דרוש מידע גג בבני ברק- בכמה אפשר למכור?דחוף!

• פותח הנושא RRL
  • פורסם בתאריך
לא מבין דבר אחד,
לכל שכן יש חלק בגג שהוא שלו!
מדוע אסור לו לדרוש תמורתו כמה שבא לו?

לא פוסקת ולא מבינה בזה כלום
רק מעירה שכששכן מוכר את הגג ב700 אלף זה לא הסכום שהוא הרויח מכיון שבאותו רגע שמכר הערך של הדירה שלו ירד בשליש!!! כי זה טאבו משותף

לא. השכן החילוני (לא שלי... עובד איתי בעבודה..) הביא שמאי חילוני אחד מוסכם על 2 הצדדים.
אחר כך בית המשפט הביא שמאי אחר מטעם בית המשפט.
לא התעניינתי לחלוטין בשמו של השמאי.

את הסיפור שמעתי מהשכן החילוני הנזעם.
הוא היה בטוח שכל השמאים עשו יד אחת נגדו. שנים הוא חלם על המאות אלפים ששווה הגג של הבנין שלו.
אחרי השמאויות - הוא סירב לחתום על היתר בניה.
גם לי גם לך לא יהיה.
השכן החילוני כנראה לא גר בבני ברק או באזור חרדי שהביקוש והמחירים שונים
אצל השכן החילוני כנראה לא חשבו לחרוג יותר ממה שמאושר
אצל השכן החילוני כנראה לא חשבו לעשות יחידות דיור להשכרה על הגג
אצל השכן החילוני כנראה לא חשבו על אפשרות של מכירת הגג בטאבו משותף או בלי טאבו עם הסכם אצל עו"ד
כל הפרטים הנ"ל משנים את שמאות הגג, ואין מה להשוות כלל בין מה ששמו אצל השכן החלוני לבין איזור חרדי עם נתונים שונים לחלוטין

ניתן להצמיד אולי בטאבו מתי שבונים את הבנין אבל לבנות לא יהא אפשרות בצורה חוקית. ועוד שבנין נורמלי בנוי אי אפשר להצמיד גג לדירה רק ברגע שהשכן בקומה העליונה מקבל אישורי בניה זה נהיה מוצמד לדירה שלו .

ממה שקצת חיפשתי ,
יש אפשרות בכל שלב להצמיד בטאבו רכוש משותף לכל דירה בבניין. זאת פשוט עסקת מקרקעין.
אין בהסכמת השכנים לעסקת המכר של הצמדת הרכוש המשותף לדירה כלשהי, הסכמה או אישור לבניה וכו'.

וזה בעיקר צורם כשזה נשים, שעם כל הכבוד להן, ויש הרבה כבוד, אבל התחום של דימוי מילתא למילתא והעלאת סברות בהלכה קצת רחוק מהן,

אלא אם כן יש בביתם פוסק המתעסק בפועל בנושאים הנידונים.
או שהם עסקו בנושא המדובר עבור עצמם ונחשפו לצדדי ההלכה בנידון.
ואז יתכן והן יודעות הרבה יותר מגברים שאינם מתעסקים בנושא.

ברור שאין להקיש ממקרה למקרה וראוי שכל אחד ישאל את שאלתו אצל פוסק מוסכם על שני הצדדים.

נערך לאחרונה ב:

ברור שאין להקיש ממקרה למקרה וראוי שכל אחד ישאל את שאלתו אצל פוסק מוסכם על שני הצדדים.
כל מילה

לא מבין דבר אחד,
לכל שכן יש חלק בגג שהוא שלו!
מדוע אסור לו לדרוש תמורתו כמה שבא לו?
למה? פשוט מאד! כי אילוליא השכן היה חושב למכור לא היית עושה כלום עם החלק שלך. לא בעוה"ז ולא בעוה"ב
אז מה התעוררת פתאום? תן למי שיכול להנות מזה קצת, שיהנה! לא תפסידו כלום מלעשות טוב!!

תמיד שאני רוצה להתחזק בבן-אדם לחברו, אני הולך לדבר עם מישהו שצריך חתימת שכנים.
אלו תמיד שופעים דיבורים נפלאים על מידת הוויתור... כמה צריך לפרגן... כמה רעה היא מידת האכזריות...

האמת שהצדק עימם וראוי לאדם לוותר ולחתום, אבל בבני ברק למשל נוצר מצב שהשכנים לא "מבקשים" חתימה, הם פשוט דורשים וכמעט מכריחים, ולא מוכנים אפילו לשמוע על לשלם משהו לשכנים על חלקם.
אח"כ הם מחלקים את הדירה לעשר ומשכירים כל מטר במליון שקל לזוגות צעירים - פתאום הם יודעים לנצל את המצוקה...

נערך לאחרונה ב:
למה? פשוט מאד! כי אילוליא השכן היה חושב למכור לא היית עושה כלום עם החלק שלך. לא בעוה"ז ולא בעוה"ב
אז מה התעוררת פתאום? תן למי שיכול להנות מזה קצת, שיהנה! לא תפסידו כלום מלעשות טוב!!

ואם השכן יתעורר למכור את המרפסת שלי.
שלא תכננתי לעשות איתה כלום לא בעוה"ז ולא בעולם הבא, היא אפילו לא בשימוש כי אין לי כח לנקות אותה והיונים חוגגות בה.
אז זה גם כך?

יש כאן אי הבנה בסיסי.
הגג הוא רכוש משותף הווי אומר רכוש ששייך לכלל בעלי הדירות בבניין.
הוא לא שייך יותר למי שגר בקומה גבוהה ולא פחות למי שגר בקומה נמוכה.
שייך לכולם. כל אחד לפי שטח דירתו, ככל ששטח הדירה גדול יותר אחוז הנתח ברכוש המשותף גדול יותר. (משלמים על כך ארנונה אגב, במחוז שלי בכל אופן)

כל עוד מדובר ברווחה אישית, טובי העין וטובי הלב וויתרו על רכושם או מכרו אותו במכיר עלות, כיאה לבנ"י רחמנים וגומלי חסדים.

ככל שמדובר בביזנעס, בהשקעות ותשואות, לא ניתן לחייב משהו להשקיע, ולא ניתן לקרוא לו צר עין באם הוא מוותר על התשואה בעקבות העמל שהיא דורשת. גם אם בשל כך השכן לא יוכל לממש את חלקו שלו. ככה זה ברכוש שהוא "בשותף".
כן ניתן לרכוש ממנו את חלקו בהתאם לערך שיש לו. כיאה לכל עסקת מכר, ברצון שני הצדדים.

הפורום אינו בית הוראה לדיני ממונות ואינו תחליף לבית דין, פותח/ת השרשור שאל שאלה על ערך הגג, ומכאן הדברים התגלגלו לכדי ויכוח מוסרי/הלכתי,
ולכן? הפורום גם איננו בית רפואה, ובכל זאת עולים פה דיונים כאלו, ואם מישהו יכתוב דברים לא נכונים, בתחום שאין לו בו מושג, כשזה עלול להטעות אנשים שיתייחסו ברצינות גמורה או חלקית, (למרות שהפורום איננו תחליף וכו'), לגיטימי ביותר לכתוב לו שלא כדאי להביע דעה החלטית בלי לדעת...
מכיון שראיתי את חוסר ההבנה כלפי אלו שדורשים תשלום עבור השטח המשותף, ראיתי צורך להביא כאן את הצד השני, הדברים לא נכתבו בדרך פסיקה הלכתית, אלא להאיר את עיני המתמיהים על שכניהם "צרי העין" מהקומות התחתונות, שסירוב השכנים התחתונים להעניק מתנות שמנות ללא תמורה לשכנים מהקומה העליונה, מלווה בטענות הילכתיות שאין להקל בהם ראש ולכן אין לפוסלן על הסף ודל"ב.
אתה מצחיק. אתה עומד ומסביר לי פה מה כתבת, כשאתה יכול להבין לבד שתגובתי לא התייחסה כלל לדבריך, משתי סיבות, 1. כי הם נכתבו בכלל אחרי התגובה שלי :), 2. כי לרובם אני מסכים...
תגובתי התייחסה ספציפית לדברים שהיתה בהם אמירה נחרצת בענין הלכתי תיאורטי, כגון למשל:
ציטוט:
"אם לאדם יש נכס ששוה כסף, ואין לו שום גישה אליו, והאופן היחיד שהוא יכול לממש את זכויותיו בנכנס הוא ע"י מכירת הזכות, האם הוא חייב לתת אותו ללא תשלום בגלל שאין לו גישה לנכס? האם כשהוא דורש תשלום על ממונו זה נקרא "זה נהנה וזה לא חסר"?
צריך להסתכל על הדברים בצורה נכונה" סוף ציטוט.
או למשל:
ציטוט: "וגם אם הוא יחליט שלא שווה לא למכור זה לא נקרא "זנול"ח וכופין על מידת סדום", זכותי להשאיר ברשותי נכס ששיך לי."
סוף ציטוט.
ועוד, שאין לי כח לחפש כרגע. והאמירה הזו, היא נידון בפוסקים, ולא דבר כ"כ פשוט... וביקשתי להסב את תשומת ליבם של גולשי הפורום שהלכה צריך ללמוד בשביל לדעת, ואי אפשר להיות בטוח שמה שנראה לך פשוט מסברא הוא אכן כך.
ולעניין הבעת דעה נשית בפורום בנושאים הילכתיים, מכיון שידוע לכל שהפורום כאן אינו פלטפומה הילכתית, לכן כבוד תורתו, ימצא מקום אחר לסתום לנשים את הפה, וחבל שההנהלה לא מוחקת לך את ההודעות הלא ראויות שכתבת כנ"ל.
כמו שכתבתי לעיל, זה שהפורום אינו פלטפורמה הלכתית, איננה סיבה שאין בעיה שמי שאין לו מושג בדברים יכתוב אותם ויטעה ציבור. כמובן שאני לא בא לסתום פיות כמו שאתה מבקש... ומי שדוקא רוצה לדבר בלי מושג - הפורום פתוח בפניו.
אני פשוט מציע לאנשים שלא נכון לעשות את זה...
ובנוגע לנשים, ברור שאין פה ענין של גברים או נשים, וגבר שלא עסק מימיו בלימוד ש"ס ופוסקים הוא בדיוק כמו אשה בנושא. המציאות היא שגברים - יש הרבה כאלו שכן למדו, ונשים - לא...
כך שהטרמינולוגיה שלוקחת את זה למקום הזה, נראית כזו שלא נובעת מ"שימוש" בבית דין, אלא בבית דינה זילבר ;).

נערך לאחרונה ב:
אם זה ציטוט אחד לאחד של תשובה לאותה שאלה - ניחא.
זהו בדיוק, שמל"החשף לצדדי ההלכה", עד לדעת לפסוק הלכה יש מרחק רב. ומי שלא עסק (לאו דוקא בנושא הספציפי) רבות בלימוד ש"ס ופוסקים, עלול לפעמים להיות בטוח שהוא יודע כי נחשף למשהו שהוא בטוח שזה ממש אותו דבר, וזה פשוט ממש לא...
[כמובן שגם מי שלמד ו"משופשף" עלול לטעות, אך מי שלא, הסיכויים שיטעה רבים מאד].
מוסכם בהחלט, (וזה -בדיני ממונות - גם למי שכן יודע ללמוד ולפסוק - שכן אין אדם רואה חובה לעצמו...) , הנידון היה רק לגבי אמירות כאלו ואחרות בפורום שיכולות להטעות אנשים.

תמיד שאני רוצה להתחזק בבן-אדם לחברו, אני הולך לדבר עם מישהו שצריך חתימת שכנים.
אלו תמיד שופעים דיבורים נפלאים על מידת הוויתור... כמה צריך לפרגן... כמה רעה היא מידת האכזריות...

האמת שהצדק עימם וראוי לאדם לוותר ולחתום, אבל בבני ברק למשל נוצר מצב שהשכנים לא "מבקשים" חתימה, הם פשוט דורשים וכמעט מכריחים, ולא מוכנים אפילו לשמוע על לשלם משהו לשכנים על חלקם.
אח"כ הם מחלקים את הדירה לעשר ומשכירים כל מטר במליון שקל לזוגות צעירים - פתאום הם יודעים לנצל את המצוקה...

כשמבקשים ממני לוותר, אני יכולה לוותר. על החלק שלי.
אבל, כשדנים על תופעה, לוותר על חשבון השני, זה חמס, רחמנות שאינה במקומה, ולא מידות טובות.

אני לא אוהבת הכללות אבל בדרך כלל אנשים שקובעים לפי הרגש, ולא בודקים מה דעת תורה בנידון, הם אותם אנשים שכאשר יתבקשו לוותר על חלקים השייכים להם יתקשו יותר.

סליחה על הקפצת הדיון
מעניין אותי לדעת בכמה מוכרים 90 מטר גג רעפים עם אישור שכנים בבני ברק/ פרדס כץ
תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה