מידע שימושי ביקשו ממני לבוא לקחת את הילדים מוקדם מהמעון, הגיוני??

מצב
הנושא נעול.
מי שצריך לטפל במחסור הזה זו המדינה מול מנהלי המעונות. זה ידוע שמעון זה עסק מאד רווחי אז אם יורידו חלק מהרווח לטובת רווחת המטפלות והטבת התנאים שלהם אוטומטית המצב ישתפר. (מספיק שבשכר יותר גבוה מטפלת תוכל לאפשר לעצמה לקחת יום חופש או לסיים ב-2- ואז כח עזר או משהו כזה - והמטפלות תהיינה פחות שחוקות)

עבדתי במעון לפני הרבה מאד שנים וזו אכן עבודה מאד שוחקת. מפה ועד לבקש מההורים להפסיד על שבוע של חנוכה סכומים שיכולים להגיע גם ל 400 ש"ח ויותר ביציאה מוקדמת מהעבודה זה מוגזם.

אני לא חושבת שהתגובה באה להצדיק את הבקשה.
היא רק באה לאמר להורים, שימו לב,
למרות שזה ממש לא אשמתכם
וזה ממש לא הוגן שמבקשים ממכם כזה דבר וכו' וכו'
אתם הראשונים שנדפקים מכך שאין מטפלות במעון...

עבודה עם ילדים זה עבודה שוחקת נקודה. בטח עבודה במעון עם קבוצות גדולות ובלי היתרון של עבודה מהבית (שיש למטפלת פרטית), והלצאת מוקדם בחנוכה או בכל יום אחר לא העניין פה.
כן אני חושבת שכדאי לפרגן למטפלות, להביא משהו קטן לפני חגים ולתת מילות עידוד בלי סוף כי זה עבודה שבאמת לא כל אחת מסוגלת לה (גם פיזית), אבל לא חושבת שבגלל זה צריך לקבל בברכה הורדת שעות כשבדיוק בגלל השעות שלחו למעון.
ולא חושבת שהיתה פה האשמה למטפלות עצמן בכל מקרה, כולם מבינים פה שזה מגיע מההנהלה בכלל והיא גם מעודדת את המניפולציות של 'הילד יהיה מסכן וישאר לבד' וכו'.

חחחח
פשוט מצחיק התגובות
כי התגובה שלי ממש, אבל ממש לא באה לתת דעה לכאן או לכאן
מבחינתי, אפילו לא התחלתי לחשוב מי הצודק
כי זה לא הענין כאן,
העליתי כאן נקודה- שהיא עובדה,
והנתונים הם קיימים

לכן ברור לכל, שאם יש מטפלת שהיא שחוקה, והיא על הסף,
כל טריגר מעצבן מול הורה, יוביל אותה עוד צעד אחורנית ומהר מאוד החוצה
ולחילופין, כל מחווה יפה ומתחשבת מצד הורה, יגרום לה להשאר עוד קצת...
זהו,
לא נכנסת בכלל לכל מצב ומצב
שגם ברור שמשתנה מאוד מאחת לאחת
וכל צד צודק..

לא קראתי את כל התגובות,
אבל אפשר תגובה מכיוון של הסתכלות קצת אחרת? ונכונה מאוד?

אז ככה, רק לתשומת ליבכם-
עד שתגמרו לזעוק ולצעוק על חוצפה של מטפלות ומעונות שהעיזו ו''גנבו'' כמה שעות
תתעוררו פתאום ותגלו שבכלל אין מעון ואין מטפלות...
כלומררררררר
יש בעיה אדירה אדירה של חוסר משווע במטפלות,
בגננות,
ועוד מעט גם במורות,
חברה! תתעוררו! אתם עצמכם כורתים את הענף שעליו אתם יושבים!
לעבוד כמטפלת, זו עבוד סיזיפית קשה מנשא, שלא מתחילה לתגמל
והעובדות והמציאות מדברות בעד עצמה!
המחסור נהיה חמור מיום ליום,
ואין ברירה אלא להתחיל להעסיק----- המממ
לא רוצה לכתוב שחלילה לא יוכפש שמן של הטובות והמסורות שעוד מוכנות לעשות את עבודת הקודש הזאת,
לכו תבררו את המצב(אם אתם עוד לא מודעים לקטסטרופה)
מכירה מעון מצוין בשכונה דתית בירושלים, שהתחיל להעסיק ערביות! כן ! ערביות!
חברה!
אין ברירה ,פשוט, אלא להיות חכמות ולא צודקות! אחרת זה יפגע בכן מאוד!
בילדיכן, ומי מדבר על הנכדים,
פחד לחשוב מה יהיה אם לא יתעשתו
נכון שעיקר העבודה בכלל שייכת לממשלה\למדינה,
להעלות דרסטית את השכר של הגננות והמורות,
כדי שזה יהיה משרה משתלמת לחלוטין,
אבל לבינתיים,
לפחות אנחנו-
בואו נהיה חכמים..
פשוט! אין! הרבה! ברירות!
רק ערביות?! - ניחא..
מכירה מקומות שמעסיקים אנשים שכל אחד היה בורח משם אם היה יודע הרקע של החברה שמתעסקים עם הילדים שלו..
ואם יסיימו ב3 בחנוכה הן לא ירגישו שחוקות?
נו באמת....
זה יביא להן תחושה שמישהו אכפת לו מהן - וזה כידוע מצמצם שחיקה.
ומי שצריך לטפל בזה זה המדינה לא ההורים....
איזה מגוחך - נגיד שהמדינה צריכה להתמודד עם זה - מבחינתה אין שום בעיה שיעסיקו ערביות, נוער נושר וכו'..
הנה - המדינה פתרה את הבעיה - המדינה זה אנחנו! המחשבה הטפשית הזאת שיש איזה אימא רוסיה שדואגת לילדיה ולנו כילדים אין אחריות - אם אנחנו כחברה מתייחסים למטפלות כאל מנקות והיחס אליהן משפיל ופוגעני אל תתפלאו שיום אחד רק אבנים יסכימו לעבוד במקצוע.
ולכן מה?
גם אם המעון יחליט לגבות בחודש טבת עוד 450 ש"ח לבונוס למטפלות יצטרכו לשתוק ולא למחות?
ואם המטפלות יחליטו שכל יום צריך לגמור מוקדם יותר ממה שנאמר להורים בתחילת שנה גם אז לא למחות?
או אם יחליטו שבסוף אין הזנה וההורים צריכים להביא מהבית?

ואני שולחת למשפחתון פרטי ולא למעון בגלל שלל סיבות טובות
ואת לגמרי צודקת שאין הרבה שמוכנות לעבוד כמטפלות במעון (והלבוא מוקדם יותר בחנוכה לא ישנה את הנתון הזה...)
אבל לא מסכימה עם זה שהורים ששלחו למעון בגלל השעות אמורים לקבל בשלוות נפש בקשות ושינויים של זמנים.
אנחנו יכולים לקום מחר בבוקר ולגלות שמהטפלות במעון יוצאות בשביתה עד שיקצרו את יום הלימודים כי יש מצוקה. ולמשרד העבודה והרווחה לא תהיה ברירה, וגם אז תבכו ותתלוננו אבל לא כל כך יהיה מה לעשות.
ראי ערך מה קרה בגני אוטיזם. (מצוקת כח אדם גרמה לכך שבחלק מהערים בארץ קוצר יום הלימודים עד לשעה 16:00 במקום עד 17:15 כפי שהחוק מחייב)

כי התגובה שלי ממש, אבל ממש לא באה לתת דעה לכאן או לכאן
בין אם תרצי ובין אם לא
התגובה שלך הביעה דעה לכאן או לכאן
אנחנו יכולים לקום מחר בבוקר ולגלות שמהטפלות במעון יוצאות בשביתה עד שיקצרו את יום הלימודים כי יש מצוקה. ולמשרד העבודה והרווחה לא תהיה ברירה, וגם אז תבכו ותתלוננו אבל לא כל כך יהיה מה לעשות.
ראי ערך מה קרה בגני אוטיזם. (מצוקת כח אדם גרמה לכך שבחלק מהערים בארץ קוצר יום הלימודים עד לשעה 16:00 במקום עד 17:15 כפי שהחוק מחייב)
ולמה הן לא עושות את זה?
יהיה בשבילן יותר יעיל מאשר לבקש מההורים לבוא מוקדם רק בחנוכה.

בין אם תרצי ובין אם לא

ולמה הן לא עושות את זה?
יהיה בשבילן יותר יעיל מאשר לבקש מההורים לבוא מוקדם רק בחנוכה.
מי אמר לך שהן לא תעשינה את זה?
בקצב הנוכחי הם מהר מאוד ילמדו מהמורים וישכפלו את זה אל עצמם
אגב בתחילת שנה שעברה המעונות של נעמת באמת שבתו וככה העלו להן את השכר.
וכשהן שבתו ההורים היו עם הילדים שבועיים בבית,

מי אמר לך שהן לא תעשינה את זה?
בקצב הנוכחי הם מהר מאוד ילמדו מהמורים וישכפלו את זה אל עצמם
אגב בתחילת שנה שעברה המעונות של נעמת באמת שבתו וככה העלו להן את השכר.
וכשהן שבתו ההורים היו עם הילדים שבועיים בבית,
ואת באמת חושבת שאם כל ההורים יבואו בחנוכה לבוא לקחת מוקדם יותר זה יגרום להן לא לשבות ולא לרצות לקצר את יום הלימודים?

בין אם תרצי ובין אם לא
איזה דעה הביעה התגובה לדעתך
כי כמו שאני רואה את זה, היא הציגה מצב נתון שהוא בעייתי מאד
ולא באשמת אף אחד מהצדדים (אלא כנראה המדינה או הנהלת המעון...)
למרות שזה באמת מעצבן שזה בעצם דוחק אותך למקום של אין ברירה...

עבודת הקופאיות בסופר לידי היא סיזיפית, משעממת, טרחנית מאד, לא מתגמלת.
האם מנהלת הסופר אני אמורה לספוג סגירת קופה בחנוכה שעתיים וחצי לפני זמן החוזה?
האם כלקוחה אני מוכנה לראות בשעה הזו סופר ללא מוכרות?

חושבת שבגלל שאפשר לסחוט את המצפון האמהי עד תומו מנג'זים על הנושא הזה להורים במקום למנהלות המעון.
מנהלות המעון הן היחידות שאמורות לפרגן לגננות את מלא התנאים, בלי להוריד מהמגיע לילדים ולמשפחותיהם מאומה.
ההורים - כהכרת הטוב- יתנו מה שרוצים, מתי שרוצים ובלי שירמזו לכך אפילו.

ורק באגב, גננת במעון - בחורה, אמרה לי בעבר שעל כל דקה שהיא לא עובדת היא לא משולמת.
היא רצתה לעבוד בחנוכה כרגיל בשביל המשכורת, אבל הנהלת המעון החליטה לדרוש להגיע מוקדם, והגננות עשו תורנות על הילדים שנשארו.
למרות שהגננת ההיא רצתה להשאר בכל הימים בשביל השכר, כמה מפליא זה שגננות אחרות רצו אף הן להשאר?
רוח נקי למעון, הפסד ממון לגננות, טרטור סדר יום לילדים.
ולאמהות היתה אורה ושמחה.

חושבת שבגלל שאפשר לסחוט את המצפון האמהי עד תומו מנג'זים על הנושא הזה להורים במקום למנהלות המעון.
מנהלות המעון הן היחידות שאמורות לפרגן לגננות את מלא התנאים, בלי להוריד מהמגיע לילדים ולמשפחותיהם מאומה.
ההורים - כהכרת הטוב- יתנו מה שרוצים, מתי שרוצים ובלי שירמזו לכך אפילו.

ורק באגב, גננת במעון - בחורה, אמרה לי בעבר שעל כל דקה שהיא לא עובדת היא לא משולמת.
היא רצתה לעבוד בחנוכה כרגיל בשביל המשכורת, אבל הנהלת המעון החליטה לדרוש להגיע מוקדם, והגננות עשו תורנות על הילדים שנשארו.
למרות שהגננת ההיא רצתה להשאר בכל הימים בשביל השכר, כמה מפליא זה שגננות אחרות רצו אף הן להשאר?
רוח נקי למעון, הפסד ממון לגננות, טרטור סדר יום לילדים.
ולאמהות היתה אורה ושמחה.
אם זה המצב,
אז פשוט חובה להתעקש מול מנהלת המעון!!
זה פשוט הזוי!!!
את רוצה להגיד לי שלמטפלות מורידים שכר על השעות האלה, ומההורים גובים רגיל??o_O

סליחה אם אני אהיה קרציה
אבל בגלל עובדות ההוראה שלא באמת צריכות מעון עד 4
לי (שאני עובדת עד 4) אין מקום במעון.

לא מצליחה להבין למה עובדת הוראה צריכה מעון עד 4, ומעון בזמני החופשות.
אני עובדת הוראה יוצאת בבוקר בשעה שבע מגיעה למעון ב3:50 עם התיק על הכתף אז מה לא ברור לך?

ואת באמת חושבת שאם כל ההורים יבואו בחנוכה לבוא לקחת מוקדם יותר זה יגרום להן לא לשבות ולא לרצות לקצר את יום הלימודים?
לא!
אבל אם ימשיכו למתוח את החבל יש סיכוי שיום יגיע וזה ויתרגש עלינו,
(וזה כבר קורה..) - שימו לב לתחלופת הצוות המהירה במעון זה מעיד על שחיקה על קיומם של אנשי צוות שלא מעוניינים בתפקיד אלא רק מחפשים את העבודה המתגמלת הבאה ועל חוסר ניסיון,
את לא מבינה את ההבדל בין שוק פרטי לשוק ציבורי,
הסופר הוא פרטי - הוא מפסיד כסף על כל דקה שהוא סגור והוא יכול לפשוט את הרגל, והוא לא צריך אנשים גאונים מידי שישבו בקופות, נטו להעביר מוצרים.
המעון הוא ציבורי - מקבל מימון מהמדינה (כלומר מהכיס של כולנו.) הוא לא מפחד מתחרות - כי תמיד יש יותר ילדים ממעונות, הוא זקוק לאנשים שמסוגלים לעבוד עם ילדים ובעלי סבלנות,
יחי ההבדל!

התגובה הייתה למישהי שכתבה
קבוצה של התינוקת שלי במעון כל האמהות (ואני ביניהן) עוסקות בהוראה.
לרוב, אם אין סיבה מיוחדת הן מוציאות את הילדים בשתיים.
משתמע שאין להן סיבה לשלוח למעון עד 4.
כמובן שמי שעובדת עד מאוחר, אין סיבה שלא תשלח...

שטויות ממש!!! כמנהלת מעון המטפלות מקבלות על השעות אלו
המטפלות שלי גרות רחוק והם רוצות להגיע בזמן להדלקה וזאת זכותן!!!
יש קושי עם תחבורה ופקקים
וכמו שכתבו המטפלות על סף קריסה ושביתה
כמה שמנסים לעודד לצ'פר ולתת להם זה עבודה קשה מאוד...
אז רק תבואו בטוב כי מי שירווח זה הילדים שלכם תזכרו ....

אבל אם ימשיכו למתוח את החבל יש סיכוי שיום יגיע וזה ויתרגש עלינו,
אם למחות על זה שמבקשים 'יפה' לקחת מוקדם בחנוכה זה למתוח את החבל
אז....
ומה לדעתך יקרה כשזה יתרגש עלינו?

אם למחות על זה שמבקשים 'יפה' לקחת מוקדם בחנוכה זה למתוח את החבל
אז....
ומה לדעתך יקרה כשזה יתרגש עלינו?
אני אענה
בעלי המעונות יבינו שתם העידן שאפשר להעסיק מטפלות בשכר מינימום ולהפוך אותן גם למנקות בשעה שהילדים ישנים.

בדיוק כמו שקרה לענף הגננות המפואר... אם פעם היה מי שאמר לכל גננת מתלוננת "יש לי אוטובוס של גננות במקומך" היום הענף הזה התרגש עליהם, ומתחננים לבנות ללמוד גננות.
ואיך שמעתי שכנוע מאוד משכנע בערב מסלולים:
יש לנו גנים שאנחנו נאלצים להביא גננות ערביות! זה יקרה גם אצלינו אם לא תלמדנה גננות...

אז מעסיקים יקרים, אני כמעסיקה מבינה יפה שאם אני רוצה עובידם טובים אני לא יכולה גם לשלם להם מינימום, גם להתעמר בהן, גם לתת להן להיות מנקות, וגם לגנוב להן כספים שמשרד החינוך שולח להן מהכיס ולצפות שיהיו לי אוטובוסים של בנות שרוצות להיות גננות.

אם משלמים טוב נותנים תנאים טובים, אין סיבה שלא יהיו עובדים טובים, כמו בכל תחום אחר!

ואני הראשונה שטענתי לפני 12 שנה, כשהילד שלי היה במעון, שצריך לשלם למטפלות יותר ממה שאני מקבלת בעבודה שלי.
הן העתיד של הילדים שלי, ולא, זה לא צריך ליפול על כתפי ההורים.
מעון זה אחד העסקים הרווחיים ביותר... וד"ל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה