- הוסף לסימניות
איך זה נוגע לעניינינו?אולי תסכימי לגלות לנו מה טווח הגיל שלך? האם עברת את ה-30, ויש לך 3-4 ילדים ומעלה?
איך זה נוגע לעניינינו?אולי תסכימי לגלות לנו מה טווח הגיל שלך? האם עברת את ה-30, ויש לך 3-4 ילדים ומעלה?
חינוך זה דבר נחמד, אם הוא מופנה לשני הצדדים.לדעתי, הכל מתחיל בחינוך.
כמו שבסמינרים מדברים בלי סוף על בית של תורה וכו', הקרבה, ויתור, מסירות.
אפשר גם לדבר על דירות בפרפרייה.
(כשהמון חברות עושות את זה זה קל בהרבה!)
לפני שנים זה לא היה פשוט להתחתן עם בן תורה - והיום כמעט כל בחורה אומרת את זה... כי זה מה שמלמדים
לגבי הכספים שהבחורים דורשים...
זה תלוי בראשי ישיבות מכירה סיפורים מקרוב על דרישות של רבנים/ משגיחים להוסיף כסף ועל זה יקום דבר!
זה צריך להתחיל משם...
מותר לבחורות שלומדות לימודים קשים והולכות לקרוע את עצמן לכל הכיוונים לשאוף לפחות לסיים לימודים בפניות נפשית.בכל אופן זה לא פותר את ענייני השידוכים.
הרבה בחורות לא מעוניינות להתחיל שידוכים ללא עבודה מסודרת או לפחות סיום לימודים.
מסכימה לחלוטין, רק הצבתי גורם למה הרבה בנות מסיימות לימודים ולא נשואות גם שנה, שנתיים שלוש אחרי.מותר לבחורות שלומדות לימודים קשים והולכות לקרוע את עצמן לכל הכיוונים לשאוף לפחות לסיים לימודים בפניות נפשית.
שלא לדבר על כך שהורים רבים לא יכולים גם לממן לימודים של בת נשואה, גם לעזור בקניית דירה וגם לכלכל אותה בשנות לימודיה.
והרבה בחורים לא מוכנים לשמוע על אחת שלא סיימה לימודים, ולפעמים גם רוצים לשמוע שעובדת וכמה משתכרת.הרבה בחורות לא מעוניינות להתחיל שידוכים ללא עבודה מסודרת או לפחות סיום לימודים... (אבל לא זאת הבעיה המרכזית)
סליחה שאני לא יכול להתאפקהשאלה היא עד כמה זה נחמד לאישה......... שבעלה הולך לכולל שישי שבת............. עד כמה זה נשמע הגיוני?!?!
מה יש נשים שרוצות שבעלן יישאר במוצ"ש בבית? איזו חוצפה. לא ייאמן.סליחה שאני לא יכול להתאפק
בחורה שלא נשמע לה הגיוני שהבעל הולך לכולל שישי שבת, מיותר לה כל הדיון הזה.
יכולה למצוא בחור בינוני ומטה באחת הישיבות הפחות נחשבות, ומידיעה אני אומר, שבחורים כאלו, למרות ה"רוח" הראשונית בהצעות השידוכים, השידוכים שלהם נסגרים הרבה פעמים בסביבות התחייבות של 200K.
(מה בדיוק הוא צריך לעשות כל יום שישי ומוצ"ש?נכון, יש כמה סידורים שעם תכנון נכון עושים אותם ערב קודם, ומה שנשאר מוקדם בבוקר, והולכים ללמוד. הלואי שהיו מספיק כוללי שישי שבת לכל האברכים שמסוגלים והיו רוצים את זה, אלא שחסרה להם המסגרת והדחיפה).
ח"ו. לא סתם פינוק.מה יש נשים שרוצות שבעלן יישאר במוצ"ש בבית? איזו חוצפה. לא ייאמן.
מה? הן צריכות? סתם פינוק של הדור הזה.
איך זה נוגע לעניינינו?
כי פשוט אשה שבעלה לומד מראשון עד חמישי שניים או שלשה סדרים בזמן שהיא לוקחת את עול הפרנסה שלו עליה ומגדלת ילדים לתורה לא מוסרת את הנפש בכלל.ח"ו. לא סתם פינוק.
אבל שלא ירמו את עצמן שהם מוכנות "למסור את הנפש עבור לימוד תורה", ולכן הם רוצות בחור מתמיד ומצוין, ולכן ההורים שלהם יאלצו להתחייב כהוגן, כשהן לא מוכנות להקריב את זה שהבעל ילמד גם ביום שישי ובשבת או מוצ"ש.
בלי קשר לכל הדיון הכללי כאן- הקפיץ אותי הבינוני מטהסליחה שאני לא יכול להתאפק
בחורה שלא נשמע לה הגיוני שהבעל הולך לכולל שישי שבת, מיותר לה כל הדיון הזה.
יכולה למצוא בחור בינוני ומטה באחת הישיבות הפחות נחשבות, ומידיעה אני אומר, שבחורים כאלו, למרות ה"רוח" הראשונית בהצעות השידוכים, השידוכים שלהם נסגרים הרבה פעמים בסביבות התחייבות של 200K.
(מה בדיוק הוא צריך לעשות כל יום שישי ומוצ"ש?נכון, יש כמה סידורים שעם תכנון נכון עושים אותם ערב קודם, ומה שנשאר מוקדם בבוקר, והולכים ללמוד. הלואי שהיו מספיק כוללי שישי שבת לכל האברכים שמסוגלים והיו רוצים את זה, אלא שחסרה להם המסגרת והדחיפה).
אפשר לראות היסטורית תגובות.מדי הרבה פעמים הדיינתי ארוכות עם מי שאח"כ התברר לי שהיא פעוטה בת 18.
כדי לדעת איך להגיב, לפעמים צריך לדעת עם מי (בערך) מדברים.
מוסרת, אבל אם זה נעצר בזה שהיא "רוצה אותו מוצ"ש בבית", על כל המשמעויות, אז צריך לחזור אחורה ולבדוק את מסירות הנפש של כל השבוע.כי פשוט אשה שבעלה לומד מראשון עד חמישי שניים או שלשה סדרים בזמן שהיא לוקחת את עול הפרנסה שלו עליה ומגדלת ילדים לתורה לא מוסרת את הנפש בכלל.
עוצרת כאן כי זה נהיה הזוי.
באמת מעניין מה הלוז שלך בחיים ואיפה מיקומך.מוסרת, אבל אם זה נעצר בזה שהיא "רוצה אותו מוצ"ש בבית", על כל המשמעויות, אז צריך לחזור אחורה ולבדוק את מסירות הנפש של כל השבוע.
מבלי לזלזל ולהמעיט בערך של זה, זה מציב סימן שאלה, ודורש בדיקה אם זה כי ככה מקובל, או ממקום פנימי אמיתי.
אופס, דבר ראשון אני גבר.בלי קשר לכל הדיון הכללי כאן- הקפיץ אותי הבינוני מטה
ומה עם הבעל עצמו?
חשבת שאולי טוב לו מרווח נשימה?
טיפה זוגיות נינוחה ולא עייפה במוצש?
והוא יכול להיות האברך השטייגניסט של כל השבוע--- ובן אדם.
וכן, הוא אוהב ללמוד! מאוד!!!
הזלזול, הזלזול הזה מחרפן אותי
לכזה בן תורה ששבוע שלם לומד ברצינות את קוראת בינוני ומטה???
מרחמת...
סליחה שאני מתערב בויכוח, מקריאת ספריך המצוינים, נמצאתי למד שאת נמנית על המגזר החסידי.
כנראה זאת הסיבה שאת חושבת שנשות אברכים פורשות בכזאת מהירות.
המציאות שאני מכיר שונה לחלוטין.
בהצדעה לאישתי, ולכל חברותיה שבחרו לצעוד בארץ לא זרועה. ובתפילה שיהיו להן הכוחות להמשיך הלאה תמיד מתוך שמחה.
( כמובן מבלי לזלזל באנשים ובנשים האיכותיים ועובדי ה' באמת, מכל המגזרים, שבחרו לעבוד את ה' בפרנסת בני ביתם)
משעשע.באמת מעניין מה הלוז שלך בחיים ואיפה מיקומך.
אני שוב רואה שלא הצלחתי להסביר את עצמי נכון. גם ל @רק אושר!כי אישה בדורנו שעובדת ויולדת ומטפלת זו כבר מסירות נפש ונעצור רק בזה....
הנושאים החמים