עזרה אשכול נספח למאבק המטלטל של גולשי פרוג למען הכותל המערבי

לענ"ד, ההשוואה לקווי פריפריה מסויימים וריקים, אינה נכונה.
המדינה אמורה לתת תחבורה ציבורית זמינה ונגישה לפריפריה, גם אם בימים מסויימים יש רק נוסע אחד על האוטובוס.

המדינה אמורה לתת תחבורה ציבורית זמינה ונגישה לפריפריה, גם אם בימים מסויימים יש רק נוסע אחד על האוטובוס.

אכן חושבני שזו טעות גדולה להעלות את טיעון הקווים האלה בתוך דרישה לגטימית וצודקת לשיפור התחבורה בירושלים.
אנחנו לא אמורים לתת לאגד ולמשרד התחבורה עצות איך יצליחו להתייעל. ודאי לא לדרוש שירות נורמלי על חשבון קווים אחרים.
דורשים תחבורה נורמלית וסבירה. בכל מקום.
אם משרד התחבורה ואגד ירצו לעשות את זה - הם יעשו את זה טוב מאוד בלי העצות המיותרות שלנו מאיפה הם ייקחו כסף או נהגים או אוטובוסים.

ובסופרבוס עולה על כולנה,
איך תסבירו את זה שמעפולה לאלעד עולה 34 ש"ח ולגבעת זאב באותו קו עולה 37 ש"ח ולצומת שילת 27 ש"ח (כשבקווים אחרים מעפולה לירושלים עולה 34)
כנל בסופרבוס - בית שמש - ירושלים
לעומת אגד 417-418

@רותי קפלר, לדעתי כדאי מאוד לשלוח גם את התגובה של אגד למשרד התחבורה. מעניין לדעת מה הם חושבים על תגובה בסגנון זה.

גם 'חוק התיישנות', דורש מספר שנים לתחולתו...

מטפלים טוב טוב אצלנו בגבעת המורה ריכזו פניות מהתושבים על התחבורה הפנימית (סופרבוס) ובטקס הרמת כוסית לכבוד השנה החדשה למנינם הגיע המנכ"ל של סופרבוס בארץ לצעוק על מנהלי האשכול שהוא מקבל יותר מידי תלונות על הנהגים שלהם ושיחנכו אותם,
כיום התחבורה בד"כ דופקת כמו שצריך ב"ה.
מליון צלצולים מצלצלים ורועמים!

אני נוסעת לפחות פעמיים בשבוע לכותל עם קו 1
אף פעם לא חיכיתי יותר מ5 דקות...
וגם בחזור אני נוסעת בלי בעיות.
באיזה שעות מדובר? 28 בלילה, או 35 בצהריים?

זה לא עובד כך בשטח.
אף פעם לא יפעילו אוטובוס ללא שיש כמות נוסעים מצדיקה.
ברגע שקבעו את הקו והמסלול והתדירות שלו אז הם חייבים להוציא.
מניסיון בגלל שאני גרה בפריפריה אם אפשר לקרוא לזה כך, אנחנו משוועים לעוד נסיעות ביום ואין. והתדירות גדלה לפי הגידול במקום.

זה לא עובד כך בשטח.
מניסיון בגלל שאני גרה בפריפריה אם אפשר לקרוא לזה כך, אנחנו משוועים לעוד נסיעות ביום ואין. והתדירות גדלה לפי הגידול במקום.

לא רואה סתירה בין הדברים.
בשטח, בפועל, אפשר לראות הרבה אוטובוסים לדימונה ולחורים נוספים, שיוצאים מרחוב ירמיהו בירושלים כשהם ריקים בעליל.

ועדיין, יש הצדקה ציבורית להוציא אותם.
כי אם לתושב דימונה יתחשק לבוא לירושלים לקניות, צריכה להיות לו אפשרות חזרה סבירה מבירת ישראל לעירו הפריפרית.
זה שהוא בסוף החליט לא לנסוע - עניין אחר. אבל אמורה להיות לו אופציה.

אל תהיו בטוחים שמכל עיר יש תחבורה לי-ם! ידוע לי, למשל, שמיבנה, מקום עבודתי, אין אוטובוס.
לא בטוח שיש הצדקה להוציא אוטובוסים ריקים! אם אין ביקוש לקו, צריך לבטל אותו. איך יסעו? ב-2 אוטובוסים (אוטובוס עד צומת מרכזית קרובה ומשם אוטובוס לי-ם)

בשטח, בפועל, אפשר לראות הרבה אוטובוסים לדימונה ולחורים נוספים, שיוצאים מרחוב ירמיהו בירושלים כשהם ריקים בעליל.

כי אם לתושב דימונה יתחשק לבוא לירושלים לקניות, צריכה להיות לו אפשרות חזרה סבירה מבירת ישראל לעירו הפריפרית.
אז זה מה שאמרתי. הלואי ויהיה כך. בינתיים אנחנו סובלים מחוסר תחבורה ולא ההיפך.
קחי פירוט קטן-
6.30 בבוקר
אחריו- 9.15
אחריו- 4.
עכשיו לאחרונה לפני כמה חודשים הוסיפו אוטובוסים פנימיים בין 9 ל-4.
היציאות והכניסות הם בעיקר בעזרת אנשים טובים..או רכבים.

יש הצדקה להפעלה של אוטובוס או שניים כאלה ריקים ביום, אולי.
אבל אם כמה וכמה נסיעות כאלה יוצאות ריקות על בסיס קבוע (אם אכן זה המצב) אז שיבטלו את רוב הנסיעות וישאירו נסיעה או 2 פעילות במהלך היום.
ויתכבדו תושבי דימונה להתאים את שעות הקניות שלהם לשעות הנסיעה היומית.

8 בלילה או 8 בבוקר

אם האוטובוס אינו עולה לכיכר גורן מכל סיבה שהיא(נהג עצלן מגבניק עצלן שמחובר לאייפון ולא רוצה לערוך בדיקה) שהיציאה מהתחנה השניה תהיה 3 דקות לאחר הזמן המיועד כדי שיספיקו לרדת לשם וגם כך הנהג לא ירוויח כלום מעצלנותו זה לא הגיוני שזמן היציאה נשאר אותו דבר

תלונות כדי לגרד מאגד כמה שקלים לא יעשו להם את זה

כל מתלונן -
תדעו שעפ"י חוק חברת האוטובוסים חייבת לפצות אתכם בהרבה כסף, בתנאי שאתם תובעים.
פשוט תתבעו
זה מותר עפ"י חוק, ואני אישית פניתי כבר לזכותך כדי לתבוע
במייל הזה <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
אני חושבת שאפשר ללכת לכיוון של תביעה יצוגית עבור הכותל ספציפית.
זה ירתיע באמת!
בכל מקרה, ברגע שאגד ישמעו שמתארגן דבר כזה, הם כבר יתחילו לשקשק והתחבורה תדפוק.
נראה לי שזה פתרון מעולה @נתן גלנט

זה לא עובד כך בשטח.

יכול להיות שהייתה לי תגובה באשכול והיא נמחקה - או שזו תחילתה של דימנציה..:eek:

בכל אופן לפני שבוע כל עיתוני החדשות היו עם הכותרת של העלות שעולה למדינה הסבסוד של אוטובוסים ריקים לישובי הפריפריה - זה בדיוק כמו שיש סניפי דואר בישובים עם כמה עשרות משפחות וסניף של קופ"ח בקיבוץ עם 2 וחצי תושבים - בעברית זה להפסיד כסף -
המדינה מממנת את זה.

אני עושה העתק הדבק מאחד העיתונים -

עשרות קווים עם פחות מנוסע אחד בממוצע
כ־600 מיליון ש"ח הושקעו בקווי אוטובוס עם פחות מחמישה נוסעים בממוצע • משרד התחבורה: "מחויבים לספק שירות בכל מקום"
130 קווי אוטובוס של חברות שונות הסיעו פחות מנוסע אחד בממוצע לנסיעה ב־2017, כך עולה מנתונים של משרד התחבורה שהגיעו ל"ישראל היום" לאחר בקשה לחופש מידע שהגיש ארגון "בצלמו".
בבדיקה מורחבת התגלו 560 קווים שבהם נוסעים פחות מ־5 נוסעים בממוצע לנסיעה ב־2017. קווים אלה נסעו 47 מיליון ק"מ, ובחישוב כולל שילם עליהם משרד התחבורה כ־600 מיליון שקלים.

יהודה פואה מארגון "בצלמו", הנוסע באופן קבוע בקו ריק מנוסעים, החליט לבדוק ברמה הארצית אם יש עוד קווים כאלו. בקשה לפי חוק חופש המידע שהוא הגיש למשרד התחבורה, הניבה תוצאות מפתיעות.
לדוגמה, קו 6 של סופרבוס בעפולה, שנוסע מתחנה מרכזית לבית העלמין, הסיע 1,122 נוסעים בלבד ב־2,770 נסיעות במהלך 2017. גם בנתיבות יש קו דומה. מדובר בקו 56 של דן בדרום הנוסע
לתחנת הרכבת הסמוכה לעיר. בקו השתמשו 1,533 נוסעים והקו ביצע 2,598 נסיעות, כלומר חצי נוסע בממוצע.

פחות מרבע נוסע בממוצע
קו 257 של אגד תעבורה הנוסע מקריית ארבע לקריית גת ביצע בשנה שעברה 3,471 נסיעות, אך הסיע בסך הכל 851 נוסעים, פחות מרבע נוסע בממוצע לנסיעה.
עוד דוגמה הוא קו 910 של אגד הנוסע מחיפה דרך השרון לתל אביב, שנסע 717 פעמים בשנת 2017 אך הסיע בסך הכל 459 נוסעים, כלומר הרבה פחות מנוסע אחד בממוצע לנסיעה.
קו 990 של אגד הנוסע מחיפה לאילת דרך ירושלים ביצע 548 נסיעות והסיע רק 441 נוסעים, כלומר פחות מנוסע אחד בממוצע לנסיעה. עלות של הקו הזה בלבד היא כ־3 מיליון שקלים ב־2017.
"התחבורה הציבורית המסובסדת לא מייעלת את התחבורה בפריפריה. דווקא שחרור של השוק לתחרות חופשית שתתאים את התחבורה לצרכים של הציבור, יאפשר שירות טוב יותר", אמר פואה.

מחויבים לתת שירות
משרד התחבורה מסר: "מספר הנסיעות שביצעו קווי האוטובוסים המדוברים מהווה פחות מאחוז אחד מכלל הנסיעות שבוצעו במהלך 2017. יתרה מכך, הנתונים שהוצגו אינם משקפים את המצב
הקיים, שכן מספר הנוסעים אינו כולל את החיילים, וכן נסיעות מוזמנות מראש באזורי פריפריה.
"כמו כן, הנתונים כוללים קווי אוטובוסים חדשים, וכן קווים שכבר בוטלו מחוסר ביקוש.
"אנחנו מחויבים לספק שירותי תחבורה ציבורית ראויים לכל יישוב בארץ, גם כאשר מדובר ביישובי פריפריה רחוקים עם מעט תושבים. עם זאת, המשרד מסיט קווים שבהם הביקוש נמוך, לטובת קווים מבוקשים יותר".

מאתמול אני מחפשת על אוטובוסים להתלונן זה נהפך לחוויה הבעיה שהיום לא הייתה שום תלונה ברוך ה'
היה לי קו 74 ממש תוך כמה דקות , טוב זה קו משכונה חרדית לחילונית לך תבין אותם

יש הצדקה להפעלה של אוטובוס או שניים כאלה ריקים ביום, אולי.
אבל אם כמה וכמה נסיעות כאלה יוצאות ריקות על בסיס קבוע (אם אכן זה המצב) אז שיבטלו את רוב הנסיעות וישאירו נסיעה או 2 פעילות במהלך היום.
ויתכבדו תושבי דימונה להתאים את שעות הקניות שלהם לשעות הנסיעה היומית.
נכון.
ועם זאת, השאיפה צריכה להיות לאוטובוסים חצי ריקים.
כך המצב בכל מקום שפוי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה