בדמייך חיי (אזהרת צפיה לאיסטניסטים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יצירתית;1253950:
נו? וצילמת את זה???:D

כן.
למשפחה הבאתי תמונה לפני ותמונה קצת אחרי כשהוא ישוב תשוש, על כסא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1253947:
נכחתי בברית שהאבא של הרך הנימול התעלף...
ואני נכחתי בברית שהאבא של התינוק לא השתתף, מאותה סיבה...
(סכנת התעלפות)

• הוסף לסימניות
זה נקרא סיבות טכניות.
אני נחשפתי היום פעם ראשונה שזה "מנהג".
אגב, נאמר בספרים הקדושים שמנהג אותיות גהנם וד"ל

• הוסף לסימניות
מעניין אם יש הבדל הין החוזק או החולש של נשים ממגזרים שונים
ז"א נשים מחסידות מסוימת יותר חלשות מאשר מגזר ליטאי למשל?
מעניין...
לא הייתי מוותרת על תפילה של אמא בברית! זוהי שעת עת רצון!

ואיך מתמודדים עם התינוק אחרי הברית ?

• הוסף לסימניות
בית החלמה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חויד;1254137:
זה לא סותר- האמא בד"כ מעודכנת בדיוק מתי זה- והיא מתפללת בנחת בבית...
זה אכן נהוג בקהילות מסוימות ולא קשור פה שבחלק מגזרים הנשים אולי יותר חזקות- ממש בדיחה!
ככה מקובל ונהוג בקהילות אלו.

• הוסף לסימניות
אני אף פעם לא השתתפתי בבריתות של בני (5, בלע"ה) ואני מאוד שמחה שכך הוא המנהג אצלנו, כי אין להשוות תפילות של אמא בשעת הברית כאשר היא יושבת לבד בבית ולא צריכה לחייך למשתתפים ולמצלמות, יש לה את כל הזמן והרוגע בעולם והיא בוכה ביחד עם התינוק דרך הטלפון בצורה הרבה יותר משוחררת ונעימה מאשר כשהיא נמצאת באירוע עצמו.
ואנו גם נוהגים לשמור את החיתול עם הדם כסגולה (בלי לנקות אותו)

• הוסף לסימניות
תמונה מרגשת.

אה, זה מאיר שבח, מה גם אתה פה? צילמת את חתונתי ... אאאא...ההה ------- נתקעות לי המילים מהפה, תפסת רגעים חזקים במיוחד. אתה אלוף. פשוט תותח אמיתי!!!
על עצמך כתבת בענווה דברים נורא נכונים: צילום שאיננו רק טכני אלא מותאם לרוח ולסגנון האירוע, צילום מושקע ללא פשרות וללא קיצורי דרך, עם הרבה סבלנות ואורך רוח.

אכן כן!

אני עם כל מילה!!!

(נזכרתי, אנחנו באמת צריכים להתקדם עם האלבום דיגטאלי)

מטעמים מובנים אינני יכול להעלות פה תמונות לדוגמא, אבל יש תמונה אחת, כמובן מקובלת מאד מאד, אבל בכל זאת יפה - אהבתי את הטישיו ביד הכלה. (אפשר לעשות כל שימוש בתמונה).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חויד;1254137:
מעניין אם יש הבדל הין החוזק או החולש של נשים ממגזרים שונים
ז"א נשים מחסידות מסוימת יותר חלשות מאשר מגזר ליטאי למשל?
מעניין...

ואיך מתמודדים עם התינוק אחרי הברית ?
,
זה לא קשור לללטאי /חסידי [יתכן ויש קהילות שהנהיגו]
אבל גם איפה שלא יש הרבה יולדות שקשה להם עדיין המאמץ להתארגן לכבוד הארוע ולצאת החוצה וכל מה שזה כולל:)
פשוט ענין של נוחות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תלמידים;1254673:
תמונה מרגשת.

אה, זה מאיר שבח, מה גם אתה פה? צילמת את חתונתי ... אאאא...ההה ------- נתקעות לי המילים מהפה, תפסת רגעים חזקים במיוחד. אתה אלוף. פשוט תותח אמיתי!!!
על עצמך כתבת בענווה דברים נורא נכונים: צילום שאיננו רק טכני אלא מותאם לרוח ולסגנון האירוע, צילום מושקע ללא פשרות וללא קיצורי דרך, עם הרבה סבלנות ואורך רוח.

אכן כן!

אני עם כל מילה!!!

תודה רבה
רק בשמחות!

• הוסף לסימניות
מאוד לא מכבד לזלזל במנהג של אחרים.
אומר משהו על הפתיחות של המזלזל, על כושר הקבלה שלו וכו'.

אצלנו לא נוהגים כך, המנהג הזה באמת נשמע מפליא אבל אם הונהג כך ברבה קהילות קדושות, כנראה יש לכך סיבות רגילות (כמו שמנו כאן כמה) וסיבות שיסודותן בהררי קודש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה