בר מצווה

• הוסף לסימניות
אני מוזמנת לבר מצווה בציבור ספרדי
אני יודעת שמקובל לתת כסף בציבור זה בארוע מעין זה.
כמה מקובל לתת?
אני מגיעה עם ביתי-חברת אח בר המצווה (בת 7)
תודה לכולם
ותמיד בשמחות.

• הוסף לסימניות
100 ש"ח זה נראה לי סביר
150 מכובד

• הוסף לסימניות
לא מחייב לדעתי. אם את אשכנזיה ואולי אפילו אברכית, ואלו לא הסטנדרטים שלך לא נראה לי שאת צריכה לתת להם מתנה גדולה יותר ממה שאת נותנת לאחיך. אפילו אם זה מקובל אצלם.
לדעתי את יכולה לקנות לילד מתנה יפה, ובטח אם את באה עם ביתך אז זה יכול לבוא ממנה, אפילו סידור עור עם חריתה, ספר חידושי תורה עם השם וכל מיני כאלה דברים שיכולים לעלות הרבה פחות ומצד שני הם מרשימים יותר מצ'ק או שטר שאת שולפת בכאילו 'נונשלנטיות' כזו אבל את חוסכת בגלל זה על כמה דברים אחרים.
כמובן שאת לא צריכה לחשוב כמוני...

• הוסף לסימניות
1. 100 שקל לב"מ זה מכובד! זו לא חתונה.
2. זה נראה כאילו כל מי שמגיע לב"מ אצל ספרדים מניח מעטפה...
3. מתנה כספר וכדו' יעיל בהחלט, אבל ברור שמעטפה מרשים יותר.

נ.ב. מה הלחץ? זה נותן רושם כאילו אם הולכים לשמחה של ספרדים ולא מניחים מעטפה, בולעים אותך חי. זה נכון שאצל ספרדים נהוג להניח מעטפה ואצל אשכנזים נהוג יותר לתת מתנות, אבל מי אמר בכלל שחייבים לתת מתנה? להניח מעטפה? זה אמנם מאוד מכובד ומכבד, אבל רק לא לצאת מהכלים מרוב לחץ... :) זה לא במקום.

קחו את העיקרון, ואל תתפסו על המילים.
פשוט הצורך לפתוח אשכול נותן רושם כאילו לא יודע מה... :)
תתנו לפי הרגשת הלב שלכם, אין כללים.
אוי לנו אם גם בדברים האלו יהיו כללים סטיגמות והכתבות של חברה וכדו'.

• הוסף לסימניות
מתכוונים בארוע כזה שכל אחד ישלם כמעט על המנה שלו
או רק לחסות חלק מההוצאות?
אם בר המצווה עוזרת לי כשכנה די הרבה בתשלום לאורך השנה ואנו ביחסי ידידות טובים ודי רובים
אז מה עכשיו אתן אומרות?
מבחינתיח 150 ש"ח זה המון!!! לעומת ספר,עט,נגן שובר כרטיס ספר וכד' שאני נוהגת לתתבלבר מצוות -אשכנזיות אפילו לקרובים כמו אחינים ובני דודים.
מה צרייךבאמת לעשות?
הבר מצווה באולמי מונדיאל בגבעת שאול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המקצוען;1252692:
1. 100 שקל לב"מ זה מכובד! זו לא חתונה.
2. זה נראה כאילו כל מי שמגיע לב"מ אצל ספרדים מניח מעטפה...
3. מתנה כספר וכדו' יעיל בהחלט, אבל ברור שמעטפה מרשים יותר.

נ.ב. מה הלחץ? זה נותן רושם כאילו אם הולכים לשמחה של ספרדים ולא מניחים מעטפה, בולעים אותך חי. זה נכון שאצל ספרדים נהוג להניח מעטפה ואצל אשכנזים נהוג יותר לתת מתנות, אבל מי אמר בכלל שחייבים לתת מתנה? להניח מעטפה? זה אמנם מאוד מכובד ומכבד, אבל רק לא לצאת מהכלים מרוב לחץ... :) זה לא במקום.

קחו את העיקרון, ואל תתפסו על המילים.
פשוט הצורך לפתוח אשכול נותן רושם כאילו לא יודע מה... :)
אשמח לתשובה לאחר תגובתי השניה.
ולגבי לא לתת כלום
אז ככה נראים ארועים אצלינו האשכנזים
בברית מקבלים איזה בגד מהבוידם זנוח בלי פתק החלפה שחוץ מלמסור לגמ"ח אין מה לעשת בו.
בבר מצווה כמה דודים מנדבים את אותו הספר בכפולות או כרטיס ספר של 25 ש"ח
ובחתונות יוצאים ממש בידים ריקות.
זה מאכזב נורא.
פעם לברית היה אפשר להתחיל עם בסיס נחמד.
בבר מצווה למלא כמעט עמודון ספרים מרשים
ובחתונה לקבל גם מלאי יפה להתחיל בחיים (גם אם זה 10 מפות ו30 קומקומים)
והיום? ממש עצוב
ההורים משלמים מליוני שקלים על כל ארוע כל אחד בה לא מפספס אוכל
אולי שמח וקצת ממש רוקד
וממשיך לארוע הבא
וחותם שהיה אולי רק בתמונות וזהו.
אני לא אומרת שצריך לתת בכל ארוע שמזמינים
ולצערינו היום כל אחד מזמין את כול העולם אשתו וילדיו עד סוף כל הדורות כולל חברים/חברות של האחים וכו'...
וככה זה נראה
אבל אם כמו פה אשה שבטוב לבה נכון בתשלום אבל מזה היא מתפרנסת עוזרת לי לאורך כל הזמן בכל מיני תחומים מעבר להיותה שכנה לשכונה
אני מרגישה צורך לתת משהו מכובד ומצד שני זה גדול עלי.
אני רוצה ששתינו נצא מרוצות.

• הוסף לסימניות
אני ספרדיה
וכשהלכתי לבר מצווה בתור זוג צעיר ובאמת לא היתה לנו אפשרות לתת מעטפה הבאנו ספר
זה תלוי במי מדובר, אם זה משפחות אברכים משלנו הרבה פעמים מקובל להביא ספר ,

• הוסף לסימניות
מעטפה.
אין לך שום קשר לילד הבר מצווה, את הרצון לעזור ולהכיר טובה זה להורים שלו. אז מעטפה. כמובן במידה ויש מניין... אם מדובר באברכים, זה סיפור אחר.
מה שכן, יש משפחות שילד הב"מ מקבל את כל האלפי שקלים שהדודים והדודות נותנים, כך שבנקודה של עזרה, לא הרווחת הרבה. אבל הכרת טובה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DESIGNIK;1252704:
אני ספרדיה
וכשהלכתי לבר מצווה בתור זוג צעיר ובאמת לא היתה לנו אפשרות לתת מעטפה הבאנו ספר
זה תלוי במי מדובר, אם זה משפחות אברכים משלנו הרבה פעמים מקובל להביא ספר ,
אנשים ממש פשוטים אבל לא מתנהגים בארועים בדיוק אברכים בגלל המשפחה יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המקצוען;1252705:
מעטפה.
אין לך שום קשר לילד הבר מצווה, את הרצון לעזור ולהכיר טובה זה להורים שלו. אז מעטפה. כמובן במידה ויש מניין... אם מדובר באברכים, זה סיפור אחר.
מה שכן, יש משפחות שילד הב"מ מקבל את כל האלפי שקלים שהדודים והדודות נותנים, כך שבנקודה של עזרה, לא הרווחת הרבה. אבל הכרת טובה.

אני מבינה שכאן הכסף הולך להורים

• הוסף לסימניות
צודקת שבמקרה הזה, כשאת מרגישה הכרת טובה וכיף לך לתת, יש מקום גדול לתת.
נתינה תמיד מועילה ובד"כ לא עשתה רעה למישהו כשזה ניתן מכל הלב ומתוך יכולת.

לגבי בר מצוות בכללי, באמת פעם היו אפשרויות רבות יותר. כיום המצב הכלכלי קשה. אז נכון שזה מכובד ומכבד שנותנים מתנה, אבל אי אפשר לדרוש או אפילו לצפות.

לאחרונה יש אנשים שהצטמצמו בהוצאות הבית השוטפות, ולדרוש/לצפות מהם להביא מתנות, זו ממש כבשת הרש.

הברירה של בעלי השמחה היא לערוך שמחה זולה יותר, פחות רהבתנית, בבית הכנסת או באולם זול, ובכסף שנותר (אם נותר..) לקנות לילד ספרים ומתנות כפי צרכו.

זה מצחיק מצד אחד לערוך בר מצוה רהבתנית, ומצד שני לצפות שהשני, זה שמגיע בדאגה לאולם עם בנו בן ה12 ויודע שגם ילדו יצפה בעוד שנה לשמחה כזו, ואין לו מושג מאיפה יגמור את החודש, ק"ו לערוך בר מצווה, להביא גם מתנה נכבדת. הוא מבחינתו היה מבקש את דמי הנסיעה באוטובוס.

הגיעו לשמחה וויתרו על זמן יקר? תעריכו. אל תצפו שיצומו כי הוא כיבד אתכם ואתם מכבדים את לבו באוכל. במצב הכלכלי של היום ראוי שגם מי שיש לו יוותר על שמחה מנקרת עיניים, (גם אם מנקרת עיניים במושגים של השכנים זו בר מצווה באולם בית הכנסת למול בר מצווה ביתית).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1252719:
צודקת שבמקרה הזה, כשאת מרגישה הכרת טובה וכיף לך לתת, יש מקום גדול לתת.
נתינה תמיד מועילה ובד"כ לא עשתה רעה למישהו כשזה ניתן מכל הלב ומתוך יכולת.

לגבי בר מצוות בכללי, באמת פעם היו אפשרויות רבות יותר. כיום המצב הכלכלי קשה. אז נכון שזה מכובד ומכבד שנותנים מתנה, אבל אי אפשר לדרוש או אפילו לצפות.

לאחרונה יש אנשים שהצטמצמו בהוצאות הבית השוטפות, ולדרוש/לצפות מהם להביא מתנות, זו ממש כבשת הרש.

הברירה של בעלי השמחה היא לערוך שמחה זולה יותר, פחות רהבתנית, בבית הכנסת או באולם זול, ובכסף שנותר (אם נותר..) לקנות לילד ספרים ומתנות כפי צרכו.

זה מצחיק מצד אחד לערוך בר מצוה רהבתנית, ומצד שני לצפות שהשני, זה שמגיע בדאגה לאולם עם בנו בן ה12 ויודע שגם ילדו יצפה בעוד שנה לשמחה כזו, ואין לו מושג מאיפה יגמור את החודש, ק"ו לערוך בר מצווה, להביא גם מתנה נכבדת. הוא מבחינתו היה מבקש את דמי הנסיעה באוטובוס.

הגיעו לשמחה וויתרו על זמן יקר? תעריכו. אל תצפו שיצומו כי הוא כיבד אתכם ואתם מכבדים את לבו באוכל. במצב הכלכלי של היום ראוי שגם מי שיש לו יוותר על שמחה מנקרת עיניים, (גם אם מנקרת עיניים במושגים של השכנים זו בר מצווה באולם בית הכנסת למול בר מצווה ביתית).
נכון ביותר
אי אפשר לצפות מאנשים שעושים אירועים מעבר לנורמה (בר מצווה באולם מפואר, בת מצווה באולם וכ') לצפות שישתתפו מעבר לנורמה
אני הייתי בבת מצווה שמישהי עשתה באולם והביאה תוכנית יקרה והיא בנתה שאנשים יתנו לה, ואנשים לא נתנו, כי מי שמרשה לעצמו את הדברים האלה שמעבר לנורמה שיתמודד עם זה

• הוסף לסימניות
אצל ספרדים נהוג להניח מעטפה ואצל אשכנזים נהוג יותר לתת מתנות

אייייי איפה מתנות?
אני לחתונה שלי לא קבלתי שום כלום (רק מהדודים ממש)
ומעטפות דווקא בשפע!!! אבל ממי?? מכל העובדים, ומכל האנשים שעובדים עם אבא שלי - ספרדים ;)

• הוסף לסימניות
הצליח לך אה?
בד"כ זה הפוך הספרדים מקבלים את כל העציצים והסירים וזה מה שיש להם לשלם לבעל האולם:D

• הוסף לסימניות
במחשב שנייה זה בסיידר כי הרבה ספרדים עדיין נותנים סיר לשדכן אז זה מול זה :mad::cool:

• הוסף לסימניות
גם אם נהוג אצל ספרדים להביא מתנה "צק"
זה לא מה שהם צריכים לצפות ממך.

בדיוק כמו שהם לא מצפים שתכבדי אותם במאכל מסורתי שלהם.
או שתבואי לבושה בבגד מסורתי של העדה שלהם.

הם יודעים שאת אשכנזיה, גם הבית שלך בנוי כך, ואין שום סיבה שתצטרכי להתאים את עצמך לסגנון החיים שלהם....
כמובן, אם את רוצה לתת הרבה-- את יכולה :)

• הוסף לסימניות

...

• הוסף לסימניות
הסבירה לי חברה (תימניה) שאחיה מחתן והיא צריכה ללכת לחתונה ולא מתחשק לה כי הם לא מדברים כבר כמה שנים, אבל מה לעשות, אצלי באירועים הוא נתן כסף ועכשיו אני חייבת לו,

אני כאשכנזיה הזדעזעתי, עד כדי כך, זה הולך על "נתתי לך, אתה חייב לי", מה זה הלוואה?

• הוסף לסימניות
סליחה שאני מתפרץ שוב, אבל גם אני כתימני מזועזע מהספור שלך. זה לא רגיל.

אבל, זה שיש שם מריבות זה לא עושה את כל התימנים לכאלו...
אף אחד לא חייב, ואצל אף אחד זה לא הלוואה.
סיפור קיצוני שקורה במשפחות הכי טובות, ספרדים אשכנזים, חסידים ותימנים, ליטאים וגרוזינים.. :)

אגב, אני לא באמת תימני.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ניצן;1252819:
הסבירה לי חברה (תימניה) שאחיה מחתן והיא צריכה ללכת לחתונה ולא מתחשק לה כי הם לא מדברים כבר כמה שנים, אבל מה לעשות, אצלי באירועים הוא נתן כסף ועכשיו אני חייבת לו,

אני כאשכנזיה הזדעזעתי, עד כדי כך, זה הולך על "נתתי לך, אתה חייב לי", מה זה הלוואה?

אני הזדעזעתי מזה שהם לא מדברים כמה שנים!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת