דרוש מידע בתי הספר יסימו ב3.45

מצב
הנושא נעול.
סורי על האימוג'י הכועס אבל לא ראיתי משהו אחר רלוונטי...

בתור אחת שהגיעה לעבודת החינוך מבחירה אחרי עבודה ''משרדית חשובה''...

לדעתי ההגדרה של מורה כאן היא מאד כוללנית.
רוב רובם של האמוציות והכעסים שעולים במהלך השרשור נובעים:
1. ממקום שלא באמת התנסה בפועל ויודע מהי עבודת החינוך ומהי דורשת באמת.
2.גם אם כן זה מאד מאד שונה איזו מורה את והיכן את עובדת?

אם את מורה מקצועית בבית ספר חרדי בבני ברק/אלעד/ירושלים,
העבודה שלך במחילה, לא מגיעה בחצי לעבודה של מורה בבית ספר דתי בפ''ת/חולון/בת ים/ראש העין וכ'
שלא לדבר על אלו שקופצות לאש והולכות לעבוד במגזר החילוני.

זה לא רק להיות מורה, זה להיות:
הפסיכולוגית
המטפלת הרגשית,
היועצת החינוכית
המגשרת נישואין,
המתווכת,
הסייעת הצמודה,
המדריכה החברתית
וכמובן לשכת התעסוקה,
וזאת'י שאפשר להתקשר אליה בכל זמן ובכל שעה,
בקיצור, העו''ס הטיפולי הצמוד של כל אחת מהתלמידות משנה זה ואילך..

וכל זה בלי להיכנס לכל התפקידים הרשמיים שיש בתפקיד הזה ומתרבים משנה לשנה.

מקווה שזה היה מספיק, ואין צורך להעלות פירוט מעבר לזה,
מי שבוחרת לעבוד ולהישאר במשרה כזו זו רק אחת שמבינה את גודל הערך והזכות הגדולה שבעבודה הזו,
אחרת כולנו היינו מזמן בורחות למשרד כמו אחינו ואחיותינו במגזר הכללי.
זה!
תודה!

על שיעורים חופשיים הן כן מקבלות שכר
בניגוד לחצי שעת הפסקה מתוך 9 שעות עבודה שלא מקבלים...
אין ענין להתלונן מי שלא טוב לו שיעזוב ויראה האם העבודה המשרדית או לחילופין בהוראה יותר טובה עבורו
הפוך. אין! תשלום! והזמן שלך מתבזבז
(בד"כ על שיחה עם תלמידה/צוות בענייני עבודה. כלומר עבודה אבל ללא תשלום)

אולי תלוי בתקן
לא תלוי בכלום. אין תשלום על שיעור חופשי. זה אחד התיקונים באופק חדש בו אין שיעור חופשי
נ.ב יוח"א לא בא להוזיל מחירים לתלמידים. מחיפוש בגוגל מורה שעובדת בשעות של יוח"א קרי גם בבוקר וגם מאוחר מקבלת מענק של 6000 שקל לחודש. לזה נושאים את העיניים ולא לשום טובת איזה תלמיד.
6000 לשנה. 500 לחודש

לא מכיר כזאת הפסקה ארוכה בתלמודי תורה וחיידרים ההפסקות שאני מכיר זה בין 40 דקות לשעה
מדובר על הפסקת הצהרים, ואני מכיר תלמוד תורה כזה לכיתות ד' ומעלה

צריך ליזכור שאצל בנים הלימודים עד מאוחר
אבל יש הפסקה יחסית של שעתיים מ-1 עד 3
תלך כמעט לכל חיידר פה בבני ברק שילד בכיתה ו לדוגמא לומד עד 6 הפסקת צהריים מ-1 עד 3
זה בדיוק העניין שנראה שלא מדובר כאן כלל וכלל על הצורה המעניינת של תלמודי התורה בבני ברק,
ששולחים את התלמידים כל יום לחכות מאחורי הדלת חצי שעה לאבא שיגיע ויתן להם שניצל תירס כדי לרוץ חזרה לחיידר..

מדובר על צורת הלימודים כפי שקיימת לדוג׳ בירושלים שם הלימודים הם ברציפות כל היום והפסקת האוכל של ארוחת צהריים שכוללת הפסקת משחקים ארוכה יותר היא בסביבות 3/4 שעה..
ומקבלים בה ארוחה בשרית מבושלת ומזינה שנותנת לילדים כח ללמוד עוד כמה שעות בריכוז ובשמחה..

אין לי כלום ביד להעלות,
אתמול היה אספת הורים, ובביה"ס היה מודעות עם הבשורה
המורות כנראה קיבלו הוראה מהמנהלת לשמור על איפול מלא בנושא
כי כל האמהות ששאלו את המורות קיבלו הודעה שאין להן מושג מה הולך להיות.
זה מרגיש כמו איזה מחטף שמנסים לעשות.
מאוד חבל שאף אחד לא ישב איתנו בצורה מסודרת והסביר לנו מה הולך להיות.
יש כמה הורים שמנסים להחתים את כל ההורים שמתנגדים ואולי לעשות עם זה משהו,
אני די סקפטית אם יצליחו לבטל את זה.
לכן אין כנראה כלום בגוגל... אבל זה לא משהו שמדברים עליו בבתי ספר של משרד החינוך, יכול להיות שזה משהו של החינוך העצמאי??

אוףף

אני מורה
ולא תוציאו ממני תלונה, אני עובדת קשה ומרוויחה טוב (עוז לתמורה בתיכון).

(והתלונות כאן לא סתמיות,כל אחת עם תנאי העבודה שלה. אני עובדת בתיכון עם תנאים יחסית מאוד נוחים ועם הנהלה אכפתית מאוד ועדיין בהחלט יש ימים שלא מגיעה לשירותים בכלל! זה לא יוצא דופן. או לא מגיעה לסנדוויץ. גם קורה בהחלט)

אבל ההשמצות כאן כלפי צוות ההוראה, בכל אשכול בו אפשר איכשהו להשמיץ, ממש מריחות אנטישמיות. שנאה (או קינאה?) סתמית ונמוכה. מקומות אפלים בנפש.
די, מספיק

מדובר על הפסקת הצהרים, ואני מכיר תלמוד תורה כזה לכיתות ד' ומעלה
תלך כמעט לכל חיידר פה בבני ברק שילד בכיתה ו לדוגמא לומד עד 6 הפסקת צהריים מ-1 עד 3
אוקיי לא מכיר בבני ברק
אבל ברוב מוחלט של המוסדות בירושלים ובית שמש ההפסקת צהריים היא 40-60 דק'

קצת עובדות
שכר המורות נמוך (לפני הורדת המשכורת החדשה לרמה שהשתלמות של שנתיים בערבים נמחקה בהחלטה) והשחיקה רבה ( ומסיבה זו אין ביקוש להוראה ויעידו כאן כל המגיבות שבחרו שלא לעבוד בהוראה) ושימו לב שלעבודת הצהרונים עיריית בני ברק כבר מחפשת בחורות כי נשים לא רוצות.
הסיבה שעדיין מחזיקה את המורות זה ימי החופשה ושיכולות לסיים מוקדם
וסדר יומה של מורה שחוזרת הביתה מאופק חדש (מסיימים ב2.30 ועד שחוזרות כבר 3.30) קצת נחות ואח"כ מטפלות בבית ובערב טלפונים של הורים הכנת השיעור מבחנים וכמובן יציאה להשתלמות כדי שהדרגא תעלה . דרך אגב באופק חדש אין שעות חלון ובהפסקות בין שיעור לשיעור צריך למלא הרבה דוחות, (וכאילו יש זמן להכין שיעור או מבחן אך פינה לשבת ובד"כ מכניסים את המורה למילוי מקום עקב חוסר במורות וכל ההכנה נעשית בערב)
כבר היום שיעור אחרון הילדות לא מרוכזות וכן יעידו רבני החיידרים על לימודי אחר הצהריים. שדרך אגב זה אחרי הפסקה של שעתיים שיוצאים לכיוון הבית ולא 20 דקות בין כתלי הכתה.
מורה שתעבוד גם בשעות הקשות האלה תהיה עייפה ואז או שהשחיקה תבוא מוקדם (ולא סתם מאז שנכנס אופק חדש יש עזיבה של מורות בחינוך הממלכתי למינו) או שתהיה מורה עייפה מול 40 ילדות והתוצאה😠.. לא כ"כ בריאה לתלמידות. ולא לחינם הקפיד הרמב"ם שהמחנך יישן שמונה שעות.

סורי על האימוג'י הכועס אבל לא ראיתי משהו אחר רלוונטי...

בתור אחת שהגיעה לעבודת החינוך מבחירה אחרי עבודה ''משרדית חשובה''...

לדעתי ההגדרה של מורה כאן היא מאד כוללנית.
רוב רובם של האמוציות והכעסים שעולים במהלך השרשור נובעים:
1. ממקום שלא באמת התנסה בפועל ויודע מהי עבודת החינוך ומהי דורשת באמת.
2.גם אם כן זה מאד מאד שונה איזו מורה את והיכן את עובדת?

אם את מורה מקצועית בבית ספר חרדי בבני ברק/אלעד/ירושלים,
העבודה שלך במחילה, לא מגיעה בחצי לעבודה של מורה בבית ספר דתי בפ''ת/חולון/בת ים/ראש העין וכ'
שלא לדבר על אלו שקופצות לאש והולכות לעבוד במגזר החילוני.

זה לא רק להיות מורה, זה להיות:
הפסיכולוגית
המטפלת הרגשית,
היועצת החינוכית
המגשרת נישואין,
המתווכת,
הסייעת הצמודה,
המדריכה החברתית
וכמובן לשכת התעסוקה,
וזאת'י שאפשר להתקשר אליה בכל זמן ובכל שעה,
בקיצור, העו''ס הטיפולי הצמוד של כל אחת מהתלמידות משנה זה ואילך..

וכל זה בלי להיכנס לכל התפקידים הרשמיים שיש בתפקיד הזה ומתרבים משנה לשנה.

מקווה שזה היה מספיק, ואין צורך להעלות פירוט מעבר לזה,
מי שבוחרת לעבוד ולהישאר במשרה כזו זו רק אחת שמבינה את גודל הערך והזכות הגדולה שבעבודה הזו,
אחרת כולנו היינו מזמן בורחות למשרד כמו אחינו ואחיותינו במגזר הכללי.
בתור אחת שמלמדת בתל אביב כל מילה אמת
תודה

אוףף

אני מורה
ולא תוציאו ממני תלונה, אני עובדת קשה ומרוויחה טוב (עוז לתמורה בתיכון).

(והתלונות כאן לא סתמיות,כל אחת עם תנאי העבודה שלה. אני עובדת בתיכון עם תנאים יחסית מאוד נוחים ועם הנהלה אכפתית מאוד ועדיין בהחלט יש ימים שלא מגיעה לשירותים בכלל! זה לא יוצא דופן. או לא מגיעה לסנדוויץ. גם קורה בהחלט)

אבל ההשמצות כאן כלפי צוות ההוראה, בכל אשכול בו אפשר איכשהו להשמיץ, ממש מריחות אנטישמיות. שנאה (או קינאה?) סתמית ונמוכה. מקומות אפלים בנפש.
די, מספיק
מסכימה עם כל מילה.
גם אני מלמדת בתיכונים עם עוז לתמורה.
נהנית מהעבודה עד כלות, ב"ה! מסופקת, מגיעה לכיתה כל יום עם אש בעיניים, נהנית למסור שיעורים, נהנית מהדינמיקה עם התלמידות.
בעיני, זו עבודה הכי מדהימה שיש!

@הכלבויניק
נראה לי שעל כזה תגובה אפשר לנעול או לחסום
סליחהההההה
אבל ממש הכעיס אותי
חבל לכעוס,
יש אנשים שממש רע להם/ הם עברו דברים קשים בשנות הילדות וקשה להם לצאת מזה.(יש טיפולים חבל לסחוב)
אם עובדי הוראה היו נבהלים מכל תגובה כזאת. כבר היינו במצב שבתי ספר/חיידרים וכד.. היו נסגרים מחוסר בצוות.

ברוך השם שעובדי ההוראה של הדור עשויים מפלדה ויכולים לשמוע ולעבור הלאה.
אל תקחי ללב. חבל על הבריאות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה