- הוסף לסימניות
מעניין אותי לבא לשבת לחריש
מישהו מכיר דירה להשכרה שם לשבת?
עדיף גדולה
עדיף גדולה
מעניין אותי לבא לשבת לחריש
עדיף גדולה
יש קו 632 לתל אביב בשעה 22:00 בדיוק מהתחנה מרכזית של חרישאיך חוזרים מחריש לב"ב בתחבורה ציבורית בשעות הערב המאוחרות? אזור 22:00..
בלי קשרסתם לידיעה
מדברים הרבה על הציבור הכללי בחריש
הרוב הגיעו מהערים השכנות
תודה רבה על הפירוט ועל הטבלה!אולי די עם הריבים!!!
מאוד נהנתי לראות את האשכול (פחות את הויכוחים חריש vs עמנואל, ירוחם, דימונה, עפולה וכו')
אציין כמה נושאים שפחות דוברו פה:
א: בשכונת אבני חן בחלקה המזרחי, יש מספר בתי כנסת ספרדיים גדולים, לעבדך באמת (הרב זיגדון), בית כנסת גדול עם מאות מתפללים מידי יום, סגנון ספרדי מעורבב אברכים ובעלי בתים, בית הכנסת נמצא כעת במהלך בניה של היכל שני, שעתיד להפתח בשבועות הקרובים, והיכל שלישי שיפתח בעוד כמה חודשים (השלד כבר בנוי לגמרי).
בית הכנסת עמלי תורה ספרדי סגנון הרב זעפרני, גם הוא עם עשרות משפחות, ולידו חזון עובדיה באותו סגנון.
ב: בעיר חריש יש אחוז גבוה של דירות שכורות (הנתון הוזכר כאן ללא מספר), האחוז הוא 45.4%!!! זה אומר שחצי מתושבי העיר יכולים לזוז ביום שרק ירצו, וחושבני שהציבור החרדי מחזיק בהרבה דירות קנויות ביחס לגודלו באוכלוסיה.
ג: נתוני פילוח האוכלוסייה על פי הלמ"ס: (נערך בטבלה באמצעות ג'מיני)
צפה בקובץ המצורף 1943937
אני חושב שמדובר על מבוגרים, וישנם מאות/אלפי (מאות גבוהות עד אלפים נמוכים) ילדים חרדים, שהאחוז שלהם ודאי יותר גבוה מהחילונים. ועדיין נראה לי קצת מפלה את החרדים לרעה... (נתון שאולי תושבי חריש יכעסו שהבאתי... )
אגב. אני לא רואה שאוזכרו פה ערבים, יש קצת ערבים אבל הם לא מגיעים למספרים עבור הטבלה.
נושאים שכבר דוברו פה, התחבורה הציבורית לא יכולה לספק הורים שצריכים לפזר ילדים בגנים ברחבי העיר (לפי דעתי...) יש לתחבורה פה לאן להתקדם, והרבה. משער שבשנים הקרובות זה ישתפר בהרבה מאוד, והחלוקה בין שכירות לקניה מאוד רלוונטית בנידון.
אגב. סיור בעיר שלא ביקר בלעבדך באמת לא באמת טייל מספיק, או לא שאל את האנשים הנכונים מה צריך להיות.
ולמי שדיבר על הרחובות הריקים מומלץ מאוד לבוא לדרך ארץ בשעות הצהרים ביום שישי, יש מספיק אנשים ברחובות...
היה את המשחקיה בשבת לפני כשנתיים, נפתחה משחקיה בשבת במרכזה המסחרי בשכונה, וחרדים הגיעו בשבת בצהרים למחות, ודומני שהיה גם עצרת בעניין בשבת מחוץ למקום ונוצרה קצת פרובוקציה, משטרה וכו'.תודה רבה על הפירוט ועל הטבלה!
אם ידוע, אשמח לשמוע (נטו נתונים, שלא ייכנס ללשון הרע חס וחלילה) אילו מאבקי דת היו בבצוותא בעבר. ומתי היו.
תודה רבה!
אשמח שמי שיודע יענה, ושלאחר שיענו אף אחד לא יגיב על כך (חוץ מתוספת נתונים יבשים) ולא יביע דעות. זה משחק באש ואני ממש מפחדת אבל חשוב לי לדעת.
אז ממש בבקשה!
היה גם בתחילה את המאבק בצופרי השבת.היה את המשחקיה בשבת לפני כשנתיים, נפתחה משחקיה בשבת במרכזה המסחרי בשכונה, וחרדים הגיעו בשבת בצהרים למחות, ודומני שהיה גם עצרת בעניין בשבת מחוץ למקום ונוצרה קצת פרובוקציה, משטרה וכו'.
היה את המקרה של הרגל של 'דבר אחר' שנתלתה בשבת על דלת של חרדי, לא היה משהו מידי מעניין הבנאדם נעצר ואח"כ התנצל.
היה את הפירוק של הבית כנסת לפני כשנתיים, זה פחות היה ריב בין חרדים לחילונים של השכונה, אלא בין חרדים למשטרה, הפירוק היה בגלל שזה הוקם על שטח של העירייה.
היה מאבק יותר שקט לפני 3+ שנים שחרדים תלו שלטים של שבת היא מקור הברכה וכו', והחילונים בתגובה תלו תמונות לא ראויות וכו', לא זכור לי שהתפתח מהסיפור משהו.
כללי בעיר, היה את מאבקי השבת על חנויות שראש העיר החליט שחלק יוכלו להיות פתוחות בשבת לפני 4 שנים+-, וכן את צופרי השבת בשכונת אבני חן עם קבלות שבת ברחובה של עיר וחילונים שהגיעו להפריע, וקצת בלאגן.
היה את הקאנטרי שפורסם מכרז להפעלה שבע ימים בשבוע, גם היה קבלות שבת ברחובות (באישור המשטרה), וקצת פרובוקציות מצד חילונים.
היה עוד פעם (או שזה באחת מהפעמים שמניתי) שהיה קבלת שבת המונית ברחוב בבצוותא לא זוכר למה.
מקווה שמניתי הכל.
אגב, לפי מה שאני זוכר לא היה בכלל בשנה וחצי האחרונות+- כלום.
היה גם בתחילה את המאבק בצופרי השבת.
היה גם בבצוותא או שעל זה דיברת?כללי בעיר, היה את מאבקי השבת על חנויות שראש העיר החליט שחלק יוכלו להיות פתוחות בשבת לפני 4 שנים+-, וכן את צופרי השבת בשכונת אבני חן עם קבלות שבת ברחובה של עיר וחילונים שהגיעו להפריע, וקצת בלאגן.
היה עוד פעם (או שזה באחת מהפעמים שמניתי) שהיה קבלת שבת המונית ברחוב בבצוותא לא זוכר למה.
העירייה לא נרגעה, היא פשוט השתנתה, 9 שומרי שבת במועצה, מתוך 15!!!מאז, גם העירייה נרגעה, וגם אלו שהובילו את המאבקים מצד החילונים ברובם עזבו.
היה את המשחקיה בשבת לפני כשנתיים, נפתחה משחקיה בשבת במרכזה המסחרי בשכונה, וחרדים הגיעו בשבת בצהרים למחות, ודומני שהיה גם עצרת בעניין בשבת מחוץ למקום ונוצרה קצת פרובוקציה, משטרה וכו'.
היה את המקרה של הרגל של 'דבר אחר' שנתלתה בשבת על דלת של חרדי, לא היה משהו מידי מעניין הבנאדם נעצר ואח"כ התנצל.
היה את הפירוק של הבית כנסת לפני כשנתיים, זה פחות היה ריב בין חרדים לחילונים של השכונה, אלא בין חרדים למשטרה, הפירוק היה בגלל שזה הוקם על שטח של העירייה.
היה מאבק יותר שקט לפני 3+ שנים שחרדים תלו שלטים של שבת היא מקור הברכה וכו', והחילונים בתגובה תלו תמונות לא ראויות וכו', לא זכור לי שהתפתח מהסיפור משהו.
כללי בעיר, היה את מאבקי השבת על חנויות שראש העיר החליט שחלק יוכלו להיות פתוחות בשבת לפני 4 שנים+-, וכן את צופרי השבת בשכונת אבני חן עם קבלות שבת ברחובה של עיר וחילונים שהגיעו להפריע, וקצת בלאגן.
היה את הקאנטרי שפורסם מכרז להפעלה שבע ימים בשבוע, גם היה קבלות שבת ברחובות (באישור המשטרה), וקצת פרובוקציות מצד חילונים.
מקווה שמניתי הכל.
אגב, לפי מה שאני זוכר לא היה בכלל בשנה וחצי האחרונות+- כלום.
היה גם בתחילה את המאבק בצופרי השבת.
אאל"ט, מאז, גם העירייה נרגעה, וגם אלו שהובילו את המאבקים מצד החילונים ברובם עזבו את השכונה.
היה גם בבצוותא או שעל זה דיברת?
ואם דיברת על זה, זה קשור?
העירייה לא נרגעה, היא פשוט השתנתה, 9 שומרי שבת במועצה, מתוך 15!!!
ולגבי החילונים, הייתי אומר נכנעו/התייאשו ועזבו, כלומר הבינו שהחרדים שם לא כדי ללכת...
בסוף חשוב להשים הכל בפורפורציה.תודה רבה על המידע!
אני חושבת שנאמר כל מה שהייתי צריכה. תודה רבה!
שבוע טוב.
מדוייק!!מלבד זאת זו כנראה העיר היחידה בארץ עם אחדות מופלאה בין כל הגוונים והזרמים. לא חושב שיש עוד מקום שאפשר לראות חסיד תו"א בצוותא עם חרדלני"ק חופרים תעלה לכבל חשמל שמיועד לאוהל בית הכנסת התימני שהוא עצמו מכיל מתפללים גם חרדים גם דתיים וגם מסורתיים.
במודיעין עילית יש רכבת?בל ללכת לשכור דירה בחריש, לטלטל את המשפחה, להפריח את השממה ולהילחם בכלום בשביל שבעוד 3 שנים יבנו תחנת רכבת ומחירי השכירות יעלו לרמת אלעד/בית שמש - לא נשמע כ"כ מפתה.
לפי המודעה בחריש קיימת ועדת דיורבשביל שיבואו חרדים לחריש צריך ועדת דיור רצינית שתעבוד כמו שצריך ,
ובינתיים אין את זה,
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים