סימנתי בקו אדום את כל המקומות של שינויי תב"ע של הקבלנים. כל מגרש תוספת של בין עשרות למאות דירות.
חוץ מזה יש את האינפילים שזה עוד 17 מגרשים שגם בהם יש בכל מגרש בניה חדשה של בין עשרות למאות יח"ד.
צפה בקובץ המצורף 2200525
לא סימנת את השלך יהבך - האב המייסד של שינויי התב''ע...

אחרי הקלות שבס כחלון יש בתוכניות הרשמיות (ד'1-5) כ9300 יח"ד, חוץ מדיור מוגן.
רוב הדיור מוגן עושים שינוי תב"ע למגורים שזה מוסיף עוד בערך 1000 יח"ד.
אינפילים רמה ד' מוסיף עוד כ1500 דירות.
ס"ה כ12,000 דירות רשמיות ברמה ד'.
(לפני פיצולי דופלקסים, ויח"ד במחסנים ובחצרות).
השאלה מתי יבנו את הדירות של ההקלות? אני שואל על מה שרשמי וכבר בנוי או בדרך לבנייה בטווח הקרוב.

השאלה מתי יבנו את הדירות של ההקלות? אני שואל על מה שרשמי וכבר בנוי או בדרך לבנייה בטווח הקרוב.
כל הדירות של ההקלות כבר בנויות.
יש כבר כעת או לקראת בנייה ממש כ9,300 יח''ד בד'.

חלק מהשינויי תב"ע גם כן בדרך לבנייה בטווח הקרוב. לדוגמא בכניסה לד'4 יש שינוי תב"ע מאושר לבניית מרכז תעסוקה ומסחר ומעליו 150 דירות. תיאורטית הם יכולים להתחיל לבנות מחר.

@דג תמנון אולי תוכל להרחיב קצת על ההקלות מה זה? זה נכנס לתוקף מייד? ועוד פירוט? תודה.
ההקלות כבר לא ניתנות היום, הן בוטלו.
גם מה שניתן אז כבר לא רלוונטי אלא מומש לגמרי ואסביר.
'הקלה' היינו שהיזם בבואו לקבל היתרי בנייה מהעירייה (והיתרי בנייה בד' ניתנו כבר לפני 7 שנים) הוא מבקש ממנה כך: נכון שבתב''ע כתוב שמותר לבנות במגרש הזה עד 30 דירות בעד 5 קומות, אבל אני מבקש מכם להקל עלי ולפנק אותי בעוד קצת כמותר בחוק. בזמן שיא ההקלות (שבס כחלון) היה אפשר לתת הקלות גם של עשרות אחוזים! ואז ביטלו את ההקלות לאט לאט עד שהן בוטלו לגמרי (עיריית בית שמש פועלת להחזיר חלק מהן בתחום העיר).
כעת, ברור שזה שזה נכנס לתוקף מייד עם היתרי הבנייה וכבר מומש במלואו ע''י כל יזם בעת בניית השכונה.

זכור לי ש @יעקב רייניץ כתב בהמודיע לפני כמה שנים שרמה ד' יכולה להגיע עד ל 16,000 יחי"ד!
אני לא יודע על מה הוא התבסס אז? אבל כנראה עם כל ההובפות הרשמיות השכונה תעבור במשך הזמן את ה10,000 יחי"ד.
אם כל הקבלנים היו מנצלים את מלוא ההקלות שאינן תקפות זה היה מגיע לכ11,400 ואז יש תוכניות נוספות של אינפלים ועוד.

אם כל הקבלנים היו מנצלים את מלוא ההקלות שאינן תקפות זה היה מגיע לכ11,400 ואז יש תוכניות נוספות של אינפלים ועוד.
תוסיף לזה גם את ד6 שלא קודמה עם 1260 יחי"ד לפני ההקלות,עם ההקלות זה סביב 1,500+ (לפי התמ"מ תוכנן 2,000)
ואנחנו כבר ב13,000 יחי"ד עם תוכנית אינפילים (המקורית שלא קודמה!) עוד כ 3,000 יחי"ד =16,000!
(כמובן שכל זה רק בתיאוריה כי לא כל הקבלנים ניצלו את ההקלות, ושכונת ד6 נדחתה,
ותוכנית אינפילים צומצמה משמעותית במהלך הגשת התב"ע!)

נערך לאחרונה ב:
(כמובן שכל זה רק בתיאוריה כי לא כל הקבלנים ניצלו את ההקלות, ושכונת ד6 נדחתה,
ותוכנית אינפילים צומצמה משמעותית במהלך הגשת התב"ע!)
צריך למחוק את התוכנית, ולתכנן אותה מחדש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה