גם שתיקה היא סוג של פשע.

• פותח הנושא 23
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
ואם באמת אותה אישה היתה צועקת על האישה הזאת כל האנשים ברחוב היו חושבים שהיא לא נורמלית, כי אנשים לא נורמלים צועקים.לכן הרבה אנשים נמנעים מכך. וצריך לדון לכף זכות, (למרות שאני כן הייתי צועקת אני מנסה לדון לזכות את כל הצדדים).
יש לי שאלה למה על אנשים שחולים בגופם לא שואלים שאלות, ועל אנשים שחולים בנפשם יש שאלות למה כמה איפה.... תקלטו אנחנו בדור שמזהה בעיות ולא מכסה אותם כמו פעם, כנ"ל על אפרקטיביות וכן גם על אנשים שמרביצים ברחוב ולא מיד מחליטים שהיא רשעית וכו....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יגואנה;1167606:
יש לי שאלה למה על אנשים שחולים בגופם לא שואלים שאלות, ועל אנשים שחולים בנפשם יש שאלות למה כמה איפה.... תקלטו אנחנו בדור שמזהה בעיות ולא מכסה אותם כמו פעם, כנ"ל על אפרקטיביות וכן גם על אנשים שמרביצים ברחוב ולא מיד מחליטים שהיא רשעית וכו....

לא שואלים שאלות!

לשלוח אותם למוסד סגור, וגמרנו!!!

• הוסף לסימניות
אני הייתי יום אחד בגינה והייתה שם אישה חרדית (!!!!!) שהתלבשה על 3 ילדות בגילאי 8 לערך וממש הציקה להן והעירה להן ללא הרף על איך שהן מתנהגות וכו'
ניגשתי לגברת ואמרתי לה: בפעם הבאה, לפני שאת צועקת על ילד שמצא לבד ואין מי שיגן עליו, תחשבי מה היית עושה אם היו עושים את זה לילדה שלך!!
אח"כ הרגעתי את הילדות והראיתי לאישה שאני המגן שלהן.

כל הכבוד לי, נכון? :) :) :)

• הוסף לסימניות
לא שולחים למוסד בנ"א שלא מזיק לעצמו או לסובבים שלו
הרבצה זו עדין לא נזק, חוץ מקצת בהלה

• הוסף לסימניות
אני המומה ממך יגואנה
א. הרבצה זה נזק נפשי!
ב. זה יכול להיות גם נזק גופני!
ג. קצת בהלה של ילדה תמה שלא חטאה כלום, קלה בעיניך?
ד. מי אמר לך שזה יגמר במכות? אולי פעם הבאה היא תוציא סכין???

• הוסף לסימניות
אולי לא מאשפזים במוסד סגור אבל קוראים למשטרה.

• הוסף לסימניות
לגבי הרבצה של מבוגרים. האם נורמלי או בלתי שפוי:
יום אחד, בחניון של איקאה, ראיתי מחזה הזוי. הזוי לגמרי.
שתי נשים. האחת הייתה עם 2 ילדים קטנים שלה ונראתה בסביבות גיל הארבעים, התחילה מכות עם אישה אחרת בת גילה פחות או יותר. למה? מישהי תפסה למישהי את החניה. וההיא צעקה, וההיא צעקה בחזרה וישר לחבטות.
הודיתי לה' שילדי היו כבר באוטו ולא זכו לצפות בסצנה המטורפת הזו. הייתי מזועזעת עד העצם.
בעלי הודיע לי:"ברוכה הבאה לעולם האמתי, את חיה בגן עדן ולא יודעת מה קורה בעולם".(מה שנכון, נדיר שאני יוצאת מהקונכיה שלי לכל המקומות הללו)
מסביב לא היה נראה שמישהו בכלל מוטרד מהסצנה. השתיים, שלא היו נראות שברחו מאשפוז סיימו לקלל זו את זו והסתלקו לדרכן. רק אני נשארתי לרעוד. איזה עולם!

• הוסף לסימניות
לא אמרתי שהבהלה קלה בעיני, רק שאת רוצה לשלוח בנ"א עם הפרעה קלה לבית משוגעים, את יודעת שבית משוגעים זה לא גן ילדים מקבלים שם תרופות ומסממים את הבנ"א, אני מכריה משהי שהיתה במחלקה פסיכיאטרית, היום היא נראה פרח קמל- זה מפחיד. אני מנסה לומר לך שלא מיד שולחים לבית משוגעים יש פסיכולוגים שמטפלים ע"י שיחות ויש פסיכיאטרים שמטפלים תרופתית ורק עם כל אלא לא עוזרים ושמעתי על מקרים כאלה כמו ילדה שחתכה את עצמה שולחים למוסד סגור.
אני מנסה להבין גם את האישה שהכתה אני פשוט מרחמת עליה, שזה המצב שלה.
אני כותבת לך את זה לאחר חקירה רבה וקצת נסיון בנוא הזה.
נסתי להסביר, ואין לי טעם להתווכח.
איש באמונתו יחיה

• הוסף לסימניות
סא - קרה לי בדיוק מה שקרה לך,
בפעם הבאה עצרתי בסמוך והתקשרתי למשטרה -
ושאלתי בקול רם האם זה חוקי שילדים מעיפים פה נפצים ברחוב... ונראים כך וכך -
הילדים טסו ונמלטו, ואני הודעתי שהסכנה עברה.
(הם ממילא לא היו מגיעים ולא היו מוצאים ולא כלום, זה היה בשביל להרתיע את הילדים).

• הוסף לסימניות
לגבי הסיפור במודיעין עילית לפי השמועה
בסוף אחת האמהות רצה אחרי הבנ"א שהלך עם הילד שלה
וצעקה "תעזוב את הילד שלי"
רמת המודעות לסיפורים הללו והזהירות עלתה מאד באמת בעיר
אך שיש להתאמן על מהירות תגובה
למצבים הללו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יגואנה;1167631:
לא אמרתי שהבהלה קלה בעיני, רק שאת רוצה לשלוח בנ"א עם הפרעה קלה לבית משוגעים, את יודעת שבית משוגעים זה לא גן ילדים מקבלים שם תרופות ומסממים את הבנ"א, אני מכריה משהי שהיתה במחלקה פסיכיאטרית, היום היא נראה פרח קמל- זה מפחיד. אני מנסה לומר לך שלא מיד שולחים לבית משוגעים יש פסיכולוגים שמטפלים ע"י שיחות ויש פסיכיאטרים שמטפלים תרופתית ורק עם כל אלא לא עוזרים ושמעתי על מקרים כאלה כמו ילדה שחתכה את עצמה שולחים למוסד סגור.
אני מנסה להבין גם את האישה שהכתה אני פשוט מרחמת עליה, שזה המצב שלה.
אני כותבת לך את זה לאחר חקירה רבה וקצת נסיון בנוא הזה.
נסתי להסביר, ואין לי טעם להתווכח.
איש באמונתו יחיה
לא ברור למה את מתכוונת, אבל אשפוז במחלקה סגורה מצריך כמה תנאים מקדימים:
1. מצב פסיכוטי הכולל מחשבות שווא ,שאי אפשר לשכנע את החולה כי הן מדומות.
2. הוא מהווה סיכון פיזי קיומי לעצמו (כמו ילדה שחתכה את עצמה) או לסביבתו.
3. הסיכון נובע ממצבו הפסיכוטי של החולה.

תהליך האשפוז הוא די מורכב, והוא לא ננקט סתם, בין היתר בשל העלויות הגבוהות שלו.

"אדם קמל", זאת מראית עין למי שלא מכיר את כל התמונה: אלו סיבות הצריכו את הטיפול? האם המטופל ביצע את הוראות המטפל? האם הטיפול כאן הוא הרע במיעוטו? ויותר מכל, מה היה מצבו של המטופל ללא קבלת טיפול?
ניתן להמשיל את זה, לבן אדם שמקבל טיפול כימותרפי, שאכן גורם לו נזקים רבים, וגורם לו להיראות חולה בהרבה, אך אילולי הטיפול, הוא היה ככל הנראה, טמון מתחת שכבת אדמה, אבל עם שיער יפה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לאהש;1167646:
לגבי הסיפור במודיעין עילית לפי השמועה
בסוף אחת האמהות רצה אחרי הבנ"א שהלך עם הילד שלה
וצעקה "תעזוב את הילד שלי"
רמת המודעות לסיפורים הללו והזהירות עלתה מאד באמת בעיר
אך שיש להתאמן על מהירות תגובה
למצבים הללו

שמועות כמו שמועות...עולות על כל דמיון

• הוסף לסימניות
הסיבה לאי התגובה היא מסתבר שאננות,
העיקר "אני את נפשי הצלתי"

ממש כמו אצל הגויים בחו"ל-
שם יש תאונות, אנשים עוברים, רואים ולא עושים כלום, פצועים שיכלו להציל אותם- מתים.

גם אצלנו התפתחה שאננות!!!
כשאתם מקבלים מייל- אנא התפללו לרפואת...., מה אתם עושים? מתפללים? מעבירים הלאה?
כשכותבים בעיתונות על גיורים רפורמים, זה מזיז לכם משהו?
כשבממשלה עושים הכל למען הגיוס- אכפת לכם בכלל?
ועוד...

מתי זה יזיז לכם?
כשהתתפללו הזה שייך ח"ו אליכם?
כשתסתבכו עם נישואי תערובת רח"ל?
כשיהיה לכם בן בסכנת גיוס?

עמ"י במצב לא פשוט!!!
עכשיו זה הזמן להתעורר
לפני שיהיה מאוחר מידי......

אם האישה שישבה בתחנה לא היתה שאננה,
הבת שלך היתה יוצאת עם פחות פגיעה נפשית
והגברת היתה הולכת ישר למשטרה ומקבלת (או לא) את ענשה

• הוסף לסימניות
לגבי פניה לילדים שזורקים נפצים או כל דבר אחר לא נעים.
מהניסיון שלי הכי יעיל לפנות אל הילד לא בצעקות, לא בכעס אלא משהו כמו "זה לא מתאים לך, רואים עליך שאתה ילד שמבין עניין. תראה, זה עלול לגרום לככה וככה". בנעימות, בחיוך, אחר כך כל הילדים האלו מכבדים אותך ומרגישים מכובדים לידך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1167744:
לגבי פניה לילדים שזורקים נפצים או כל דבר אחר לא נעים.
מהניסיון שלי הכי יעיל לפנות אל הילד לא בצעקות, לא בכעס אלא משהו כמו "זה לא מתאים לך, רואים עליך שאתה ילד שמבין עניין. תראה, זה עלול לגרום לככה וככה". בנעימות, בחיוך, אחר כך כל הילדים האלו מכבדים אותך ומרגישים מכובדים לידך.

חלומות.
מרוב היום שמנסים לדבר ברכות ולכבד, ולהרגיש , גדל כאן דור חוצפן לתפארת.

ההורים של הילד מהגינה, אנשי חינוך משכמם ומעלה, עדינים ושקטים.
והילד שלהם הצליח להפחיד כאן חצי שכונה. בשבת אחרי הצהרים אמרה לי שכנה ראית את החוצפן ההוא? ניסיתי להגיד לו שיפסיק , אז הוא צעק לי תסתמי אז לקחתי את הילדה שלי והלכתי...
לא אומרת שבפעם הבאה שהראה אותו מרביץ אכן ארביץ לו, אבל אין מצב שאתן לו להמשיך במעשיו.
מה שברור שילדים אלימים צריכים להעמיד אותם במקום ! הם צריכים שידברו איתם בשפה שלהם, והם ממש לא מדברים בנחת.
וברוך השם יום רביעי שיש שקט בגינה.

• הוסף לסימניות
אם אני מקבלת מייל להתפלל על מישהו אני עושה את מייד!
אם כתוב שם להעביר הלאה כי מישהו מרוויח על זה כמה אגורות וביחד יגיע לסכום,לא מעניין אותי למה הסכום מיועד...
זה מעצבן אותי!!
אני מבקשת משולח המייל הזה בבקשה לא לשלוח לי זבל
ובדרך כלל מקבלת התנצלות.

לבי לבי על הילדה המסכנה אם אני הייתי זאת שיושבת שם היא היתה מקבלת חיבוק וטלפון נייד להתקשר לאמא שלה להרגע.

• הוסף לסימניות
אחד המשפטים היפים שאמר שמעון פרס על הגר"ע יוסף שהוא מעולם לא היה אדיש
האדישות היא רעה חולה וברוב הפעמים היא נובעת מאנוכיות וראיה צרה של האדם את עצמו ורק את עצמו
הרגישות לזולת מביאה בד"כ את ההאכפתיות וההשתתפות
מזכיר לי את הלקוחה שהשקעתי במטבח שלה מעל ומעבר והתרוצצתי איתה בחנויות ובתערוכות (גם בתקופה של שמירה) והיא כלל לא רואה אותי בתמונה, היא רואה רק את המטבח שלה. איני זוכרת שהיא הודתה לי בנימוס אי פעם, רק דרישות ודרישות וקול מתבכיין ותובעני.
ערב אחד אני משוטטת איתה בחנות קרמיקה ובאמצע ניגשה אחת הלקוחות שם וביקשה להתייעץ עימי בבחירת מוצר מסויים כשבין לבין מבררת לגבי עיצוב פנים עבורה. הדבר הכי מתבקש באותה שעה היה שהלקוחה שלי תאמר מספר מילים על עבודתי ומסירותי אבל היא... שקט... דממה.. מאיפה היא מכירה אותי בכלל...
כך נראית גברת אדישות המכוערת.

• הוסף לסימניות
לכל הניקים הנפלאים.
בחסדי הבורא, אתמול כשביתי חזרה פשוט ישבתי איתה,החזקתי לה את היד,
נתתי לה לבכות, ולא אמרתי לה זה לא נורא.
זה באמת לקח איזה שעה, אבל ב"ה אני מקוה שהיא תשכח מזה.
רק היום כשהיא חזרה אמרתי לה: היום ב"ה לא קבלת סטירה?! ב"ה עכשיו נדע להודות גם על זה.
אך אני מקוה שיצא מסיפור זה תועלת לכלל הציבור שנפנים לעצמינו לא להיות שאננים, ולחשוב תמיד איך הייתי מגיב אם זה היה ילד שלי,
הרי אנו עם אחד, וכל ישראל ערבים זה לזהץ

• הוסף לסימניות
לא כל אחד שלא שולט על עצמו ראוי לשבת במחלקה סגורה, צריך לדעת שיש אנשים כאלו ולרחם עליהם וכמובן, לשמור מרחק ולהתפלל לה' שלא נינזק מהם בצורה כזו או אחרת. כמובן כאלו שמסכנים את הציבור או את עצמם בצורה קיצונית שמסכנת חיים, זה כבר מחייב להגן על הציבור מפניהם ולדאוג שהם לא יסתובבו חופשי. כל יום אנו אומרים בתפילה: "שתצילנו, מפגע רע... ממקרים רעים... בין שהוא בן ברית ובין שאינו בן ברית..." כי אין שליטה מוחלטת על זה וצריך רחמי שמים והשגחה אלוקית.
קחו לדוגמא:
יום אחד אחותי היתה בתחנת אוטובוס ברבי עקיבא, פתאום הגיעה לתחנה אשה חרדית (היתה נראית כלפי חוץ נורמלית לגמרי, אולי קצת "קשת יום" איך שקוראים לזה...) ואחרי כמה שניות שהיא עומדת שם היא מתחילה ליילל: "אוי שכחתי את הפיצוחים שקניתי בחנות סמוכה...." ופונה לבחורה אחת שעמדה שם: "לכי תביאי לי את הפיצוחים, נו, לכי כבר, שמעת מה אמרתי לך..." בצורה מאד צעקנית ומפחידה. הבחורה ההיא חיכתה לאוטובוס בינעירוני שהיה אמור להגיע בכל רגע, והיא לא רצתה להפסיד אותו. היא הסבירה את זה לאישה ההיא וסירבה ללכת לחנות. כששמעה את זה האישה היא התקרבה אליה בצורה מאיימת וצרחה עליה: "את רוצה סטירה??????" ההיא נבהלה מאד ונסוגה תוך כדי שהאישה ממשיכה לצרוח עליה. אחותי שלא היתה כל כך לחוצה על האוטובוס, ריחמה על האישה הזו, והציעה את עצמה ללכת לחנות ולהביא לה מה ששכחה, כעבור כמה דקות היא חזרה ודיווחה שהיא לא מוצאת את זה והמוכרות (זו חנות ענקית) לא יודעות על מה היא מדברת. האישה הזו התחילה לצעוק עליה כאילו היא עשתה לה איזה פשע והציעה לה: "אז אולי תלכי לחנות הזו והזו, אולי שכחתי את זה שם...." כאילו כל העולם חייב לה. אחותי החליטה שעד כאן! ולמזלה הגיע האוטובוס שלה והיא ברחה אליו.

לעניות דעתי, במקרה כזה, האישה מאד מסכנה, היא בטוחה שכל העולם אמור לציית לה, ויוצאת מגדרה בצורה לא מקובלת בשעת כעסה. ייתכן שהיא סובלת מהפרעה נפשית כלשהי, וייתכן שהיא לא מספיק עבדה על המידות שלה, או שנסיבות חייה האומללים הובילו אותה להתנהגויות כאלו. אינני מצדיקה אותה, רק מנסה לומר, שלפעמים אפשר לרחם ובמקביל לדאוג לבטיחותנו האישית באמצעים המתאימים.

מקרה נוסף שראיתי במו עיני! ויקרא הקהל וישפוט:
הייתי בחנות נעליים כלשהי שמכרו יום קודם לכן נעליים ב-20 ש"ח. נכנסה אישה "משלנו" לגמרי!!! נורמטיבית לחלוטין (כך בכל אופן על פניו. היא היתה נראית כמו מורה, מרצה משהו מאד מכובד!) והתלוננה למוכרת (השכירה, לא בעלת הבית!) ש"ביתה הלכה היום עם הנעליים והם כבר נקרעו והיא מבקשת זיכוי, כי נעליים לא אמורים להחזיק רק שעתיים..." (לדעתי, צודקת!) המוכרת שמעה זאת ואמרה שזה לא בסמכותה לתת זיכוי, שתשאיר את הנעליים והיא תדבר עם בעל הבית. הגברת שמעה את זה ולא אבתה לקבל היא החלה לצעוק: "חוצפה! אפילו יום אחד זה לא החזיק! 20 שקל זה גם כסף! אם בסמכותך למכור נעליים כאלו, אז שיהיה בסמכותך גם לפצות עליהם. תחזירי לי הרגע את הכסף, את שומעת מה אני מדברת אליך..." וכו' וכו' תוך כדי שהיא רועדת מזעם. המוכרת העדינה שוב חזרה על גרסתה. בסה"כ לא שודד טעון באקדח עומד מולה, והיא מסבירה את חוסר סמכותה לטפל בזה, ונראה שלא נשקפת לה סכנה ממשית וממילא אין הכרח לחרוג מהנהלים המקובלים. היא ניסתה גם להגיד לאישה שהיא ראתה את הנעליים ויכלה להבין שב-20 שקל זה אמור לקרות (הנעליים באמת היו נראות מנייר...) הגברת עם הנעליים ממשיכה לצרוח בחנות ההומה קונות ולפתע........... היא משליכה את זוג הנעליים ומטיחה אותם היישר בפרצופה של המוכרת ההמומה!!!!!!!!!!!!!!!! ועזבה את החנות בטריקה!!! במו עיני ראיתי! ובאותו רגע לא ידעתי על מי לרחם יותר: על האישה שאיבדה שליטה, או על המוכרת המסכנה.....

האם הגברת עם הנעליים ראויה להכנס לאשפוז במוסד סגור? או לעבוד על שליטתה העצמית באמצעים קונבנציונליים יותר? מצד שני, היא פגעה בבן אדם. אולי היא מסוכנת לציבור וצריך לקרוא למשטרה?

שאר הנוכחות בחנות היו כמובן בהלם וניסו להרגיע את המוכרת. אני אמרתי לה שהיא יכולה להרגיש את עצמה עכשיו אישיות נורא חשובה, כי לפני שבוע זרקו גם על אובמה נעל....:) לפחות הצלחתי להעלות חיוך כלשהו על פניה הנסערות והנבוכות...

אתגר למי שקורא את ההודעה הזו:
נסו לדמיין את עצמכם בשתי הסיטואציות האלו, איך אתם הייתם נוהגים?

נכתב ע"י פוסטר;1167750:
חלומות.
מרוב היום שמנסים לדבר ברכות ולכבד, ולהרגיש , גדל כאן דור חוצפן לתפארת.

ההורים של הילד מהגינה, אנשי חינוך משכמם ומעלה, עדינים ושקטים.
והילד שלהם הצליח להפחיד כאן חצי שכונה. בשבת אחרי הצהרים אמרה לי שכנה ראית את החוצפן ההוא? ניסיתי להגיד לו שיפסיק , אז הוא צעק לי תסתמי אז לקחתי את הילדה שלי והלכתי...
לא אומרת שבפעם הבאה שהראה אותו מרביץ אכן ארביץ לו, אבל אין מצב שאתן לו להמשיך במעשיו.
מה שברור שילדים אלימים צריכים להעמיד אותם במקום ! הם צריכים שידברו איתם בשפה שלהם, והם ממש לא מדברים בנחת.
וברוך השם יום רביעי שיש שקט בגינה.
תקחי בחשבון שבמדינתנו המתוקנת אסורה "אלימות" כלפי ילדים ולא משנה מה הם עשו קודם..אלימות פיזית היא לעיתים "רק" לתפוס את הילד בידיו...
מעשה שהיה....:eek:
אלימות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה