גם שתיקה היא סוג של פשע.

• פותח הנושא 23
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמי ק;1167078:
בעקבות המקרה שמאד ציער אותי על מה שקרה לבת שלך התעוררתי לחשוב:

שגדולה השנאה ששונאים עמי הארץ את התלמידי חכמים,
ולמעשה הם אכולי קנאה, וכשאין מידות ודרך ארץ, כל א' מחטיף סתירה
עלינו לקדש שם שמים בכל התנהוגויותינו, ולא תמיד לענות זו הגבורה, לפעמים לשתוק זו הגבורה.
במקרה זה אני אישית הייתי עונה וגוערת...
אבל
, סתם כך... יש חרדים שלפעמים חושבים שאני צריך להראות שאני "גבר" אז אענה, ואראה לו שאני לא לפלף.
להיפך - המידות הטובות שלנו ושל ילדינו, זו התגובה ש-ה-כ-י מפוצצת אותם.
מידות טובות אלו מידות מאוזנות.
שתיקה לא במקום היא רעה. עדינות לא במקום היא רעה.
הסיסמא של "מידות טובות" עלולה להיות לרועץ.

אה, זה מזכיר לי סיפור עצוב שכתוב בספר של הרב וייסמנדל:
הוא פנה לפעיל ציוני וביקש ממנו לשנות מן האמת כדי לעזור לו להציל את יהודי הונגריה ממוות בטוח. תגובת הפעיל: אני ואשתי מעולם לא הוצאנו דבר שקר מפינו וגם הפעם ננהג כן...

• הוסף לסימניות
רוב בני האדם מתעלמים מאירועים שקורים סביבם!
בחו"ל אצל הגויים המצב קשה פי כמה שאתם אפי' לא יכולים לתאר.
אנשים ברגע שמתערבים נכנסים לתוך אירוע בעייתי ונהפכים להיות חלק מזה.
אני אישית זוכר שראיתי כמה פעמים דברים (פשוטים אפי') ולא פעלתי ואני כעסתי על עצמי. ואני עובד על עצמי כן לפעול ולהגיב במקרים שרואים דברים שקורים אצל אחרים.
מה שכן טוב שאתם מעלים את זה כי אתם מעלים את זה למודעות ואנשים שלא מגיבים יש סיכוי גבוה שיגיבו אחרי שיקראו את האשכול הזה כי זה נכנס למודעות , וזה כבר לא חומר חדש שאתה לא יודע איך להגיב ועדיין לא עיכלת את זה לכל הצדדים.

• הוסף לסימניות
אני אישית, לפני מס' שנים, בב"ב, גבר מעורער בנפשו תוקף אותי, מצמיד אותי לקיר ברחוב ומקלל, הוא ענק פי 2 ממני, הילדים עומדים לידי ושותקים מהלם !!! ואנשים עוברים וממשיכים !!! אני דן אותם לכף זכות שזה גם מהלם ! עד שעובר אחד שקולט את המצב וצועק לו: אם אתה לא עוזב אותו אני קורא למשטרה ! כנראה שזה מפחיד גם את סוג האנשים האלו, וכך השתחררתי ממנו,
יש מקרים שאת העדינות צריך להשאיר בצד !

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמי ק;1167078:

עלינו לקדש שם שמים בכל התנהוגויותינו, ולא תמיד לענות זו הגבורה, לפעמים לשתוק זו הגבורה.
אבל
, סתם כך... יש חרדים שלפעמים חושבים שאני צריך להראות שאני "גבר" אז אענה, ואראה לו שאני לא לפלף.

כל מילה - זהב!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י wald;1167136:
כל מילה - זהב!!!

בהחלט,
אבל כשרעבים, הזהב נהפך פתאום למתכת קשה ולא מועילה.....

במחילה, אבל קצת ריאליות לעולם לא תזיק..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תור הזהב;1167090:
לא ברור החוק מחייב עיוורים להסתובב עם תעודה כזו?
וגם אם כן.
איך לא תבעתם את חברת התחבורה?

שאלה (לא) טובה...

• הוסף לסימניות
ההתעלמות היא מעשה לא ראוי
לא פעם אני רואה אפילו דבר "פעוט" כמו אח גדול שמתעמר באחיו הקטן במכות, ואני לא מבינה למה אנשים ממשיכים ללכת ולא עוצרים לבדוק אם הכל בסדר.
לא פעם רואים ילד בוכה ברחוב וכולם ממשיכים כאילו לא ראו.
זה ממש בגדר "מבשרך אל תתעלם" להמשיך הלאה במצמוץ עיניים זה פשע.
אולי אני החפרנית הלא נורמלית שלא יכולה לראות כאלו דברים, אבל איך יכולים להצדיק את עצמם כל אלו שנוהגים בהתעלמות בקביעות??

• הוסף לסימניות
ההתעלמות בעצם הפכה להיות חלק מהאופי שלנו,
לעיתים זה ראוי , אך פעמים רבות זה עומד לנו לרועץ!
היה שווה לפתוח אשכול זה, זה אכן עשה את העבודה, הכניס את הענין למודעות,
וכמה יותר אנשים שנשתף בענין, אולי חסכנו לילד נוסף שלא יעבור את הדבר.בות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1166906:
או מסבה את תשומת ליבם של הגברים בסביבה ואז היא הייתה רואה אם כדאי לה להעיז פעם נוספת.

הם לא היו עושים כלום.
מנסיון.

אנשים נוטים להתעלם כשקורה משהו רע לידם (ע"ע הסיפור מהגינה במודיעין עילית).
במיוחד אם יש עוד אנשים בסביבה.

התחושה הפנימית של בני האדם היא 'יש פה כל כך הרבה אנשים, וכולם לא מתערבים. כנראה שהנורמלי זה לא להתערב. אז למה שאני כן אעשה את זה? אולי אני טועה בהתערבות שלי?'

אגב, נעשו מחקרים רבים שהוכיחו שככל שיש יותר אנשים בסביבה, ככה פחות אנשים באים לעזרת הנפגע.
זה נשמע הפוך על הפוך, ולכן הרבה אנשי מקצוע שברו את הראש למה בעצם זה עובד כך, אבל זה בדוק ומנוסה שזה באמת ככה.

זו אחת הסיבות שבערים הגדולות בעולם הפשע חוגג ברחובות ואף אחד לא בא לעזרת הנתקפים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמי ק;1167078:

אבל

הרמב"ם ב'שמונה פרקים' מרחיב רבות על המושג מידות.
מה זה מידה?
מלשון מדידה.
אין מידה טובה או מידה רעה כשלעצמה.
הכל עניין של מינון.
ביישנות, שתיקה, עדינות - נקראות אצלנו 'מידות טובות' כי בדרך כלל הנכון להגביר במינונן.
אבל יש מקרים, לא מאד מעטים, שביישנות עדינות ושתיקה הן מידות גרועות מאד!!!

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה דבר אחד, איך זה שנהיה מצב שלאדם מעורער בנפשו מותר לעשות ככל העולה על רוחו????????

הפעם זה סטירה, אבל לפני מס' שנים זה היה גם רצח של רבי אלעזר, ורצח של לייבי קלצקי, ועוד סיפורים הזויים שפחות מפורסמים... ואנחנו אומרים לעצמנו: אה, זה מעורער בנפשו.
וזהו, זה פוטר אותו מדין.
אין דבר כזה, גם לאדם מעורער בנפשו אסור לעשות כאלו דברים, בגלל שנוצר מצב בחברה שאנשים עושים מה שהם רוצים, ואחרי זה מתרצים את זה בזה שהם מעורערים בנפשם.
אם הוא לא יכול לשלוט על הידיים שלו, שישב במוסד סגור ואם הוא לא שם שלא יעשה כאלו מעשים!!!
מה קרה? נהינו בהמות?? לבן אדם יש בחירה!! אם אנשים עושים דברים בלי אחריות וזה נקרא בסדר כי זה אדם מעורער בנפשו, אז אנחנו צריכים לבדוק את עצמנו, מה קרה לנו בשנים האחרונות? מרוב שנותנים מקום לאנשים עם בעיות נפשיות חריגות, אז מותר להם לעשות הכל.
אני בטוחה שאם אדם מעורער בנפשו היה נענש כמו כל אדם רגיל, הוא לא היה עושה דברים שהוא עושה בתירוץ של 'הוא מעורער בנפשו'...

אולי אני נאיבית, אבל כל פעם שאומרים את התירוץ הזה זה מקפיץ אותי:mad:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;1167258:
אני לא מבינה דבר אחד, איך זה שנהיה מצב שלאדם מעורער בנפשו מותר לעשות ככל העולה על רוחו????????

הפעם זה סטירה, אבל לפני מס' שנים זה היה גם רצח של רבי אלעזר, ורצח של לייבי קלצקי, ועוד סיפורים הזויים שפחות מפורסמים... ואנחנו אומרים לעצמנו: אה, זה מעורער בנפשו.
וזהו, זה פוטר אותו מדין.
אין דבר כזה, גם לאדם מעורער בנפשו אסור לעשות כאלו דברים, בגלל שנוצר מצב בחברה שאנשים עושים מה שהם רוצים, ואחרי זה מתרצים את זה בזה שהם מעורערים בנפשם.
אם הוא לא יכול לשלוט על הידיים שלו, שישב במוסד סגור ואם הוא לא שם שלא יעשה כאלו מעשים!!!
מה קרה? נהינו בהמות?? לבן אדם יש בחירה!! אם אנשים עושים דברים בלי אחריות וזה נקרא בסדר כי זה אדם מעורער בנפשו, אז אנחנו צריכים לבדוק את עצמנו, מה קרה לנו בשנים האחרונות? מרוב שנותנים מקום לאנשים עם בעיות נפשיות חריגות, אז מותר להם לעשות הכל.
אני בטוחה שאם אדם מעורער בנפשו היה נענש כמו כל אדם רגיל, הוא לא היה עושה דברים שהוא עושה בתירוץ של 'הוא מעורער בנפשו'...

אולי אני נאיבית, אבל כל פעם שאומרים את התירוץ הזה זה מקפיץ אותי:mad:

פני הדור כפני המשוגעים
אמרו שפעם המעורערים בנפשם היו צועקים כל היום אני משיח, כי זה מה שהם שמעו בבית: מתי כבר יבוא משיח, אז הם לקחו את זה יותר קיצוני...
והיום..........

• הוסף לסימניות
אם זה היה הילד שלכם גם הייתם שותקים?!
כא"א צריך לחשוב שזה ילדו
ובמיוחד זיעזע אותי הסיפור מהגינה...
כשהייתי ילדה אמא שלי נתנה לי הרבה "טיפים" איך להימנע מכאלו מקרים
אחד מהם היה:
אם את רואה גבר או אשה מרחוק רוצי אחריהם ותקראי "אמא/אבא/דוד משה חכי/ה לי"!
אותו דבר היה אמור להעשות באותה גינה אחת האמהות צריכה הייתה לזעוק "מוישלה בא לאמא"
ואז אותו ברנש בטוח היה בורח.

• הוסף לסימניות
שמעו סיפור:
ערב אחד בעלי אחר מאוד להגיע.
הוא הסביר לי שהתעכב עקב מארב.
מארב?
הוא לא מתנדב במשמר האזרחי, וגם לא במשמרת הצניעות. הוא פשוט אבא לילדים ובנאדם אכפתי.
היה נדמה לו שהוא רואה נערה במצוקה, אבל לא היה בטוח. היסס האם מדובר ב"זוג" שמן הראוי שאנשי חינוך מקצועיים יטפלו בהם ושזה בכלל לא העסק שלו. וחשב להסתלק, אבל בכל זאת, לבו לא היה שקט.
הוא והחברותא שלו החליטו ללא אומר לסייר ליד. אחד ברגל, אחד ברכב באיטיות מודגשת ליד ה"חשודים".
הנערה לבסוף נעלמה אי שם בגרם מדרגות, והברנש גילה סימני עצבנות והסתלק.
בבוקר דפק אצלנו אחד השכנים מהסביבה.
מתברר שבעלי בעצם הסיור והנוכחות שלו הציל את גיסתו הצעירה והתמימה מיד ברנש שארב לה, עקב אחריה וניסה לפתוח עמה בדברים. באותה נקודה בעלי נכנס לתמונה. הוא לא ידע האם הם מכרים. אבל חשש וגילה אכפתיות. הוא לא חולל מהומה. רק נכח באופן שההוא לא יכול היה לבצע את זממו.
יש שיטות התערבות עדינות שמצילות חיים.

• הוסף לסימניות
לא קראתי את כל התגובות, אולי כתבו כבר, אבל לפותחת האשכול- את עדיין יכולה (וצריכה) להגיש תלונה במשטרה עם תאור של האישה ולהתעקש שיטפלו, ואפשר להעלות את הסיפור לכותרות בכל המגזרים דווקא אם לא תדגישי את העניין של חרדית-חילונית אלא העובדה שאישה מבוגרת הרביצה לילדה קטנה ברחוב, וככה יש יותר סיכוי שהמשטרה תטפל ברצינות (תגידי להם בזמן הגשת התלונה שזה הולך להתפרסם).

• הוסף לסימניות
אולי האישה בחתנה חשבה שהילדה הזו קשורה לאישה החילונית הזו, לא כל מקרה ראוי ונכון להתערב, אנחנו דנים את האישה הזו ברגע שאנחנו לא נוכחנו במקום.
לגבי האישה החילונית שכתבו שאנשים מעורערים בנפשם יתאשפזו בבית משוגעים- יתכן שהיא נורמלית אבל א"א לדעת מה גרם באותו רגע שהיא תתנהג בדרך שטות, האם לכל בנ"א אין את הרגעים שהוא לא מתנהג הכי נורמלי כמו לדוג' בזמן לחץ, טילים ודו'- לכן אומרים שאולי היא לא נורמלית א"א לדעת מה היה לפני כן שגרם לה להגיב בצורה כזאת.
בנ"א צריך להיות רחב אופקים ולא מיד לדון כל אחד- כל מקרה הוא ספציפי לעצמו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יגואנה;1167342:
לגבי האישה החילונית שכתבו שאנשים מעורערים בנפשם יתאשפזו בבית משוגעים- יתכן שהיא נורמלית אבל א"א לדעת מה גרם באותו רגע שהיא תתנהג בדרך שטות, האם לכל בנ"א אין את הרגעים שהוא לא מתנהג הכי נורמלי כמו לדוג' בזמן לחץ, טילים ודו'- לכן אומרים שאולי היא לא נורמלית א"א לדעת מה היה לפני כן שגרם לה להגיב בצורה כזאת.
בנ"א צריך להיות רחב אופקים ולא מיד לדון כל אחד- כל מקרה הוא ספציפי לעצמו

יגואנה, לא הבנתי אותך!
מה זאת אומרת א"א לדעת מה גרם לה להתנהג כך???
בנ"א שלא יכול לשלוט על עצמו, לא משנה מה הסיבה (העליבו אותו, הוא בדכאון, מגרד לו, מישהו עצבן אותו, לא יודעת מה...) לא יכול להתהלך חופשי ברחובות!!!
איזה מן תירוץ זה לכל בנ"א יש את הרגעים שהוא לא מתנהג הכי נורמלי, ואם היא היתה מוציאה סכין???!!!!

• הוסף לסימניות
אני כותבת את זה מתוך מקרים שראיתי, ולכן שלא נבוא לא לידי ניסיון ולא לידי בזיון

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יגואנה;1167370:
אני כותבת את זה מתוך מקרים שראיתי, ולכן שלא נבוא לא לידי ניסיון ולא לידי בזיון

לא ענית על מה ששאלתי אותך:
איזה מן תירוץ זה לכל בנ"א יש את הרגעים שהוא לא מתנהג הכי נורמלי, ואם היא היתה מוציאה סכין???!!!!

מה זה משנה מה גרם לבנאדם מסוים לרצוח את רבי אלעזר, לא ברור לך שאנשים כאלו צריכים לשבת מאחורי סורג ובריח???
אתמהה!!!

• הוסף לסימניות
רבותי!
לא היינו שם וממילא אנחנו לא יכולים לדעת בדיוק מה היה שם.
הציבור פה דן בנ"א בלי לחשוב פעמיים מה בדיוק היה שם
אני חושבת שרוב בני האדם עוזרים ומסייעים כשצריך
והרבה פעמים אנשים נמנעים מלעזור כי לא יודעים איך תתקבל תגובתם.
לדוג' במקרה זה, יכול להיות שהאישה חשבה שהילדה התביישה נורא מהמעשה ולכן מעדיפה להרגיש שאף אחד לא ראה את זה.
כשבנ"א בריא נופל פתאום ברחוב מה הוא דבר ראשון בודק? שאף אחד לא ראה!!
זה רק בא להסביר למה אנשים לפעמים "מתעלמים" וכו'.
רוב האנשים הם טובים ואכפתיים ומעוניינים לעזור כשצריך אותם. אבל לא לכל אחד יש בטחון עצמי ואומץ לגשת ואח"כ להתקל בתגובה צוננת.
אני זוכרת שפעם נסעתי ב-402 וכל האוטובוס היה מלא ואישה אחת לא מדי צעירה עמדה ואף אחד לא הציע לה את מקומו, אני רחמתי עליה והססתי אם לגשת אליה או לא. לאחר כמה רגעי התלבטות קמתי, הקמתי את זו שלידי וכו' ועברתי חצי אוטובוס וזה לא היה נעים כי האנשים לא הבינו מה קרה פתאום שאני קמה באמצע הנסיעה והצעתי לגברת את מקומי ולאחר כל זה היא סרבה. הייתי אז בגיל שנורא אכפת דעת קהל 15-16 והתפדחתי נורא.
פלא שלא כל כך ממהרים לעזור?
אולי צריך לחנך את העולם שכשמציעים לו עזרה לפעמים חסד זה לתת לבנ"א לעשות איתך חסד? ולא כבוד עצמי מדומה של סרוב ותחושת גבורה מדומה של מי שלא להרגיש נעזר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה