תודה על התגובהאם יש לו זכאות זה וודאי מצויין.
לא אמרתי לרגע שיקח בשביל זה יועץ.
מדובר גם בסכום קטן של כ250K ש"ח שהוא יכול לשפר
ואם זה 20 שנה הוא יכול כנראה לשפר ושיתאמץ לעשות זאת אם הוא יכול
אתה מצטט מקרה מיוחד שכל המיחזור שלו הוא בסוג של התנדבות . הקלצ לא מענין אותם מסיבות השמורות עימדי ובקשתם היתה לשים דגש על המשתנות. וגם מדובר על מיחזור שיפוצים.כשזה בלי יועץ זה אחרת?
רק הקלצ. גם למנהל של הבנק שיקח היום משכנתאסתם מעניין אותי לדעת אם בעיניך זה תמהיל שיהיה חייב מיחזור בהמשך ואם כן בעוד כמה שנים בערך זה אמור לקרות
תוכלי להסביר בבקשה למה את כ"כ מאמינה במל"ץ אפילו אם בעתיד גם אם הרחוק כנראה יהיה ירידת ריביות גם בפרייםרק הקלצ. גם למנהל של הבנק שיקח היום משכנתא
במלצ לדעתי אל תגע אף פעם גם כשיהיו לו ימים קשים.
אם היו נותנים לך פריים מינוס 2 היית לוקח גם אם הפריים היה 8% נכון?תוכלי להסביר בבקשה למה את כ"כ מאמינה במל"ץ אפילו אם בעתיד גם אם הרחוק כנראה יהיה ירידת ריביות גם בפריים
שהריבית של בנק ישראל יורדת ואיתה יירד הפריים הריבית בסיס של האג"ח תירד באותה מידה?אם היו נותנים לך פריים מינוס 2 היית לוקח גם אם הפריים היה 8% נכון?
גם מלצ בתוספת אפסית זה נכס שבעתיד לא יהיה מצוי.
אני מניחה שביום שהנגיד יודיע על הורדת הריבית נראה שהערך של האגח"ים יורד.שהריבית של בנק ישראל יורדת ואיתה יירד הפריים הריבית בסיס של האג"ח תירד באותה מידה?
לא הבנת אותי נכון ההיפך התכוונתי בדיוק למה שהתכוונתאתה מצטט מקרה מיוחד שכל המיחזור שלו הוא בסוג של התנדבות . הקלצ לא מענין אותם מסיבות השמורות עימדי ובקשתם היתה לשים דגש על המשתנות. וגם מדובר על מיחזור שיפוצים.
הבקשה אגב חזרה היום למיחזור פנימי במזרחי של שיפוצים על ריביות מלצ 4.59 ו4.65 הקלצ השתפר ל4.7
המל"צ מושפע מהפריים בטווח טיפה יותר רחוקתוכלי להסביר בבקשה למה את כ"כ מאמינה במל"ץ אפילו אם בעתיד גם אם הרחוק כנראה יהיה ירידת ריביות גם בפריים
( השאלה נשאלת מחוסר ידע מה באמת משפיע על המל"ץ לטובה או לרעה )
תודה על כל העזרה אני ינסה קצת ללכת להתקשקש עם צאט GPT לנסות להבין מה משפיע על האג"ח סתם מסקרנותאני מניחה שביום שהנגיד יודיע על הורדת הריבית נראה שהערך של האגח"ים יורד.
תסתכל על ההסטוריה של הפריים והאגחים אתה תראה שאפילו שהם לא קשורים בקשר של ברזל הם עברו את אותם עליות ומורדות ביחד. ובכלל לא בטוח שהפריים יהיה יותר נמוך.
העוגן זה המחיר שהבנק קונה את הכסף הזה. התוספת זה מה שהוא לכאורה מרויח.
אני מעבירה את רשות הדיבור ל @למה זה תשאל לשמי ששוחה בחומר הנ"ל
את האמת עד עכשיו לא הבנתי מה רצית להגיד . אגב התיק הזה הוא גם דרגה שניה וגם מכיל בתוכו רכיב שיפוצים.לא הבנת אותי נכון ההיפך התכוונתי בדיוק
האגחים מושפעים בגדול מהיציבות הכלכלית והבטחונית של המדינהתודה על כל העזרה אני ינסה קצת ללכת להתקשקש עם צאט GPT לנסות להבין מה משפיע על האג"ח סתם מסקרנות
וגם "פורמלית" הבנקים קונים את הכסף כך שאם הפריים יורד המדינה גם תמכור בזול והאמת שזה מתחיל ההיפך היא לא תתן להוריד את הפריים לפני שזה יוכל לקרותהאגחים מושפעים בגדול מהיציבות הכלכלית והבטחונית של המדינה
המצב הכלכלי מושפע גם מהמצב הבטחוני
הפריים מושפע מחלקים מסויימים בכלכלה
אז ככה זה סוג של מעגל
אופס.לא דיברתי על שום מקרה לא ראית מה צירפתי לוח ציפיות שנתת
לפי הצאט gpt שבחן לי את הסטיסטיקה של השנים האחרונות הפריים יכול לרדת מאוד והאג"ח דווקא יעלה אני מצטטהאגחים מושפעים בגדול מהיציבות הכלכלית והבטחונית של המדינה
המצב הכלכלי מושפע גם מהמצב הבטחוני
הפריים מושפע מחלקים מסויימים בכלכלה
אז ככה זה סוג של מעגל
יש עוד נתונים זה לא רק זהלפי הצאט gpt שבחן לי את הסטיסטיקה של השנים האחרונות הפריים יכול לרדת מאוד והאג"ח דווקא יעלה אני מצטט
ה מלמד הגרף ומה אומרים המקורות?
1. קורלציה חלקית בלבד בין ריבית בנק ישראל לתשואות אג"ח
למרות שיש קשר בין ריבית בנק ישראל (ועל ידה — ריבית הפריים) לבין תשואות אג"ח, השינויים אינם מתרחשים תמיד באופן מקביל ולא באופן זהה בגודל השינוי.
במילים פשוטות: ירידה או עלייה בריבית הפריים לא תמיד מלווה בשינוי דומה בתשואות אג"ח.
זה קורה בגלל שהשוק קובע את תשואות האג"ח על בסיס מגוון גורמים: ציפיות אינפלציה, סיכוני מדינה, תנאים גלובליים ועוד.
2. דוגמה היסטורית מובהקת
כבר בשנת 2001–2002, לאחר שבנק ישראל הוריד את הריבית ב־2%, תשואות ההנפקה של אג"ח ממשלתיות ל־10 שנים ירדו רק ב־0.1% בלבד — ורק לאחר מכן, החלו דווקא לעלות בכ־2.5%, למרות הירידה בריבית. בנק ישראל
אני מצרף לך עכשיו את מה שהיועץ ההוא שאמר לי שהוא יכול להוריד ב200000 שלח לי עכשיו במייליועץ שמדבר כך חוץ מזה שהוא שקרן עם תעודה את הסכום 200000 אפשר לראות רק מלמעלה אין שום קונסטלציה כזו ואין פה אחד שיוכל להכחיש את זה האפשרות היא כמו שכתבתם לעבוד עליכם בעיניים וזה לא קשה
ממליץ לשאול יועץ בכמה הוא יוכל להוריד במסלולים האלו דוקא זה כנראה יבלבל אותו
יועץ כזה כנראה מאד צריך לקוחות ממליץ יותר לשאול יועצים מפה כמו מוניטין למה תשאל לשמי וכדומה
ל-20 שנה שוב בקל"צ היה יותר קל להשיג אבל 4.6-7 אבל כמו שכתבתי זה המקסימום והפער הוא 5400 ש"ח (תשלמו ליועץ 7000 שזה בעצם 13000 במשכנתא) וגם מי שישפר כנראה יהיה בנוי על ההצעה שלכם כך שחסכתם לו 80 אחוז מהדרך
במל"צ כבר עכשיו אתם במרווח שלדעתי אף יועץ לא יוכל לשפר אפילו עם פיתוי (לידיעתכם היום זה 4.55 הריבית שקיבלתם)
מוכן להתעמת על הנתונים האלו עם כל יועץ שתראו לנכון
כל כך חבל שיש כאלו שהורסים את השם של כל השאר
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //