- הוסף לסימניות
צודקתאלו עוגיות עם טעם חמאה ושקדים מובהק.
לערבב פנימה טעם דומיננטי שלישי (קוקוס) נראה לי כמו עירוב שמחה בשמחה.
אבל אם מורידים את החמאה, הקוקוס הוא לא טעם שלישי אלא שני
השאלה היא אם זה שילוב "מטעים" מספיק
צודקתאלו עוגיות עם טעם חמאה ושקדים מובהק.
לערבב פנימה טעם דומיננטי שלישי (קוקוס) נראה לי כמו עירוב שמחה בשמחה.
יש גם וניל וחבל שהקוקוס יסתיר אותו.צודקת
אבל אם מורידים את החמאה, הקוקוס הוא לא טעם שלישי אלא שני
השאלה היא אם זה שילוב "מטעים" מספיק
בסדר גמוריש גם וניל וחבל שהקוקוס יסתיר אותו.
אבל אולי אני לא הכתובת לשאלות האלו כי אינני אוהבת לסטות ממתכונים ואינני בעלת אג'נדת המרת כל מתכון לפרווה.
שמחה לשמוע. אפשר לשלוח לך סט כוסות מדידה במתנה?ואני דווקא מאוד אוהבת את הדיוק שלך במתכונים, בזכותך התחלתי להקפיד על זה בחלק מהמתכונים
נתקלתי בהרבה שלא מבדילות בין בישול לאפיה בקטע הזה.באפייה זה משמעותי מאד.
ההבדלים בטעם ובמרקם עצומים אם מקפידים על מידות נכונות ולא משמיטים חומרים.
תודה על הפירוט!הבטחתי לכתוב כאן על מתכון ועל הנסיונות לפרוות אותו.
אז הנה אני מקיימת:
כוס מדידה או כוס חד"פ?הבטחתי פה מתכון איפשהוא?
אז קבלו מתכון לעוגיות פרווה (כמובן) עם בצק מוזר ממש, אבל הן יוצאות טעימות לעילא. את האמת שאני חושבת שמה שטעים באמת בעוגיות זה המילוי, ותמיד אני רוצה לנסות אותן עם בצק אחר, אבל אחרי שאני מכינה הן פשוט נחטפות ואיכשהוא אני נשארת עם המתכון הזה.
5 כוסות קמח
אבקת אפייה
כוס שמן
כוס יין מתוק
מים לפי הצורך
למילוי:
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי קוקוס
4 כפות קקאו
לשים רק עד שמתאחד, הבצק יוצא משונה ולא הכי נוח בעולם לעבודה, מקררים אותו רבע שעה עטוף בניילון.
מחלקים את הבצק ל6 כדורים
מרדדים כל כדור בין שני ניירות אפייה, הבצק לא ממש נוח לרידוד. ממלאים בנדיבות גדולה מאד בתערובת המילוי, חורצים בעזרת סכין לעוגיות - לא עד הסוף, מגלגלים ואופים רק עד שמוכן ולא יותר.
כמו שאני מכירה את מי שנתנה לי את המתכון - כוס מדידה מלאה בסימטריה.כוס מדידה או כוס חד"פ?
אשה כלבביכמו שאני מכירה את מי שנתנה לי את המתכון - כוס מדידה מלאה בסימטריה.היא בכלל לא מכינה מתכונים שלא לפי כוסות מדידה.
אני רק שאלה:ועכשיו למתכון הבית שלנו
המתכון הזה נעשה שבוע שבוע ונעלם כלעומת שבא. כל מי שטעם, התאהב.
עוגיות קוואקר דקיקות וקריספיות
3 כוסות קוואקר
100 גרם קוקוס
100 גרם שומשום
2 כוסות קמח מלא
3/4 כוס סוכר
מערבבים את החומרים היבשים
ממיסים יחד 3/4 כוס שמן ו2 כפות דבש. מוסיפים לתערובת יחד עם 3 ביצים.
מתקבלת תערובת דביקה מאד.
בעזרת הידיים (אני מכינה עם כפפות) שוטחים את התערובת על נייר אפיה משומן
קריטי ממש לשטח את הבצק כמה שיותר דק. הכמות הזאת מספיקה ל- פחות או יותר 2 תבניות תנור גדולות, למרות שבהתחלה זה לא ייראה לכן ככה, מהר מאד קולטים שאפשר לדקק את העיסה מאד מאד. כיוון שהבצק מאד דביק קל לשטח אותו עד שהוא הכי דק שאפשר. ( בפועל לוקח גג 3 דק' ).
אופים כ20 דק או יותר על 180 מעלות עד שהעוגיות ממש משחימות, מוציאים את התבנית, בעזרת סכין רטובה חותכים לקוביות (כן, זה נשבר ולא יוצא סימטרי, אבל זה ממש לא נורא) מחזירים לתנור לעוד כ5 דק'. אתן תראינה שהעוגיות מאד מאד משחימות, זהירות לא לשרוף, אבל לדעתי לפחות, כמה שיותר חרוך יותר טעים.
מוציאים ומקררים לגמרי, באוויר העוגיות מתייבשות ונהיות קריספיות בטירוף בצורה שקשה להסביר, חשוב להקפיד על אחסון הכי אטום שיש.
רק בצורה הזאת זה יוצא דק כמו נייר. וככל שזה יותר דק, זה יותר קריספי. מבחינת המראה הצורני לא מדובר בעוגיות אלא ביותר סוג של קרקרים.אני רק שאלה:
למה לא לשפוך מראש תלוליות בעזרת כף?
לא יותר קל מאשר לחתוך לאחר האפיה?
וסליחה אבל ככה אני כשנותנים לי מתכון חדש- נודניקית.
קריטי אם אני השמיט את הקוקוסועכשיו למתכון הבית שלנו
המתכון הזה נעשה שבוע שבוע ונעלם כלעומת שבא. כל מי שטעם, התאהב.
עוגיות קוואקר דקיקות וקריספיות
3 כוסות קוואקר
100 גרם קוקוס
100 גרם שומשום
2 כוסות קמח מלא
3/4 כוס סוכר
מערבבים את החומרים היבשים
ממיסים יחד 3/4 כוס שמן ו2 כפות דבש. מוסיפים לתערובת יחד עם 3 ביצים.
מתקבלת תערובת דביקה מאד.
בעזרת הידיים (אני מכינה עם כפפות) שוטחים את התערובת על נייר אפיה משומן
קריטי ממש לשטח את הבצק כמה שיותר דק. הכמות הזאת מספיקה ל- פחות או יותר 2 תבניות תנור גדולות, למרות שבהתחלה זה לא ייראה לכן ככה, מהר מאד קולטים שאפשר לדקק את העיסה מאד מאד. כיוון שהבצק מאד דביק קל לשטח אותו עד שהוא הכי דק שאפשר. ( בפועל לוקח גג 3 דק' ).
אופים כ20 דק או יותר על 180 מעלות עד שהעוגיות ממש משחימות, מוציאים את התבנית, בעזרת סכין רטובה חותכים לקוביות (כן, זה נשבר ולא יוצא סימטרי, אבל זה ממש לא נורא) מחזירים לתנור לעוד כ5 דק'. אתן תראינה שהעוגיות מאד מאד משחימות, זהירות לא לשרוף, אבל לדעתי לפחות, כמה שיותר חרוך יותר טעים.
מוציאים ומקררים לגמרי, באוויר העוגיות מתייבשות ונהיות קריספיות בטירוף בצורה שקשה להסביר, חשוב להקפיד על אחסון הכי אטום שיש.
לא נראה לי שקריטי. את גם יכולה לשים חמוציות, גרעיני חמניה, שקדים פרוסים או כל דבר אחר שאת אוהבת במקום.קריטי אם אני השמיט את הקוקוס
קוקוס סופח נוזלים אז אולי לא כדאי לא להשמיט את כולו.לא נראה לי שקריטי. את גם יכולה לשים חמוציות, גרעיני חמניה, שקדים פרוסים או כל דבר אחר שאת אוהבת במקום.
אני בדרך כלל מחליפה קוקוס בקמח שקדים, על פי רוב זה משדרג.קוקוס סופח נוזלים אז אולי לא כדאי לא להשמיט את כולו.
חוזרת לעדכן - הכנתי את העוגיות שבקישור השני.המתכון: עוגיות מייפל / סילאן מתפוצצות
סוגה: עוגיות פרווה רכות
סיווג כשרות: פרווה
יתרון: שונות, טעימות ורכות
המלצה אישית: המתכונים האלה כמעט או ממש זהים. ביחרו לפי העדפה או לפי המזווה שלכן... (מייפל זה כל כך יקר!!). קל, טעים ו'איך לא חשבנו על זה קודם?'
https://www.oogio.net/date_syrup_crinkle_cookies/
https://www.oogio.net/almond_maple_crinkle_cookies/
אני הכנתי ומאד אהבתי זה היה סוג של עוגיות שקדים(אגוזים)חוזרת לעדכן - הכנתי את העוגיות שבקישור השני.
לא כ"כ התפוצצו וגם התקשו אחרי שיצאו מהתנור.
קראתי אח"כ את התגובות למתכון וכנראה שאני לא היחידה שזה קרה לה.
את העוגיות שבקישור השני לא הכנתי - נשמע שהן יותר מוצלחות.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים