נכתב ע"י מטאלי;n5051525:
קצת נאיבי כל הדרשה הזו!
תגידי גם אם היו הורגים לך את העובר במהלך הלידה מתוך רשלנות היית אומרת אותו הדבר???
זה רק פשלה מסויימת?
או שאת חיה בדמיונות שהכאבים שלך הם הדברים הכי נוראים שישנם עלי אדמות... לכתוב ספר על קורת חייה בנושא לידות, איזה יומרני...
מישהו כאן דיבר על לידות? דיברו על רשלנות!!!
אז כל עוד לא חווית שכול בעקבות הרשלנות נא לא לשפוט ולדבר על ענייני השתדלות!!!
בכל בידי שמיים, או-וה איזה חוסן רוחני, אילו תעצומות נפש, (בעיקר כשזה קורה לזולת...)
אז כנראה שאני ושם משתמש שאיבדנו תינוק ועוד אחרים שכנראה לא רצו לחשוף עצמם ברבים, כנראה לא הגענו לדרגה שלך!!!
סליחה על הבוטות אבל זה נובע מכאב לב עצום לנוכח דבריך!
הרבה פעמים קורה באשכולות שיש מישהי שאכן עברה משהו כאוב ביותר , שכול וכדו, והיא עשתה עבודה עם עצמה ולמדה איך להתמודד עם הכאב מבחינה אמונית,
ורוצה לשתף ממקום אכפתי את האחרות המתמודדות גם.
באשכולות כאלו שהכל במחטף וזה לא תהליך טיפולי, מאד קל ואולי גם מתבקש לכתוב את המסקנות בלבד.
אני מאמינה שכותבת הדברים שקוממו והכאיבו לך כל כך אכן נמצאת שם , והיא לא כתבה זאת בכדי להתייפיף ולנפנף באמרות מליציות טהורות ורוחניות אלא בכדי לספר באמת מה עושה לה טוב.
כי רק האמונה היא זו שבאמת נותנת כח וחוסן להתמודד.
כיון שאני גם עברתי חויה גדולה של כאב ושכול אני מרשה לעצמי לאמר שאכן רק המקום הזה של הידיעה שידינו כבולות, ויש מקומות שאין ביכולתנו לשנות את המציאות,
אין עיצה ואין תבונה נגד ה'.הידיעה שאנחנו בידי הקב"ה והוא באמת אכן רוצה את טובתינו ואין טעות אצלו.
הכל מחושבן עד לפרטי פרטים ורק בעולם הבא נראה ונבין שהכל לטובה בשבילנו.
רק זה יכול להרגיע לנו את הכאב.
ואם נמצא אשמים, אז מה? הכאב יעלם?
בכלל לא.
אני לא חושבת ולא מאמינה שתליית האשם מנקה את הכאב ,
גם אם הרופא פישל הוא היה רק שליח מאת ה' לכאב הזה.
הוא חייב למצות את הדין אבל את הכאב צריך לשכך בדרך אחרת
לחוש אותו, לתת לו מקום, לא להדחיק , לתת לזמן לעשות את שלו ולדעת שזה אכן כואב מאד וזה נורמלי.
תגובה נורמלית למצב לא נורמלי.
הקב"ה לא מביא כאב ללא תכלית ויש לו מטרה בתיקון העולם והבאתו למקום טוב שבו יוכל להשפיע עלינו טוב ללא קץ בעולם הבא.
למה זה בצורה הזו? שהיא עם כל כך הרבה כאב , זה נדע רק למעלה ולעתיד לבוא בעולם הבא
לאבד ילד/ עובר זה כאב עצום שמי לא חוותה את זה לא תוכל באמת לדעת ושאף אחת לא תתנסה,
וזה כאב ענק שיכול לרסק אותנו, לשבור ולהפיל,
ובשביל להמשיך הלאה צריך לעבור את השלבים האילו ולהתחזק באמונה כי רק כך תבוא נוחם ומזור לליבנו.
מברכת אותך ואת כל מי שחווה כאב שלא תחושו עוד צער בעולם וה' יתן לך כוחות להתחזק ולעשות הטוב.