אגב לא התכוונתי רק לתוכנית שממול קניג (113 יח"ד ב3 מבנים צפופים)
עיקר הנזק
נקודה 33 ונקודה 35 וכן ב14, במפה הנ"ל היא צפיפות וחסימת אוויר משמעותית הרבה יותר
לגבי חסימה של נוף אז עם כל הכבוד זו לא טענה. לפי זה אף פעם לא יוכלו לבנות כלום כי כל בניין מסתיר את הנוף לבניין מאחוריו. מה הקבלן סיפר לרוכשים זה בעיה שלהם, לא חסר פרויקטים ברמה ד' ובכלל, שהקבלן סיפר דברים לרוכשים ואחר כך הם גילו משהו אחר. מי שקונה דירה, אז או שיעשה שיעורי בית או שיסמוך על הקבלן בעיניים עצומות אבל שלא יתלונן אחר כך. ויער לשימור זה משהו שאפשר בקלות לשנות ייעוד (לא מדובר בשמורת טבע).
@די . הש"ג של הש"ג
אתה מגמד אירועים משמעותיים,
נציג ציבור בעירייה אמר בהחלט אמור למנוע כל תוכנית שמסבה נזק משמעותי מאוד, ואני מדבר ביחס לרוכש שבדק את השטח מבחינה תכנונית ולא על אחד שהלך שולל אחרי שכנועים של קבלן,

עיקר הנזק
נקודה 33 ונקודה 35 וכן ב14, במפה הנ"ל היא צפיפות וחסימת אוויר משמעותית הרבה יותר
נקודה 14 סתם שטח ריק.
נקודה 35 בניינים מעל התחנה מרכזית, בכל מקרה מי שקנה שם ידע שזה הולך להיות מקום סואן.
נקודה 33 מה הנזק, שיצטרכו לפרק את המבנים הבלתי חוקיים?

ואני מדבר ביחס לרוכש שבדק את השטח מבחינה תכנונית ולא על אחד שהלך שולל אחרי שכנועים של קבלן,
זה מה ששאלתי פה בפורום לפני חודש, והתשובה היתה שלא ידוע על שום בעיה וכמובן זה נבדק בעוד מקומות, וכן נקנתה דירת יוקרה !(לא אני)
ופתאום...
אני שמעתי כבר מכמה אנשים (גם מתווכים) שהולכים לבנות מול הפרויקט של קניג ד 3 , זה לא נשמע הגיוני ובפרט שאין שם כל כך שטח, אבל איך אפשר לבדוק את זה באמת ?
(אני יציין שזה נפקא מינה לקניה בפרויקט של קניג )

שיצטרכו לפרק את המבנים הבלתי חוקיים?
אני לא מכיר את המבנים ובקושי מכיר את השטח, עוד ניסיון של פוליטיקאי לערבב פוליטיקה עם בריונות וועדת תו"ב
נקודה 35 בניינים מעל התחנה מרכזית, בכל מקרה מי שקנה שם ידע שזה הולך להיות מקום סואן.
עד כאן עמדת וועדת תו"ב.
ומה האמת?

1743502217827.png

@די להלן ההחלטות גופן גדול וההדגשות :לא במקור:
החלטות:
הוועדה, לאחר שעיינה במסמכי התכנית ממליצה לוועדה המחוזית על הפקדת התכנית
בכפוף להערות הבאות:
.1 תנועה: ברובע ד' קיימות 2 כניסות בלבד לכיוון מזרח, דבר היוצר עומס תנועתי
משמעותי הן ביציאה מהשכונה והן בתוך השכונה, במסגרת התכנית יש לתכנן חיבור נוסף
לשכונה
בהתבסס על דרך הביוב הקיימת אל כביש .38 את החיבור ניתן לקדם בתכנית
נפרדת בסמכות מקומית אולם יש להתנות את שלביות הביצוע בתחילת ביצוע הכביש.
סעיף:.2 התייחסות הוועדה לפי מגרשים:
מתחם 1 – מדובר על מתחם אשר נמצא בצמידות לכניסה לתל ירמות לאור כך יש לוודא כי הכניסה נשמרת.
מתחם 3 – יש לשנות את מיקום השטח החום כך שימוקם סמוך לכיכר וכן להגדיל את השטח שכן מדובר על מיקום מרכזי ומשמעותי בשכונה.
מתחם 15 + 18 – יש לסמן יעוד משולב עבור שצ"פ ושב"צ על מנת לאפשר גמישות בשלב היתר הבניה למיקום מבני הציבור
מתחם 20 – להסיר את המתחם ממסמכי התכנית (זכריה הנביא מול המסוף)
מתחם 33 – במגרש קיים קרוואנים יש לקבוע שלביות ביצוע לפינוים. (לא מכיר את הפוליטיקה, תוכנית זו נגד כל היגיון ותגרום חסימות נוף, ואוויר משמעותית)
מתחם 35 – יש לשמור על ייעוד המגרש למרכז תחבורה בהתאם לתב"ע המאושרת ללא תוספת יח"ד. (ברוך השם!)
סעיף 3
_____________________________________________________________________________________________________
.3 יש להגדיל את הקו הכחול ולכלול את 2 המגרשים אשר נמצאים מ2 ציידי תחנת הדלק
בשכונה ה2 )מגרש 558 ומגרש 518( על מנת לשנות את יעוד הקרקע למבני
ציבור עבור שימושים לצרכי חירום.
כל זה לפני ההתנגדויות הצפויות במחוזי, בייחוד במתחמים 5 ו33. ועוד.

נערך לאחרונה ב:
.1 תנועה: ברובע ד' קיימות 2 כניסות בלבד לכיוון מזרח, דבר היוצר עומס תנועתי
משמעותי הן ביציאה מהשכונה והן בתוך השכונה, במסגרת התכנית יש לתכנן חיבור נוסף
לשכונה
בהתבסס על דרך הביוב הקיימת אל כביש .38 את החיבור ניתן לקדם בתכנית
נפרדת בסמכות מקומית אולם יש להתנות את שלביות הביצוע בתחילת ביצוע הכביש.
זו פצצה! אבל סיכוי גבוה שהמחוזי יצפצף בצפצוף חד וארוך...
מצרף הודעה ישנה של ידידנו @די בעניין:
במחשבה שנייה, ייתכן ואפשר לעשות יציאה מרמה ד' בכיכר של האמוראים רב חנן, ירידה מאחורי המתנ"ס, ולהרחיב את הכביש למטה לשתי נתיבים וכמובן לבטל את הרמפות של הגשם שיש שם (מעבר אירי). כך נרוויח שלא הופכים איזור שקט לרועש, מקסימום יעשו רמזור בצומת של האמוראים רב חנן.
לגבי החיבור עם כביש 38 אפשר לעשות מחלף קטן, או שהכביש הנ"ל יתחבר למחלף רמת בית שמש.
כמובן לא יעשו את זה אם לא צריך (צריך=אין הכוונה פקקים בכניסה לרמה ד' כי בשביל זה אפשר לעשות שם רמזור. צריך=הכוונה פקקים בזכריה ונחל נובע גם אחרי שיעשו מחלף בזכריה/נחל נובע).
כל מילה פנינה - בדילוג על שתי השורות האחרונות...

באופן כללי, שמח לראות שהלחץ בציבור גרם לוועדה המקומית קצת לזוז!

אבל סיכוי גבוה שהמחוזי יצפצף בצפצוף חד וארוך...
מה איכפת להם לאשר את זה. בכל מקרה יגלגלו את העלויות על הרוכשים דרך דמי הפיתוח.
דרך אגב מעניין אם באמת הכוונה לכביש בוואדי בין ד'2 לד'4 שיתחבר לשד' האמוראים מאחורי המתנ"ס כמו שהצעתי, או הכוונה לדרך אחרת.

מה איכפת להם לאשר את זה. בכל מקרה יגלגלו את העלויות על הרוכשים דרך דמי הפיתוח.
דרך אגב מעניין אם באמת הכוונה לכביש בוואדי בין ד'2 לד'4 שיתחבר לשד' האמוראים מאחורי המתנ"ס כמו שהצעתי, או הכוונה לדרך אחרת.
מה עוד יכול להיות ''דרך הביוב הקיימת''?

אושר במקומי נגד דעת רבני השכונה שליט"א
14 קומות מעל 2 קומות מסחריות
1743504703398.png

הם רצו תוכנית של 25 קומות, רבני השכונה ביקשו (שבוע שעבר) שלא לאשר את זה, בלי להוסיף פרטים נוספים
עכשיו הוא יבלבל לך את השכל שלשינוי הזה הרבנים כן תומכים.
אגב זה מה שיקרה כנראה גם לרובע המרכזי
הם יבקשו תוכנית ל18 קומות ואז הם יתגמשו ל14, ויגידו שלזה הרבנים לא התנגדו, וכו' סוג של עז.
ופתחו מסחר לא חרדי (כנראה) בשערי רמה ב'!
יהיה שם וועדת רבנים 'שתפקח' על המסחר (הצעת ש"ג בקניון D סנטר)

לא נראה לי שזה נקרא 'דרך ביוב'. ודאי לא כמו דרך הניקוז הרשמית בין ד'2 לד'4.
יש כמה דרכי ביוב. אחד בין ד'2 לד'4 ואחד בין ד'4 לעמק האלה כמו שסימן @טריידמארק
דרך אגב מישהו אמר לי שכבר היום הוא נוסע ברכב דרך המסלול שסימן @טריידמארק לכביש 38.
אם זה יהיה המסלול, החיבור לרמה ד' כנראה יהיה בסוף רחוב רב מרי ד'3 בצומת של תלמוד בבלי (שם היה אמור להיות החיבור לד'6 ז"ל)

יש כמה דרכי ביוב. אחד בין ד'2 לד'4 ואחד בין ד'4 לעמק האלה כמו שסימן @טריידמארק
דרך אגב מישהו אמר לי שכבר היום הוא נוסע ברכב דרך המסלול שסימן @טריידמארק לכביש 38.
אם זה יהיה המסלול, החיבור לרמה ד' כנראה יהיה בסוף רחוב רב מרי ד'3 בצומת של תלמוד בבלי (שם היה אמור להיות החיבור לד'6 ז"ל)
לא נראה לי שיש שאלה איזו דרך קצרה יותר, מרכזית יותר, יעילה יותר ומפותלת פחות.

נערך לאחרונה ב:
@טריידמארק[/USER] השביל מאחורי ד'5"]

1743506774081.png

לא נראה לי שיש שאלה איזו דרך קצרה יותר, מרכזית יותר ומפותלת פחות.
בגדול אתה צודק, רק בעתיד לכאורה האיזור של רב מרי/תלמוד בבלי יהיה הרבה יותר מרכזי מהיום במיוחד אם יבנו שם את הפרויקטים עם האולם חתונות וכו'.
מאחורי המתנ"ס החיבור מהעמק להאמוראים קצת בעייתי עלייה די תלולה (או אולי בכלל יתחבר לרב יצחק נפחא/תלמוד ירושלמי)
כמו כן אם החיבור יהיה מאחורי המתנ"ס אז כנראה הוא יתחבר למחלף רמב"ש, כך שהלחץ על המחלף הזה רק יגבר. אם הוא יתחבר לרב מרי/תלמוד בבלי כנראה החיבור יהיה למחלף של מושב זכריה/ד'7.
בכל מקרה אם יהיה כביש חדש שיחבר את רמה ד' לכביש 38 יצטרכו לעשות אותו כביש ראשי של 2 נתיבים וכו' (לא זול).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה