גם שתיקה היא סוג של פשע.

• פותח הנושא 23
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
לא יודעת,

ההיא בטוח היתה שפויה?

• הוסף לסימניות
חוסר התגובה
כנראה נבע מפחד.

אשה חרדית עדינה מול אישה חילונית אלימה.... פחד.

[אני הייתי נותנת יד לילדה ובורחת בריצה...]

• הוסף לסימניות
אני מבינה את השתיקה רק מהפחד לחטוף קצת יותר.
כי אם הילדה קבלה סטירה היא יכלה לקבל משהו יותר חמור בתור אשה בוגרת.
אבל במקומה הייתי מזמינה מיידית את המשטרה. בחשאי כמובן. או מסבה את תשומת ליבם של הגברים בסביבה ואז היא הייתה רואה אם כדאי לה להעיז פעם נוספת.

ואני לא אומרת את זה בהתלהמות ילדותית.

• הוסף לסימניות
היא נורמלית?
כי גם היא חילונית יש להם שפיות להסתיר מעשים לא ראויים, אז זה לא נשמע נורמלי שהיא הרביצה ככה ברחוב, אז כנראה לכן האישה פחדה.
אני מקווה שהבת שלך ברחה מזירת הארוע מהר כי זה מפחיד!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
אני בטוחה שהאשה לא הייתה שפויה

• הוסף לסימניות
כך:
אם היא שפויה אז ברור שאסור לשתוק!
ואם היא חולת נפש אז היא ממש מסוכנת לציבור וחייבת אישפוז!!
חברה,
תתעוררו מטרתי בפרסום זה שתשימו לב! שנפסיק לשתוק ולפחד כי אולי מחר זה יקרה לילד שלכם!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 23;1166899:
היום בסביבות 7:00 בערב ישבה ביתי בתחנה ברחוב השומר פינת שרת בב"ב, התיישבה לידה אישה (חילונית) וללא כל התראה נתנה לה סטירה מצלצלת בפרצוף!!!!
אישה חרדית שישבה שם וראתה זאת שתקה!!!
מדוע אנחנו שותקים???

אני בשוק!!! מסכנה הילדה, בת כמה היא? מה היא עשתה?
ואם זה היה קורה הפוך - שחרדית היתה מכה חילוניה (זה לא היה קורה לעולם, אבל לו יצויר)???????.......
התקשורת היתה רועשת...

• הוסף לסימניות
למה? למה? למה?
למה בשבת בבוקר הילדות שלי חוזרות ממררות בבכי מהגינה ממול לבית. שמסתובב ילד בן 7 עם מוט מעץ ורודף אחרי ילדים ומכה אותם, ואין פוצה פה.(וזה לא פעם ראשונה, בקביעות עשר דקות אחרי שיורדים למטה כולם חוזרים בוכים, ואני מדברת על ילדים גדולים, 11, 9.30)
ירדתי למטה ובמו עיניי ראיתי איך הוא רודף אחרי ילדים ונשים יושבות בגינה ושותקות!!!
תפסתי תילד בשתי זרועותיו, בחזקה, העפתי לו את המקל מהיד, וצעקתי בקול, אם עוד פעם אחת אני רואה שאתה מרים יד על משהוא בגינה, גם אם הילד לא שלי, אני יורדת ומרביצה לך בחזרה!
הילד כמובן ברח, ומאז יש שקט בגינה.
והנשים הסתכלו עלי כאילו נפלתי מהירח, וגם שם רציתי לזעוק , למה? למה לשתוק?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יגואנה;1166911:
היא נורמלית?
כי גם היא חילונית יש להם שפיות להסתיר מעשים לא ראויים, אז זה לא נשמע נורמלי שהיא הרביצה ככה ברחוב, אז כנראה לכן האישה פחדה.
אני מקווה שהבת שלך ברחה מזירת הארוע מהר כי זה מפחיד!!!!!!!!!!

הבת שלי קמה והמשיכה לחכות כי אחרת היא הייתה מפסידה אוטובוס הביתה ויש לה רק פעם בשעתיים.

• הוסף לסימניות
סיפור הזוי ולא נתפס.
החילוני השונא הגדול ביותר שרק שייך שיהיה לא היה עושה כזה דבר בתוככי הציבור החרדי, כי במחשבה של שנייה יכולה לבוא תגובה מאוד לא נעימה לתוקף, מאחר שהוא נמצא בצדו החרדי של המתרס.

בקיצור - התוקפת לא שפויה בדעתה. זה ברור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חניק;1166920:
אני בשוק!!! מסכנה הילדה, בת כמה היא? מה היא עשתה?
ואם זה היה קורה הפוך - שחרדית היתה מכה חילוניה (זה לא היה קורה לעולם, אבל לו יצויר)???????.......
התקשורת היתה רועשת...
ילדה בת 12 שחזרה הביתה אחרי נסיעה של שעה ולא יכלה להפסיק לבכות וכל גופה רעד!

• הוסף לסימניות
הילדה שלך בסדר עכשיו? התאוששה?

• הוסף לסימניות
אכן השתיקה היא לא ראויה, בלי כל ספק.
אך אני חושב שהנושא של חרדים וחילונים לא ממש שייך לעניין.
השתיקה אסורה גם אם מדובר באישה חרדית, בגבר חרדי, בילד חרדי, או בכל מקרה אחר שאנשים רואים מעשים לא ראויים שמתרחשים סביבם.
אם זה השכן שמתעלל באישתו, הבן באביו, המטפלת הזרה בקשיש, או המטפלת השכונתית בילד הרך, בכל המקרים הללו, ובמקרים דומים שאין צורך לפרטם, השתיקה היא שותפות מלאה לפשע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gg;1166927:
הילדה שלך בסדר עכשיו? התאוששה?

בתי מנסה להתאושש, אני מקוה שזה לא יעשה לה טראומה, היא הרגישה בודדה!
אף אחד לא קם לעזרה.
ממש איום ונורא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1166929:
השתיקה אסורה גם אם מדובר באישה חרדית, בגבר חרדי, בילד חרדי, או בכל מקרה אחר שאנשים רואים מעשים לא ראויים שמתרחשים סביבם.
אם זה השכן שמתעלל באישתו, הבן באביו, המטפלת הזרה בקשיש, או המטפלת השכונתית בילד הרך, בכל המקרים הללו, ובמקרים דומים שאין צורך לפרטם, השתיקה היא שותפות מלאה לפשע.
אכן
יחסי חילונים חרדים לא היו נושא האשכול
לראיה - את ייחוסה החברתי של הגב' הכניסה פותחת האשכול לתוך סוגריים.

• הוסף לסימניות
אני ממש בהלם
גם אם האשה השניה פחדה מהאישה המכה, היתה צריכה להרחיק את הילדה, לנסות להרגיע אותה, לפחות להראות הזדהות.
זה ממש כואב לחשוב על ילדה קטנה לבדה בסיטואציה כזאת!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1166929:

כל כך נכון.

לא צריך להתבכיין כאילו "זה בגלל ששונאים אותנו, וכו'..."

אם מישהו מאיתנו היה רואה חילוני סוטר לחילוני, או חרדי מבייש חילוני...
איך אז היינו נוהגים?

או אם היינו רואים ילד עונה בעזות פנים לאימו בפרהסיה... מה אז?
לסובב את הפרצוף "לא ראינו- לא שמענו"?

נקודה למחשבה.

• הוסף לסימניות
אם זה יעודד אותך: אני לא הייתי שותקת.
ובכל מקום תמיד אלה שמגיבים לעוולות הם אותם האנשים,
ולעתים מרגישים נורארע מלהיות המחנכים של כל העולם, כשהרוב הדומם בוהה בשיעמום.
אבל זה עניין של אופי. יש כאלה שנולדו יותר אכפתיים, או חונכו לכך, יש כאלה שיש להם יותר ביטחון עצמי ומשדרים זאת בלי מילים, יש כאלה חלושים ונבהלים או סתם ככה, עצלים. הכול יש.
ייתכן מאוד שאותה עדה למקרה הייתה בשוק משתק.
איחולי החלמה בגוף ובנפש לנערה המבועתת. אם את רוצה לחולל מהומה נסי אולי לפנות לח"כ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ביקי;1166942:
אני ממש בהלם
גם אם האשה השניה פחדה מהאישה המכה, היתה צריכה להרחיק את הילדה, לנסות להרגיע אותה, לפחות להראות הזדהות.
זה ממש כואב לחשוב על ילדה קטנה לבדה בסיטואציה כזאת!
בדיוק על זאת הזעקה!
אתם רואים ילדה ככה אל תתעלמו שהיא לא תרגיש בודדה!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה