התייעצות אתם מעלים אותם כתה? באמת? אבל הם החסירו כ"כ הרבה?

אני מציע...
לפחות יהיה חשיבה
באם יהיה סגר נוסף (ח"ו)
או שלא התקיימו לימודים, מה שכבר קורה בחלק ממוסדות הלימוד,

לשלוח דפי עבודות מעשיות על ידי המורים לתלמידים!!! באופן אישי

עם הסבר מפורט להורים, מה צריך התלמיד להבין ומה הוא אמור ומצופה ממנו שיעשה.

כולל מבצעים משתלמים, כולל מעקב בדיקת העבדות על ידי איסוף של המורה איליו הבייתה.

וכן לתמרץ יוצרים של חומרי הלמידה להפיץ את החוברות שלהם בחינם או חלק לפחות.

אני מציע...
לפחות יהיה חשיבה
באם יהיה סגר נוסף (ח"ו)
או שלא התקיימו לימודים, מה שכבר קורה בחלק ממוסדות הלימוד,

לשלוח דפי עבודות מעשיות על ידי המורים לתלמידים!!! באופן אישי

עם הסבר מפורט להורים, מה צריך התלמיד להבין ומה הוא אמור ומצופה ממנו שיעשה.

כולל מבצעים משתלמים, כולל מעקב בדיקת העבדות על ידי איסוף של המורה איליו הבייתה.

וכן לתמרץ יוצרים של חומרי הלמידה להפיץ את החוברות שלהם בחינם או חלק לפחות.
צריך לזכור שמורה/מורה גם אם הם מקסימים וחלומיים בימי שיגרה, זה לא אומר שהם חייבים להסתדר בימים טרופים.
לא כל אחד הוא כל יכול. להביא חומרים. להריץ. לחלק. להסביר באופן פרטני. בפרט כשיש משפחה עם ילדים.
בשקט בשקט שעובדי הרווחה לא ישמעו, גם אנחנו ההורים לא התנהגנו תמיד בדיוק ב100% כפי שמצופה מאתנו...
ואנחנו מרגיעים את עצמנו שהתכוונתי לחנך, על אף שבתוך תוכנו משתוללת לבה איזו שהחא מחשבה שהכל "בגלל הקורונה". בגללה אבדנו שיווי משקל וכעסנו, צעקנו, הרבצנו לילד. במילה אחת, אנחנו לא "הכל יכול". וגם המורה הוא לא "הכל יכול".

צריך לזכור שמורה/מורה גם אם הם מקסימים וחלומיים בימי שיגרה, זה לא אומר שהם חייבים להסתדר בימים טרופים.
לא כל אחד הוא כל יכול. להביא חומרים. להריץ. לחלק. להסביר באופן פרטני. בפרט כשיש משפחה עם ילדים.
בשקט בשקט שעובדי הרווחה לא ישמעו, גם אנחנו ההורים לא התנהגנו תמיד בדיוק ב100% כפי שמצופה מאתנו...
ואנחנו מרגיעים את עצמנו שהתכוונתי לחנך, על אף שבתוך תוכנו משתוללת לבה איזו שהחא מחשבה שהכל "בגלל הקורונה". בגללה אבדנו שיווי משקל וכעסנו, צעקנו, הרבצנו לילד. במילה אחת, אנחנו לא "הכל יכול". וגם המורה הוא לא "הכל יכול".
נקודת מבט שלי...
כיתות א ב חשוב מאוד להשלים להם את הפערים בקריאה וחשבון כיתות ז ח להשלים פערים בחשבון ואנגלית. תיכון להשלים הכל לבגרויות/ חוצים. כל השאר....

נקודת מבט שלי...
כיתות א ב חשוב מאוד להשלים להם את הפערים בקריאה וחשבון כיתות ז ח להשלים פערים בחשבון ואנגלית. תיכון להשלים הכל לבגרויות/ חוצים. כל השאר....
ומשהו שהרבה שוכחים-
דקדוק ח׳,
ואנגלית בכיתות הראשונות.
(אנגלית פחות מאיים עלי כי עד כמה שאני מכירה מדובר באותן מורות לכמה שנתונים)

ומשהו שהרבה שוכחים-
דקדוק ח׳,
ואנגלית בכיתות הראשונות.
(אנגלית פחות מאיים עלי כי עד כמה שאני מכירה מדובר באותן מורות לכמה שנתונים)
ממה שני רואה משגעים את הבנות בח' על דקדוק שלא יהיה מי שיחזור ולא ולא ולא ואז מגיעים לתיכון ועושים חזרה (שמרגישה כמו למידה מחדש) של הכל.

ממה שני רואה משגעים את הבנות בח' על דקדוק שלא יהיה מי שיחזור ולא ולא ולא ואז מגיעים לתיכון ועושים חזרה (שמרגישה כמו למידה מחדש) של הכל.
אצלי לפחות החזרה הסתכמה ב2-3 שיעורים ומישלא הכירה בינוני + את החומר אין סיכוי שזה עזר לה.

מה הטעם לדחות את תחילת שנה הבאה?
המלמדים מכירים את החומר של אלול. ואת החומר של תשרי.
איך יתחילו ללמד פתאום בכסלו את החומר של אלול?
זה רק ידחוק את הקץ.
הנ"ל כמובן גם לגבי מורות במקצועות השונים

מה הטעם לדחות את תחילת שנה הבאה?
המלמדים מכירים את החומר של אלול. ואת החומר של תשרי.
איך יתחילו ללמד פתאום בכסלו את החומר של אלול?
זה רק ידחוק את הקץ.
הנ"ל כמובן גם לגבי מורות במקצועות השונים
עיקר מטרת פתיחת האשכול היתה על דברים שהם בבחינת "אבר שהנשמה תלויה בו", כמו קריאה בכתות הנמוכות.

אצלי לפחות החזרה הסתכמה ב2-3 שיעורים ומישלא הכירה בינוני + את החומר אין סיכוי שזה עזר לה.
הייתה לי מורה שסיימה בארבע שיעורים בתחילת ט את כל הבניינםוידעתי אותם פרפקט. היו לי כמה בודדותת בכיתה שלא הבינו אבל שתיים שלושה שיעורים פרטיים/תירגול בבית וגם הם ידעו הכל. זה מאוד תלוי במורה אם היא יודעת ללמד ו"חיה" את החומר אין סיבה שלא יבינו אם החומר זה משהו שלומדים כשמכינים את השיעור אז הסיכוי שהבנות יבנו אותו בזמן קצר קלוש.

שבעת הבניינים זה רק תרגול ותרגול ותרגול. המורה מלמדת את התבנית, הבנות חייבות לתרגל כדי להטמיע. ואדרבה, מי שבבית יכולה לתרגל, היא לא זקוקה למורה צמודה.

לא עומדת בזה.
ההורים זעקו לעזרה כדי שיחזירו למידה מרחוק?
מאיפה הבאת את זה?
20 במרץ - כ' אדר תש"פ

מה עם פערים במיומנויות אצל אותו ילד\ה?

למשל -
הבת שלי ב-א'.
קוראת נהדר, בחופשה - השתפרה מאוד מאוד כי היה לה המון זמן פנוי לקרוא להנאתה.
אבל כתיבה? אין לה סבלנות לשבת לתרגל, ובמהלך החופש היא חזרה לכתוב באותיות מרובעות במקום כתיב. וגם זה בקושי.
חשבון? איפהשהו באמצע.

ולדעתי - כל בת בכיתה שלה עברה משהו דומה.
אחת אוהבת יותר לגזור ולהדביק, אחת אוהבת מאוד חשבון והתקדמה מלא בספר חשבון, אחת ממש אוהבת לכתוב וסיימה את כל ספר התרגול וכבר התחילה את השני, וכותבת סיפורים שלמים להנאתה.

בכל המקרים הנ"ל ושכמותם, רצוי ומחוייב לפנות ישירות למורה (ולא רק בימי הקורונה).

@אפי פרוג
אני מתנצל על ההתלהמות הבוקר זאת הייתה מגננה על ההתקפה נגד עובדי ההוראה בכלל.

מקריאת כל דבריך (3 פעמים) עולה הרצון לקיצור החופש הגדול מ3 הבטים.
ה1 על המורים למה הם קיבלו שכר ואני לא הרי הם לא לימדו
2. על התלמידים שיבטלו את החופש כי חסר להם למידה (אנחנו לא אמורים/יכולים ללמוד אתם מהבית).
3. על ההורים שעבדו קשה במקום בתי הספר.

מה מהטענות הנ"ל עניינית כלפי עובדי ההוראה אישית??
אף אחד לא כעס על עובדי ההוראה אישית
הכעס הוא על החשיבה, על זה שהמערכת אכפת לה רק מהמורים ולא מאף אחד שמסביב
על זה שילדים נופלים בין הכיסאות ואין פוצה פה - רק במורים מתחשבים, למה?
ההורים לא בני אדם? הם לא צריכים לכלכל בית ומשפחה? למה רק עובדי הוראה צריכים להיות מוגנים וכל האחרים - עבדים כמו שקראתם לזה...
כי יש להם גוף חזק שנקרא הסתדרות המורים? כי הם זכו לעבוד במשרד החינוך??
מה זו האפליה הזו? למה אף אחד לא חושב על הילדים??

ובנושא ההתלהמות - זוהי תגובתי:

ואחרי שבוע כשההורים זעקו לעזרה הממשלה היה הסכם מחודש.
נראה לי שמדובר רק בציבור החילוני ששם יש יותר אפשרויות הגיוניות ללמידה מרחוק
עם כל מי ששוחחתי זה היה יותר סיוט מאשר למידה(רחוק מלמידה - הגדרה יותר מתאימה)
זה תלוי אך ורק ברצון של ההורים.
זה ממש משפט מקומם וגם לא נכון בעליל!
נשמע שיש לכם ילדים רובוטיים
בעיה גדולה ולא של המורים
דיברתי על המערכת, לא על המורים אישית
עובדתית לא נכון!
עשיתם סקר??
יש גם הרבה מובטלים, יש לכם מושג כמה?
וגם חלת זה בכלל לא כל המשכורת, זה גניבה לאור היום - זה נקרא מועסקים?
חשבתם פעם שלקבל משכורת בלי לעבוד זה לא דבר מובן מאיליו?
המורים אלו שאשמים בבעיות כל "השולמנים
הבנתי נכון?!
לא, המערכת אשמה, משרדי הממשלה שיצרו אותה בצורה מעוותת כזו

גן חובה זה אחד הגילאים הבעייתיים!
אין לך מושג כמה עבודת הכנה לכיתה א הם עושים!
דברים שאת ואני לא יודעות לחשוב עליהם אפילו.
הנושא הוא ממש לא החומר הלימודי!
אלא :
הרגלי למידה, הכרות רגשית עם עולם הב״ס ועוד הרבה דברים שאני אפילו לא יודעת,
אבל לפחות יודעת שלא...

קריאה זה אחת הנקודות היותר קשות!
זה מאוד עניין של ניסיון ורבה. מורה של השנה הבאה ממש לא ידעו להסתדר עם זה,
את החלשים ממש- ישלחו לתגבור, אבל אלו שלא????
ובאמת את חושבת שהדפי חזרה שעשו או לא עשו בבית יפתרו את הבעיה??

וההפך אלו שגמרו את החומר, זה בדיוק הזמן שקשה להשלים כי ללמד חומר זה קל להטמיע את החומר זה קשה,
וזה מה שעושים בסוף גן חובה סוף א וכדומה.
ממש!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה