי - נשמע שהן יותר מוצלחות.
אני הכנתי ומאד אהבתי זה היה סוג של עוגיות שקדים(אגוזים)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה