אתר שנוצר בשביל צדק חברתי

• הוסף לסימניות
הערה קטנה על האתר שלך. ששמתי לב.
אל תשתמש בקישורים יחסיים ל CSS או לJS.
זה לא נכון מבחינת סדר.
תשתמש בקישור קבוע עם / בהתחלה.
זה יחסוך לך את החזרה לאחור ../../ בכל דף.

אם מפריע לך הקטע שאתה לא יכול להכניס את זה בתוך תקיה נוספת. אז תשתמש במשתנה גלובלי בשם ROOT_SITE למשל אתו תציב במקום / שם יהיה בברירת מחדל / ואז במקרה שתרצה לשנות תוכל לשנות בקלות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mat;1863520:
לדעתי. התקפתם אותו יותר מידי.

אם אתם מרגישים שאתם החברות הרמאיות שעליהם הוא דיבר. אז הבעיה היא בתחושה שלכם.

אני חושב שזה יפה ונחמד שבן אדם משקיע מזמנו לתת לסביבה. וצריך להעריך אותו על ככה.

במקרה הזה הוא מספר שהוא נתקל במקרה שרימו את אבא שלו. ולכן הוא רוצה לתקן את העוול מבחינתו. וזה בסדר גמור.

אם בן אדם רוצה להקים בלוג משלו. זה דווקא מאוד נחמד לפתוח וורדפס ולשחק עם המערכת ולהקים בלוג. לא חייבים את כל הבאלגן המקצועי. לא תמיד אנשים פותחים אתרים רק בשביל העסק. לפעמים זה סתם בשביל ההובי ובשביל הכיף.

כאז כנראה שצריך לדעת גם איך מעבירים ביקורת
לבוא ולהכלייל ולהכפיש קבוצה של בעלי מקצוע בגלל שבעל מקוצע אחד עשה עוול וגנב וגזל וכו וכו
זה גם עוול
ובשביל הכיף יש אתר שנותן שרות במחיר של 29 ש"ח בלבד חודש ראשון חינם בלי מסירת פרטי כרטיס אשראי אפשר לבנות אתר בוורדפרס עם תבניות מקצועית מפוג'ו

• הוסף לסימניות
(שאלת אגב) אז תגידו נא לי מקצוענים, עם מה יותר נח להתעסק, מיוז או וורדפרס?
מה היתרונות/חסרונות לכל צד?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GolanArt;1863554:
(שאלת אגב) אז תגידו נא לי מקצוענים, עם מה יותר נח להתעסק, מיוז או וורדפרס?
מה היתרונות/חסרונות לכל צד?
מי שיענה לך, סימן שהוא לא מקצוען. מקצוענים לא מכירים את מיוז.
סתם... :p
אבל יש בזה משהו מהאמת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mat;1863531:
הערה קטנה על האתר שלך. ששמתי לב.
אל תשתמש בקישורים יחסיים ל CSS או לJS.
זה לא נכון מבחינת סדר.
תשתמש בקישור קבוע עם / בהתחלה.
זה יחסוך לך את החזרה לאחור ../../ בכל דף.

אם מפריע לך הקטע שאתה לא יכול להכניס את זה בתוך תקיה נוספת. אז תשתמש במשתנה גלובלי בשם ROOT_SITE למשל אתו תציב במקום / שם יהיה בברירת מחדל / ואז במקרה שתרצה לשנות תוכל לשנות בקלות.

תודה! למדתי משהו חדש..

• הוסף לסימניות
לדעתי הדיון כבר די מיצה את עצמו, אבל בכל זאת אוסיף משהו קטן :)

לכל הנשמות הטובות (באמת!) כאן בפורום שמרגיעים את בוני האתרים בוורדפרס שפרנסתם לא תיפגע, אתם צודקים. אבל עדיין נגרם להם פה נזק מסוג אחר, ואני אסביר:
אני יודע להשתמש במסור, וגם הנגר שלי יודע. ועדיין אני לא חושב לרגע שאני מקצוען כמוהו או אפילו מתקרב אליו - למרות ששנינו עובדים עם אותו כלי. אני גם יודע שיקח לי הרבה זמן וניסיון להגיע לרמה שלו.

לעומת זאת, כל אדם שיצא לו להתקין וורדפרס פעם בחיים, חושב שהוא כבר "בעניינים" וזה רק עניין של וידאו או שניים עד שהוא יהפך למומחה בתחום. במיוחד אם זה מה שכתוב לו בריש גלי באתר ממנו הוא לומד.
הגישה של אדם כזה כלקוח לבונה מקצועי היא גישה של "אתה יודע קצת יותר טוב ממני, אבל אל תעוף על עצמך" - גישה שגורמת לזילות של המקצוע ובעלי המקצוע. זהו נזק במלוא מובן המילה.

גם בעיצוב זה אותו דבר, ואולי בעוד כמה ענפים דיגיטליים (אולי העובדה שזו לא עבודה פיזית תורמת לעניין - לא יודע)

זו אחת הסיבות שהלכתי ללמוד פיתוח אתרים והתעקשתי לעבוד בנישות עם יותר קוד ופחות קסמים. ככה הלקוח אין לו מושג בכלום והגישה היא הרבה יותר מקצועית ועניינית.

• הוסף לסימניות
ו.. לכל השאר.. בשישי הבא אני אעבןד על האתר וישנה את הניסוח של ההתחלה על השקר.. זה באמת מכליל.. אבל.. אני עדיין חושב שאפשר לבנות יופי של אתרים כבסיס בעזרת וורדפרס..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Nahum;1864014:
לדעתי הדיון כבר די מיצה את עצמו, אבל בכל זאת אוסיף משהו קטן :)

לכל הנשמות הטובות (באמת!) כאן בפורום שמרגיעים את בוני האתרים בוורדפרס שפרנסתם לא תיפגע, אתם צודקים. אבל עדיין נגרם להם פה נזק מסוג אחר, ואני אסביר:
אני יודע להשתמש במסור, וגם הנגר שלי יודע. ועדיין אני לא חושב לרגע שאני מקצוען כמוהו או אפילו מתקרב אליו - למרות ששנינו עובדים עם אותו כלי. אני גם יודע שיקח לי הרבה זמן וניסיון להגיע לרמה שלו.

לעומת זאת, כל אדם שיצא לו להתקין וורדפרס פעם בחיים, חושב שהוא כבר "בעניינים" וזה רק עניין של וידאו או שניים עד שהוא יהפך למומחה בתחום. במיוחד אם זה מה שכתוב לו בריש גלי באתר ממנו הוא לומד.
הגישה של אדם כזה כלקוח לבונה מקצועי היא גישה של "אתה יודע קצת יותר טוב ממני, אבל אל תעוף על עצמך" - גישה שגורמת לזילות של המקצוע ובעלי המקצוע. זהו נזק במלוא מובן המילה.

גם בעיצוב זה אותו דבר, ואולי בעוד כמה ענפים דיגיטליים (אולי העובדה שזו לא עבודה פיזית תורמת לעניין - לא יודע)

זו אחת הסיבות שהלכתי ללמוד פיתוח אתרים והתעקשתי לעבוד בנישות עם יותר קוד ופחות קסמים. ככה הלקוח אין לו מושג בכלום והגישה היא הרבה יותר מקצועית ועניינית.

הלוואי שכולם היו אמינים כמוך ולוקחים תשלום אמיתי על שרות שהלקוח לא מבין בו כלום..

הבעיה זה שיש הרבה אנשים שהם לא כאלה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י buildsite;1864022:
הלוואי שכולם היו אמינים כמוך ולוקחים תשלום אמיתי על שרות שהלקוח לא מבין בו כלום..

הבעיה זה שיש הרבה אנשים שהם לא כאלה
השאלה היא אם הפיתרון הנכון הוא לומר שכולם רמאים וכל אחד יכול לבנות אתר יפה בקלי קלות.
בגדול הפיתרון הוא כמו בכל ענף: סקר שוק.

נכתב ע"י buildsite;1864020:
ו.. לכל השאר.. בשישי הבא אני אעבןד על האתר וישנה את הניסוח של ההתחלה על השקר.. זה באמת מכליל.. אבל.. אני עדיין חושב שאפשר לבנות יופי של אתרים כבסיס בעזרת וורדפרס..
רק תתנהג יפה השבוע, שלא תחטוף שבת ביציאה...;)

• הוסף לסימניות
נכון כבר אמרתי שאני אשנה את הניסוח.. לא כולם רמאים... אבל עדיין אני טוען שאפשר להנות אתר יפה ובסיסי בקלות יחסית..

ו.. אני כבר בצד שנותן שבתות לא בצד שמקבל.. חח

• הוסף לסימניות
הדיון באמת די מיצה את עצמו, אבל יש שתי נקודות שחשבתי עליהן:

א. גם אחרי שהופרכה האשמה שפותח האשכול האשים את בוני האתרים, המסר נותר בעינו, אמנם יושבי הפורום הזה זכו לחנינה, אבל עדיין, חברות אחרות בתחום, שודדות את הציבור ללא רחמים. חייבים לעזור לאנשים להימלט מציפורני בוני האתרים (לא אלה שכאן חלילה).
אני מציע שנפתח כאן אשכול שבו ישתפו החברים בפורום סיפורים מהניסיון שלהם על ניצול של לקוחות, על לקוחות שנעלמים בלי לשלם, על לקוחות שמבקשים אתר מינימלי מבוסס תבנית במחיר מינימום, אבל בסופו של דבר סוחטים שבועות ארוכים של עבודה וריג'קטים ודרישות ללא גבול ומידה ועוד ועוד...
אני בטוח שרבים מחברי הפורום יוכלו לשתף גם בקשיים שלהם לקבל עבודה במחיר הוגן, מול לקוחות שמחזיקים בתפיסה השגויה שאתר וורדפרס זה משחק ילדים, או על סיטואציות שבגלל טעות בתמחור או בניסוח החוזה, מפסידים על פרויקט ומשקיעים בו עשרות שעות מעבר לגבול הרווחיות.
אני חושב שאתר שיעזור לאנשי מקצוע מהתחום, יעשה יותר צדק חברתי מהמיזם הזה.

ב. אני מאוד מעריך אנשים שעושים למען הכלל מתוך אכפתיות ורצון לתרום. אממה, משהו קצת מריח לא טוב כשאתה מתחיל לגרד קצת את פני השטח. אמנם הקישורים מהאתר מוסווים יפה יפה, אבל מי שמהתחום יכול בקלות לראות שהקישורים אל חברת האיכסון המומלצת שם והקישור אל אתר התבניות המומלץ שם, הם קישורי שותפים שמכניסים כסף לכיסו של איש החסד. מי שיתאמץ עוד קצת יגלה שתוכניות שותפים ושיווק אונליין הם מהתחומים שלמיודענו יש קצת ניסיון איתם...
רק כדי לסבר את האוזן, ההכרזה על האתר החדש, לא היתה אקסקלוסיבית לפרוג, אלא התפרסמה במקביל בלא פחות מ10 מקומות שונים. למעשה, לא יהיה מופרך להניח שהחבר החדש בפורום הצטרף אל הפורום נטו במטרה לפרסם את האתר שלו, כדי להביא אליו תנועה ולהרוויח עמלות. אגב, אין לי ספק שהאתר אכן ימלא את תפקידו בהצלחה וכנראה כבר עכשיו הספיק להניב פירות ראשונים.
[רק כדי לסבר את האוזן, אם האתר יצליח להביא ל10 הזמנות של אכסון ו10 הזמנות של תבניות בחודש, הוא יניב הכנסה של קרוב ל1000$... לא רע כהכנסה פסיבית]

עכשיו שיהיה ברור, אין לי שום בעיה עם זה שמישהו רוצה להרוויח מתוכניות שותפים, אבל לבוא באיצטלא של לוחם צדק, ללכלך על אנשי מקצוע ישרים כשבפועל המניעים הם לא בהכרח כפי המוצהר.

בשורה התחתונה: הפורום שלנו הוא בית חם לקהילה קטנה של אנשי מקצוע שמתפרנסים מתחום בניית אתרים והמסתעף, אנחנו מקבלים בברכה מצטרפים חדשים ונותנים לכל אחד את המקום שלו. אבל לבוא לכאן כמשתמש חדש, לקדם מיזם למטרת רווח, במסווה תמים, תוך פגיעה באחרים, זה מעשה קצת חסר רגישות. התרעומת שזה עורר היא מובנת ומוצדקת.
אני לא מחפש להתקיף ואני מתרשם שמדובר באדם חיובי עם ידע מקצועי בתחום ואני אשמח לראות אותו משתלב בקהילה שלנו. אבל לאור התגובות של אלה שהרגישו צורך להיחלץ להגנתו, הרגשתי צורך להציג את הצד השני.

• הוסף לסימניות
כל מילה זהב

• הוסף לסימניות
אני מרגיש שהדיון כבר עבר את הלמצות את עצמו, ויותר מזה, אני חושב שהוא לא עושה טוב לאף אחד ממנו שהוא יהיה קיים פה בהיסטוריה של הפורום.
(אני פשוט יודע איך אני מרגיש כשאני מסתכל בפורום צילום).

• הוסף לסימניות
מילות סיכום לאשכול ואחרי זה מבקש לנעול..

באמת מכל הלב אני חושב שהאתר הזה יעזור לאנשים ובמקור הקמתי אותו אחרי עוולות שראיתי וכדי לעזור לציבור מסויים של אנשים שאין לו כסף לבנות אתר ורוצה אתר פשוט.

באיזשהו שלב באמצע ההקמה הבנתי שאני יכול להרווי ממנו גם קצת כסף על הדרך(הלוואי שזה היה 1000$ כמו שאתה אומר).. וגם דיברנו על זה בתחילת האשכול..

דבר ראשון אני ממש לא חושב שזה סותר את זה שהאתר יעזןר להרבה אנשים..

דבר שני אולי אתה באמת צודק ולא הייתי צריך לםרסם את זה פה מלכתחילה. חשבתי שזה פורום לבוני אתרים מתחילים שמחפשים איך להתחיל וגיליתי בהמשך שזה פורום של מקצוענים שזאת העבודה שלהם.

אבל בכל זאת אני שמח שפירסמתי את זה פה כי חידדתם לי הרבה נקודות בעיקר בקשר לעוול שאני עושה כשאני מכליל את כל בוני האתרים.

בקיצור תודה לכולם על התגובות מקווה שזה עזר למישהו.

• הוסף לסימניות
לדעתי אפשר בכלל למחוק את האשכול.
הוא לא מחמיא לפותח האשכול ועוד עלול להטעות אנשים בשם הצדק החברתי

• הוסף לסימניות
את לא חושבת שיש אנשים שזה יעזור להם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י buildsite;1864789:
את לא חושבת שיש אנשים שזה יעזור להם?

לא נראה לי שזו באמת התכלית.
אני צודקת?

איזה באסה שאתם לא מאמינים לי...

אם אני יגיד לך שחצי מהרווחים הולכים לצדקה ושגם אחרי שאנשים קונים אחסון אני עוזר להם המון למרות שאני כבר לא מרוויח מהם כסף תאמיני לי?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה