בורא שמן הדקל - מלחמת הפורמולות של מטרנה וסימילאק

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חויד;1308671:
אבל מה קרה לכל התינוקים שאכלו עד היום מטרנה עם שמן דקל?
קרה להם משהו ??
מה אתם כאלו פאנטיים ?
עובדים עליכם בעיניים! ואתם קונים הכל...
כל כך מגוחך
עובדים עליך בעיניים ואת קונה הכול.

אני כבר שנים נמנעת משמן דקל/ים, בלי קשר לסימילאק ומטרנה, ובכלל ילדיי זוכים להנקה מליאה ומעולם לא נתתי תמ"ל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1308685:
כל כך מגוחך

אני כבר שנים נמנעת משמן דקל/ים, בלי קשר לסימילאק ומטרנה, ובכלל ילדיי זוכים להנקה מליאה.

אף אחד לא עובד עלי.
הילדים שלי ינקו ואחרי זה חיו עם מטרנה
הם גדולים בריאים וחזקים לא קרה להם כלום
אז למה שאני ישלם יותר?

• הוסף לסימניות
מאחלת לך אושר ובריאות כל החיים

• הוסף לסימניות
אם הם היו רגועים אז זה נהדר
הילדים שלי בכו וסבלו מעצירויות עם מטרנה
ועם סימילאק נרגעו להם כאבי הבטן

• הוסף לסימניות
ומבחינת המחיר
אולי פעמיים קניתי בלי מבצעים
חוץ מהתלושים יש מידי פעם מבצעים של חבילה ב69
ואז אני קניתי כמה חבילות
יצא יותר זול ממטרנה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חויד;1308694:
הם גדולים בריאים וחזקים לא קרה להם כלום

בלי קשר לנושא הנידון, זה לא מדיד.
שאוכלים מזון מזיק, זה לא ניכר לעין מייד.

• הוסף לסימניות
אבל בתכל'ס
אם שמן דקל לא טוב, מה מטרנה מתפארים בו?
ואם הוא כן טוב- אז למה סימילאק שוללים אותו?
מי הצודק?
מה הם עושים צחוק מעצמם?
עוד לא ראיתי כזו מלחמת יצרנים משונה.

• הוסף לסימניות
שני נושאים בשמן הדקל:
א. האם הוא בריא / לא בריא.
ב. האם הוא קשה לעיכול לתינוקות.

לגבי שאלה א' - זה לא כזה שחור ולבן. שמן דקלים לאדם בוגר הוא לא בריא, יש בו שומן רווי בכמויות גדולות.
אצל תינוקות השומן הרווי משמש לבניית תאים בגוף, ובחלב אם יש למעלה מ 50% כולסטרול.
אבל ברור ששומן רווי שה' שם במזון לתינוקות הוא יותר מותאם מאשר מה שמוסיפים לתמ"ל.... אז נשארנו בצ"ע.
לא נראה לי שיש כאן מישהו עם ידע מספק כדי להכריע בעניין.
ב. האם הוא קשה לעיכול - מודה ומתוודה, אין לי שום מושג איך שמן דקל בעיכול. באופן כללי ידוע לי מזה שנים שסימילאק הרבה יותר קל לעיכול ממטרנה. האם שמן הדקל אשם? יתכן. זה מה שסימילאק אומרים לנו עכשיו. אולי.

• הוסף לסימניות
יש ילדים שרגישים ללקטוז - אם הם אוכלים תמ"ל כלשהו - השם ישמור, אז הם ניזונים מנוטרמיגן - והשקט שב לגיזרה.
אז אולי נעבור כולנו לנוטרמיגן?

כמובן הקצנתי קצת, אבל זו ההרגשה שקבלתי מקריאת האשכול הזה.
אני חושבת שמטרנה נמצאת בשוק כבר מספיק שנים ויש להם הרבה מאד נסיון. זו חברה חזקה ומכובדת ולא איזה קקיון שמי יודע מה....
יתכן שיש ילדים שהמטרנה לא כ"כ טובה להם לעיכול - אז מה? יש ילדים שהסימילאק לא טעים להם.
כל אמא תבחר מה שנח לה.
ואל תחשבו - גם אני לא נוגעת בשמן דקלים - שע"פ מה ששמעתי מתזונאית מאד מוסמכת - נמצא בתחתית סולם השמנים, אבל אני בטוחה וסומכת על מטרנה שהם לא שמים שמן דקל גולמי - הכל עובר עיבוד והתמ"ל שאנחנו קונות משתדל להיות קרוב ככל היותר לחלב אם, שהוא כמובן הטוב והבריא ביותר.

אגב, לאחרונה יצא לי לפגוש שתי נשים (שונות ובלי קשר ביניהם) שניסו להטיף לי מוסר - איך אני מעיזה לתת לתינוק רך חלב פרה - שמיועד לפרות. כשדברנו על המטרנה הן בכלל הזדעזעו שזה עוד עובר עיבוד.... זאת אומרת - יש כל מיני אסכולות בעולם ולא חייבים לקנות כל מילה שכל אחד אומר.

עוד אגב אחד - הרבה פעמים החברות למיניהן מנסות "לעשות קופה" על כל מיני חסרים בידע של הציבור כמו למשל אותה חברה של אבקות מרק שמפרסמת שאין באבקות שלהם מונסודיום גלוטומט - אנחנו קונים את הלוקש כי מונסודיום.... נשמע קללה נוראה כשבעצם (גם זה לפי דבריה של התזונאית הנ"ל) הוא בס"ה מחזק טעם, אין בו שום דבר רע, ולהפך - בהעדרו יש צורך ביותר שמן ומלח כדי לשפר את הטעם של האוכל והללו בודאי אינם בריאים.

וואו, כמה כתבתי....

בריאות, שמחה ואורך ימים
חני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;1309076:
שמן דקלים לאדם בוגר הוא לא בריא, יש בו שומן רווי בכמויות גדולות.
אצל תינוקות השומן הרווי משמש לבניית תאים בגוף, ובחלב אם יש למעלה מ 50% כולסטרול.
אבל ברור ששומן רווי שה' שם במזון לתינוקות הוא יותר מותאם מאשר מה שמוסיפים לתמ"ל.... אז נשארנו בצ"ע.

כל הנושא של שומן רווי, עובר היום מהפכה, ויותר ויותר רופאים ומומחים עוברים לדיעה שזה לא מזיק!!! וזה מאוד חשוב לבריאות!!! (אין הכוונה למרגרינה, אלא לסתם שומן רווי, כמו שומן מן החי, שמן קוקוס, שמן דקלים). וכידוע, כל הידיעות בנושאי בריאות, בארץ שלנו, מאוד מפגר, ולוקח כמה שנים עד שזה עובר את האוקיינוס. ולכן אפשר לשמוע מ"דיאטנית מאוד מוסמכת" או מרופאים מפורסמים, משפטים כאלו, שבמקומות אחרים כבר ידוע אחרת.

והרוצה לחפש מידע בענינים כאלו, חייב לחפש גם בשפת האנגלית, ושם ימצא הרבה יותר מידע עדכני, (אף שיהיו גם הרבה יותר מידע מזויף, צריך לדעת להבחין ביניהם).

נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1309098:
עוד אגב אחד - הרבה פעמים החברות למיניהן מנסות "לעשות קופה" על כל מיני חסרים בידע של הציבור כמו למשל אותה חברה של אבקות מרק שמפרסמת שאין באבקות שלהם מונסודיום גלוטומט - אנחנו קונים את הלוקש כי מונסודיום.... נשמע קללה נוראה כשבעצם (גם זה לפי דבריה של התזונאית הנ"ל) הוא בס"ה מחזק טעם, אין בו שום דבר רע, ולהפך - בהעדרו יש צורך ביותר שמן ומלח כדי לשפר את הטעם של האוכל והללו בודאי אינם בריאים.

מונסודיום גלוטומט, ידוע בחו"ל שיש עליו הרבה עוררין, אף שאין זה מוסכם לכולם. ואין זה סתם לוקש.
ונכון שהמטרה בזה לחיזוק הטעם, אבל מי אמר שהשמן והמלח "בודאי אינם בריאים"? זה גם שנוי במחלוקת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שג;1309758:
כל הנושא של שומן רווי, עובר היום מהפכה, ויותר ויותר רופאים ומומחים עוברים לדיעה שזה לא מזיק!!! וזה מאוד חשוב לבריאות!!! (אין הכוונה למרגרינה, אלא לסתם שומן רווי, כמו שומן מן החי, שמן קוקוס, שמן דקלים). וכידוע, כל הידיעות בנושאי בריאות, בארץ שלנו, מאוד מפגר, ולוקח כמה שנים עד שזה עובר את האוקיינוס. ולכן אפשר לשמוע מ"דיאטנית מאוד מוסמכת" או מרופאים מפורסמים, משפטים כאלו, שבמקומות אחרים כבר ידוע אחרת.

והרוצה לחפש מידע בענינים כאלו, חייב לחפש גם בשפת האנגלית, ושם ימצא הרבה יותר מידע עדכני, (אף שיהיו גם הרבה יותר מידע מזויף, צריך לדעת להבחין ביניהם).

מונסודיום גלוטומט, ידוע בחו"ל שיש עליו הרבה עוררין, אף שאין זה מוסכם לכולם. ואין זה סתם לוקש.
ונכון שהמטרה בזה לחיזוק הטעם, אבל מי אמר שהשמן והמלח "בודאי אינם בריאים"? זה גם שנוי במחלוקת.
יותר מדי התלהבת מ"חו"ל"
אין יותר מדי מה להתלהב מהרפואה מעבר לים, במיוחד בעידן שבו המידע חופשי ונגיש לכל, לא רק לאזרחים הפשוטים
גם רופאים קוראים אנגלית ויודעים למצוא את המידע בגוגל, בדיוק כמוך.
ההבדל הוא שהם מבינים מה שהם קוראים, ויודעים לסנן את ההבלים.

• הוסף לסימניות
א. כתבתי כלפי אלו המחפשים מידע בגוגל בעברית, שזה מאוד מפגר לעומת המידע המצוי באנגלית.
ב. יש גם הרבה רופאים גדולים שסוברים אחרת, אבל כאן לא תשמעו את זה, ורק מי שירחיב את החיפוש מחוץ לגבולות הארץ ימצא את זה.

• הוסף לסימניות
חבר'ה,

מישהו כאן הוסיף ושיחק עם התגיות ויצר תחושה כאילו כתבתי נגד סימילאק/מטרנה. ראשית זה לא נכון, כולם קיבלו מחמאות וכולם חטפו זבנגים. שנית, בפעם הבאה שזה יקרה אשתדל להעיף את ה"מכה בסתר" הזה מהפורום.

תודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלי אלימלך;1310515:
שנית, בפעם הבאה שזה יקרה אשתדל להעיף את ה"מכה בסתר" הזה מהפורום.

תודה
עדיף להעמיד אותו על במה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1308685:
כל כך מגוחך

אני כבר שנים נמנעת משמן דקל/ים, בלי קשר לסימילאק ומטרנה, ובכלל ילדיי זוכים להנקה מליאה ומעולם לא נתתי תמ"ל
:)

פשוט עצוב לי לקרוא את כל השיחה הזאת. גם אני לא נתתי תמ"ל (אולי פעמיים-שלוש אצל ילד אחד). שכתבתי משהו כזה בנושא אחר פה, אמרו לי אילוצים. נכון, יש נשים עם אילוצים. אבל כמעט כולן יכולות להניק (או לשאוב חלב אם הן עובדות). זה בדרך כלל (לא תמיד) תלוי ברצון.
והראייה היא שבכל תת-קבוצה בציבור (כולל בתוך הציבור החרדי - ולא אפרט) יש נורמות אחרות. בקבוצה אחת, כולן עומדות פעורות פה על אמא ש"הצליחה" להניק יותר מ-3 חדשים; בקבוצה אחרת מובן מאליו שכולן מניקות יותר משנה, גם אם הן עובדות. ולא בגלל שהקב"ה ברא נשים מקבוצה א' שונה מאלו בקוצה ב'.

אף פעם א"א לדעת איך האוכל הראשוני (והיחידי לכמה חדשים) משפיע עלינו. לא רק אם הילד "בריא ומאד חכם" בגיל 3, אבל מה עם הבריאות בגיל 63? הבת שלי הגדולה כבר מסיימת סמינר, ותאמינו לי שכבר ראיתי עשרות פרסומות (כולל של רמדיה) על איך ש"הפעם" התמ"ל "הכי קרוב לאמא". עד שמפרסמים היותר קרוב.

מי שבאמת אכפת לה תתן את החלב שהקב"ה ברא עם או בלי השמן שנראה לו להכניס. שוב - אני יודעת שלפעמים אין ברירה, אבל עצוב מאד שנוצרה תרבות שכל אחת חושבת שאין מה לעשות ואחרי X חדשים חייבים לעבור (המסר הסמוי מכל ה"יועצות הנקה ותזונה" של חברות התמ"ל). עם קצת מאמץ אפשר לתת רק חלב אם (גם שאוב אם את עובדת) או לשלב כמה שפחות תמ"ל.

מתנצלת מראש ממי שנפגעה - אבל אני והרבה חברות ראינו שזה אפשר! ואני מאמינה שאם עוד אמהות תשמעו שאפשר, גם הן יתאמצו ויצליחו (גם אצלי עם הילדה הראשונה הרבה 'נשמות טובות' ניסו לייאש אותי).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מתרגמת;1310576:
:)

פשוט עצוב לי לקרוא את כל השיחה הזאת. גם אני לא נתתי תמ"ל (אולי פעמיים-שלוש אצל ילד אחד). שכתבתי משהו כזה בנושא אחר פה, אמרו לי אילוצים. נכון, יש נשים עם אילוצים. אבל כמעט כולן יכולות להניק (או לשאוב חלב אם הן עובדות). זה בדרך כלל (לא תמיד) תלוי ברצון.
והראייה היא שבכל תת-קבוצה בציבור (כולל בתוך הציבור החרדי - ולא אפרט) יש נורמות אחרות. בקבוצה אחת, כולן עומדות פעורות פה על אמא ש"הצליחה" להניק יותר מ-3 חדשים; בקבוצה אחרת מובן מאליו שכולן מניקות יותר משנה, גם אם הן עובדות. ולא בגלל שהקב"ה ברא נשים מקבוצה א' שונה מאלו בקוצה ב'.

אף פעם א"א לדעת איך האוכל הראשוני (והיחידי לכמה חדשים) משפיע עלינו. לא רק אם הילד "בריא ומאד חכם" בגיל 3, אבל מה עם הבריאות בגיל 63? הבת שלי הגדולה כבר מסיימת סמינר, ותאמינו לי שכבר ראיתי עשרות פרסומות (כולל של רמדיה) על איך ש"הפעם" התמ"ל "הכי קרוב לאמא". עד שמפרסמים היותר קרוב.

מי שבאמת אכפת לה תתן את החלב שהקב"ה ברא עם או בלי השמן שנראה לו להכניס. שוב - אני יודעת שלפעמים אין ברירה, אבל עצוב מאד שנוצרה תרבות שכל אחת חושבת שאין מה לעשות ואחרי X חדשים חייבים לעבור (המסר הסמוי מכל ה"יועצות הנקה ותזונה" של חברות התמ"ל). עם קצת מאמץ אפשר לתת רק חלב אם (גם שאוב אם את עובדת) או לשלב כמה שפחות תמ"ל.

מתנצלת מראש ממי שנפגעה - אבל אני והרבה חברות ראינו שזה אפשר! ואני מאמינה שאם עוד אמהות תשמעו שאפשר, גם הן יתאמצו ויצליחו (גם אצלי עם הילדה הראשונה הרבה 'נשמות טובות' ניסו לייאש אותי).

סליחה, אבל לא כולן יכולות להניק.
לא לכולן מותר להניק.
יש כל מיני בעיות רפואיות שבגללן נשים אינן יכולות להניק, או שאסור להן להניק.
ועוד ועוד.
(מנסיון אישי קרוב וכואב)

לכן-
א. ב"ב חשוב לדעת איזה תחליף חלב הוא אכן הטוב ביותר.
ב. טוב שיש נשים שאינן מניקות סתם ככה. בגלל סיבות שגרתיות. אם כולן כולן היו מניקות- הנשים האלה שמניתי למעלה- היו מרגישות מאוד מאוד רע.

• הוסף לסימניות
מתרגמת, אני מאחלת לך שלעולם לא תדעי מה זה אי אפשר להניק.
אבל אפילו בזמן התנ"ך היתה מינקת - כלומר גם אז לא כל אמא יכלה לעשות זאת.
ומה נראה לך? בנק חלב אם נועד לילדים שהאמהות מפונקות או מזניחות? לא. הוא נועד לילדים שחייבים חלב אם ואמא שלהם ל"ע לא יכולה!
ברור שהנקה היא הטובה ביותר, אבל מה תתני לתינוק בן שבעה חודשים שהבא בתור כבר כמעט נולד?
יש הרבה אילוצים בחיים וא"א להשוות אישה לרעותה.

חני

• הוסף לסימניות
ויש עוד נקודה
מסכימה עם ההנקה, עד כה לא נתקלתי בנשים שלא רוצות להניק, נתקלתי בכאלו שרוצות ולא יכולות.
אני בעד הנקה מלאה
אבל, יש תינוקים שהחלב אם, עם כל הכבוד לא מספק אותם, יכול להיות לזה הרבה סיבות כולל תזונה של האמא, אבל יש גם תינוקים שפשוט צריכים עוד ועד שלא יקבל בקבוק מטרנה/סימילאק ביום הם לא יהיו שבעים.
אז זה המקרה שלי, הנקתי מלא אבל מגיל מסוים חצי שנה בערך דרשו תוספת וזה לא גרע מההנקה.
אז קחו לתשומת לבכם.
עוד אופציה, הרבה פעמים נתקעים בלי חלב אם זמין במעון /מטפלת ולכן נותנים מטרנה/סימילאק מידי פעם.
ולכן אני חושבת שהנושא של תמ"ל כן קרוב לרוב הנשים, ובכל אופן הנשים שעובדות.

• הוסף לסימניות
מערכה ב'
יום שלישי, יתד נאמן,
כתבה פרסומית של מטרנה.
שימו לב לריבוע בצד.

אגב, איך יתכן שעדיין אף אחד לא כתב באשכול על כך ???

• הוסף לסימניות
מנסיון מר, של תינוקת בת ארבע חודשים שחייתה רק על הנקה,
ואמא שלה הובהלה לניתוח חירום, והיה אסור לה להניק יותר משבוע.

התינוקת הייתה אומללה, לא הסכימה להכניס לפה שום סוג של תמ''ל,הילדה רעבה וצרחה שלושה ימים עד שהביאו אותה אלי, והנקתי אותה במקביל לבן שלי...

מאז אותו מקרה, כל ילד שנולד פעם ביום לתחליף חלב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....