- הוסף לסימניות
ריאחי-סימניםמי המחבר/המו"ל של "התיקון המחולק"?
ריאחי-סימניםמי המחבר/המו"ל של "התיקון המחולק"?
אגב, ב'סימנים' הביא לזה סימן נאה מהמסֹרה: צִמְּתוּתֻֽנִי.צִוֵּ֙יתִי֙ צֻוֵּֽיתִי
טעות !!כנ"ל=
צִוֵּ֙יתִי֙ צֻוֵּֽיתִי
לָלִֽין׃ לָלֽוּן׃
גם אני חושב שהוא הכי טוב וכן הוא הכי מדויק מבחינה דיקדוקית מה שאין כן באחרים שמלאים טעויותרוב ספרי התורה כתובים אותו דבר, והמדויק בתיקון הקוראים הוא "סימנים" התואם כמעט לכל ספרי התורה.
יש פה ושם כאלו ששונים בעיקר ספרי תורה ישנים.
לא נראה לי שאפשר להדפיס תיקון קוראים על כל ספר תורה שנכתב...
התכוון להגייה חסידית.טעות !!
צויתי בחיריק ובקבוץ 3נקודות
נקרא באותו היגוי?
עדיין!התכוון להגייה חסידית.
מה עדיין? אצל החסידים אין שום הבדל.עדיין!
בציויתי יש הבדל (לכה"פ בחלקם משנים רק את הציירה ולא את השורוק).מה עדיין? אצל החסידים אין שום הבדל.
עוד י"ל דבבי"כ יש חוסר ביטחון עצמי,עוד משהו, מישהו שאל למה בהכנה יודעים תמיד יותר טוב, התשובה פשוטה כל הענין זה הריכוז, אם אתה קצת פחות מרוכז אתה צריך שהקריאה תהיה יותר מוכנה -שפחות תאמץ את הזיכרון. [שאני יודע שהולך להיות 'מפריעים' בקריאה אני באמת מכין יותר.. לפעמים אני גם עושה 'סימולציות', אני מכין במקום שקשה להתרכז בשביל לראות איפה אני פחות מוכן ששם אני יכין יותר טוב]. יש גם השפעה לצרות הכתיבה של הספר, כלומר בגלל שהס"ת זה פחות ברור המוח קולט פחות את ההמשך ולכן הזמן להוציא את הטעמים הנכונים מהזיכרון מתקצר.
כל החסידים (כולם בלי יוצא מן הכלל) קוראים שורוק כמו חיריק!בציויתי יש הבדל (לכה"פ בחלקם משנים רק את הציירה ולא את השורוק).
עליך מוטל החוב לשלול ולהוכיח כי טעיתי.@איש האשכולות אולי במקום להזעיף פנים תבארו את טעותי?!
זאת אומרת שמי שלא קורא כן הוא לא זכאי לתואר חסיד.כל החסידים (כולם בלי יוצא מן הכלל) קוראים שורוק כמו חיריק!
אתה רוצה להגיד לי שאתה מכין מתוך הדבר הזה שהעלית?...התחלתי להכין את הפרשה ונהיה לי שחור בעינים.
בתוך קטע של שני שלישי יש כ 12 פעמים לפחות "וראה הכהן" וכל אחד בטעמים אחרים. כמעט אין שנים דומים!!
צפה בקובץ המצורף 868402
חזרתי וחזרתי וחזרתי וחזרתי ולא הצלחתי לקלוט.
עיין בשיטה מקובצת שמסייע בדבר.חזרתי וחזרתי וחזרתי וחזרתי ולא הצלחתי לקלוט
לא מבין את הנוסח?עליך מוטל החוב לשלול ולהוכיח כי טעיתי.
אמרתי כי החסידים לא מבדילים בין חיריק לשורוק. ואתה משהו בקשת לחלוק עלי... לפי הבנתי המשוגהלא מבין את הנוסח?
וכי מריבה יש כאן?
אני אמרתי את שאני חושב ויתכן שטעיתי לכך ביקשתי שתבאר את כוונתך.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים