בד"ה חנה רוזנברגר ע"ה

לפותחת האשכול-
כשהולכים לנחם באמת כמו שאמרו צריך פשוט להיות.
אבל לעיתים, במקום/בהרגשה/במצב- נדרש לומר משהו וזה בהחלט יכול מאד לחזק.
כדאי לקרוא בספר לקח טוב- פרקי אמונה ובטחון. - כדברי אפכא מסתברא.
אם מישהו קרוב יכול לקנות למשפחה זה יכול לעזור מאד (גם לתקופה שלאחר השבעה)

הספר הוא זריקת אמונה ובטחון לכל אחד. ומחזק מאד.
שאף יהודי לא ידע צער.

ציבור גדול קורא את האשכול, כדאי שכל אחד יעשה היום מעשה אפילו קטן לעילוי נשמתה.

אני נוהגת ללדת בהר הצופים, המבקרים שלי בהלם איך אני מסתובבת בין ערביות וחמולות , ובאמת המחלקה לא מטופחת בכלל , חדרי הלידה ישנים ,

אבל...... היחס והרצינות שלהם מוגזם :) הם מגיעים לבקר כל שניה אחרי לידה , וכמובן מביאים את התינוק עד החדר בכיף......

באחת הלידות התלוננתי על כאבי עיניים תופעה שכיחה מאד אחרי לידות (בגלל הלחיצות) , תוך דקה הטיסו אותי למרפאת עיניים ורופא בכיר בדק אותי לעומק, אני

תמיד צוחקת על הדרמטיות שלהם, על כל שטות הם מקפיצים את כל המחלקה, אבל אחרי כל הסיפורים שאני שומעת אני מבינה למה......

נכתב ע"י שריונה;n5046070:
הכוונה שלי הייתה שיש התייחסות גם לאחר הלידה.
נניח יולדת לאחר שבוע שלא חשה טוב, מתקשרת לאותו רופא והוא אחראי
שתקבל את הטיפול באופן המהיר והמסור ביותר
[לא נכנסת לעניין שהכל משמיים וכו. אני יודעת זאת מצוין. אלא לעצם המושג השתדלות]

גם רופא נשים שטיפל בהריון עדיין אמור להתייחס גם אחרי הלידה.
ורופא פרטי לעניות דעתי, זה כבר הרבה יותר מהשתדלות.
השתדלות זה להגיע בזמן לבית חולים מקצועי.

נכתב ע"י כוכב103;n5045735:
ולגבי נהלים ומי שכתבה על וריד פתוח-
שלא תדעי מצרות
במצב של סטרס הגוף מתכווץ ונהיה נוקשה וקשה עד בלתי אפשרי לפתוח וריד
ואם צריך עירוי דחוף- העיכוב הזה יכול לעלות בחיי אדם.
כן- אלפי נשים יסתובבו עם וריד פתוח ביממה של הילדה כדי שלא יגיעו למצב חרום ויאבדו את הרגע...

צודקת, עדיף כמובן לסבול מעט מאשר להפסיק לסבול כלל... אבל אחרי שעברה יממה, והתחננתי שכבר יוציאו לי את זה כי כאב לי מאד- גם אז אף אחות לא התייחסה. בסוף התברר שהמקום הזדהם וכאב לי כמה ימים, כאילו חסרים כאבים אחרי לידה ...

גם רופא פרטי לא תמיד שווה
מכירה מישהי שהזמינה רופא פרטי ללידה ראשונה ובפתיחה 6 הוא אמר שיש עוד זמן (כי לידה ראשונה לוקחת הרבה זמן...) ובסוף הגיע אחרי הלידה

מה שבטוח שצריך לעמוד על הצוות הרפואי חזק, הם לא מתיחסים אליך כאל חולה אלא כאל עוד לקוח....
מה לעשות העבודה שוחקת,
חייבים לנדנד וזה בכל מקום לא קשור לעיר וגם לא לארץ,

להיות חזקים חייבים תמיד!

נכתב ע"י מלפפון;n5045438:
אבל זה מתחיל בהוראות גורפות ובנוהל תואם, והיולדת יודעת שאסור לה לבקש שיורידו לה אינפוזיה כואבת שיוצרת לה דימום ביד.
למה?
כי צריך להשאיר וריד פתוח.
ומה יקרה אם ח"ו היולדת תצטרך לקבל מנות ויחפשו לה מחדש וריד?
בגלל זה משאירים את כל היולדות עם מחט שמכחילה לה את היד לאורך שעות, כאשר היא לא יכולה להזיז את היד,
רק כדי שאם יקרה מקרה, לא יצטרכו לחפש וריד מחדש.
אז נכון, יש שיקול רפואי אבל יש כאן דמות אנוש.
מכירה את הנאמר: הניתוח הצליח אבל החולה מת?
לפעמים שיקולים רפואיים מדלגים על העובדה שמונח פה אדם חי ומרגיש.

חייבת להעיר בקשר לוריד הפתוח:
כשהיולדת כבר מגיעה למצב שהיא צריכה עירוי דם, קשה מאד עד בלתי אפשרי למצוא וריד לפתיחה. הגוף מפנה את כל משאבי הדם המדולדלים שלו לאיברים הפנימיים והחיוניים וורידי הידיים מתרוקנים.
זאת בדיוק הסיבה שפותחים לכולן וריד בקבלה ללידה.

נכתב ע"י אביגיל;n5046096:
אני נוהגת ללדת בהר הצופים, המבקרים שלי בהלם איך אני מסתובבת בין ערביות וחמולות , ובאמת המחלקה לא מטופחת בכלל , חדרי הלידה ישנים ,

אבל...... היחס והרצינות שלהם מוגזם :) הם מגיעים לבקר כל שניה אחרי לידה , וכמובן מביאים את התינוק עד החדר בכיף......

באחת הלידות התלוננתי על כאבי עיניים תופעה שכיחה מאד אחרי לידות (בגלל הלחיצות) , תוך דקה הטיסו אותי למרפאת עיניים ורופא בכיר בדק אותי לעומק, אני

תמיד צוחקת על הדרמטיות שלהם, על כל שטות הם מקפיצים את כל המחלקה, אבל אחרי כל הסיפורים שאני שומעת אני מבינה למה......

חובה לדווח על כל כאב לאחיות/רופאים גם אם זה נראה לא קשור.
היתה איתי יולדת בחדר (שערי צדק) שכאבה לה הרגל מאד, לכאורה אין קשר ללידה. אולם לפני השחרור היא סיפרה זאת לרופא. מיד הטיסו אותה לאולטרסאונד על הרגל וגילו קריש דם בעורק ראשי, דבר שמביא לסכנת חיים!

נכתב ע"י טרוצער;n5046158:
גם רופא פרטי לא תמיד שווה
מכירה מישהי שהזמינה רופא פרטי ללידה ראשונה ובפתיחה 6 הוא אמר שיש עוד זמן (כי לידה ראשונה לוקחת הרבה זמן...) ובסוף הגיע אחרי הלידה

רעה חולה בקרב הרופאים. משום מה הם מסרבים להאמין שיש לידות מהירות. זה פשוט מפוצץץץץץץץ
מנסיון של אחת שאמה וכל אחיותיה יולדות מהר. וצריכות לעשות שמיניות באוויר כדי לשכנע בזה את הצוות ובזמן :eek:
האשכול כאן מלא סיפורים אז אתם לא צריכים גם את שלי
הנקודה הזאת היא במיוחד בעייתית ממה שאני ראיתי, ומהווה תופעה רחבה ולא רק במקום אחד

(דווקא מבחינות אחרות אני יכולה לומר שהנסיון שלי במעייני היה מושלם לשביעות רצוני, כולל 3 לידות "הפתעה" לא במועד, שטופלו נהדר)

אולי בלי ללמוד רפואה נדע לעמוד על שלנו אם נתייעץ בחז"ל. אם נמצאים במצב המוגדר בהלכה כפיקוח נפש, צריך להיות יותר עקשן ויותר עומד על המשמר ואפילו להקים מהומות. המקרה העצוב הזה הוא דוגמה לכך. יולדת עד שבעה נקראת מסוכנת. מחללים עליה גם יום הכיפורים שחל בשבת. אז גם בלי לדעת על תסחיף ריאתי אפשר לדעת שהאשה בסכנה. אותו דבר בכאב עינים חזק, ועוד.

אבא שלי הלך היום לנחם את אבי המנוחה ז"ל (שהוא חבר טוב שלו),
והוא אמר לו במפורש 3 פעמים במהלך השיחה, שהם בדקו אותה בכל הבדיקות שהיה צריך, והכל יצא תקין!!!!!!!

הנושא רגיש מכל כיוון מדברים יפה לרופאים כי חוששים שלא יתנו טיפול ראוי כנקמה כן!!! מדברים בהכנעה ? אולי לא נקבל טיפול בכלל וזלזול המצב מורכב ואין סיבה להכניס נערווין לאנשים
הפטרון בכל חודשי ההמתנה כשמתפללים על לידה ועל הנולד לפרט בתפילה כמה שאפשר על בריאותה של היולדת ועל כל מהלך הלידה אני מתפלל למשל בנוסף לכל הנצרך גם על צוות טוב עם מצב רוח טוב ועם סבלנות

efrat1
נכון, אבל כך הוא שמע ממנו במו אוזניו.
יכול להיות שיש כאלו שמנסים עכשו להכפיש את שע"צ.
(לא שהייתי הולכת אליהם ללידה מהמון סיפורים אחרים שיש עליהם,
אבל לפי דבריו, במקרה הספציפי הזה, הם היו בסדר).

נכתב ע"י מלפפון;n5045005:
שרותי הרפואה מבחינתי לוקים מאד, וברור לי שעוד שנים יראיינו אותנו לכתבות על דור העבר, איך הסתדרנו בלידות עם כאלו נתונים מזוויעים.
זה שנותנים לאישה שעתיים אחרי לידה ללכת את כל המסדרון הארוך עד לתינוקיה בלי להביא לה את התינוק,
מורים לה לקום בעצמה בפעם השניה כאשר היא אבדה דם רב, משאירים אותה הרבה פעמים ללא בדיקה אחרי הלידה
רק כי יש עומס, וכו, לא אמור להיות.
ושום דבר לא יצדיק את זה.
במיוחד לא סיפורים על דור העבר ופטירת יולדות.

לכי פעם הבאה ללדת בהדסה הר הצופים.
איבדתי בלידה קרוב לשני ליטר דם.
השאירו אותי בחדר לידה שעתיים.
לא נתנו לי לרדת מהמיטה בלילה הראשון ואחות הביאה ולקחה את התינוק.
למחרת ביקשו שאקום רק עם ליווי למקרה שאסתחרר.
אולטרסאונד בטן למחרת ובדיקת המוגלובין כל יום.
יחס מדהים ממש, שגבל בהיסטריה.
ביום האחרון הגיע רופא לוודא אם אני מסוחררת או לא, מעונינת בעירוי דם או לא, ואם אני בטוחה שאפשר להשתחרר הביתה.

ואיך שכחתי לציין -
יש שם מישהו שעובר על כל השמות ומוודא שאין אף יולדת שלא לקחה אוכל. אם יש כזו מגיעים לחדר לברר למה ואם היא רוצה שיביאו לה למיטה. אמיתי לגמרי.

נכתב ע"י 666;n5046966:
efrat1
נכון, אבל כך הוא שמע ממנו במו אוזניו.
יכול להיות שיש כאלו שמנסים עכשו להכפיש את שע"צ.
(לא שהייתי הולכת אליהם ללידה מהמון סיפורים אחרים שיש עליהם,
אבל לפי דבריו, במקרה הספציפי הזה, הם היו בסדר).

לפי הכתוב בכל מיני אתרים
יש חשד שמדובר בתסחיף מי שפיר,
שהו משהו בלתי ניתן למניעה וגם כמעט בלתי ניתן לטיפול...

נכתב ע"י טירונית;n5046970:
אשמח לשמוע את דעתכם על לניאדו
בשורות טובות

אין כמו לנידאו מכל הבחינות גם בטיב גם בשירות וגם במסירות ממש נפלא היינו בשאר בתי חולים לא להשוות בכלל ועל כולם יש שם אווירה יהודית

מהניסיון שלי בירושלים, ויש לי ניסיון עם חדרי המיון של כל בתי החולים בירושלים
אין כמו הטיפול בהדסה הר הצופים, גם במיון וגם במחלקות
אני מאמינה שעכשיו יקפצו כאלו ויכתבו על פשלות של המקום ועל חסרונות שלו.
ובכן, לגמרי יכול להיות, אבל שגרת הטיפול שלהם היא ברמה אחת מעל כולם.

מוסיפה, ובעניין האשכול הספציפי הזה: הגעתי להר הצופים כמה ימים אחרי לידה במצב מסכן חיים. הטיפול היה אחראי לאורך כל הדרך. ניצלתי ממוות - כפשוטו. אחרי לידה נוספת שעלה חשד חוזר לאותה בעיה - שוב - לא לקחו אף סיכון ואשפזו אותי בהשגחה מליאה, עד שהתברר שהחשד הוא חשד שווא.
לצערי קרובת משפחתי סיימה את חייה בצורה טרגית במיון הר הצופים, ההתנהגות של הצוות הייתה למעלה מהאנושית, ממש מלאכית ומלאת חמלה ורגישות.

נכתב ע"י מלפפון;n5045186:
צפורן, לא הכריחו ללכת שעתיים אחרי לידה אלא זו המלצה גורפת בכל בתי החולים!
ולכן אישה שרוצה לראות את התינוק שלה אחרי לידה נאלצת ללכת את המסדרון הארוך עד לתינוקיה.
מוזר לי שהביאו לך את התינוק. רק לנשים אחרי ניתוח מביאים.
בד"כ ברוב בתי החולים אחות מגיעה אחרי כשעתיים ועוזרת לאישה לרדת מהמיטה, ומאז על האישה להסתדר בכוחות עצמה.
את רואה את זה מחדל? אני שמחה. כי רוב הנשים בארץ מתייחסות לנוהל הזה בשויון נפש ולא מבינות מה אני רוצה.

זה שהנפטר אמור היה להיפטר באותה שניה מידי שמים, לא פוטר את הצוות הרפואי מאשמת המחדל.
הם היו שליחים ולא נהגו כנדרש.

וגם אני בחרתי בפריבילגיה להחליף בית חולים. עדין, רוב ההוראות גורפות לכלל בתי החולים ומגיעות בד"כ ישירות ממשרד הבריאות.

מה??
שעתיים אחרי לידה היולדת עדיין בחדר לידה
ואחר כך - עם כיסא גלגלים למחלקה והתינוק עובר לטיפול בתינוקיה (לא החלק האהוב עלי)
באיזה בית חולים דורשים מנשים לבוא לקחת את התינוק שלהן שעתיים אחרי לידה?

....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה