בנק ישראל העלה את הריבית ב 0.25% מה שמייקר את המשכנתא

ב"ה, לגמרי. וכנראה כל מי שמתלונן על העליות ז"א שרכש לפני עליית המחירים של הדירות..

אבל - לא אני טוען זאת אלא אנשים שבאמת מבינים בכלכלה - שיש דרכים נוספות להורדת אינפלציה!
לא במדינה של שוק חופשי, תבדוק לאורך כל ההיסטוריה ככה פעלו בזמן אינפלציה וכן הפוך בזמן דפלציה/מיתון
אחרי המשבר ב2008 ירדו למדיניות ריבית 0 כדי להאיץ את הכלכלה ולדרבן אנשים לקחת הלוואות ולהשקיע שלא תיכנס למיתון והציבור התרגל לזה, אבל היה ברור שזה לא יישאר לאורך זמן כי אינפלציה של כמה אחוזים זה דבר טבעי ומתבקש וכשזה מתגבר עם הזמן חייבים להעלות את הריבית
אגב לשואלים קראתי בכלכליסט שלפי מה שנראה בנק ישראל יעלה עוד פעמיים ברבע אחוז ויעצור, אבל כמובן שזה רק השערה בעלמא אבל אולי נותן איזשהו כיוון ללחוצים

על הכל אני מסכים איתך חוץ מהקטע הזה

במדינת ישראל אני לא צופה שום בועה שתתפוצץ.
יש פשוט את הקטע הבעייתי של הנדל"ן,
שמחירי הנדל"ן יקרים מאוד
מה שיקרה בעוד כמה שנים זה - שרק עשירים יוכלו לקנות דירות בא"י! וכאן מסתיים הסיפור
כולם ידעו שמחירי הנדל"ן במדינת ישראל יקרים...
מכאן ועד פיצוץ בועתי הדרך ארוכה מאוד...
הרבה פעמים מנסים להשוות מול אמריקה/אירופה וכו'
זה ממש לא כך! לא שייך להשוות,
לא קריסת בנקים ולא פיצוץ בועתי.
הכלכלה פה מאוד מתוחכמת ומוגנת
נ.ב.
בקטע של משכורת חודשית
אנשים היום מרוויחים/יכולים להרוויח הרבה מאוד כסף! יותר מאי פעם..
אין לדעת מה יהיה. אבל גם אין עניין באופטימיות יתר שלא מגובה בכלום. שחברות נסחרות בבורסות במכפילים מטורללים, וכמות החוב בשוק היא מטורפת, וכו וכו. סביר מאד (שוב, לא בטוח) שיבוא היום וזה יתפוצץ.
ואז שיהיה באמת גרוע, שלא יהיה עבודות, לא יהיו לקוחות, עסקים יסגרו, פשיטות רגל משמעותיות, לא יהיו הלוואות, משיכות כספים נרחבות, אז גם בנקים יוכלו לקרוס עם כל המערכת הכלכלית. (ואז לא יעזור לאף אחד שגם הדירות ירדו, כי לא יהיה ממה לשלם)
אין באמת הגנות אמינות. ההגנה הכי טובה שיש זה לצנן את השוק כבר עכשיו בעליות ריבית.

בכל מקרה זה מסובך מידי בשביל שאני או אתה או כמעת כל אחד יוכל להבין מה יהיה. אבל אחריות של כל בן אדם להבין מה הסיכונים שהוא לוקח. ולא להאמין לאופטימיסטים חסרי קשר למציאות. (וודאי לא בהחלטות גדולות כמו קניית דירה ומשכנתא)

ולגבי המשכורות, כבר הגיבו שכמות המשכורות שצריך לדירה עלה..

בכל מדינה דמוקרטית מתוקנת יש 'הפרדת רשויות' שאומרת שמערכת משפט עצמאית שאחראית לפסוק לפי החוק היא חלק בלתי נפרד מהדמוקרטיה.

ברוב המדינות יש לשופטים סמכות לפסול חוקים שנוגדים את החוקה.
במדינות שהפוליטיקאים ממנים את השופטים - יש חוקה מבוצרת שמגנה על זכויות הפרט.

יש כאן חוקה, אבל היא לא מבוצרת כמו בארה"ב, שצריך רוב של שני שלישים בשני בתי המחוקקים, אלא כל רוב קואליציוני יכול לבטל את החוקה.

ליועמ"שים אין סמכות למנוע חקיקה, ועילת הסבירות נלקחה מהמשפט הבריטי.

ניתן לתת יותר כוח לממשלה בבחירת שופטים, אבל לא באופן שהממשלה תוכל למנות ליצנים כשופטים.

בית משפט לא אמור להיות גוף דמוקרטי.
וכל נושא שבעולם יכול להיות קשור לחוק, ולכן אין כזה מושג 'סוגיות לא לו'.

יש הגדרה כלל עולמית של זכויות הפרט.
גם אחרי ששופט מונה, הממשלה יכולה לעכב את קידומו לנשיא בית המשפט או לערכאות עליונות יותר, ולכן זה נקרא שמערכת המשפט איבדה את עצמאותה.
רק להזכיר הנושא הוא שבנק ישראל העלה את הריבית
במטרה לעצור את עליית המחירים

תודה על המחמאה אבל פה זה לא המקרה אני חושב שהרבה מכירים אותי כאן,
באמת לצערינו יש בתחום הרבה שרלטנים וחסרי מקצועיות אז בהחלט יש מקום לחשש ובאמת כדאי לבדוק טוב לפני שסוגרים עם יועץ.
ובאמת בחודשיים האחרונים נפתחו המון אופציות לשיפור הריביות וחבל לא לשפר את מצבכם.
מוזמן לחייג אלי ולבדוק איתי.
עם אתה עדיין מפחד אתה יכול להתייעץ עם כל יועץ שאתה מכיר.
אפשר כתובת מיל?
מישהו באמת חושב שזה תלוי בבנק ישראל ?
אני חושבת שכדאי לקרוא קצת בנושא ולהבין מה קורה פה ובעולם.
יש מקומות בהם האינפלציה היא בעלת שתי ספרות, זה משבר כללי בכל העולם.

עוד דבר שחייבים להבין , שאינפלציה מורידים מהר(בדגש על המהר)
רק באמצעות עליית ריבית ! ולא , לא כעונש המורה לתלמיד הסורר, זה ממש לא הקטע.
הרציונל מאוד פשוט:
עלית הריבית( אמורה) לגרום לאנשים לעצור קצת מלקנות ולקנות ולקנות.
עליית הריבית מאטה את קצב לקיחת ההלוואות ( בגלל החזר חודשי גבוה)
ובמילים אחרות - גורמת לצרוך פחות! להוציא פחות!

הבעיה שאנחנו בבעיה תרבותית וחברתית קשה בעניין הזה, ולמרות הקיטורים על יוקר המחיה, ועל עליית הריבית , ועל הקושי הכלכלי -
המסעדות מפוצצות , הנתבג מלא בנוסעים , החנויות הומות אדם, והדואר בעומס עקב ריבוי הזמנות מהאתרים בחול .
זה אומר , שהמצב עדיין לא מובן לאנשים, או שפשוט יש בעיה פסיכולוגית עמוקה יותר שלנו כחברה ....
הזמנות מחו"ל זה חסכון בכסף

אפשר כתובת מיל?
diramika.co.il
Screenshot_20230406-224037_Chrome.jpg

מופיע גם בחתימה

@הון ובית
@ראובן 23

תוכלו להציץ על המשכנתא שלי?
יש מה לגעת בה?
על פניו היא נראית לי מצוינת , אכן כך?

תודה.

קבצים מצורפים

• פרטי משכנתה פאגי.pdf
    4.6 MB · צפיות: 78

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה