עזרה בכמה העלו לכם את השכירות כשנגמר החוזה?

טוב מה יש לדבר...
בעל המאה (הדירה) הוא בעל הדיעה (המאה וה...)
העשיר לעולם לא ירגיש את העני
השבע לעולם לא ירגיש את הרעב
ומי שיש לו דירה או לירות להשקעה ולהשכרה לעולם לא ירגיש את זה שנאנק לשלם את תשלומי השכירות (והחלום שלו לדירה ראשונה משל עצמו מתרחק ומתרחק בזכות בעלי הדירה שבעקבוות תשלומי השכירות יוכלו לקנות עוד דירות להשקעה)
או שהחלום שלו מתרחק כי הוא מתעקש לגור במקום שהוא מעבר ליכולות שלו

בלי להכליל
יש כמהזוגות שגרים בכוכים ומשלמים יותר מ 7,000 שח חודש

ואילו יש כאלו שעוברים למקומות אחרים, קשה, נכון~!

אבל ~~~ משלמים 2500 על 4 חדרים או יותר

בחירה של השוכר בדיוק כמו של המשכיר

יש כמהזוגות שגרים בכוכים ומשלמים יותר מ 7,000 שח חודש

ואילו יש כאלו שעוברים למקומות אחרים, קשה, נכון~!

אבל ~~~ משלמים 2500 על 4 חדרים או יותר

בחירה של השוכר בדיוק כמו של המשכיר

אולי יש כאלה אבל יש הרבה שאני מכירה אישית שגרים במרכז והיו מאוד רוצים לגור בפריפריה
ואם אתה רוצה דוגמאות אז בכיף
אמא אלמנה או אב אלמן של אחד מבני הזוג /ילד חולה שצריך טיפול מיוחד בבית חולים טוב -והבתי חולים בצפון/ דרום ברמה הרבה יותר פחותה/ ילד חינוך מיוחד שכנל בפריפריה התחום הזה הרבה פחות מפותח
ועוד הרבה דוגמאות שלא כאן המקום לפרט

באמת לא הבנתי מה הקשר.

האם המשכיר צריך לפתור את הקשיים של אנשים אקראיים? רק כי יש לו דירה להשכיר במקום משפחתון /מכירת ביצים?

נערך לאחרונה ב:
אני מנסה להבין הגיון.
מוסכם שכשאני מכניס שוכר חדש אני יכול לבקש מחיר שוק, לא צריך להגזים ולקחת את המקסימום++ אבל מחיר שוק זה סביר לחלוטין.
יש כאן כאלו שטוענים שאם יש לי שוכר בדירה שנכנס לפני שנתיים ומשלם 2500 כשהשוק היום אוחז ב 4500 לא הגיוני לקחת ממנו סכום דומה או קרוב.
נניח שזה נכון, מה אני כמשכיר עושה במצב כזה? מודיע לשוכר שאני לא מעוניין להמשיך להשכיר לו, למה? ככה, יבוא שוכר אחר ישלם עוד 2000 שח ואולי גם יותר, מה השוכר הראשון יעשה? ישכור יחידה אחרת במחיר מלא וישלם גם הובלה, אז לא עדיף לו כבר להישאר באותה יחידה ולקבל העלאה של 80-90% ממחיר שוק?
מי שמנסה לכפות על משכירים להישאר מתחת למחירי שוק, דופק דבר ראשון את השוכרים.
נראה לכם לא מציאותי להוציא שוכרים על דבר כזה?
גם לי זה לא נראה מציאותי כי השוכרים יבקשו להישאר ויסכימו לשלם מחיר שוק כדי לא לנדוד, אז זה בדיוק מה שהמשכיר עשה מראש, העלה להם את השכירות.
אכן, אם היה אפשר לעשות חרם שוכרים שלא ישכרו ביותר ממחיר מסוים זה היה יכול לעצור את העליות אבל זה לא מעשי כיום, כי באמת יש מחסור באזורי הביקוש.

אשכרה זה המחירים לדירת 3 חדרים??????????
עלה באלף ש"ח תוך שנה?????????
חידוד:
עלה בכ 40% תוך שנה
כלומר לא שונה בהמון ממקומות אחרים
רק שאנחנו פחות מודדים יחסיות משום מה
נשמע לנו שלעלות מ4500 ל 6000 זה יותר- למעשה זה פחות
ביחס.

איך המשכיר שלנו אמר אני ערב חתונה אני עם הוצאות גדולות:rolleyes:
ההוצאות כמו מים וחשמל השוכרים משלמים ועלויות נוספות של משפחה לא השוכרים צריכים לממן לו, הם מתמודדים עם אותה מצוקה!
אגב אני מסתייג ממה שאמרו פה כמה שכל המשכירים הם נצלנים שמעלים את השכירות מתי שהם חפצים ומשאירים את השויכרים חסרי אונים
אני מכיר כמה משכירי דירות שאין עליהם הוצאות חתונה ועול משכנתא, יש להם כן עול כבד של השכרת דירות שבבעלותם לאחד יש חמשה לשני פי עשרה
והם מתחשבים בשוכרי הדירות לא מעלים כל שנה בעוד אלף שקלים אלא ב200
אז אנה לא להכליל את כלל משכירי הדירות כרשעים

לא צריך מלחמות צריך שפיות!
אגב 'שפיות' אינה קשורה למחיר השכירות!
השפיות צריכה להיות בסדר חיפוש דירה להשכרה מעתה רק בדירומט ובישא ברכה, טירוף לשלם למתתוך 8 וחצי אחוז תיווך (חודש אחד מתוך 12) ואילו במכירה וקנייה משלמים רק בין 2 ל4 אחוז!
בשכירות המשכיר אינו משלם תיווך ובמכירה כן! למה?

אולי במקרה גם יש לו ילד חנ"מ או שאר קשיי שלא כאן המקום לפרטם?
מה זה משנה?
זה בכלל לא קשור!
גם אם למשכיר יש מליונים בבנק
ואין לו מניעה לגור בכדור פורח
זה לא ענייני
וכן- אני שוכרת ועדיין מבינה את ההגיון הפשוט שהשכרת דירה
זה עסק לכל דבר וענין
וכמו שכשלקחתי מאפרת השבוע והיא גבתה מאות שקלים לא בררתי איתה: יש לך צורך מיוחד בכסף? אולי שנתחלק בעלות הגבוהה חצי חצי? אולי תממני לי חלק? את נותנת מעשרות בכלל וכו' וכו'
ידעתי מראש את המחיר
ונכון- הייתי חייבת את האיפור ולא היתה לי ברירה
ולכן מה?
זה העסק שלי בלבד ולא של המאפרת
אני עבדתי עוד כמה שעות כדי לממן את זה וזהו זה

ההוצאות כמו מים וחשמל השוכרים משלמים ועלויות נוספות של משפחה לא השוכרים צריכים לממן לו, הם מתמודדים עם אותה מצוקה!
נכון, השוכרים לא כאן כדי שירויח
השוכרים כאן כי הם בחרו לגור כאן וזהו
אם חסר לו כסף שיפתח עסק
אם הוא מחתן ילד או בחובות ואולי אפילו הולכים להוציא אותו מהבית הוצאה לפועל שיסתדר
מה זה קשור אליהם?

מקווה שברור שזה ציניות
הדירה היא העסק שלו
הם לא חייבים להיות הצרכנים שלו
אבל אם הם בחרו "בוגבו" או "ירושלים" או לא משנה מה
הם משלמים את המחיר.

נכון, השוכרים לא כאן כדי שירויח
השוכרים כאן כי הם בחרו לגור כאן וזהו
אם חסר לו כסף שיפתח עסק
אם הוא מחתן ילד או בחובות ואולי אפילו הולכים להוציא אותו מהבית הוצאה לפועל שיסתדר
מה זה קשור אליהם?

מקווה שברור שזה ציניות
הדירה היא העסק שלו
הם לא חייבים להיות הצרכנים שלו
אבל אם הם בחרו "בוגבו" או "ירושלים" או לא משנה מה
הם משלמים את המחיר.

חידוד:
עלה בכ 40% תוך שנה
כלומר לא שונה בהמון ממקומות אחרים
רק שאנחנו פחות מודדים יחסיות משום מה
נשמע לנו שלעלות מ4500 ל 6000 זה יותר- למעשה זה פחות
ביחס.
מה לדעתך הקפיץ ככה את המחירים בעיר?
כי דיברתי עם כמה אנשים שטענו לי שבקרוב הולכים להשתחרר הרבה דירות חדשות מה שיקריס את המחירים
מה דעתך?

מה לדעתך הקפיץ ככה את המחירים בעיר?
כי דיברתי עם כמה אנשים שטענו לי שבקרוב הולכים להשתחרר הרבה דירות חדשות מה שיקריס את המחירים
מה דעתך?
בשוק חופשי זה רק ביקוש והיצע
או התערבות ממשלה [סבסודיה ומס]

המצב הוא של ביקוש יותר גבוה מההיצע

הביקוש הגדול מאד הקפיץ את המחיר
ומשהו אחד כן נוסף- עלויות, עלויות הדירה החשמל המים הגז החיים הארנונה...הכל- גרם לזה גם לעלות

ולדעתי לא יקרוס כל כך מהר

כבר 20 שנה מדברים שעוד מעט וזה ייעצר עוד מעט זה ייעצר

למי שלא ראה או שמע
יש אינפלציה בשוק

אין מה לעשות עם שקל
ולמעשה הכסף שחוק.

אגב אני מסתייג ממה שאמרו פה כמה שכל המשכירים הם נצלנים שמעלים את השכירות מתי שהם חפצים ומשאירים את השויכרים חסרי אונים
אני מכיר כמה משכירי דירות שאין עליהם הוצאות חתונה ועול משכנתא, יש להם כן עול כבד של השכרת דירות שבבעלותם לאחד יש חמשה לשני פי עשרה
והם מתחשבים בשוכרי הדירות לא מעלים כל שנה בעוד אלף שקלים אלא ב200
אז אנה לא להכליל את כלל משכירי הדירות כרשעים
איך אני מעריך את ההסתייגות שלך.
כמעט היו לי ספייקעס' אם אני מצטרף למניין.

אז במקום שהוא יעזוב , תוסיפי את עוד איזו הכנסה מהצד ב1000 שח
זה סכום מאד הגיוני למשו מהצד.
כמו שכבר כתבתי אני לא מסכימה עם זה שצריך להאשים את המשכיר שהבעל עוזב את הכולל או כל השלכה אחרת מהמחיר של השכירות,
אבל לגבי זה לא רוצה לדבר בשמה אבל לא נראה לי פשוט בכלל להוסיף הכנסה של 1000 מהצד אם היא עובדת משרה מלאה, אם היא מוצאת משהו ב50 לשעה נגיד זה שעה להוסיף כל יום וזה בכלל לא מעט ולא לכולם זה אפשרי.

בשוק חופשי זה רק ביקוש והיצע
או התערבות ממשלה [סבסודיה ומס]

המצב הוא של ביקוש יותר גבוה מההיצע

הביקוש הגדול מאד הקפיץ את המחיר
ומשהו אחד כן נוסף- עלויות, עלויות הדירה החשמל המים הגז החיים הארנונה...הכל- גרם לזה גם לעלות

ולדעתי לא יקרוס כל כך מהר

כבר 20 שנה מדברים שעוד מעט וזה ייעצר עוד מעט זה ייעצר

למי שלא ראה או שמע
יש אינפלציה בשוק

אין מה לעשות עם שקל
ולמעשה הכסף שחוק.
אני מדבר על נתיבות ספציפית
הייתה שם עלייה לא הגיונית

אגב 'שפיות' אינה קשורה למחיר השכירות!
השפיות צריכה להיות בסדר חיפוש דירה להשכרה מעתה רק בדירומט ובישא ברכה, טירוף לשלם למתתוך 8 וחצי אחוז תיווך (חודש אחד מתוך 12) ואילו במכירה וקנייה משלמים רק בין 2 ל4 אחוז!
בשכירות המשכיר אינו משלם תיווך ובמכירה כן! למה?
כתבת: 'שפיות' אינה קשורה למחיר השכירות'
הנידון כאן הוא לגמרי על 'שפיות' יש כאן ויכוח נוקב מאוד בין שוכרים למשכירים האם נדרש ממשכיר להתחשב בשוכר ולהוריד את המחיר, או שעליו להתחשב בהוצאותיו וקרוביו ולדרוש מהשוכר את מחיר השוק ולתרום את צדקותיו כפי דעתו ודרכו.
אל תסיט את הנושא לויכוחים על מתווכים..
הנידון על תיווך אינו קשור לנושא, זה כמו שתמליץ לא לקנות גבינה צהובה כדי לחסוך כסף ואז יוכלו לשלם שכירות יותר גבוהה...
מה קשור 'שפיות' לשאלה אם לפנות למתווך?? מי שרוצה יפנה לישא ברכה ויתאמץ הרבה כדי לשכור דירה, ומי שרוצה לחסוך זמן ושיטוט ילך למתווך.
וגם אם זה קשור איכשהו ל'שפיות' לא זה האשכול המתאים.
זה לא אשכול לנידון על חיסכון!

כמו שכבר כתבתי אני לא מסכימה עם זה שצריך להאשים את המשכיר שהבעל עוזב את הכולל או כל השלכה אחרת מהמחיר של השכירות,
אבל לגבי זה לא רוצה לדבר בשמה אבל לא נראה לי פשוט בכלל להוסיף הכנסה של 1000 מהצד אם היא עובדת משרה מלאה, אם היא מוצאת משהו ב50 לשעה נגיד זה שעה להוסיף כל יום וזה בכלל לא מעט ולא לכולם זה אפשרי.
לוידעת , אנשים לא עוזבים כולל בשביל 1000 שח בחודש , בזה אני בטוחה!!

הלוואי שלא היה לי שום הוצאות והייתי יכול להתחשב בשוכרים שלי!
תתפללו עלי שאזכה בלוטו, אשקול לחלק לכל מנוי בפרוג שמרגיש שוכר מקופח שכירות לחודש חינם! ;)

לוידעת , אנשים לא עוזבים כולל בשביל 1000 שח בחודש , בזה אני בטוחה!!
אני גם בטוח שבמידה ויש מישהו שעבור 1000 ש"ח יוצא לעבוד, נוכל כאן מהאשכול הזה לגייס תרומות קבועות כך שימשיך ללמוד!! אני הראשון לתת הו"ק למי שימשיך בכולל עבור ההו"ק שלי!
כמובן לכל אחד יש את השיקולים שלו, אם כך הוא החליט - כנראה הוא שקל זאת בכובד ראש והתייעץ עם רבותיו, אך אי אפשר להטיל על המשכירים את מצפון ההחלטה הזו.

היו ימים בו המשכירים עמדו ובכו
והשוכרים הרגישו בעלי הבית
מעניין למה לא שמענו אז בקשה מהשוכרים לתרום למשכירים שכירות יותר גבוהה......

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה