המנגן והבעל קורא
משתמש רשום
- הוסף לסימניות
הגמרא ידועה לי אבל נדמה לי שמדובר שם על מלמד דרדקי?.
בהחלט! תכין בין גברא לגברא, בדוק ומנוסה!ועדין... יש שיטה קלה ובדוקה לענין?
אמת ויציב, ולמעשה עם התיקון המחולק זה הרבה יותר פשוטבהחלט! תכין בין גברא לגברא, בדוק ומנוסה!
??????????בהחלט! תכין בין גברא לגברא, בדוק ומנוסה!
למעשה זו השיטה היחידה שעובדת (אצלי לכה"פ).אבל השיטה שלי היא כזו הרי ידוע שהמוח זוכר דברים מיוחדים שאינם שגרתיים, וכנ"ל גם בטעמים, (ראיתם פעם בע"ק שפיספס "אזלא גרש"? . וכן עוד טעמים "פזר" "זקף גדול" וכו' שהם טעמים בולטים ו"חריגים".)
אשר על כן אני משתדל להפוך פסוקים הקשים לזיכרון (תבניות טעמים) ל"מיוחדות" ע"י הרמת קול (לא בקריאה! בהכנה!) וכיו"ב.
מקווה שהצלחתי להסביר...
הפטש הוא שאם תכין רק בין גברא לגברא אזי ימליצו לך לעשות הסבת מקצוע...נדמה לי שהפשט בדברי הרב גידל שליט"א הוא
להכין גם בין גברא לגברא.
לעבור על העליה במהירות תוך שימת לב לקטעים ה"מועדים לפורענות".
קיים "תאכלו" בשווא נח?? למיטב ידיעתי הוא או שווא נע או ציירהיש לשים לב לדברים הבאים:
1)ניקוד למשל תֹּאכְל֨וּ תֹּאכֵ֔לוּ עֹ֣לָתֶ֔ךָ עֹ֣לָתְךָ
2) דגוש ורפה
3)מלעיל ומלרע
4) מילים דבוקות למשל אֶת־שְׂעִ֤יר אֶתְעִ֤יר לאשכנזים בלבד, ספרדי לא יחבר TלS.
5)מילים מובלעות למשל וְיִצְהָרֶֽךָ וְיִצָּרֶֽךָ
6) לקרוא נכון אל"ף ה"א עיי"ן.
7) להבדיל בין תלישא קטנה לגדולה וכן בין קדמא לפשטא (לעיתים יש בכך משום שנוי משמעות)
מלרעעזרה דחופה...
לשון עתיד זה מלעייל או מלרע?
מלרע אבל יכול להיות הווה, כמו 'באה' במגילת אסתר- ...ובזה הנערה באה אל המלך...-במלרע לשון עתיד/הוה מתמשך.עזרה דחופה...
לשון עתיד זה מלעייל או מלרע?
כנ"ל..נדמה לי שהפשט בדברי הרב גידל שליט"א הוא
להכין גם בין גברא לגברא.
לעבור על העליה במהירות תוך שימת לב לקטעים ה"מועדים לפורענות".
אין הרבה ענין לחזור על כל הפרשה ברצף עדיף לחזור יותר על הקטעים הקשים.
וואוכיון שעלי מוטל עול הקרואים והמי שברכים הזמן היחיד הוא ברכת העולה..
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים