בקשה בושה ! פרשיית לקיחת תקציבים בבית ספר ב"ב "ופגיעה" באגו.

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אני רואה שאנשים לא הבינו כ"כ את הארוע,
ברגע שבית ספר מוגדר כיוח"א, אין אפשרות להחליט אם אני משאירה את הבנות שלי או לא,
בשביל לשחרר אותן שיגמרו ב 1 כמו שסיימו עד עכשיו אני צריכה להביא פתק שחרור ולבוא פיזית לשחרר.
אותי לא מעניין לאן הלך הכסף של יוח"א ומה עשו איתו
יש לכם בעיות תפנו לבית משפט ותתבעו את המנהלת / החינוך העצמאי
במקום זה מה עשו? לקחו 1200 בנות וכפו עליהן שיסיימו ב 4 בגלל שיש 50 הורים שרוצים את זה.
אני מבחינתי ראש קטן בסיפור,
הלכו קבוצת הורים והתאגדו, והחליטו שהם יוזמים שכל יום כל ההורים שרוצים לשחרר
יביאו פתק שחרור עם ייפוי כח להורה תורן שהוא יוציא את הבנות מהשער.
מי שלא רוצה להשתחרר יכולה להשאר
הבית ספר מספק מורות שישארו עם התלמידות.
מה הקשר למנהלת? למה צריך הסכמה של רבנים?
אני לא מצליחה להבין מה היתה המטרה של פותחת האשכול
את לא רוצה לשחרר את הבת שלך? בשמחה, היא יכולה להשאר.
מה מפריע לך? שהיא נשארת לבד מכל הכיתה? שהמנהלת לא נדפקה כמו שרציתם לדפוק אותה?

• הוסף לסימניות
לא מכריחים אף ילד להישאר ביול"א בבתי ספר שזה קיים.

אף אחד לא יעמוד עם שוט בשער בית הספר אם מישהי רוצה ללכת הביתה

יש מישו שמחייב להישאר עד סוף היום?

מדבריכם נשמע שזה "תוכנית רשות".
הדברים נכתבים מידיעה? ואם בשעות הללו ילמדו חלק מלימודי החובה הרגילים, גם ההורים ישחררו?

לא מכירה את ביה"ס המדובר, ואת כל מה שנעשה שם מאחורי הקלעים או שלא (כבר החליטו, וקבעו, וגם יודעים איזו שמלת כלה ירכשו מהעודף, נפלא.)
אבל אם התוכנית הנ"ל תהפוך לתוכנית חובה, ולא לתוכנית תיגבור או צהרון רשות או תקראו לכך בכל שם שתרצו, אז כן, בעייני כהורה נעשה פה מהלך פזיז, בלי לחשוב מה הרוב רוצה אם בכלל.

מהלך שיכול להשפיע על כל הציבור מניעים בחכמה ובעדינות, כאן נשמע שמישהו גילה משהו, הניע את הגלגל ועכשיו כולם יצטרכו לשלם את המחיר ברצונם או שלא, בטובתם או שלא.

• הוסף לסימניות
בתור "חילון" ו"כפייה דתית"
אלו האופציות היחידות?

אנחנו כהורים, מעוניינים שמרכז הכובד של היום של הילדות יהיה בבית ולא בבי"ס, כשיגיעו מרוטות בארבע.

מותר לנו לומר את זה?

חבל שלא הציעו את התוכנית כאופציה אלא כחובה, ממש לא נראה לי שרק משפחות רווחה או כל הגדרה הזויה אחרת היו נהנות ממנו, להרבה משפחות זה יכול להתאים.

• הוסף לסימניות
האם יום לימודים ארוך זה רע, תחליטו אתם. אבל דבר אחד בטוח רע. התנהלות הגניבות האהובה כל כך.

זה רק המדינה, הפריץ, זה שלא נותן לנו תקציבים שמגיעים לנו, חייבים להוציא מהם כל שקל. צאו מזה. אי אפשר לחיות ככה. לנסות לעקוץ כל שקל מהקופה, ולהתעצבן כמישהו מעז לרמוז שחרדים עושקים את הקופה הציבורית.
"אנחנו עושקים? מי הקים את הצלה וידידים? אנחנו מושלמים אנטישמים שכמוכם".

אם מוסדות הלימוד שלנו, העסקנים שלנו, המייצגים שלנו,, מרמים את הקופה הציבורית. הרי שאנחנו עושקים את כלל הציבור. נכון, אפשר לטעון שאנחנו מופלים לרעה, אבל כשיש קריטריונים שקופים, אפשר להתווכח עליהם, אפשר לטעון שהם לא מדויקים. כשמישהו גונב כסף בערמומיות, אין הבדל אם זה לתועלת הציבור או לכיסו. זה כסף שנגנב בלי בקרה ופיקוח, אולי הוא החליט לתרום אותו לציבור.

אחר כך נפתחים אשכולות בלי סוף על המוסדות שגונבים אותנו. מי שמתנהל כראות עיניו, מי שמתעלם מכל הגינות בהתנהלות מול המדינה, יעשה את אותו הדבר להורים. מה יעצור אותו?

זה לא רק כסף. היחס למדינה גרם לנו זילות בהבנה של כללים בסיסיים. הייתם רוצים ללמוד אצל רופא שזייף את המטלות הלימודיות שלו? שהחליט לחגוג במקום להיבחן? אז למה יש שמתירים לעצמם לרכוש עבודות BA? חינוך פחות חשוב מרפואה? או שהחלטנו שאין צורך במנגנון הכשרה למורות או יועצות, המדינה לא תקבע לנו מה מורה צריכה. אז לא יהיה כלום. כל אחת תחליט כמה מתאים לה ללמוד, את השאר היא תזייף.

אנחנו מוסריים, לא חילונים צעירים שלא אכפת להם מכלום, מבינים את הצורך בישרות. אם היינו שומעים שהאחות בטיפת חלב למדה רק שנתיים מלימודי האחיות היינו מתפוצצים, אבל לנו מותר לוותר על המטלות בלימודים, זה לא הגיוני.

לא צריך לאהוב את המדינה, כדי להבין שיש צורך בסדר. אם אין סדר יש שחיתות, ומהשחיתות כולם מפסידים, חוץ מבודדים שם למעלה.

• הוסף לסימניות
הדברים נכתבים מידיעה? ואם בשעות הללו ילמדו חלק מלימודי החובה הרגילים, גם ההורים ישחררו?
אני עובדת בבתי ספר שזה קיים,
הרבה ילדים לא נשארים,
ילדים מכיתות גבוהות הולכים לבד בלי שהורה בא לשחרר.

• הוסף לסימניות
לא כזה בקלות הכסף יכול להגיע למנהלת, היא סה"כ שכירה, היא לא עומדת בראש העמותה או בראש החינוך העצמאי

השעות האלה היו רשומות על כל מיני מורות שבית הספר מהוגן מן הסתם השתמש בזה לכל מיני שימושים לבית ספר
לעוד הקבצות שהשעות הרגילות לא הספיקו.
יש בתי ספר שלפעמים בכיתה א' בחלק מן השעות יש שתי מורות כדי שהמורות יוכלו להשתלט
אולי גם רשמו חלק מהשעות על רכזת חברתית שלא היה מספיק תקצוב בשביל זה.
אולי חלק מהשעות רשמו על מזכירה נוספת כי התקנים שהבית ספר קיבל לא הספיקו
אולי תגבור לכל מיני מקצעות,
ואולי וקשה לי להאמין שמנהלת רשמה את זה על מורה ובקשה ממנה את הכסף ולקחה הכל לעצמה. זה קצת רחוק...

• הוסף לסימניות
תבינו , זה לא עניין של כל הבית ספר זה משהו קונקרטי והכל יכול להגיע להסכמות אבל מפריע הצעד הכוחני של המנהלת .
שכופה את דעתה ,
ומה לעשות זכות הורה לעשות את זה .
על זה הכעס ,
והלשון הלא נחמדה בעליל.
אני עובדת בבתי ספר שזה קיים,
הרבה ילדים לא נשארים,
ילדים מכיתות גבוהות הולכים לבד בלי שהורה בא לשחרר.
והנה הוכחה שזה יוצר בלאגן
לא כזה בקלות הכסף יכול להגיע למנהלת, היא סה"כ שכירה, היא לא עומדת בראש העמותה או בראש החינוך העצמאי

השעות האלה היו רשומות על כל מיני מורות שבית הספר מהוגן מן הסתם השתמש בזה לכל מיני שימושים לבית ספר
לעוד הקבצות שהשעות הרגילות לא הספיקו.
יש בתי ספר שלפעמים בכיתה א' בחלק מן השעות יש שתי מורות כדי שהמורות יוכלו להשתלט
אולי גם רשמו חלק מהשעות על רכזת חברתית שלא היה מספיק תקצוב בשביל זה.
אולי חלק מהשעות רשמו על מזכירה נוספת כי התקנים שהבית ספר קיבל לא הספיקו
אולי תגבור לכל מיני מקצעות,
ואולי וקשה לי להאמין שמנהלת רשמה את זה על מורה ובקשה ממנה את הכסף ולקחה הכל לעצמה. זה קצת רחוק...
ואם כך לפחות לא נשלם על הצהרונים

• הוסף לסימניות
האם יום לימודים ארוך זה רע, תחליטו אתם. אבל דבר אחד בטוח רע. התנהלות הגניבות האהובה כל כך.

זה רק המדינה, הפריץ, זה שלא נותן לנו תקציבים שמגיעים לנו, חייבים להוציא מהם כל שקל. צאו מזה. אי אפשר לחיות ככה. לנסות לעקוץ כל שקל מהקופה, ולהתעצבן כמישהו מעז לרמוז שחרדים עושקים את הקופה הציבורית.
"אנחנו עושקים? מי הקים את הצלה וידידים? אנחנו מושלמים אנטישמים שכמוכם".

אם מוסדות הלימוד שלנו, העסקנים שלנו, המייצגים שלנו,, מרמים את הקופה הציבורית. הרי שאנחנו עושקים את כלל הציבור. נכון, אפשר לטעון שאנחנו מופלים לרעה, אבל כשיש קריטריונים שקופים, אפשר להתווכח עליהם, אפשר לטעון שהם לא מדויקים. כשמישהו גונב כסף בערמומיות, אין הבדל אם זה לתועלת הציבור או לכיסו. זה כסף שנגנב בלי בקרה ופיקוח, אולי הוא החליט לתרום אותו לציבור.

אחר כך נפתחים אשכולות בלי סוף על המוסדות שגונבים אותנו. מי שמתנהל כראות עיניו, מי שמתעלם מכל הגינות בהתנהלות מול המדינה, יעשה את אותו הדבר להורים. מה יעצור אותו?

זה לא רק כסף. היחס למדינה גרם לנו זילות בהבנה של כללים בסיסיים. הייתם רוצים ללמוד אצל רופא שזייף את המטלות הלימודיות שלו? שהחליט לחגוג במקום להיבחן? אז למה יש שמתירים לעצמם לרכוש עבודות BA? חינוך פחות חשוב מרפואה? או שהחלטנו שאין צורך במנגנון הכשרה למורות או יועצות, המדינה לא תקבע לנו מה מורה צריכה. אז לא יהיה כלום. כל אחת תחליט כמה מתאים לה ללמוד, את השאר היא תזייף.

אנחנו מוסריים, לא חילונים צעירים שלא אכפת להם מכלום, מבינים את הצורך בישרות. אם היינו שומעים שהאחות בטיפת חלב למדה רק שנתיים מלימודי האחיות היינו מתפוצצים, אבל לנו מותר לוותר על המטלות בלימודים, זה לא הגיוני.

לא צריך לאהוב את המדינה, כדי להבין שיש צורך בסדר. אם אין סדר יש שחיתות, ומהשחיתות כולם מפסידים, חוץ מבודדים שם למעלה.
"הוי מתפלל בשלומה של מלכות שאלמלא מוראה איש את רעהו חיים בלעו"
אז ברשויות חרדיות אין מורא מהמדינה ולכן...

• הוסף לסימניות
,
הלכו קבוצת הורים והתאגדו, והחליטו שהם יוזמים שכל יום כל ההורים שרוצים לשחרר
יביאו פתק שחרור עם ייפוי כח להורה תורן שהוא יוציא את הבנות מהשער.
מי שלא רוצה להשתחרר יכולה להשאר
ממש משונה - אז בשביל מה להחתים???
חשבתי שבזה זה נגמר
אתמול אברך דופק בדלת "תחתמו"
התחלקו לרחובות דופקים בדלתות .
עם טפסים של "התנגדות "
בושה שאין כדוגמתה.

• הוסף לסימניות
מה תגידו על בי"ס ששולח מתכב שצריך לחתום שאנחנו מסכימים שהילדה תפסיק לקבל שעות שילוב שהיא קיבלה במשך שנתיים
בעוד שלא היה כזה דבר מעולם?
כלומר שנתיים הבי"ס מקבל כסף על הגב שלנו

• הוסף לסימניות
פנתרה, את בטוחה שלקחו כסף על צהרונים בכיתות א-ג? לי זכור שלא
אני משלם 90 לחודש....[בבית ספר שהבנתי שקשור גם לסיפור,זאת אומרת שקיבלו תקציב]
[באמת התפלאתי על הסכום "המוזל",כי בגנים עולה 130 חשבתי שזכיתי בפיס.....]
עכשיו מסקרו אותי לדעת להיכן הלך הכסף....
אצלנו בבית ספר באסיפת הורים...היה טררם וחתימות נגד התוכנית...
אשתי חתמה...אני לא בטוח שהייתי חותם.....[מדין שב ואל תעשה]

• הוסף לסימניות
ממש משונה - אז בשביל מה להחתים???
עברתי שוב על מה שהביאו לחתום לראות שלא פספסתי
דף יפוי כח לעורך דין שייצג מול הרשויות את הצד של רוב ההורים שלא מעונינים במיזם
כבר הלכו לי 2 חולצות בגלל שבטעות כיבסתי אותן עם הפתק שחרור, רוצה משהו יותר מסודר
מי שלא רוצה שלא יחתום.
לא ראיתי שום מילה שקשורה למנהלת שם, סורי

• הוסף לסימניות
למה?

יש פה עוד כמה ניקים מב"ב ואין 7000 בתי"ס של החינוך העצמאי בעיר למיטב ידיעתי.

יש 5 שרק עולה לי עכשיו בראש ואני מאמינה שיש עוד ,
אני מדברת על עצם הפרשה ולא באמת משנה לאן הלך הכסף ,
מאכזב ההתנהלות...

• הוסף לסימניות
ההנהלה מחשבת אסטרטגיות איך לחתן את הילדים וד"ל

לדעתי גם מדובר במאבק של הבית ספר שרוצה לגנוב תקציבים

ברור שהכי טוב לה שהכסף יבוא לכיסה ולמקורבים לצלחת

יש בית ספר שגנב תקציבים במשך שנים בתקווה שלא יעלו עליו

מהיכרות עם מערכת החינוה"ע.
הכסף לא מגיע לכיס של המנהלת!
אולי כאב ראש יוצא לה מזה.
מי שמנהל את התקציבים זו הנהלת החינוה"ע.
לצערנו בצורה לא נכונה, שכרגע א"א לשנותה באופן מיידי.
כי אף אחד לא הולך לסגור עשרות בתי ספר של קירוב שמוחזקים מהסטות הכספים הללו...

עצוב? כן. מעצבן? כן. מתסכל? מאד.
יש לכם פתרון? כנראה שלא.
זו לא חכמה ללכלך ולטנף בלי שיודעים.
בטח לא על מנהלת מקומית שאין לה באמת שליטה על דברים כאלו.

נכון, יש גם גנבים ונוכלים במערכת, אבל זה לא הכל....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה