תח"צ בשורה במודיעין עילית, קו 7 במסלול מרכזי

קו 215 קיים במוצ"ש בתדירות משו כמו 5 פעמים
הקווים לקרית הרצוג הם גם יוצאים מוקדם וגם המסלול לא הכי אטרקטיבי
ועוד משהו על 215 סה"כ הקווים 210 ו220 הם קרובים במו"ע ככה שלא אכפת לי כל כך אם 215 עושה 210 או 220 ובקיצור 215 אמור להיות קו מאד שימושי זה חוסך אזור החצי שעה בב"ב
ולמה לא מחלקים מהמסלול הנ"ל לכל השכונות אם כבר עשו את זה.

בקיצור, צריך לתכנן הכל (גם תחבורה עירונית) מחדש ולא להוסיף טלאי על טלאי.
זה הכל.

@אופקים 1 חוזר ואומר כל הזמן שיש מספיק תשומות במו״ע הם רק מחולקות גרוע,
עוד לפני זה יש בעיה חמורה יותר - בקווי מו"ע מועסקים קבלני משנה רבים אך רמת הפיקוח אפסית.
פגשתי פקח של חברת קווים בבני ברק שהוצב כדי לוודא שכל קבלני המשנה עוצרים להעלאת נוסעים. מולו עבר אוטובוס של חברת קבלן בקו 230 בלי מספר קו ולא עצר בתחנה, אבל הפקח הנכבד כלל לא ידע שהוא כעת משרת בקו שעליו הוא אמור לפקח...
במקרה אחר נוסע דיווח למרכז הבקרה של משרד התחבורה כי האוטובוס שהוא מחכה לו לא יצא, הנציג טען - לפי נתוני ה-GPS הוא עבר בתחנה שלך בשעה 13:07 בדיוק, הנוסע טען - לא יתכן, אני בתחנה כבר חצי שעה ולא עבר שום אוטובוס מהקו הזה. האמת - האוטובוס עבר עם מספר פיקטיבי ולא עצר בתחנה.

ההמלצה שלי לנוסעים - חייגו לפני היציאה לדרך ל- 02-5025805, האזינו למספרי הרישוי של הקו שאליו אתם מחכים, ותופתעו לגלות כמה התדירות גבוהה וכמה אוטובוסים עוברים בלי שילוט או עם מספר קו אחר...

עוד לפני זה יש בעיה חמורה יותר - בקווי מו"ע מועסקים קבלני משנה רבים אך רמת הפיקוח אפסית.
פגשתי פקח של חברת קווים בבני ברק שהוצב כדי לוודא שכל קבלני המשנה עוצרים להעלאת נוסעים. מולו עבר אוטובוס של חברת קבלן בקו 230 בלי מספר קו ולא עצר בתחנה, אבל הפקח הנכבד כלל לא ידע שהוא כעת משרת בקו שעליו הוא אמור לפקח...
במקרה אחר נוסע דיווח למרכז הבקרה של משרד התחבורה כי האוטובוס שהוא מחכה לו לא יצא, הנציג טען - לפי נתוני ה-GPS הוא עבר בתחנה שלך בשעה 13:07 בדיוק, הנוסע טען - לא יתכן, אני בתחנה כבר חצי שעה ולא עבר שום אוטובוס מהקו הזה. האמת - האוטובוס עבר עם מספר פיקטיבי ולא עצר בתחנה.

ההמלצה שלי לנוסעים - חייגו לפני היציאה לדרך ל- 02-5025805, האזינו למספרי הרישוי של הקו שאליו אתם מחכים, ותופתעו לגלות כמה התדירות גבוהה וכמה אוטובוסים עוברים בלי שילוט או עם מספר קו אחר...
מה עם המעקב שלך אחרי אוטובוסים דומים מבין הזמנים? יצא עם זה משהו?

אכן, זאת תופעה שנתקלנו בה בחול המועד בקו 686 לאופקים
במודיעין עילית החברה החזירה 3 פעמים קבלנים שברחו ריקים מהמסוף, ובאופקים, הם נשארו בלי מענה, כי הקבלן הגיע באורח פלא כבר לכביש 6...

מה זה יעזור לי?

מה זה יעזור לי?
הסיבה היחידה לכך שהם עושים זאת שוב ושוב בגלל שמצד משרד התחבורה יש נתונים תקינים - האוטובוס יצא בזמן ושידר מיקום לאורך כל המסלול. כל עוד ואין דיווח של נוסעים אין תהליך אכיפה. כשנוסע מדווח על אי ביצוע - הפנייה שלו נדחית, כי באמת היה ביצוע, למרות שהנוסע לא קיבל שירות.
לעומת זאת - כאשר יש מספר דיווחים על אותו מספר רישוי / נהג - זה מטופל וגורם למיגור התופעה. תופתעו פתאום לגלות שהתחילו להעלות נוסעים אחרי חודשים רבים של נסיעות ריקות. מניסיון.

איך אפשר למדוד את זה?
לפי מספר רישוי

נכון אמנם שיש מספר נהגים על אותו רכב של חברת קבלן, אבל לפי המעקב שלי בד"כ יש בעיות חוזרות ונשנות במספרי רישוי מסויימים.

הסיבה היחידה לכך שהם עושים זאת שוב ושוב בגלל שמצד משרד התחבורה יש נתונים תקינים - האוטובוס יצא בזמן ושידר מיקום לאורך כל המסלול. כל עוד ואין דיווח של נוסעים אין תהליך אכיפה. כשנוסע מדווח על אי ביצוע - הפנייה שלו נדחית, כי באמת היה ביצוע, למרות שהנוסע לא קיבל שירות.
לעומת זאת - כאשר יש מספר דיווחים על אותו מספר רישוי / נהג - זה מטופל וגורם למיגור התופעה. תופתעו פתאום לגלות שהתחילו להעלות נוסעים אחרי חודשים רבים של נסיעות ריקות. מניסיון.
ממש מעניין לנסות
נתקלתם בזה בקווים לערים ספציפיות?
או בכללי?

אני מנסה להבין בסוף המידע הזה רלוונטי רק בשביל תלונה אם הנהג לא עצר
תכלס מה היום הם מעדיפים לעלות קצת נוסעים ולעקוף את המשך התחנות במסלול?

215 זה קו דיבל וסליחה על הביטוי
המסלול שלו בק"ס כמו קו 210 רק שוני המסלול שלו הוא בב"ב, הקו קם שעשו שינויים שישנם קווים שממשיכים שנכסים להרב שך וישנם קווים כ 210 שממשיך ר' עקיבא למעלה,
מה שהיה צריך לעשות זה נגיד לעשות קו 225 שמגיע לר' עקיבא למעלה במקום קו 220 שנכנס להרב שך
אז קו 210 שממשיך ר' עקיבא נוסע בב"ב חלק מהמסלול ש 210 עושה מימילא.
צריך לעשות קו 205 לב"ב עם מסלול מרכזי במ"ע בדומה ל 209
ושיפעל במשך כל השבוע
(ואולי עוד 2 מסלולים בב"ב - של 210/40 ושל 220/30 ושכולם יצאו ממ"ע במסלול מרכזי או מהמסוף עם תחבורה פנימית טובה יותר, זה יגרום שיצטרכו פחות אוטובוסים והם יצאו יותר מלאים ובד"כ יותר קל להחליף אוטובוס במ"ע מאשר בב"ב הפקוקה..)

ממש מעניין לנסות
נתקלתם בזה בקווים לערים ספציפיות?
או בכללי?
נתקלתי בזה בהרבה ערים - הדגש הוא על קבלני משנה (מטבע הדברים בעיקר בציבור החרדי), שעושים ככל העולה על רוחם, בהעדר פיקוח ותיעוד של נתוני פתיחת דלתות.

אני מנסה להבין בסוף המידע הזה רלוונטי רק בשביל תלונה אם הנהג לא עצר
תכלס מה היום הם מעדיפים לעלות קצת נוסעים ולעקוף את המשך התחנות במסלול?
כיום נהגים של קבלני משנה מעדיפים לנסוע באוטובוס ריק וממוזג יום שלם הלוך וחזור, לקבל משכורת שמינה ומדושנת, ולצחוק כל הדרך על הציבור החרדי שמאמין לפתק שמוצמד לשמשה...
יש ברשותי עשרות ג'יגה של תיעודי וידאו ותמונות ברורות ומפורטות - עם הצלבה מול נתוני הביצוע בפועל. היקף התופעה הוא הזוי בהיקפו, במיוחד נוכח העובדה שהציבור החרדי כלל לא מעלה על דעתו את ההיקף האמיתי.

כיום נהגים של קבלני משנה מעדיפים לנסוע באוטובוס ריק וממוזג יום שלם הלוך וחזור, לקבל משכורת שמינה ומדושנת, ולצחוק כל הדרך על הציבור החרדי שמאמין לפתק שמוצמד לשמשה...
יש ברשותי עשרות ג'יגה של תיעודי וידאו ותמונות ברורות ומפורטות - עם הצלבה מול נתוני הביצוע בפועל. היקף התופעה הוא הזוי בהיקפו, במיוחד נוכח העובדה שהציבור החרדי כלל לא מעלה על דעתו את ההיקף האמיתי.
פשוט הזוי!

מה עם החברות המפעילות? הן לא מודעות?

נשמע הזוי לגמרי
כי אני יודעת גם על אוטובוסים ב7 בבוקר לבני ברק למשל
שפשוט לא יוצאים!!
מצב מטורף שאפילו בשביל לנסוע לעבודה א"א להסתמך על האוטובוסים
אז יהיה מעניין לבדוק הם באמת יצאו
ופשוט לא טרחו להעלות אף אחד...
@מנוי פרימיום תודה על העלאת המודעות...

מניסיון!
אל תתיאשו ואל תוותרו .
כשלא יוצאת נסיעה - תפתחו פנייה במשרד התחבורה בחרת קווים וב107 .
כן כן , במוקד העירוני של העירייה.
יש בקרה לטובת הנוסעים מטעם העירייה .
בקיצור להרים המדינה על הרגליים .

מניסיון!
אל תתיאשו ואל תוותרו .
כשלא יוצאת נסיעה - תפתחו פנייה במשרד התחבורה בחרת קווים וב107 .
כן כן , במוקד העירוני של העירייה.
יש בקרה לטובת הנוסעים מטעם העירייה .
בקיצור להרים המדינה על הרגליים .
יפה חידשתם לי את העניין של לפנות לעירייה
זה מידיעה שהם אכן מטפלים בפניות?
כי נגיד הפניות למשרד התחבורה
אני מגישה שוב שוב
ומעולם לא קיבלתי תגובה הולמת
רק פנייתך התקבלה ותטופל מול הגורמים הרלוונטיים...
מתסכל להרגיש שכל המאמץ הוא לשווא
במיוחד למי שנוסע קבוע בתח"צ, ולא חסרות פניות להגיש :(

מניסיון.
מכירה את ההתנהלות ...
אנשים לא יודעים על זה , אבל אני יודעת את זה מקרוב ולכן אני ממליצה לכם לעשות את זה .

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה