עזרה בכמה העלו לכם את השכירות כשנגמר החוזה?

קראתי את האשכול

השכירות זה ממש כמו ביצה טובענית

שוכרים יחידה כזו"צ שאז עדיין יש אפשרות לשלם ולאט לאט משתקעים במקום מוצאים כולל, עבודה, מוסדות וקהילה מרגישים קביעות וחיבור למקום

ובמקביל המשפחה גדלה ומחפשים הרווחה ודווקא אז השכירות עולה

ואז לעבור- לשנות מקום, להעביר את כולם, לחפש עבודה, כולל זה נראה בלתי אפשרי

(מנסיון אם משווקים את המעבר בצורה חיובית כל אתגר הופך לחוויה אנחנו לקחנו מחברת וכל אחד כתב סיפור שקרה לו במעבר וגם דבר שיכל להיות מעצבן הפך לבדיחה, ומוסדות עבודה וכו' אפשר לעשות עבודת שטח הרבה זמן קודם ולסגור דברים גם כמה חודשים קודם המעבר)
ורק סיפור קצר ששינה לי את ההסתכלות

בבניין שגרתי היה כמה דירות להשכרה של בעלים אחד שהיו מושכרות כ20 שנה ויום אחד הבעלים (שכלל לא היה מקומי) גילה שהוא יכול לקבל יותר והוא העלה את השכירות בבת אחת ב1000 שקל והמשפחות שלא יכלו לשלם נאלצו לעזוב למקום מרוחק וזול

ועל כורחם נאלצו לחפש עבודה,מוסדות וכו' - בלחץ ובלי התראה מספיקה מראש

לכן כל מי שמרגיש שהשכירות מקשה עליו - אין לו מה לשמוח בעוד שנה של שקט שהמשכיר לא העלה את דמי השכירות, כי יבוא יום שהוא לא יוכל לשלם את השכירות הגבוהה,

אז במקום לצבור עוד שנים שיקשו עליו עוד יותר את המעבר אח"כ - שינסה לעשות את השינוי מרצון כמה שיותר מוקדם

ויפה שעה אחת קודם
(נ.ב. הדברים אמורים רק למי שזה מתאים לו ולא להסיט את הנושא)

שאלה טובה, משתדל לקחת מחיר שוק שמשקף את האיכות של העבודה שלי והשירות.
וכמובן שללקוחות קיימים אתן מחירים נוחים. זה אינטרס שלי.

ואדרבה, אם לקוח שלי (לקוח קיים) צריך רק אותי למודעה שאני כתבתי לו, למשל, ברור שלא אנצל את המצב ואתמחר אותה בטירוף כי עכשיו אני יכול והוא צריך אותי נואשות. זה לא פייר.

אין לי בעיה עם דירה שיוצאת לשוק שמתמחרים אותה במחיר פסיכי. זכותם של הבונים, כפי שכתבו פה מעליי. אבל להעלות לשוכר קיים בפראות רק כי השוק כולו התייקר?
שורה תחתונה אתה לוקח מחיר שוק, נכון? לא מחליט לבד אם מחיר השוק פסיכי או לא, אם מחיר השוק יקפוץ גם אתה תעלה את המחיר, ודאי אם ההוצאות שלך (משכנתא במקרה של דירה) יעלו משמעותית
הנתונים של הלמס מראים שנדיר שמשכיר מעלה את המחיר לשוכר קיים יותר מאשר העליה במחיר השוק, ובדרך כלל ההעלאה לשוכר קיים היא משמעותית פחות מהעליה במחיר השוק, המשכיר לא אמור לספוג את העליה רק בגלל שקשה לשוכר לעבור

יש פה ניגוד אינטרסים וכל צד לא רוצה להפסיד המשכיר רואה פה עוד תרנגולת המטילה ביצי זהב, וזה מחיר שוק...
(ובמחילה הוא לא מצליח לרגש אותי שהמשכנתא עלתה לו, כי היא לא קופצת ב 25 % תוך שנתיים, זה הכנסה קלה למה לא? גם אני הייתי עושה כך.) מנצלים את הביקוש הרב, כמו שאל -על האמירה מחירים כשהיא הייתה חברת טיסות יחידה
בהתחממויות הבטחניות האחרונות וניצלה את זה עד תום, "אוהב כסף לא ישבע כסף".
והשוכר מרגיש שעושקים אותו והעשיר מרוויח שיש לו שני דירות והרווחים מתנפחים, ווהוא דלפון ממשיך לדלוף לו כסף....
"בתר עניא אזלא עניותא".....
דבר אחד בתוך הוויכוח הפילוסופי הזה, אמנם שני צדדים למטבע ואם אתה לא מסוגל לשלם תעבור לפירפיריה וכ'ו
אבל בגמרא רואים שמגבילים קפיצת מחירים אפילו אם היא דגים לכבוד שבת, שזה לא כזה מלא כסף, זה ברור שלא ידרשו על דג יהלומים... ברגע שהמחיר קופץ בשליש לא קונים דגים!!! גם העשירים שמסוגלים!!! בשביל העניים.
גלגל חוזר בעולם וכולם בסוף מחתנים ילדים ואותם מתווכים או משכירים שהיו חכמים להעלות מחירים יצטרכו לשלם על שמונה ילדים יותר שכירות ויותר כסף לדירה, אם היו מגבילים את המחירים על ידי גדולי הפוסקים, זה היה בסופו של דבר טוב עבור כולם.החכם עיניו בראשו.

אבל בגמרא רואים שמגבילים קפיצת מחירים אפילו אם היא דגים לכבוד שבת, שזה לא כזה מלא כסף, זה ברור שלא ידרשו על דג יהלומים... ברגע שהמחיר קופץ בשליש לא קונים דגים!!! גם העשירים שמסוגלים!!! בשביל העניים.
גלגל חוזר בעולם וכולם בסוף מחתנים ילדים ואותם מתווכים או משכירים שהיו חכמים להעלות מחירים יצטרכו לשלם על שמונה ילדים יותר שכירות ויותר כסף לדירה, אם היו מגבילים את המחירים על ידי גדולי הפוסקים, זה היה בסופו של דבר טוב עבור כולם.החכם עיניו בראשו.
אז מה אתה מציע שלא יקנו דירות במרכז רק בפריפריה? גם בפריפריה המחירים קפצו, דירה בעפולה עולה 1.6 מיליון... וגם אין מספיק דירות בפריפריה לכולם, ואם כולם יקנו רק בפריפריה המחירים שם יקפצו עוד יותר.
חוץ מזה שאם לא תקנה כל דבר שהמחיר קפץ-כמעט לא תוכל לקנות כלום (גם המחירים בסופר קפצו וכו' וכו')

יש פה ניגוד אינטרסים וכל צד לא רוצה להפסיד המשכיר רואה פה עוד תרנגולת המטילה ביצי זהב, וזה מחיר שוק...
(ובמחילה הוא לא מצליח לרגש אותי שהמשכנתא עלתה לו, כי היא לא קופצת ב 25 % תוך שנתיים, זה הכנסה קלה למה לא? גם אני הייתי עושה כך.) מנצלים את הביקוש הרב, כמו שאל -על האמירה מחירים כשהיא הייתה חברת טיסות יחידה
והשוכר מרגיש שעושקים אותו והעשיר מרוויח שיש לו שני דירות והרווחים מתנפחים, ווהוא דלפון ממשיך לדלוף לו כסף....
דבר אחד בתוך הוויכוח הפילוסופי הזה, אמנם שני צדדים למטבע ואם אתה לא מסוגל לשלם תעבור לפירפיריה וכ'ו
דווקא אני כשוכר, מבין את המוכר, כי דבר ראשון גם אני הייתי עושה ככה אם הייתי משכיר דירה,
2.מה אתה רוצה ממשכיר שפרסם את ה"יחידה" שלו באפרסמון במוצ"ש בקיץ ב 1:00 בלילה,
והוא מקבל 10 שיחות תוך כמה דקות, ולמעשה מגיעים 10 הורים לראות את היחידה (שחלקם מחתנים בתוך שבועיים)
ועוד כמה זוצים שמגיעים לראות יחידות בגלל שהמשכיר העלה להם...
אז למה שלא יעלה את מחיר השכירות?? מה אתה רוצה, שהוא יגיד להם שמי שנותן הכי פחות הוא יקבל את היחידה??
ובאמת הטענה של עליית הריבית היא לא הטענה האמיתית, הטענה האמיתית היא שאין מספיק יחידות דיור ויש ביקוש..
ובזה הטענה שמי שלא רוצה לשלם שילך לפריפריה, נכונה מאוד, בגלל שאין אפשרות אחרת...
ואגב הדוגמא שנתתי היא דוגמא אמיתית שהתרחשה בבית שמש כמה וכמה פעמים בעיקר "בקריה".

אם היו מגבילים את המחירים על ידי גדולי הפוסקים, זה היה בסופו של דבר טוב עבור כולם.החכם עיניו בראשו.
איזה איזור אתה מכיר שהרבנים הוציאו הגבלת מחירים וזה עזר?
אי אפשר להלחם עם כוחות שוק, זה לא קרטל כמו הדגים מהמשנ"ב

אני מכיר מקום שהוציאו מכתב להגביל את מחיר הקניה וזה עבד, אם כי מדובר בפסק של אדמו"ר ולא של רב.

אני מכיר מקום שהוציאו מכתב להגביל את מחיר הקניה וזה עבד, אם כי מדובר בפסק של אדמו"ר ולא של רב.
בשכונה חרדית קלאסית? (עם כל הסוגים) או בשכונה שכולם כפופים לאדמו"ר??
כי יש הבדל עצום ביניהם!!

בשכונה חרדית קלאסית, (עם כל הסוגים) או בשכונה שכולם כפופים לאדמו"ר??
כי יש הבדל עצום ביניהם!!
בשכונה חרדית קלאסית קשה עד בלתי אפשרית לעשות את זה.
לצערינו

אכתוב מה שכתבתי כבר כמה פעמים:
מחירי השכירות עד עתה ברב האזורים החרדיים היו נמוכים מאוד ביחס למחיר הדירה.
היה היצע רחב שגרם למחירים להישאר בסטנדרט שמתאים לפחות לעשור אחורה-
כרגע השוק ביצע תיקון.
(בתקופות שהשוכרים היו 'על הגובה' הם ידעו לנצל את המצב היטב לטובתם עם התחייבויות שונות ומשונות... מניסיון.)

בשכונה חרדית קלאסית קשה עד בלתי אפשרית לעשות את זה.
לצערינו
מה שיוצא מתוך הבנת המציאות!! שלא משנה כמה שרשורים יפתחו בפרוג על עליית מחירי השכירות,
זה לא באמת יעזור לשנות משהו בראייה אסטרטגית בנושא מחירי השכירות,
וזו"צ או משפחה יצטרכו להבין שאין ברירה אחרת וצריך לעבור למקומות יותר זולים (קרי פריפריה)
או לקנות דירה ביוקר בערים החרדיות, אפרופו ביטול/ צמצום תוכנית דירה בהנחה לטווח הבינוני.

אכתוב מה שכתבתי כבר כמה פעמים:
מחירי השכירות עד עתה ברב האזורים החרדיים היו נמוכים מאוד ביחס למחיר הדירה.
היה היצע רחב שגרם למחירים להישאר בסטנדרט שמתאים לפחות לעשור אחורה-
כרגע השוק ביצע תיקון.
(בתקופות שהשוכרים היו 'על הגובה' הם ידעו לנצל את המצב היטב לטובתם עם התחייבויות שונות ומשונות... מניסיון.)
הפער באחוזים עדיין דרסטי יחסי לכל דבר אחר שנשאר כמו פעם,(שדכנות זה כמו לפני 50 שנה) וזה הוצאה גדולה וקבועה כך שהבעיתיות גוברת.
ולעניין התיקון, אני לא לגמרי מסכים זה נקרא תיקון שהמחיר עולה ב 35% ושווי הדירה ב100% ??
אני מבין שאתם שמחים ב'תיקון'
אבל מה שאדם עושה לעצמו הוא עושה.
כולם כולל המתווכים בעלי התאבון המוגבר, יפגשו עם זה בסיבוב בכיכר, בדיור לילדים, הרווחת מדירה אחת או שנים,
אבל תשלם על שמונה....

כיום זה מאוד מורכב באמת.דווקא זכור לי שכונה שדיברו על זה כמדומני בירושלים. לא זוכר פרטים.
אבל זה קיים בחסידיות ואפשר להעתיק את המודל.
בלעלוב קבעו תעריף מסוים לשכירות לחגים אצל האדמור ואולי גם באופן כללי אני לא זוכר.
בבעלז ובבויאן קבעו הגבלה לשכירות בחגים אצל האדמור.
זה קיים. זה אפשרי.צריך אבל הסכמה רחבה של גדולים מכל החוגים.וזה אתגר כביר.

אז מה אתה מציע שלא יקנו דירות במרכז רק בפריפריה? גם בפריפריה המחירים קפצו, דירה בעפולה עולה 1.6 מיליון... וגם אין מספיק דירות בפריפריה לכולם, ואם כולם יקנו רק בפריפריה המחירים שם יקפצו עוד יותר.
חוץ מזה שאם לא תקנה כל דבר שהמחיר קפץ-כמעט לא תוכל לקנות כלום (גם המחירים בסופר קפצו וכו' וכו')
ראשית אני בעד לקנות כמה שיותר מהר, אני חושב שהמחירים לא יפסיקו לעלות.זה ההיסטוריה של השנים האחרונות.
גם אם היה ירידה היה אחר כך המראה....
לגבי הפריפריה אם הציבור יתחלק להרבה ריכוזים בפירפריה ויזמים יבנו דירות זה בהחלט יהיה פתרון לטעמי.

ראשית אני בעד לקנות כמה שיותר מהר, אני חושב שהמחירים לא יפסיקו לעלות.זה ההיסטוריה של השנים האחרונות.
גם אם היה ירידה היה אחר כך המראה....
לגבי הפריפריה אם הציבור יתחלק להרבה ריכוזים בפירפריה ויזמים יבנו דירות זה בהחלט יהיה פתרון לטעמי.
המחירים לא ירדו הם יורדים ושווה לחכות עד שתגמר הירידה
לגבי הפריפריה יש פרויקטים רק צריך לבוא יש עפולה (1.4 מקסי') נתיבות (בית הלוי) אופקים ירוחם (ישן וחדש) רכסים עכו(אולי נגמר) חריש טבריה ועוד ועוד רק תפתחו את העינים ותגלו שהפריפריה לפנינו רק צריך להזיז את עצמך

אין כאן ביצי זהב ולא הכנסה קלה.
כמעט ואין דירה שהשכירות שלה מכסה משכנתא לרכישתה.
ואני מדבר על משכנתא של 50%, חוץ מזה המשכיר צריך להביא הון עצמי לרכישה, לשלם מס רכישה, תיווך, עו"ד, שיפוץ ותחזוקה.

אין כאן ביצי זהב ולא הכנסה קלה.
כמעט ואין דירה שהשכירות שלה מכסה משכנתא לרכישתה.
ואני מדבר על משכנתא של 50%, חוץ מזה המשכיר צריך להביא הון עצמי לרכישה, לשלם מס רכישה, תיווך, עו"ד, שיפוץ ותחזוקה.
והוא עושה את זה כי זה עדיין משתלם, ובונה על השוכר שישלם יותר מחצי מהמשכנתא. אתה רוצה להגיד שזה ביצי כסף?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה