הדיון באמת די מיצה את עצמו, אבל יש שתי נקודות שחשבתי עליהן:
א. גם אחרי שהופרכה האשמה שפותח האשכול האשים את בוני האתרים, המסר נותר בעינו, אמנם יושבי הפורום הזה זכו לחנינה, אבל עדיין, חברות אחרות בתחום, שודדות את הציבור ללא רחמים. חייבים לעזור לאנשים להימלט מציפורני בוני האתרים (לא אלה שכאן חלילה).
אני מציע שנפתח כאן אשכול שבו ישתפו החברים בפורום סיפורים מהניסיון שלהם על ניצול של לקוחות, על לקוחות שנעלמים בלי לשלם, על לקוחות שמבקשים אתר מינימלי מבוסס תבנית במחיר מינימום, אבל בסופו של דבר סוחטים שבועות ארוכים של עבודה וריג'קטים ודרישות ללא גבול ומידה ועוד ועוד...
אני בטוח שרבים מחברי הפורום יוכלו לשתף גם בקשיים שלהם לקבל עבודה במחיר הוגן, מול לקוחות שמחזיקים בתפיסה השגויה שאתר וורדפרס זה משחק ילדים, או על סיטואציות שבגלל טעות בתמחור או בניסוח החוזה, מפסידים על פרויקט ומשקיעים בו עשרות שעות מעבר לגבול הרווחיות.
אני חושב שאתר שיעזור לאנשי מקצוע מהתחום, יעשה יותר צדק חברתי מהמיזם הזה.
ב. אני מאוד מעריך אנשים שעושים למען הכלל מתוך אכפתיות ורצון לתרום. אממה, משהו קצת מריח לא טוב כשאתה מתחיל לגרד קצת את פני השטח. אמנם הקישורים מהאתר מוסווים יפה יפה, אבל מי שמהתחום יכול בקלות לראות שהקישורים אל חברת האיכסון המומלצת שם והקישור אל אתר התבניות המומלץ שם, הם קישורי שותפים שמכניסים כסף לכיסו של איש החסד. מי שיתאמץ עוד קצת יגלה שתוכניות שותפים ושיווק אונליין הם מהתחומים שלמיודענו יש קצת ניסיון איתם...
רק כדי לסבר את האוזן, ההכרזה על האתר החדש, לא היתה אקסקלוסיבית לפרוג, אלא התפרסמה במקביל בלא פחות מ10 מקומות שונים. למעשה, לא יהיה מופרך להניח שהחבר החדש בפורום הצטרף אל הפורום נטו במטרה לפרסם את האתר שלו, כדי להביא אליו תנועה ולהרוויח עמלות. אגב, אין לי ספק שהאתר אכן ימלא את תפקידו בהצלחה וכנראה כבר עכשיו הספיק להניב פירות ראשונים.
[רק כדי לסבר את האוזן, אם האתר יצליח להביא ל10 הזמנות של אכסון ו10 הזמנות של תבניות בחודש, הוא יניב הכנסה של קרוב ל1000$... לא רע כהכנסה פסיבית]
עכשיו שיהיה ברור, אין לי שום בעיה עם זה שמישהו רוצה להרוויח מתוכניות שותפים, אבל לבוא באיצטלא של לוחם צדק, ללכלך על אנשי מקצוע ישרים כשבפועל המניעים הם לא בהכרח כפי המוצהר.
בשורה התחתונה: הפורום שלנו הוא בית חם לקהילה קטנה של אנשי מקצוע שמתפרנסים מתחום בניית אתרים והמסתעף, אנחנו מקבלים בברכה מצטרפים חדשים ונותנים לכל אחד את המקום שלו. אבל לבוא לכאן כמשתמש חדש, לקדם מיזם למטרת רווח, במסווה תמים, תוך פגיעה באחרים, זה מעשה קצת חסר רגישות. התרעומת שזה עורר היא מובנת ומוצדקת.
אני לא מחפש להתקיף ואני מתרשם שמדובר באדם חיובי עם ידע מקצועי בתחום ואני אשמח לראות אותו משתלב בקהילה שלנו. אבל לאור התגובות של אלה שהרגישו צורך להיחלץ להגנתו, הרגשתי צורך להציג את הצד השני.