בורא שמן הדקל - מלחמת הפורמולות של מטרנה וסימילאק

• הוסף לסימניות
הרבה זמן לא כתבתי כאן פוסט. בעקרון אני טיפה'לה עסוק בדברים אחרים, אבל המלחמה הזו כל-כך הציתה לי את הפיוז עד שהפוסט הזה נזל לי בעל כרחי מהאצבעות. לבריאות :)

*

הסיפור בקצרה. שני חברות שמתחרות על פורמולת התינוקות - מטרנה וסימיליאק. האחרונה יצאה בקמפיין ענק - "שמן דקל זה רע אצלינו אין שמן דקל". מטרנה יצאה בתגובה מתוחכמת "שמן דקל זה דווקא אחלה. אצלינו יש שמן דקל".

*

סימילאק.

סימילאק נכון לעתה ממוצבת גבוה בקטגוריית הפורמולות. היא הפורמולה הכי יקרה במדף. אממה-מה, להיות הכי יקר עוד לא הופך את המוצר להכי נמכר. וזה די מעצבן לחברה לראות שהמכירות שלה לא נוסקות והיא פורמולה לעשירים. מאידך הזדמנות גדולה - ממרום קומתה היא יכולה ביתר קלות לגרוף את השוק. הרי היא המוצר הכי יקר.

מה עושים? שפכו מלאן כסף על מדיות. קד"מ מיוחד בכינוסי נשים בכל עיר ועיר ובכל קהילה וקהילה. ועדיין הישועה לא באה. כנראה שישנו גליד עב מדי ששומר על נתח השוק של מטרנה.

ואז מחליטים שאם ברמת השיווק זה לא הולך, חוזרים למוצר עצמו. סורקים את רכיבי הפורמולה ומגלים שאין בה שמן דקל. אז קדימה יש לנו מסר - "שמן דקל זה לא טוב". מציירים קומיקס עם צואה שחורה עבה, מפחידים את האמהות - זהירות, אל תתנו לתינוק שלכן לאכול מהאזבסט המפחיד הזה שמכונה שמן דקל.

מילה טובה: ללא ספק המהלך שובר שוויון. אם מצליחים ליצור דה-לגיטימציה בריאותית למוצר של חברה מתחרה, תמיד תמיד הנצחון מובטח. הבריאות מעל הכל, במיוחד לנשים. גם אם היא עולה עוד כמה שקלים לאריזה.

ומילה פחות טובה למשרד הפרסום מימד. הקריאיטיב קצת לא קשור. אמירה ששמן דקל הוא מסוכן לא צריכה לבוא יחד עם אמירות מותג לעוסות של סימיליאק. מה כן היה צריך להיות? אינפורמטיבי. אינפורמטיבי. אינפורמטיבי. תשדרו הודעות ורצינות, לא קריאיטיב!! אולי אפילו שחור לבן ומסגרת גסה; אני הייתי מרחיק את זה אפילו מפרסום במוספי השבת ומניח את זה במדורי הלוחות של היומונים והמקומונים.

ואם כך היה, שהייתם מעבירים מסר דוקר ונוקב: "שמן דקל זה מסוכן", אני כמעט בטוח שהייתם נותנים אז למטרנה לטגן עצמה ברביכת שמן הדקל.

(וזה בלי קשר לגיחוך שחלק מפרסומי החוצות דחפו גם את גודל האריזה החסכוני, ועוד קמעא היו מנצלים שטח לבן במודעה להשכרת דירת הנופש של מנהל השיווק של סימילאק)

*

מטרנה

כן. הכניסו אותכם לפלונטר -

להגיד בחזרה "שמן דקל זה דווקא בריא" זה שטויות. אם העימות ימשיך הלאה והלאה, וכל אישה חרדית תדע ששמן דקל הוא מוצר בפולמוס, הסוף שלכם קרב. כי בסוף הרי כולן מפחדות ממכשפות לא בריאות שיש באוכל.

אז קודם כל שתיקה מוחלטת. תנו לסימיליאק להתאמץ קצת לשכנע את כולם ששמן דקל זה נישט גוט. שכנוע כזה לא אורך יום אחד. הטעות הגדולה שלכם היתה שהגבתם. אויש - כל תגובה שלכם מעבה את "פולמוס הדקל". תבינו, לא "שמן הדקל" הוא הבעיה, אלא "פולמוס שמן הדקל" הוא הבעיה. כי כעת בכל פגישת בנות-דודות הנושא המרכזי הוא שיש בהמודיע ויכוח פרסומות אם שמן דקל זה טוב לפשוש או לא. בפועל כל אינצ' שתרמתם בזעקת "שמן דקל זה טוב" זה אינצ' ל"פולמוס שמן הדקל". חבל, חבל!!

אז מה כן אפשר לעשות?

אם שתקתם, יופי. כעת תגששו בשקט בשקט בסקרים ומדידות עד כמה פשתה השמועה ששמן דקל זה רע. כמה מאמינים? כמה באמת עברו? כמה חטפו פחד? כמה לועגים לזה? הסיכוי גבוה שאם לא עניתם זה יעבור בשקט. (בעצם לא בטוח. מימד יודעים להפציץ מדיה). ואז מצוין. החיים באיזי.

אבל חלילה, אם זה באמת מתחיל לתפוס הבלוף הזה, אין לכם ברירה. אם אתם סופר נועזים תוכלו למצוא חומר כימי קטלני בסימיליאק (טיפ: כל חומר בעולם הוא לא טוב לפחות ל2.5 אנשים ביקום) ותשיבו מלחמה השערה. כי אם כבר סימילאק מלכלכת אז מצוין, קדימה, בכיף, שתדע כל אמא עברייה שתמורת הצואה הקשה שהבן שלה יחסוך במטרנה היא מסתכנת בסימיליאק ברוחות רעות שרק שדים מסוגלים לעמוד בדרכם. ואז סימילאק תמצא גם חומר. ואז תשיבו מלחמה. והשוק כולו יהפוך לשוק של בלאגאן, עשן - הסטטוס קוו יישמר רק בגלל שאף אחד לא באמת יידע מה האמת ואיזה מוצר טוב יותר. (במילים אחרות, האסטרטגיה תהיה, בלית ברירה, להפוך את התחום כמו בסלולר, ב-א-ל-א-ג-א-ן)

ואם בכל זאת הפולמוס ממשיך והמכירות יורדות, אין ברירה; תזיזו הצידה בבקשה את משרד הפרסום לכמה ימים; שלא יחפרו בשכל. תכנסו את הפרופסורים שרקחו את הפורמולה, והם יוציאו מהר עוד פורמולה - ללא שמן דקל. במקביל לפורמולה הותיקה. והבוחר יבחר. אז תחזירו את הפרסומאים לזירת האיגרוף. כי אם כבר מישהו נושך לכם בשר, תנסגו אותו בעצמכם. לפתרון הזה קוראים במבוא לכלכלה: קניבליזציה עסקית.

*

לילה טוב

• הוסף לסימניות
הכל כתוב בטוב טעם כרגיל...
אבל הבעיה של סימילאק זה ההכשר (לכן תמיד מתחילים עם מטרנה ואם לא הולך עוברים / מתפשרים על ההכשר והמחיר)

• הוסף לסימניות
לא ממש ברור המהלך של מטרנה לחשוף את המרכיב הבעייתי הזה בריש גלי.
כמה אמהות היו אכן בודקות האם המרכיב נמצא גם במטרנה?
וא"כ, כמה היו מצליחות לזהות אותו בן שלל השמות המדעיים שהם מחביאים את כל הרכיבים הבעייתיים?

• הוסף לסימניות
אני התחלתי להשתמש לילדי בסימילאק הרבה לפני הקמפיין הזה, ואין ספק שיש תוצאות.
אף אחד לא אמר ששמן דקל זה איכס או רעל או שאר הדימויים שהעלית כאן. הם מדגישים דבר אחד שהוא גם נכון לטעמי, שהפורמולה שלהם הכי טובה למערכת העיכול כי אין שם שמן דקל, ואני די בטוח שזה שאין להם שמן דקל זה בכוונה, ולא שהם חפשו מוצר שאין אצלם ויש אצל מטרנה, לא אהבתי את הדימוי שיצרת כאן לסימילאק.

• הוסף לסימניות
לא בטוחה שזה לא היה חכם מצד מטרנה
כי בדר"כ שתינוק מתרגל לפורמולה מסויימת קשה להזיז אותו ממנה
ואומרים ששל סימילאק יותר מתוקה, אז כל תינוק שיפסידו כרגע עם הפרסום של סימילאק.......
להיפך הפולמוס הזה יצר אומנם דיון אך קיבעון.

וכמו שאמרו בדר"כ מתחילים עם מטרנה ורק אם לא הולך מנסים סימילאק

• הוסף לסימניות
אני דווקא חושבת שהמלך של מטרנה, אולי לא מביא ״חסידים״ חדשים, כי ״רק להם יש שמן דקל״
אבל הרגשתי שהפרסום ש״מחזיר להם״ דווקא כן מחזק את ההרגשה והביטחון של ״חסידות מטרנה״ (מסיבות אחרות...) ש״אתם רואים.... גם אם נותנים מטרנה אז לא קרה שום דבר...

נכתב ע"י צבי קלאר;1307725הם מדגישים דבר אחד שהוא גם נכון לטעמי:
״טוב למערכת העיכול״ זה דבר מאד אינדיבדואלי אצל כל ילד...
אצל ילדי למשל כל אחד מהסיבה שלו בשימוש בסימילאק דווקא חסרונו של שמן הדקל לא היה ״טוב למערכת העיכול״ כלל...
כך שהמטרנה היתה דווקא ״טובה למערכת העיכול״ בזכות/בגלל שמן הדקל שבה....

• הוסף לסימניות
למה מתחילים בדרך כלל עם מטרנה? מקבלים היום מיד אחרי הלידה דוגמיות של סימילאק ואני יודעת על הרבה מאוד נשים שמתחילות דווקא עם זה. ולמה זה לא העלה להם במכירות? כי הם יקרים מאוד.
אנשים שצריכים לקנות 4 קופסות בחודש לא יכולים לשלם על כל קופסא 90 שקל, במקום ללכת ולהקטין את הקופסא ואז היא תשתווה למחיר, הם...
ועוד משהו- הסימילאק מחזיק 3 שבועות בלבד, מי שרוצה לשלב פורמולה פעם ביום, לא תקנה קופסא של 900 גר' ותזרוק את השאר לפח, היא תעדיף לקנות 400 גר' מטרנה, נכון? ואחרי שהילד רגיל למטרנה- למה לשלם יקר?
וזה לא אחת ולא שתיים, גם לא מאה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לנדא;1307762:
״טוב למערכת העיכול״ זה דבר מאד אינדיבדואלי אצל כל ילד...
אצל ילדי למשל כל אחד מהסיבה שלו בשימוש בסימילאק דווקא חסרונו של שמן הדקל לא היה ״טוב למערכת העיכול״ כלל...
כך שהמטרנה היתה דווקא ״טובה למערכת העיכול״ בזכות/בגלל שמן הדקל שבה....
הדגשתי שזה מה שהם אומרים, בניגוד למה שאמר פותח האשכול שאמר שהם אומרים ששמן דקלים זה מגעיל פויה איכס רעל וכו..

• הוסף לסימניות
אני מקווה שפולמוס שמן הדקל יפרנס הכי טוב את יועצות ההנקה. כך כולם ירוויחו.
(מה, לילדים של החברה מסימילאק ומטרנה לא מגיע את המזון המותאם ביותר לתינוק?)

• הוסף לסימניות
נו באמת,
אנחנו בדור שכל הנשים מודעות (ובד"כ רוצות) לחשיבות הההנקה.

לא מכירה משהי אחת שנותנת תמ"ל סתם כי אין לה כוח/עצבים.
זה שייך לדור וחצי לפני.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1307842:
נו באמת,
אנחנו בדור שכל הנשים מודעות (ובד"כ רוצות) לחשיבות הההנקה.

לא מכירה משהי אחת שנותנת תמ"ל סתם כי אין לה כוח/עצבים.
זה שייך לדור וחצי לפני.

אז תדעי שאת טועה...

• הוסף לסימניות
בבית החולים דווקא קבלתי דוגמיות של מטרנה ולא סימילאק, כנראה שזה שונה בין בתי החולים.

ובתור אמא לתינוק רך, דיברו כאן על תמ"ל אחד ליום שגם הוא נדיר מאד אצלי, ובשל כך אני משתמשת במשהו ייחודי למטרנה, וכן, רק בגלל זה בחרתי במטרנה. מדובר ב"מטרנה TO GO" מארז של חמישה שקיקים קטנים שכל אחד מהם מספיק לתקופה ארוכה אצלי.

האריזות הבומבסטיות של סימילאק מלחיצות קצת. במיוחד שכיום חשיבות ההנקה מודעת מאד בציבור והתמ"ל מגיע בד"כ רק לתוספת, אז בשביל מה לקנות קופסה עצומה בגודלה שבמילא יש צורך לזרוק אחרי תקופה קצרה?

ואגב, הפוסט שנון, קולח וחד. ביג לייק.

• הוסף לסימניות
אני עם סימילאק כבר ילד שני.
לגדולה- נתתי מיד (רציתי אתה מזון הטוב ביותר)
לשני ניסיתי מטרנה וזה היה גרוע מבחינת העיכול.
סימילאק ידוע מזה שנים כמזון הכי טוב לתינוק.(עוד לפני הכשרות המהודרת שלהם), הרופאים גם ממליצים עליה.
יש להם 2 בעיות:
האריזות הענקיות- (בעיה רק ליונקים- לאלו שמתבססים על זה זה פלוס) לזה יש תשובה - יש להם דוגמיות של 180 גר' צריך להתקשר והם שולחים בדואר.
המחיר- ההזוי אפשר לומר. 85 ש"ח לשבוע לאוכל לתינוק זה מחיר יקר מאד מאד מאד.
אמנם אפשר להשיג קופונים ויש מבצעים ברשתות. בתכל'ס, כשהקופסא נגמרת ואין לי קופון אני משלמת מחיר יקר וזה הוצאה מאד משמעותית.

אני חושבת שילד שמתבסס על תמ"ל כדאי לתת לו סימילאק שזה התחליף הכי טוב.
ילד שיונק וממילא מקבל מזון משובח יכול להשלים עם מטרנה.

ובקשר לפולמוס השמן דקל- בפרסומות התבלבלתי לגמרי מי בעד ומי נגד....
לטעמי מטרנה באמת טעו. זה בלבל את כולם.

• הוסף לסימניות
מטרנה פשלו בגדול,
מעבר לזה שרבות האמהות שעברו ממטרנה וכאבי בטן לסימילאק ושקט בגיזרה -
עכשיו הם ממש הוציאו את ה'כביסה המלוכלכת' החוצה,
ואפשר להתווכח אם זה מלוכלך או לא -
אבל אחרי המון שטיפות מצד סימילאק על כמה שמן דקל זה גרוע (הם לא התחילו עם הפרסום הזה היום! זה כבר ישן, הגאווה על זה שאין אצלם שמן דקל)
בדיוק עם זה להתגאות?
ממש מגוחך.
אותי זה הרתיע מאד, בלי להתעלם מזה שגם לפני כן לא אהבתי את מה שזה עושה לילד...

• הוסף לסימניות
מאד מענין הפוסט וקולח

אפשר לאמר שבתקופה שלא בקרת בו גם השפה טיפה'לה התלכלכה, אפשר לוותר על זה
זה בסדר זה מספיק מקצועי גם ככה.

• הוסף לסימניות
אני בתור צרכנית מטרנה מרוצה (מאוד) לא רואה את עצמי עוברת או פוזלת לסימילאק,

(זה יושב לי בראש בתור מזון לתינוקות רגישים/חולים.. קצת סטיגמתי)

• הוסף לסימניות
לדעתי אם סימילאק היו רוצים ללכלך יותר היו קוראים לזה בשמו האמיתי 'שמן דקלים', שם זה מעלה בנו מידית זכרונות של גועל מהשמן של פסח שנהפך עוד במרכול למעין מרגרינה דוחה:eek:.

ואגב אם כמעט כולנו משלמות בפסח פי 3 על שמן אגוזים העיקר לא שמן דקלים, במה יגרע מזון תינוקינו.

• הוסף לסימניות
את חושבת שרק במטרנה יש שמן דקלים?
מה עם כל המוצרים שאת אוכלת שמכילים שומן טרנס או שומן רווי שמקורו ממרגרינה ועוד כל מיני מרעין בישין?
אני אישית מאוד אוחזת מסימילאק והוא באמת עזר לי כשהבת שלי הקיאה כל גרם של מטרנה, אבל מכאן ועד להגיד שהתינוקות שאוכלים מטרנה אומללים??....

• הוסף לסימניות
תכלס שמן דקל או לא? לא התרגשתי מהעניין..
הגדולים שלי קיבלו מטרנה
וכולנו גדלנו על מטרנה עד שסימילק לפני כמה שנים החליטה להיכנס חזק לשוק
כולנו בריאים חיים ונושמים, אז איפה הבעיה במטרנה ?
פתאום נזכרו ששמן דקל לא טוב? קרה משהו לכל התינוקים שקיבלו מטרנה עד היום ? (לא מדברת על רגישים ועוד בעיות)

בנוסף, לא עושה לי טוב לראות פרסומת שמתנגחת ומורידה את המתחרה, בעייני זה חיסרון גדול!
אין שום אסטרטגיה אחרת מלבד להשפיל את השני ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחת אחת 11;1308234:
את חושבת שרק במטרנה יש שמן דקלים?
מה עם כל המוצרים שאת אוכלת שמכילים שומן טרנס או שומן רווי שמקורו ממרגרינה ועוד כל מיני מרעין בישין?
אני אישית מאוד אוחזת מסימילאק והוא באמת עזר לי כשהבת שלי הקיאה כל גרם של מטרנה, אבל מכאן ועד להגיד שהתינוקות שאוכלים מטרנה אומללים??....

א' - את גם אוכלת בין השאר מוצאים שאין בהם שמן דקלים (אני מקווה),
התמ"ל הוא האוכל הבלעדי של התינוק.
ב' - המרעין בישין שאת אוכלת זה בבחירתך,
התינוק תלוי בך ללא יכולת בחירה!

נכתב ע"י חויד;1308237:
תכלס שמן דקל או לא? לא התרגשתי מהעניין..
הגדולים שלי קיבלו מטרנה
וכולנו גדלנו על מטרנה עד שסימילק לפני כמה שנים החליטה להיכנס חזק לשוק
כולנו בריאים חיים ונושמים, אז איפה הבעיה במטרנה ?
פתאום נזכרו ששמן דקל לא טוב? קרה משהו לכל התינוקים שקיבלו מטרנה עד היום ? (לא מדברת על רגישים ועוד בעיות)

בנוסף, לא עושה לי טוב לראות פרסומת שמתנגחת ומורידה את המתחרה, בעייני זה חיסרון גדול!
אין שום אסטרטגיה אחרת מלבד להשפיל את השני ?

הרבה תינוקות סבלו מכאבי בטן או סובלים כמבוגרים מדברים שונים שיכולים להיות תוצאה של התזונה בינקות,
כל תינוקות העבר היו רגועים ושלווים ובריאים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....