בד"ה חנה רוזנברגר ע"ה

• הוסף לסימניות
אלפא.... לא ללכת לשערי צדק? אז לאיפה כן? להדסה שבו קרה מקרה חמור לא פחות רק שלא התפרסם?

אני מאד מבקשת לקבל את השם של העסקן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בא יבוא;n5045514:
אלפא.... לא ללכת לשערי צדק? אז לאיפה כן? להדסה שבו קרה מקרה חמור לא פחות רק שלא התפרסם?

יש לי רעיון שהוא בגדר השתדלות.
אבל יש חשש כבד שתתלהמו על כך- לכן אני חושבת אם להעלות אותו.

• הוסף לסימניות
כן, יתכן מאד שתרביצו לי אם אציע לכן לקחת
ללידה רופא פרטי?
[אם תשלמי לנו, שריונה, אז בכייף. אבל אין לנו כסף, קצבאות הילדים אצלנו
על הפנים, אז מאיפה את רוצה שנממן את זה יא גברת מגונדרת?]

כן, יקרות. יש כסף לחופשה? יהיה כסף לרופא פרטי.
זה הכל עניין של סדר עדיפויות!!
[אם יש לכם תוכניות כל שנה- אז לא אמרתי כלום. לא יכולה לממן לכם יותר מפעם אחת]
רופא פרטי עולה הון. הוא אמור לתת שירות עד חודש וחצי מהלידה!
לכל קריאה גם אם מדובר באמצע הלילה!!
אם אינו יכול להגיע- הוא מזעיק רופא אחר או מיידע את הצוות על בואה של היולדת!
אין כזה מושג לחכות במיון אפילו שניה אחת!
לשיקולכן!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;n5045302:
רק תנסי לבקש מאחות ארוחה למיטה..
אני ניסיתי לבקש את התינוק, בהדסה, והאחות אמרה לי שעליי ללכת להביא אותו בכוחות עצמי.
וזו הסיבה העיקרית שאני עושה ביות.
קשה לי לקום כל פעם ולהביא את התינוק אליי.
נח יותר שהוא לידי.
בשביל למנוע תסחיף ראתי אפשר להמליץ על פעילות אחרת שלא מחלישה את היולדת.
הליכה במצב מאונך מחלישה מאד! בלי לדבר על כואבת.

יש אחיות עצלניות! אם מבקשים, וחוזרים ומתעקשים שזה לא פינוק אלא אומדן הכוחות העומדים לרשותי- הם קולטים מצוין. וכאן יש הבדלים עצומים בגישת האחיות בבתי החולים. בנקודה הזו לניאדו מומלץ בחום!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;n5045438:
ויש לי תזה אודות שועי עולם שהגיעו לגיל מופלג בעוד אחרים בגילם נפטרו בבתי חולים מזיהומים.
מוזר, כנראה בעלי ויטמין פי נושאים גנים חזקים יותר.
כן, לא גנים אלא טיפול פרוטקציונרי...
ידוע שיש בבתי החולים אנטיביוטיקה לטיפול בחידקי בית-חולים ואותה מקבלים רק בעלי דם כחול!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שריונה;n5045531:
לשיקולכן!

פה, אצלינו, בישראל?
חודש וחצי מהלידה?
בטוח?
שלא נצטרך!!!

• הוסף לסימניות
ברפואה- אישה נקראת יולדת עד שישה שבועות מהלידה.
אחרי שישה שבועות היא אמורה ללכת לרופא לבדיקה שהכל תקין.
עד אז- כל פנייה או בדיקה כלול בשכר לידה שהרופא קיבל
אני מתארת לעצמי שכך זה גם בישראל אם היא נקראת מדינה תקנית [מתוקנת]

• הוסף לסימניות
מנסיוני בבתי חולים ויש לי הרבה נסיון בתחום הגניקולוגיה, ישנם המון בתי חולים רשלניים, ישנם רופאים רשלניים, (כמו אותו חמור שרצה לסיים את המשמרת ולא היה לו כח לערוך בדיקה בסוף המשמרת, אז שיחק עם האייפון כעשרים דקות בסבר פנים חמור כאילו הוא עסוק, ולמרות תחנונינו לאחר מס' דקות התנדף לו והשאיר אותנו במיון לילה שלם, במקום לשחרר אותנו ב23:00)

אבל ישנם בתי חולים שזו כבר לא רשלנות (שכשמה כן היא התרשלות מהתפקיד המוטל עליו) אלא התנהלות קבועה!
זלזול, התנשאות, חוסר אכפתיות, וכן הלאה, אגב ככל שביה"ח מרגיש שהיולדות בידיו התופעה מחמירה!
לכן קראתם כאן הרבה תלונות על שערי צדק ומעיני הישועה, אלו לא רשלנויות, אלא זו הדרך הרגילה, לדידם זה מה שהם מחוייבים לעשות!!!

גילוי נאות, שכלנו את בננו בלידה טראגדית באחד מן בתי החולים הנ"ל,

אגב, מאז כל ביקור בבתי חולים, ועוד היו הרבה... לוו בהתנהלות אסרטיבית הביותר, על גבול התוקפנות, עד שקיבלתי את הטיפול לשביעות רצוני, כי רק ככה זה עובד, בישראל 2017!

• הוסף לסימניות
לא יעזור שכל אחת תכתוב את הטראומות שלה
כי בכל בתי החולים קרו וקורים כאלו דברים לצערנו הרב
דוקא על שערי צדק באופן אישי יש לי הרבה מילים טובות מאוד
על יחס אישי, מתחשב, קשוב ואכפתי
כולל מניעת ניתוח מתוך רצון טוב ומסירות של רופא שנשאר איתי אחרי משמרת לילה ( 6 בבוקר) כאילו אני יולדת פרטית בחינם.

ואגב- בשבוע האחרון קרו כמה מקרים נוראיים של פטירת יולדות וילודים בכמה בתי חולים בארץ.
לא חושבת שזה קשור איפה זה קרה, חשוב יותר מה קרה והאם ניתן היה לעשות השתדלות שלא יקרה.

ולגבי נהלים ומי שכתבה על וריד פתוח-
שלא תדעי מצרות
במצב של סטרס הגוף מתכווץ ונהיה נוקשה וקשה עד בלתי אפשרי לפתוח וריד
ואם צריך עירוי דחוף- העיכוב הזה יכול לעלות בחיי אדם.
כן- אלפי נשים יסתובבו עם וריד פתוח ביממה של הילדה כדי שלא יגיעו למצב חרום ויאבדו את הרגע...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;n5045735:
לא יעזור שכל אחת תכתוב את הטראומות שלה
כי בכל בתי החולים קרו וקורים כאלו דברים לצערנו הרב
דוקא על שערי צדק באופן אישי יש לי הרבה מילים טובות מאוד
על יחס אישי, מתחשב, קשוב ואכפתי
כולל מניעת ניתוח מתוך רצון טוב ומסירות של רופא שנשאר איתי אחרי משמרת לילה ( 6 בבוקר) כאילו אני יולדת פרטית בחינם.

ואגב- בשבוע האחרון קרו כמה מקרים נוראיים של פטירת יולדות וילודים בכמה בתי חולים בארץ.
לא חושבת שזה קשור איפה זה קרה, חשוב יותר מה קרה והאם ניתן היה לעשות השתדלות שלא יקרה.

יש ביהדות מושג של רוב, בררו נא, היכן הוא המקום המוביל בראש הרשימה, היכן הרבה מהמקרים קורים, אדרבה אולי מישהו ימצא מקורות במשרד הבריאות וכדו' ויחכים את כולנו,זהו נושא מאד חשוב שקריטי עבור כלללל המשתמשים כאן וכדאי לעשות בדיקה יסודית, בינתים לפי הדעות כאן בפורום נראה שהנ"ל מובילים בחוסר אמון הציבור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אולם;n5043697:
בליל שבת קודש נפטרה בפתאומיות האשה הצעירה חנה רוזנברגר פחות משבוע אחרי לידתה של בתה שתחי׳
השאירה 4 ילדים שהגדול בן 9.
בעלה האלמן הטרי חבר טוב...
איך מנחמים הבו עצה
הלב נשבר לרסיסים
במה אפשר לחזק אותו ולהתחזק.

להרגשתי זה מצב שבו אין מה לעשות חוץ מאשר להשתתף בצער הנורא. וזה בעצם ענינו של ניחום אבלים, ההשתתפות.
הייתי לאחרונה בניחום אבלים של פטירה טראגית. כמה מנחמות אמרו כל מיני דברי אמונה, שלפחות להרגשה שלי, היו לא במקום.
האבלה עוד לא הייתה יכולה באמת להתחבר, ולא פנויה לשמוע.
גם העובדה שהמנחם מדבר 'מבחוץ', ולמעשה לא באמת מבין מה קרוב המשפחה עובר., וכמה הצער נורא, גורמת לכך שהדברים שהוא אומר הם גם 'מבחוץ'.
לפעמים אבלים יכולים להגיד לעצמם דברי חיזוק, אבל התמיכה שהם זקוקים לה היא השתתפות בצער ובכאב, ולא דברי חיזוק שמישהו אחר אומר.
אם כי לפני ואחרי הכל, אין כללים. כל אחד חווה אחרת.
הצער כאן באמת נורא. שהשם ינחם אותם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מטאלי;n5045739:
יש ביהדות מושג של רוב, בררו נא, היכן הוא המקום המוביל בראש הרשימה, היכן הרבה מהמקרים קורים, אדרבה אולי מישהו ימצא מקורות במשרד הבריאות וכדו' ויחכים את כולנו,זהו נושא מאד חשוב שקריטי עבור כלללל המשתמשים כאן וכדאי לעשות בדיקה יסודית, בינתים לפי הדעות כאן בפורום נראה שהנ"ל מובילים בחוסר אמון הציבור.

יש לציין שפורסם השבוע שבמעייני הישועה מגייסים עוד מיילדות, וכדי לשכנע לעבוד דווקא אצלם הם נותנים מענק ל7 המיילדות הראשונות שהתקבלו. חוץ מזה גם מתכוונים להעלות את שכר הצוות הקיים.
אני מקווה שזה מראה על מגמה של שיפור.
אישית, הם אלו שלימדו אותי לבא באסרטיביות ללידה, אחרי שלידה ראשונה יכולתי ללדת בשקט בקבלה, בעוד הצוות מפטפט להנאתו. טוב, כי לפי הספר לידה ראשונה לוקח 12 שעות... מאז אני מתעקשת מיד על בדיקה!
בת של עסקן רפואי ידוע לכל, טענה שהיחס שהיא מקבלת במעייני אחרי הטלפון של אביה, שווה ליחס בלניאדו בלי שתשתף ביחוסה הרם...

אבל שוב, מקווה שהם במגמה של שיפור, ולא רק במחלקה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נינה;n5045065:
ואם כבר אשכול על הטרגדיה הנוראית, אולי ניקח קבלה בר"ח אלול, משהו לעילוי נשמתה של חני הצדיקה.

היא תמיד האירה פנים! תמיד חייכה, תמיד היה לה מילה טובה ומחמאה להגיד -
נשתדל ללכת בדרכיה. ומי שאמר לעולמו די יאמר לצרותינו דיייייי!!

אכן, צודקת לגמרי.
בנוסף אולי ללמוד להגיד תודה ענקית בכל בוקר, ולהתכוון במודה אני.

כי לגמרי לא ברור שיש ילדים בריאים ושלמים, ושזוכים גם לגדל אותם,
בער"ח אלול זה יועיל יותר לנפטרת ע"ה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;n5045438:
אבל זה מתחיל בהוראות גורפות ובנוהל תואם, והיולדת יודעת שאסור לה לבקש שיורידו לה אינפוזיה כואבת שיוצרת לה דימום ביד.
למה?
כי צריך להשאיר וריד פתוח.
ומה יקרה אם ח"ו היולדת תצטרך לקבל מנות ויחפשו לה מחדש וריד?
בגלל זה משאירים את כל היולדות עם מחט שמכחילה לה את היד לאורך שעות, כאשר היא לא יכולה להזיז את היד,
רק כדי שאם יקרה מקרה, לא יצטרכו לחפש וריד מחדש.
אז נכון, יש שיקול רפואי אבל יש כאן דמות אנוש.
מכירה את הנאמר: הניתוח הצליח אבל החולה מת?
לפעמים שיקולים רפואיים מדלגים על העובדה שמונח פה אדם חי ומרגיש.

בענייין הזה, רופא הסביר לי שיש מצב ח"ו שהורידים מתכווצים,
לא זוכרת איך קוראים לזה,
במצב כזה חייבים לתת עירוי מיידי, ומאד קשה למצוא וריד,
ולכן משאירים וריד פתוח מהקבלה לחדר לידה ועד כמה שעות אחרי הלידה.

מה שכדאי לדעת שאפשר לבקש לשים את המחט באמצע הזרוע, ולא בקיפול,
ואז זה הרבה פחות מציק.

דווקא אני נתקלתי בהדסה ביחס מצויין גם מצד האחיות וגם מצד הרופאים.
לדוגמא רופא שהיה צריך לקחת דם לבדיקה,
התעקש לעמול ולסחוט דם מהמחט של העירוי
כדי לא להכאיב בעוד דקירה,
כמה שאמרתי לו שאני לא רגישה ולא אכפת לי זה לא עזר :)

• הוסף לסימניות
כואב הלב מהאוירה הנושבת באשכול לחוסר אמון מוחלט במערכת הרפואית בשעה שתכלס אנו נזקקים להם ולא יכולים לעזור לעצמנו לבד...

לנפטרת זה לא יעזור כבר ל"ע וחלילה מלהגיד לאבלים דוקא אילו ואילו אולי זה מנחם את המנחם..

לאחרונה עברתי מקרה רפואי שנזקקתי לעזרת הרופאים לא יודעת איך הייתי עוברת אותו אם הייתי חסרת אמון לחלוטין.
הרופאים הם רק שליחים בידי הקב"ה וברצותו רופא פשוט יעזור וברצותו מומחה יכשל.

התייעצנו עם עסקנים ועם רבנים היכן לטפל ולאחר קבלת חוות הדעת וברכתם יצאנו לפעולה והסרתי דאגה,
ידעתי שאני בידי הקב"ה בלבד וביקשתי את עזרתו שהם לא יטעו ויחטאו.

וב"ה בהזדמנות זו אומר תודה להקב"ה על חסדיו עימי מאז ועד היום.
ולצערי אין לי את מי להאשים במקרה הכאוב שעברתי .

מאחלת לאף אחד לא להיות במקום הזה ולא של המשפחה שחווה את מה שפותחת האשכול רוצה להתייעץ לגביו.

דבר אחד-
אל תטיפו מוסר לאבלים.
אל תספרו להם כמה יכולתם אתם להיות יותר חכמים
אל תמעיטו מצערם
אל תנסו לעזור להם להבין בדרכי שמים ונסיונות

פשוט שבו איתם, הניחו להם לבכות כי זה בסדר וזה מה שהם רוצים .
ואם בכל זאת אתם לא יודעים מה לדבר
פשוט לשתוק. זה אף פעם לא מזיק

בשורות טובות ישועות ונחמות לכולם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שריונה;n5045531:
כן, יתכן מאד שתרביצו לי אם אציע לכן לקחת
ללידה רופא פרטי?
[אם תשלמי לנו, שריונה, אז בכייף. אבל אין לנו כסף, קצבאות הילדים אצלנו
על הפנים, אז מאיפה את רוצה שנממן את זה יא גברת מגונדרת?]

כן, יקרות. יש כסף לחופשה? יהיה כסף לרופא פרטי.
זה הכל עניין של סדר עדיפויות!!
[אם יש לכם תוכניות כל שנה- אז לא אמרתי כלום. לא יכולה לממן לכם יותר מפעם אחת]
לשיקולכן!

מיילדת פרטית מטעם בית החולים גם עושה את העבודה.
ותמיד כדאי שיהיה בטלפון את מספר הטלפון של אחראית קשרי לקוחות של אותו בית חולים וכמובן לדבר איתה לפני הלידה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י efrat1;n5045366:
במעייני הישועה מביאים לך ארוחה למיטה בשמחה.
באמת מגיע להם צל"ש.
אין לי מושג מה קורה בהדסה.

מה זה פעילות אחרת שלא מחלישה? את רוצה שימליצו על כפיפות בטן?
הפעילות הזו מצילה חיים, היא מונעת קרישי דם וכו.
והליכה איטית במסדרון בית החולים בוודאי לא יכולה להזיק. מקסימום נשענים על העריסה :)

קודם כל סליחה שאני סוטה מהנושא של פותחת האשכול ,בד"כ אני משתדלת לא לעשות זאת,
​​​​​​​

מצטערת
אבל כשאני הולכת לבית יולדות ,
אני לא מחפשת את הארוחה הטובה .
הייתי בלידתי הראשונה ,בן בכור במעייני הישועה
אני לא מדברת על הקבלה וההתנהגות שהיו מזעזעות
מדברת נטו על הלידה -
המיילדת והרופא במיוחד התנהגו בצורה זוועתית!!!
הייתה לי לידה מסוכנת מאד עם איבוד רב מאד של דם
וזה פשוט לא הזיז להם!
היה שם רופא שמצווה לפרסם את שמו ד"ר איילון שצחק לי בפרצוף כשביקשתי עוד אפידורל (לא רוצה לפרט יותר)
בקיצור התנהגות מזעזעת !
אני לא רוצה לפרט יותר על המצב שהייתי בו אבל זה היה מצב חרום וגם הסבל הגדול שסבלתי לאחר הלידה עצמה במשך 12 חודשים!!
היום במבט לאחור אני יותר מבינה איזה עדינה הייתי והגעתי ללא שום קרוב חוץ מבעלי שהוציאו אותו מיד בתחילה

כמובן שלא הלכתי לשם יותר ,
ולא מצליחה להבין את אלה שהולכות לשם
(טוב ,אולי כאלה שמספיק להם לומר שהם הבת של...)

ד"ר איילון שא"א לקרוא לו ד"ר מקווה יבוא על עונשו-אני מידי קטנה וחלשה כדי לעשות זאת.

ואחרי כל זה אני כאן בעולם כי זה היה רצון ד' והוא זה שהשאיר אותי בעולמו

נכתב ע"י yudb;n5046011:
מיילדת פרטית מטעם בית החולים גם עושה את העבודה.
ותמיד כדאי שיהיה בטלפון את מספר הטלפון של אחראית קשרי לקוחות של אותו בית חולים וכמובן לדבר איתה לפני הלידה.

הכוונה שלי הייתה שיש התייחסות גם לאחר הלידה.
נניח יולדת לאחר שבוע שלא חשה טוב, מתקשרת לאותו רופא והוא אחראי
שתקבל את הטיפול באופן המהיר והמסור ביותר
[לא נכנסת לעניין שהכל משמיים וכו. אני יודעת זאת מצוין. אלא לעצם המושג השתדלות]

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה