בר מצווה

• הוסף לסימניות
אז תתני מאה שקל וזהו ..
אם את ממש רוצה להיות נחמדה תוסיפי איזה ספר שאת לא צריכה לחתן בר המצווה..
אני ספרדיה ובשתי בריתות שעשיתי לילדים שלי כמעט כיסיתי את כל האירוע(ולראשון ממש השקעתי)
אבל זה לרוב כי יש לי גם קרובי משפחה לא חרדים שהם נתנו את הרוב..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hila;1252859:
אז תתני מאה שקל וזהו ..
אם את ממש רוצה להיות נחמדה תוסיפי איזה ספר שאת לא צריכה לחתן בר המצווה..
אני ספרדיה ובשתי בריתות שעשיתי לילדים שלי כמעט כיסיתי את כל האירוע(ולראשון ממש השקעתי)
אבל זה לרוב כי יש לי גם קרובי משפחה לא חרדים שהם נתנו את הרוב..

אמרת את הכל במשפט האחרון
זה כבר לא קשור למוצא
אצל משפחות לא חרדיות נותנים הרבה הרבה יותר (כי יש גם הרבה פחות שמחות)
המושגים שלהם במתנות רחוקים מאוד מהמושגים שלנו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ניצן;1252819:
הסבירה לי חברה שאחיה מחתן והיא צריכה ללכת לחתונה ולא מתחשק לה כי הם לא מדברים כבר כמה שנים, אבל מה לעשות, אצלי באירועים הוא נתן כסף ועכשיו אני חייבת לו,

אני הזדעזעתי, עד כדי כך, זה הולך על "נתתי לך, אתה חייב לי", מה זה הלוואה?

אגב בגמרא מוזכר כי מנהג כזה הוא חיוב גמור ואפשר לתובעו בבי"ד

• הוסף לסימניות
קצת מוזר שאנשים קובעים עובדות בלי לבדוק.
יש כל כך הרבה סוגי אנשים בכל עדה ואצל כל אחד מקובל משהו אחר.

קודם כל כמשפחה מרוקאית בני תורה של ממש אבל עם דודים חילונים מפה ומשם אנחנו חייבים לעשות אירוע מכובד ובמקום מכובד. לא מנקר עיניים אלא שאלה שיגיעו מרחוק לתוך בני ברק ה"מוזנחת" יוכלו לקבל הרגשה נעימה ולא בורקס ושניצל שכבר עברו כמה תחנות(לא אני אמרתי את זה. זה תיאורים שאני שומעת מחברות אשכנזיות..) ולכן לא צריכים לדון אנשים שאין להם כסף שנאלצים לכבד את משפחתם ולעשות קצת מעל ליכולתם. (ממש לא משתגעים בשבילם)

דבר שני כאברכים בני תורה לא מצפים למתנה כספית משכנים אבל מינימום של יחסים נורמלים זה לבוא עם מתנה סימלית. אם זה בר מצוה אז ספר זה גם נחמד.

המשפחה המורחבת שאיננה חרדית אכן מביאה סכומים יפים וברור שהם לא מצפים שהורי יחזירו להם באותה רמה למרות שהאירועים שלהם נעשים באולמות יוקרה עם 8 מנות ובר מפוצץ.(ולא רק בשל העובדה שהם לא יכולים לטעום שם כמעט כלום)

כשאני מגיעה לאירועים של אחים שלי. ז"א חתונה או ברית או בר מצוה כל אחד נותן כפי יכולתו ורצונו.
לפני שבוע הייתה בר מצוה של אחיין הבכור שלנו ונתנו בסביבות 120 ש"ח.... פלוס ספרים שהבעל חיבר או קנה. למרות שאני קרובה מדרגה ראשונה.

קחו בחשבון שיש ענין הלכתי שאם נהוג להגיע עם מתנה אז יש בעיה לבוא ולאכול מנה ולצאת מבלי לתת כלום.
גיסי שאל רב ואמר לו שצריך לכל הפחות לתת את תשלום המנה כי בעל השמחה "מצפה" לכך כי זה נהיה 'מנהג מדינה'. אין לך לתת? אל תאכל!! (בדיוק כמו שבנאדם מקבל מתנה ליומולדת הוא חייב להחזיר כי הנותן מצפה איפה שהוא לקבל חזרה)

• הוסף לסימניות
חלילה לאר התכוונתי להשמיץ את התימנים, ציינתי את מוצאה כדי להבהיר שהיא מיוצאי עדות המזרח,
אצל אשכנזים הרי הבנתם את רמת המתנות.

• הוסף לסימניות
תודה לכולם.
את המסקנות הסקתי
וכסף נתתי.
מקווה מאוד שזה מספיק מכובד.
והעיקר שיהיה אצל כולם בשמחות-בלב שמח!!!

• הוסף לסימניות
כהמשך למה שאמרה רותי, אני מכירה חוזר בתשובה שכשחבריו מתחתנים ואינו יכול מבעיות צניעות ללכת לחתונה אז שולח את סכום הכסף בכל אופן כי הם שילמו על המנה בחתונה שלו כפי שמקובל שם וזה הרבה יחסית לציבור שלנו (משהו כמו500 ש"ח). וידוע שיש ציפייה שיחזירו לך בחתונה שלך, וכך עושה מפני העיניין ההילכתי

• הוסף לסימניות
דיון מעניין...

באופן אישי כשאני עושה אירוע חשוב לי שהאורחים שלי יהנו!
אנשים טורחים ומכבדים - חלקם מחוץ לעיר, מן הראוי שאעשה אירוע מכובד.

מבחינתי זה לא שונה מלהזמין אנשים אליך הביתה, חשוב לך שיהנו מהאוכל, שיהיה לכולם מקום לשבת, שלא יחסר וכו' - כך גם באירוע!

לגבי המתנות, אצל הספרדים נהוג לשלם את מחיר המנה פחות או יותר כשמחיר המינימום הוא 100 ש"ח.

מצד שני, כשאנשים מתפרעים ועושים אירועים באולמות יוקרתיים באולם שלוקח 250 ש"ח למנה - אף אחד לא יתן את המחיר של המנה אלא מחיר סביר של מנה לאירוע המסויים (120-150 ש"ח לערך - לא לבני משפחה).

אצל בני משפחה נוהגים לתת יותר וזה כן עניין של הלוואה לדעתי.
כשאח עושה שמחה במשפחה כל המשפחה בעצם "מלווה" לו כסף לאירוע והוא מחזיר את ההלוואה בתשלומים לכל אחד כשמגיע האירוע שלו.

לי זה נשמע מאוד הגיוני ונכון מאשר להקלע פתאום להוצאה של אירוע, במיוחד כשמדובר במשפחות גדולות שמינימום משתתפים בבר מצווה זה 300...

מה שיוצא זה שהמתנות מכסות בערך את האירוע (ממש לא את הכל, כי גם אם כל אחד שילם בול על המנה הרי יש את התזמורת והצלם, בלי להתפרע עם ברים וכו') ולבעל האירוע נותר מעט להשלים ואת המתנות הוא מחזיר לאט לאט - בלי לחץ.

אז נכון שמהצד נראה פתאום הוצאה גדולה לתת 150 ש"ח כמתנה אבל זה בהחלט עדיף על הוצאה של כמה אלפים טובים סתם כך באמצע החיים...

• הוסף לסימניות
גם אני מתחבטת בשאלה דומה
המנהל שלי בעבודה עורך בר מצווה. איך אני אמורה לנהוג אם העובדים כולם ספרדים ומתכוונים להגיע עם מעטפות (לא מגלים סכום...) ואני האשכנזיה היחידה שלא מתאימה לסגנון ולאווירה...
לבוא? (יש מוזיקה בספירה)
לאכול? (ההכשר לא מקובל עלי, וזה עלול לפגוע)
מה לתת? (זה הבוס שלי!)
אשמח לקבל עצה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Thebest;1253891:
גם אני מתחבטת בשאלה דומה
המנהל שלי בעבודה עורך בר מצווה. איך אני אמורה לנהוג אם העובדים כולם ספרדים ומתכוונים להגיע עם מעטפות (לא מגלים סכום...) ואני האשכנזיה היחידה שלא מתאימה לסגנון ולאווירה...
לבוא? (יש מוזיקה בספירה)
לאכול? (ההכשר לא מקובל עלי, וזה עלול לפגוע)
מה לתת? (זה הבוס שלי!)
אשמח לקבל עצה.

לי הייתה את אותה הבעיה.
לא הלכתי לבר מצוה.
שלחתי עם שליח בקבוק יין יקר (שידעתי שהוא בקטע)+ ברכה יפה מבעלי וממני
היה מוצלח מאוד.

בכלאופן השמחות שלהם זה פעם באף פעם...

• הוסף לסימניות
מעניין לעניין באותו עניין...

הייתי שלשום בחתונה של אחת מהעבודה שלי (לא דתיים)
(למתענינים איך החתונה בספירת העומר: הרב אמר שאין בעיה בר"ח)

בקיצור לענינינו, בפתח של האולם היתה עמדה לחיוב בכרטיס אשראי
ישר לחשבון הזוג. - ע"מ לקצר תהליכים של כתיבת צ'ק או הוצאת מזומנים
וכן אפשרות בתשלומים וכ'...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חן שיין;1253915:

בקיצור לענינינו, בפתח של האולם היתה עמדה לחיוב בכרטיס אשראי
ישר לחשבון הזוג. - ע"מ לקצר תהליכים של כתיבת צ'ק או הוצאת מזומנים
וכן אפשרות בתשלומים וכ'...

אהבתי...
טוב שזו לא היתה עמדה שפתחה את דלת הכניסה רק למגהצים כרטיס...

• הוסף לסימניות
הזוי.
זה מגיע למצב שאם את עוברת בפתח האולם בלי להכניס כלום לתיבה, את מרגישה שכולם נועצים בך מבט....

• הוסף לסימניות
הזוי.
זה מגיע למצב שאם את עוברת בפתח האולם בלי להכניס כלום לתיבה, את מרגישה שכולם נועצים בך מבט....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חן שיין;1253915:

אני שמעתי שהיה שלשום חתונה של חסידים ואשכנזים כי הם נוהגים שלפני ר"ח אייר מותר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1253999:
אני שמעתי שהיה שלשום חתונה של חסידים ואשכנזים כי הם נוהגים שלפני ר"ח אייר מותר

נכון,http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=67658
יש כאלה שנוהגים את מנהגי האבלות מרח' אייר עד שבועות 33 יום. לכן ברח' הם מתחתנים. (גם אני הייתי בהלם מזה)
ויש כאלה מפסח עד לג' בעומר 33 יום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ngraphic;1253922:
הזוי.

לא יודעת, אולי זה קשור למקום ממנו אני באה ולמנטליות, אבל נראה לי ממש לא מנומס להגיע לאירוע בלי מתנה...
נכון שטורחים ומגיעים וצריך להעריך את זה גם וכו' - אבל חלק מהשתתפות בשמחה מובעת בדר"כ ע"י הבאת מתנה מימים ימימה.

כשיש לך יום הולדת וקרובייך או בעלך נותנים לך מתנה מה זה אומר?
שהם משתתפים בשמחתך.

כך גם השתתפות בשמחה היא לא רק ע"י הגעה פיזית לאולם אלא גם ע"י הבאת מתנה, גם אם קטנה וסימלית.
ובפרט שבעלי האירוע דואגים שהאורחים שלהם יהנו, החל מהאוכל וכלה במוזיקה וכד' - מן הראוי לדעתי להביע הערכה על כך.

אני בדעה ללכת רק לאירועים בהם באמת אתם שמחים בשמחת בעלי האירוע.
לא ללכת כי לא נעים וכו', אלא ללכת רק אם באמת שמחים בשבילם ורוצים להשתתף בשמחתם - כך גם המתנה בדרך כלל ניתנת מכל הלב.
לפי הגישה הזו יוצא אומנם ללכת לפחות אירועים אבל ניתנת אפשרות לתת מתנות מכבדות למי שבאמת שמחים בשבילו, במקום לתת 20 מתנות ב-20 שקל לאנשים שלא באמת אכפת לכם מהם...

• הוסף לסימניות
לשכנינו היה חתונה לפני מספר חודשים והבאנו מתנה מאוד מכובדת, לפני שבוע לאותם שכנים היה בר מצוה והבאנו גם מתנה (קטנה יחסית למתנה של חתונה כי זה בר מצוה). הם עלו אלינו והודו בלבביות כזאת שהתחלנו לחשוד שהם לא יודעים על המתנה לחתונה כי לא אמרו עליה כלום, כנראה הפתק נפל כי באמת לא מתאים להם להתעלם ממתנה כזאת מכובדת. מה אני אמורה לעשות שלא יחשבו ששכחתי להביא מתנה? אני יודעת שלחתונה שלי לא היה פתקים על מספר מתנות ולא ידענו למי להודות..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1254680:
אני בדעה ללכת רק לאירועים בהם באמת אתם שמחים בשמחת בעלי האירוע.
לא ללכת כי לא נעים וכו', אלא ללכת רק אם באמת שמחים בשבילם ורוצים להשתתף בשמחתם - כך גם המתנה בדרך כלל ניתנת מכל הלב.

לא בדיוק....
לפעמים יש לי חתונה מצד בעלי, אני בכלל לא מכירה את הכלה / חתן (וגם בעלי לא מכיר ;))
ובכל זאת אני חייבת ללכת כדי לכבד את השוויגער שלי, אני משלמת 75 ש"ח לנסיעה, ולמה למשל אני גם צריכה להביא מתנה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת