- הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;n5044888:אני אנקוט עמדה חריפה ואומר ש-מה שאני יודעת, זה שאשה שמגיעה ללדת ולא דאגה להצטייד במשך תשעת החודשים שחלפו בידע הרלוונטי, אז היא נושאת בחלק לא מבוטל ממסת האשמה!
מאוד קשה לי להבין איך יש צעירות שחושבות שלהביא ילדים זה ממש בסחבק, הכל ענין של עגלה ובגדים ממותגים... נו, דאייי! החיים הם לא צחוק! הגוף שלנו אינו מכונה עם חלקי חילוף! זה מינימום לקרא ספרים, ללכת לקורס הכנה יסודי, להפעיל ראש ולשאול את השאלות הנכונות, לדבר עם מי שכבר ילדה בפתיחות ולדעת! לרצות לדעת! בצבור החילוני אין מצב שיולדת מגיעה עם כזאת רמת בורות, כאילו נתלשה מהסמינר! וזה לא קשור לגיל, זה ענין של אחריות להשלכות של המעשים שלנו!
שטויות.
אני קוראת המוןןןןןןןןןןן, ונחשבת לבעלת ידע ולאסרטיבית, ובכל זאת כשאני מגיעה לבתי חולים,
הרבה פעמים אני מבינה שלא יעזור לקרוא חומר כל עוד לא עשיתי הסמכה לרפואה.
זה כמו שאגיע לרופא ואגיד לו שקראתי בפרוג או בפורום רפואה שהוא טועה באבחנה..
לבן, גם את חוזרת על הטיעונים הללו.
אדם קרוב ויקר לי מאד נפטר לא מזמן בגלל רשלנות בית החולים.
הגיע עם אמבולנס, והרופא לא התייחס למרות תחנוני המשפחה.
נכון, לא היה להם ידע רפואי מספק, וגם אם היה והיו פועלים לבד, היה עלול לקרות אסון.
רותי ק', הייתי רוצה להאמין שתמיד הצוות עושה מה שהוא יכול. הבעיה היא שזה לא קורה תמיד במציאות.
אפילו בבית חולים סטנדרטי, ביקשתי מאחות בקשה לגיטימית והיא התייחסה בצורה לא ראויה.
הייתי אחרי לידה חלושה ללא יכולת לעמוד על שלי ופשוט שתקתי.
רק אחרי כמה זמן הבנתי שהיא מנצלת את החולשה, ועל האחות הבאה כבר צרחתי על לא עוול בכפה.
(יכולה לשמוע את הסיפור המלא באישי אם את רוצה).
הצוות פה לא התייחס כיאות ועשה עוול. התפקיד שלו להיות בבית חולים בדיוק בשביל המקרים הללו.
זה שבעבר יותר לידות הסתיימו במוות, לא מצדיק מוות של יולדת אחת עקב הזנחה!
הכי מטופש זה להשליך את האשמה על האישה שלא הגיעה עם ידע רפואי ולכן לא ידעה לטפל בעצמה!
אישה לא מגיעה לבית חולים אחרי לידה כשאין לה כח לזוז מהמיטה רק להנאתה.
אם הגיעה, הצוות אמור לקבל אותה ולהתייחס ברצינות.
היא לא רופאה ולא אמורה לדעת שהיא הולכת למות.
אם חסר צוות זמין, שיטפלו בזה שיביאו רופאים מחוץ לארץ, לא מעניין אותי איך.
אם קרה כזה מקרה, זו אשמת הצוות הרפואי בלבד!!
שלוש שעות זהו זמן מספק בשביל טיפול ראשוני מציל חיים.
אם זה היה קורה חצי שעה לאחר בואה לבית החולים, הייתי אומרת: נו נו, לא הספיקו לאבחן.
לא סותרת את זה שנשים יכולות לקרוא חומר ולא להגיע על עיוור,
אבל אישה לא אמורה לדעת מהו תסחיף ראתי!
צוות בית החולים משחרר יולדת ואמור לומר לה באילו מקרים היא אמורה לחזור לבית החולים במהירות.
אישה אחרי לידה בד"כ לא מרגישה הכי מאוששת בעולם גם ככה, ולא צריכה לקרוא חומר כדי לדעת אם היא עומדת למות.
שרותי הרפואה מבחינתי לוקים מאד, וברור לי שעוד שנים יראיינו אותנו לכתבות על דור העבר, איך הסתדרנו בלידות עם כאלו נתונים מזוויעים.
זה שנותנים לאישה שעתיים אחרי לידה ללכת את כל המסדרון הארוך עד לתינוקיה בלי להביא לה את התינוק,
מורים לה לקום בעצמה בפעם השניה כאשר היא אבדה דם רב, משאירים אותה הרבה פעמים ללא בדיקה אחרי הלידה
רק כי יש עומס, וכו, לא אמור להיות.
ושום דבר לא יצדיק את זה.
במיוחד לא סיפורים על דור העבר ופטירת יולדות.
הנושאים החמים