אשמח לקבל רעיונות למתכונים עם שאריות עוגה

• פותח הנושא אא
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
יש לי שאריות מכמה עוגות (פשוטות, בראוניז, כושי וכאלה)
חוץ מכדורי שוקולד, מה עוד אני יכולה לעשות איתן?

• הוסף לסימניות
עוגה מעולה משאריות עוגה

(רצוי לאפות את העוגה בתבניות אישיות או עטרות קאפקייס הן מקנות לעוגות מראה מעניין)

2 כוסות פירורי עוגות ועוגיות
3/4-1/2 כוס שאריות מתוקות (פירות, שוקולד, קוקוס, פרג וכדומה)
4-3 ביצים גדולות
1/2-1/4 כוס חלב
3-2 כפות גרגרי פרג טחון
ליקר לפי הטעם
לעיטור:
סירופ שוקולד או אבקת סוכר לפי טעמכם

מערבבים בקערה את פירורי העוגות, הביצים, החלב וגרגרי הפרג עד לקבלת מרקם עיסתי. ( מוסיפים את החלב בהתאם למרקם העיסה שהתרבלה)

מוסיפים את הליקר לבלילה ומערבבים לקבלת מרקם אחיד.

מעבירים את הבלילה לתבניות אישיות משומנות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-15 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש.

לאחר שהעוגה התקררה, משחררים מהתבנית ומזלפים מעל סירופ שוקולד או בוזקים אבקת סוכר.

החומרים ל-3-2 תבניות אישיות.

טיפ:
אם רוצים לקבל מרקם שוקולדי לעוגה אפשר לשלב 1/2 כוס מציפוי השוקולד בעיסת הבצק.
אפשר להעשיר את העוגה בתוספות כמו: אגוזים קצוצים , חמוציות, וצימוקים.

• הוסף לסימניות
אא נחמד לכתוב לך מעל גבי הפורום. טוב אני קצת מרכינה ראש וכותבת לך תגובה .
תחפשי בפורום היה אשכול שלם בענין.

בגדול ובקיצור:

את יכולה להכין כדורי חמאת בוטנים כמו אלו:

צפה בקובץ המצורף 252322

קייקפופס כמו אלו:

צפה בקובץ המצורף 252323

פטיפורים שונים שמתבססים על הכנה של מעין משטח שוקולדי שעשוי מפירורי שאריות עוגה, ריצ' ונותני טעם כמו אלו:

צפה בקובץ המצורף 252324

ואלו:

צפה בקובץ המצורף 252325

**הערה קטנה לגבי תמונות שאני מעלה: לפעמים יש פטיפור מסויים שאני מכינה שלמעשה אני מכינה אותו בכמה גירסאות- חומרים שונים, טעמים שונים וכו' אבל התוצאה הסופית נראית אותו דבר. לכן יתכן ואני מעלה תמונה שפעם היא פטיפור חלבה, נניח ופעם פטיפור חמאת בוטנים... בסופו של דבר זה נראה אותו דבר ותלוי שחומרים הזמינים לי בבית בשעת ההכנה. כך שאם תראו את אותה תמונה תחת כותרות שונות- זה הגיוני...
מקווה שהובנתי**

• הוסף לסימניות
אא נשמע לי מוזר שאת מבקשת מתכונים!
את אלופת הפורום!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gg;1748221:
אא נשמע לי מוזר שאת מבקשת מתכונים!
את אלופת הפורום!

יש לי את המתכונים הקבועים שלי... די מרובעת.
אלפות הפורום במתכונים היא לגמרי hbecker

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;1748211:
תחפשי בפורום היה אשכול שלם בענין.

בגדול ובקיצור:

את יכולה להכין כדורי חמאת בוטנים כמו אלו:

דחוףףףף את המתכונים של הכדורים והקייפופס.
איך הם יוצאים לך כאלה יפים???

• הוסף לסימניות
טוב הנה המתכונים:

קייקפופס:

500 גרם שאריות עוגה מפוררות
נותן טעם לפי בחירתך: 2 כפות ליקר שוקולד, 2 כפות ליקר תפוזים, 2 כפות רום [אחד מאלה]
500 גרם שוקולד מריר
1 ריצ' 250 מ"ל

ממיסים בסיר שוקולד וריצ'. מוסיפים נותן טעם. מערבבים עד שמתקבל קרם חלק. מוסיפים את פירורי העוגה.
יוצרים כדורים בידיים קצת לחות. אם התערבות יבשה מדי מוסיפים קצת מים [אבל ממש מעט בכל פעם] אם היא רטובה מדי אז עוד פירורי עוגה [זה תלוי כמה לחה העוגה שעליה את מתבססת].
נועצים במרכז כל קייקפופ מקל ומקפיאים לפחות 3 שעות עד שהם ממש קשים.
מוציאים מההקפאה.

ממיסים 300 גרם שוקולד מריר עם 3 כפות שמן. אחרי שהשוקלד הפך לנוזלים וה"סירופ" אחיד. מסירים מהאש וממתינים כמה דקות רק עד שהשוקולד לא ממש רותח.
טובלים את הקייקפופ בשוקולד המומס, מנערים שאריות ומניחים על ניר אפיה.
אם רוצים, מחזירים להקפאה וטובלים שוב רק חצי בשוקולד לבן מומס בשמן כנ"ל. אבל צריך להזהר שהשוקלד ממש לא יהיה חם כי אחרת הוא ימיס את השוקולד החום.

כדורים:
500 גרם שאריות עוגה מפוררות
3/4 כוס חמאת בוטנים
200 גרם שוקולד מריר
1 ריצ' 250 מ"ל

ממיסים בסיר את השוקולד, החמאת בוטנים והריצ'. מוסיפים פירורים. שוה יתכן וצריך להוסיף פירורים או עוד קצת חמאת בוטנים אם יבש או רטוב מדי [תלוי בעוגת הבסיס]. יוצרים כדורים. מקפיאים. אחרי שקופא טובלים בשוקולד מומס- כמו בקייקפופס אבל הפעם בעזרת קיסם.
את החור שיצא הקיסם מסתירים אחר כך בקישוט של השוקולד הלבן.
אנמי אוהבת לשים חלק מהכדורים האלו בתוך טארטלט ולצפות בשוקולד לבן- זה נותן קראנצ'יות נהדרת.

• הוסף לסימניות
אפשר ליצור עיסה של כדורי שוקולד אבל במקום לצפות בקוקוס יוצרים כדורים קטנים נועצים קיסם ומקפיאים לרבע שעה. בינתיים ממיסים שוקולד עם חמאת בוטנים וטובלים את הכדורים. כאשר השוקולד עוטף את הכדור נועצים את הקיסם על קלקר להתיבשות. מאד ישדרג להמיס שוקולד לבן ולקשט בזילוף או שהיום עם כל אבקות הנצנץ ניתן יהיה ליצור משהו רק שצריך לשאול את המומחיות לכך;)

• הוסף לסימניות
יש לי מתכון ממממממעולה! של גלידת וניל עם פערורי עוגה (כושי) אם תרצי אעלה את זה לכאן.........

• הוסף לסימניות
אפשר גם כבסיס למנה האחרונה.
מפוררים עוגה, מוסיפים מעט יין
דוחסים בתחתית של גביע שקוף על רגל,
מזלפים מעל קצפת עם אינסטנט פודינג וניל (אפשר גם להוסיף אבקת נוגט)
מלמעלה מפזרים עוד שכבה של פירורים רק בלי יין, שישאר פירורי - אפשר לערבב עם אגוזים קצוצים דק.

וסליחה שהכנסתי את ראשי הקטן בין האילנות הגבוהים
חני

• הוסף לסימניות
הופה, חני אל תצטנעי!
השם שלך מככב בכרכי המתכונים שלי!

• הוסף לסימניות
לחמותי יש עוגה מעולה. אופים עוגת ספוג-תפוז רגילה חותכים ל-2 בגובה חצי עודה מפוררים ומערבבים עם תערובת שוקולד מבושל (אם תרצי מתכון אכתוב) ומורחים על העוגה. טעימה מאוד.

• הוסף לסימניות
hbecker, יש טיפים להוציא את הפטיפורים כאלה מושלמים?

את מתעסקת עם פטיפורים כמקצוע או שכל מה שאת מעלה (לפעמים זה גובל בשחיתות... :)) זה בהכנה ביתית לחגים, שבתות וכאלה?

• הוסף לסימניות
בעקבות הודעתה של חני נזכרתי במשהו שהכנתי בעבר (הבעיה אצלי שאני מכינה דברים במטבח כולם מתלהבים אך אני לא זוכרת לרשום ושוכחת ואז הילדים מבקשים 'אמא תכיני כמו שהכנת ב... כש...' ואני לא זוכרת מה הכנסתי שם בדיוק:cool:)
בכל אופן, אפשר לקחת את העוגה לפורר אותה (בערך 2 כוסות פרורים) בתוספת יין מתוק, סוכר (תלוי במתיקות העוגה) שמן ופקאן סיני. מכניסים למעבד מזון ומרסקים הכל יחד.
שמים בתחתית כוסיות קינוח.
ממיסים שוקולד מריר. מקציפים ריצ'. מוסיפים את השוקולד לריצ' תוך כדי הקצפה יחד עם 2 סוכר וניל. מעבירים לשקית זילוף וממלאים את הכוסות. לקישוט מפזרים פקאן או שוקולד מגורר.

גירסה ב': מכינים את פרורי העוגה בלי יין. מקציפים ריצ' ומוסיפים פנימה 1 קופסא רסק תפוחי עץ. מזליפים מעל הפרורים ומקשטים באגוזים טחונים.

גירסה ג': מקציפים את הריצ' ומוסיפים אפרסק טחון (שימורים). מזליפים ומקשטים בחתיכות פרי.

• הוסף לסימניות
:
נכתב ע"י R.Design;1748942:
hbecke יש טיפים להוציא את הפטיפורים כאלה מושלמים?

את מתעסקת עם פטיפורים כמקצוע או שכל מה שאת מעלה (לפעמים זה גובל בשחיתות... :)) זה בהכנה ביתית לחגים, שבתות וכאלה?

גם וגם.

טיפים: הרבה מיומנות והתנסות. מבטיחה לך שבתחילה יצאו לי עבמי"ם. גם היום לא תמיד נראה כל כך טוב, אבל נראה לך שאני אעלה תמונות של משהו מפושל:p

צריך ללמוד מתי נכון לחתוך את הפטיפורים- באיזו רמת הפשרה, מתי השוקולד מוכן לציפוי וכו'. כמו בכל דבר בחיים צריך לנסות שוב ושוב. בסוף, אם באמת מנסים- מצליחים.

וסליחה שהכנסתי את ראשי הקטן בין האילנות הגבוהים
חני

מה הגובה שלך???:D

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;1748211:
אא נחמד לכתוב לך מעל גבי הפורום.

נפלאות דרכי התקשורת...

• הוסף לסימניות
היי,
משהיא יודעת לכוון אותי איך לעשות עוגה ממולאת בעוגה?
סוג של עוגת פיניאטה, אבל שהאמצע יהיה ממולא בשאריות של העוגה שיצא מהעיגול
אני רוצה שיהיה יציב בחיתוך, אבל נימוח ונמס בפה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה