עזרה בכמה העלו לכם את השכירות כשנגמר החוזה?

אני בשוק
זה פשוט עובר את מינימום השפיות
משכיר מעלה לשוכר בין שניה בין 1000-2000 שח והוא מקבל לגיטימציה מכל האשכול פה!!!!!!!

איפה אנחנו!!!!!!!!!!!!
אולי אם הרב חושבים שונה ממך - זה הזמן לעצור ולחשוב רגע - אולי הם צודקים?

אני בשוק
זה פשוט עובר את מינימום השפיות
משכיר מעלה לשוכר בין שניה בין 1000-2000 שח והוא מקבל לגיטימציה מכל האשכול פה!!!!!!!

איפה אנחנו!!!!!!!!!!!!
אולי כי יש כאלה שלא העלו בזמן.. דחו את העניין והם כבר כמה חודשים או שנים לא תואמים את מחיר השוק.
ואז פתאום מישהו עורר אותם לעניין שהדירה שלהם שווה עוד 2000 שח בחודש?
גם את זה יש..
אז אף שוכר לא מתלונן ששנה הוא לא משלם את מחיר השוק (אלא 2K פחות), רק שפתאום נזכרים להעלות לו, הוא מזדעק.
קצת הגינות ויושרה.

כולם כאן משכירים ולכן כמה עיצות חשובות עבורכם.

א.קח על המחסן בת ה25 מר כמה שבא לך, כולם יעודדו אותך...
ואם השוכר יתחיל לפקפק או לבקש קצת התחשבות רע ומר יהיה סופו!!!
ב. והעיקר אל תחשוב על מה שהרבנים אמרו זה יכול לצאת לך מזה הפסד כספי גדול...

זכות השוכר לבקש התחשבות, וזכותו (לא חובתו) של המשכיר להסכים
הרי גם אתם אם הייתם יודעים שהמשכיר לדוגמה לוקח 1500 ש"ח יותר ממחיר השוק הייתם אומרים לו שלום
ומחפשים דירה אחרת
לכל אחד יש את השיקולים שלו (וד"א אנחנו שוכרים וגם מתחננים למשכיר שלפעמים נענה מסיבות מסוימות ולפעמים לא)
אף אחד לא חייב לנו, כמו שאנחנו לא חייבים להשאר בדירה
יש עוד הרבה דברים שאפשר לעשות חוץ מלכעוס ולנסות לכפות על המשכירים לשנות
אפשר לדוג' מכירה משהו שעשה את זה, שסגר שכירות ל-5 שנים מראש ואז למשכיר יש ראש שקט וגם לשוכר יש עוד הרבה דברים שאפשר לעשות - אולי לנסות להתאגד הרבה שוכרים יחד באותו אזור, זה כבר יותר קשה, ולתחייב לא לגור בדירה שעולה יותר מ- וככל שהקבוצה יותר גדולה יש לזה סיכוי, בטוח אפשר למצוא עוד רעיונות
א"א להכריח אנשים לעשת מה שאנחנו רוצים/ חושבים אפשר לנסות לשכנע, ולפעמים להצליח ולפעמים לא

זכות השוכר לבקש התחשבות, וזכותו (לא חובתו) של המשכיר להסכים
הרי גם אתם אם הייתם יודעים שהמשכיר לדוגמה לוקח 1500 ש"ח יותר ממחיר השוק הייתם אומרים לו שלום
ומחפשים דירה אחרת
לכל אחד יש את השיקולים שלו (וד"א אנחנו שוכרים וגם מתחננים למשכיר שלפעמים נענה מסיבות מסוימות ולפעמים לא)
אף אחד לא חייב לנו, כמו שאנחנו לא חייבים להשאר בדירה
יש עוד הרבה דברים שאפשר לעשות חוץ מלכעוס ולנסות לכפות על המשכירים לשנות
אפשר לדוג' מכירה משהו שעשה את זה, שסגר שכירות ל-5 שנים מראש ואז למשכיר יש ראש שקט וגם לשוכר יש עוד הרבה דברים שאפשר לעשות - אולי לנסות להתאגד הרבה שוכרים יחד באותו אזור, זה כבר יותר קשה, ולתחייב לא לגור בדירה שעולה יותר מ- וככל שהקבוצה יותר גדולה יש לזה סיכוי, בטוח אפשר למצוא עוד רעיונות
א"א להכריח אנשים לעשת מה שאנחנו רוצים/ חושבים אפשר לנסות לשכנע, ולפעמים להצליח ולפעמים לא
נכון אבל יש הסטוריה
ובהסטוריה רואים שלא היה דבר שכזה!!!

ולכן יש גבול לכל תעלול

ודי נון סתוף יש רבנים רק מתי שנוח לנו

ונמאס לי להתווכח עם אשכול משכירים.

ובהסטוריה רואים שלא היה דבר שכזה!!!
מה לא היה? שהביקוש עלה ולכן המחירים קפצו?

זה אכן מציאות שמקשה על השוכרים.
אבל הכל עניין של היצע וביקוש. זה החיים.
אין שום חיוב הלכתי להתחשב בשוכרים ולא להעלות מחיר.

מה לא היה? שהביקוש עלה ולכן המחירים קפצו?

זה אכן מציאות שמקשה על השוכרים.
אבל הכל עניין של היצע וביקוש. זה החיים.
אין שום חיוב הלכתי להתחשב בשוכרים ולא להעלות מחיר.
שהודיעו לשוכר חסר ישע מחודש הבא אתה משלם 2000 שח יותר לכל חודש.
אין סיבה להניח שיש בפרוג יותר משכירים משוכרים,
וממילא אל תאמר אשכול משכירים, תאמר אשכול של אנשים שלא חושבים כמוני.
זה לא הגיוני כי לפי ההגיון דבר שכזה היה אמור לעורר תמרור לכל מי שין לו אינטרס אישי.

זה לא הגיוני כי לפי ההגיון דבר שכזה היה אמור לעורר תמרור לכל מי שין לו אינטרס אישי.
סתם שאלה,
כתבתם שהעלו לכם ב1000 שח.
איך קפצנו ל2000?!?!?- כי זה נשמע יותר בומבסטי!?!?
(עקבתי אחרי האשכול כמעט לא ראיתי אנשים שהעלו להם כך)

מה חסר ישע? כתבו כבר מיליון פעם שאפשר לעבור לפריפריה.
"חייבים להיות ליד החסידות" זה לא סיבה שהמשכיר אמור לממן לשוכר את השכירות.
לפי זה, מי ש"חייב" לגור ברוממה כי הוא חייב להיות ליד החסידות שלו שנמצאת שם, והוא גם חייב דירה חדשה כי הוא לא סובל דירות ישנות, וגם יש לו 10 ילדים אז הוא חייב לפחות דירת 5 חדרים, ויש לו רק 2000 ש"ח בחודש, אז המשכיר חייב להשכיר לו את הדירה ב2000 ש"ח במקום ב15,000 ש"ח.
ואין לי שום אינטרס אישי, מעולם לא השכרתי דירה למישהו.

שהודיעו למשכיר חסר הישע שהכל מתייקר אין לו ברירה אלא להגדיל הכנסה בעסק שלו
ובד"כ זה לא קורה מהיום למחר שמעלים אתם הרי יודעים שהאזור שלכם התייקר
אז תתארגנו לקראת ההעלאה
לי אין אינטרס אישי
אפילו שאני שוכר ומשכיר

אין כאן צודק או לא צודק,
המציאות שזוג צעיר מוציא 5,000+ בחודש רק על "הבוקר טוב", על הקורת גג, לפני כל הוצאות המחיה,
המציאות הזאת תתפוצץ לנו בפנים, וח"ו אני חושש שנתחיל לראות הרבה משפחות שיתפרקו.
והראשונים שיפגעו הם ציבור האברכים שהכנסתם זעומה,
הלוואי ואתבדה

או לחילופין שיבינו שיש חלופות אחרות ומותר להתגמש ולצאת מאיזור הנוחות שלך בשבילך כן?! כמו שהיטיבו להסביר באשכול

או שנתחיל לראות הרבה זוגות שבונים את עצמם טוב יותר ועמוק יותר בדירה בגודל נורמלי בפריפריה במקום ביחידת סלח לי.
ולא חייב להיות פריפריה מרוחקת, יכול להיות גם מקומות קרובים יותר שעדיין פריפריים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה